תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 01:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חברון
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 20:47 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
its-sick כתב:
סתם שאלה ספקולטיבית שצצה במוחי:
נניח והחטופים ביימו את החטיפה שלהם לצורך הסלמה, והם יצוצו פתאום בריאים ושלמים, מה הסיכוי שצה"ל יספר לנו את זה ולא יגיד שהצילו אותם במבצע נועז של סיירת מודכל?
לדעתי הסיכוי הוא אפס מאופס. צה"ל סחט את הלימון הזה עד הסוף, ואין מצב שיגידו לנו את האמת.

אולי צה"ל שיתף פעולה עם הילדים, "חטף" אותם והכל בשביל שתיהיה סיבה לרצוח ילדים חפים מפשע.
איך לא חשבת על זה?

ברור שחשבתי על זה, אבל זה מקרה פרטי של הרעיון המרכזי, ואין טעם להגביל את הכלליות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
נרקוטיקה, זה מה שהבנתי מהודעתך, סליחה עם לא לכך התכוונת. יחד עם זאת לצערי אני באמת חושב שמה שכתבתי הוא נכון, תנסה לבדוק בין אנשי ה"שמאל" שמסביב מה הקונוטציות שהמונח "פלשתין" מעורר בהם.

רועי הטענה שלי לנרקוטיקה הייתה שהפיתרון אולי שמאלני אבל ה"סיבה" ימינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 20:56 
מת על התהיות למה ארה"ב ככה ואנחנו אחרת.
כמו דג זהב שלא מבין למה הכריש אוכל כלבי ים, והוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
נכון. כי צה"ל והמתנחלים מפוצצים אוטובוסים, מתאבדים במקומות ציבוריים בשביל להרוג אנשים,מבצעים פיגועים וכו.
לכן אתה צודק ב100%. אין מדוייק יותר מלהשוות את צה"ל לארגון טרור.
לאנשים שמשתייכים בכל צורה שהיא לארגון טרור שפוגע בזכויות הבסיסיות והחשובות ביותר של אנשים אחרים לא מגיע זכויות בסיסיות, זאת דעתי והיא הגיונית מאוד.

לאורך השנים צה"ל פוצץ עשרות אם לא מאות אוטובוסים פלסטיניים במגוון דרכים בהם נהרגו עשרות אם לא מאות אנשים שלא השתייכו בכל צורה שהיא לארגון טרור.
מספר מתנחלים כבר התאבדו במקומות ציבוריים בשביל להרוג עשרות אנשים, בטוח היו שם איזה כמה שלא השתייכו בכל צורה שהיא לארגון טרור.

אבל אני בכלל לא השוויתי את צה"ל לארגון טרור....רק ניסיתי לגרום לך להבין שבנאדם ממקום אחר בעולם מסתכל על הסכסוך הזה, ומבחינתו ההבדל היחיד שבצד אחד יש עם עם מדינה שכבר קיבלה עצמאות ולה צבא מסודר ומהצד השני יש עם שמונעים ממנו להקים מדינה, שלא לדבר על צבא, אז באמת אי אפשר להשוות.

בנאדם כזה עלול דווקא לראות בצה"ל ארגון טרור (כמו צבאות אחרים שביצעו פשעי מלחמה אחרים). אז אם הוא גם מסכים עם הדעה הפרימיטיבית שלך, מבחינתו לא מגיע זכויות אדם בסיסיות לכל מי שאי פעם שירת בצה"ל. סבבה?

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 22:17 
roygordana כתב:
ofir כתב:
נכון. כי צה"ל והמתנחלים מפוצצים אוטובוסים, מתאבדים במקומות ציבוריים בשביל להרוג אנשים,מבצעים פיגועים וכו.
לכן אתה צודק ב100%. אין מדוייק יותר מלהשוות את צה"ל לארגון טרור.
לאנשים שמשתייכים בכל צורה שהיא לארגון טרור שפוגע בזכויות הבסיסיות והחשובות ביותר של אנשים אחרים לא מגיע זכויות בסיסיות, זאת דעתי והיא הגיונית מאוד.

לאורך השנים צה"ל פוצץ עשרות אם לא מאות אוטובוסים פלסטיניים במגוון דרכים בהם נהרגו עשרות אם לא מאות אנשים שלא השתייכו בכל צורה שהיא לארגון טרור.
מספר מתנחלים כבר התאבדו במקומות ציבוריים בשביל להרוג עשרות אנשים, בטוח היו שם איזה כמה שלא השתייכו בכל צורה שהיא לארגון טרור.

אבל אני בכלל לא השוויתי את צה"ל לארגון טרור....רק ניסיתי לגרום לך להבין שבנאדם ממקום אחר בעולם מסתכל על הסכסוך הזה, ומבחינתו ההבדל היחיד שבצד אחד יש עם עם מדינה שכבר קיבלה עצמאות ולה צבא מסודר ומהצד השני יש עם שמונעים ממנו להקים מדינה, שלא לדבר על צבא, אז באמת אי אפשר להשוות.

בנאדם כזה עלול דווקא לראות בצה"ל ארגון טרור (כמו צבאות אחרים שביצעו פשעי מלחמה אחרים). אז אם הוא גם מסכים עם הדעה הפרימיטיבית שלך, מבחינתו לא מגיע זכויות אדם בסיסיות לכל מי שאי פעם שירת בצה"ל. סבבה?

מתנחלים התאבדו במקומות ציבורים? צה"ל פוצץ אוטובוסים? על מה אתה מדבר?
זה שאנשים מסויימים רואים בצה"ל ארגון טרור זה יכול להיות אבל זה לא אומר שזה נכון. הרבה אנשים רואים דברים בצורה שגויה.
על זה שחמאס הוא ארגון טרור אין וויכוח בכלל, המטרה שלהם היא מוצהרת והיא להשמיד את היהודים ולעשות לנו נזק, כל השאר בעדיפות שנייה. מה זה אם לא ארגון טרור? מתי צה"ל עשה פעולה כלשהי רק בשביל להרוג ולהכאיב לצד השני ולא בשביל להתגונן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 22:28 
סמל אישי של המשתמש
בלי קשר לדעה כזו או אחרת
מה שצהל עושה עכשיו בחברון בדיוק עונה על השאלה שלך.
פעולת נקם לפי הספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חברון
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
בלי קשר לדעה כזו או אחרת
פעולת נקם לפי הספר.

מילא חברון, מה שקורה בעומק רמאללה ושכם איבד פרופרוציות. אני נזהר מלהגיד שמנסים להצדיק את הכסף שמושקע במערכה הזו (או לקבל עוד כתוצאה מהצרכים של פעולה בכזה גודל) אבל זה נראה לא טוב. אלו לא פעולות הרתעה ולא פעולות שנועדו להשיג הישגים מבצעיים, זה להיכנס בכל הכוח מבלי לחשוב על היום שאחרי. ואם ימשיכו בפעולות האלו וימוטטו את שלטון הרשות יהיה לנו קשה מאוד לצאת משם מבלי לדאוג לאפקט שעלול להיווצר בשטח. אין בחיים ואקום, אם הפת"ח לא יהיה רלבנטי, יכנס במקומו מישהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חברון
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 22:46 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אדום נחמד כתב:
בלי קשר לדעה כזו או אחרת
פעולת נקם לפי הספר.

מילא חברון, מה שקורה בעומק רמאללה ושכם איבד פרופרוציות. אני נזהר מלהגיד שמנסים להצדיק את הכסף שמושקע במערכה הזו (או לקבל עוד כתוצאה מהצרכים של פעולה בכזה גודל) אבל זה נראה לא טוב. אלו לא פעולות הרתעה ולא פעולות שנועדו להשיג הישגים מבצעיים, זה להיכנס בכל הכוח מבלי לחשוב על היום שאחרי. ואם ימשיכו בפעולות האלו וימוטטו את שלטון הרשות יהיה לנו קשה מאוד לצאת משם מבלי לדאוג לאפקט שעלול להיווצר בשטח. אין בחיים ואקום, אם הפת"ח לא יהיה רלבנטי, יכנס במקומו מישהו אחר.

אבל המטרה היא לא למוטט את שלטון הרשות.. או לפחות זה מה שמספרים לנו..
אבו מאזן לא עומד לצד ישראל כרגע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 23:04 
סמל אישי של המשתמש
אבל זה מה שאנחנו עושים דה פקטו.
אתה נכנס לעומק של שטח A בלי תיאום ובלי לשאול אף אחד. כל פעולה כזו מערערת את מי שמחזיק את השטח או החזיק בו עד עכשיו. כשהסיפור הזה יסתיים מתישהו, הרחוב הפלסטיני יעשה חושבים מה הוא מעדיף, שלטון פת"ח שמתגאה בשיתוף פעולה עם ישראל אבל כשקורה משבר ישראל לא סופרת את הפת"ח ומשתלטת על השטח כרצונה, או שלטון חמאס כמו בעזה, שלא מכיר בישראל ונאבק בה ולשם ישראל נמנעת מלהיכנס.
כוח זה משהו שצריך לדעת להשתמש בו בחוכמה ופעולות חד צדדיות ללא תיאום ועם הרס רב זה לא להתנהל בחוכמה. הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה לשמוט את הקרקע מתחת לשלטון הפת"ח בגדה כי אז זה אומר שאחד מהשניים ישלוט שם - חמאס או ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אבל זה מה שאנחנו עושים דה פקטו.
אתה נכנס לעומק של שטח A בלי תיאום ובלי לשאול אף אחד. כל פעולה כזו מערערת את מי שמחזיק את השטח או החזיק בו עד עכשיו. כשהסיפור הזה יסתיים מתישהו, הרחוב הפלסטיני יעשה חושבים מה הוא מעדיף, שלטון פת"ח שמתגאה בשיתוף פעולה עם ישראל אבל כשקורה משבר ישראל לא סופרת את הפת"ח ומשתלטת על השטח כרצונה, או שלטון חמאס כמו בעזה, שלא מכיר בישראל ונאבק בה ולשם ישראל נמנעת מלהיכנס.
כוח זה משהו שצריך לדעת להשתמש בו בחוכמה ופעולות חד צדדיות ללא תיאום ועם הרס רב זה לא להתנהל בחוכמה. הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה לשמוט את הקרקע מתחת לשלטון הפת"ח בגדה כי אז זה אומר שאחד מהשניים ישלוט שם - חמאס או ישראל.

עם זה אני יכול רק להסכים..
גם מרענן לקרוא הודעות שלך שבהן אתה לא מאשים את רמון.. :WHOME:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 23:07 
הסורים הרגו לנו ילד בן 13, דם ילדינו לא הפקר. בטח עכשיו הימין ילחץ על ביבי שאסור להבליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יוני 2014, 23:29 
הוא ערבי. זה לא נחשב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:03 
19 כתב:
הסורים הרגו לנו ילד בן 13, דם ילדינו לא הפקר. בטח עכשיו הימין ילחץ על ביבי שאסור להבליג.

לא הימין, צה"ל:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4533312,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:05 
לא עמדו במצעד הפוליטיקאים שדרשו להבעיר את סוריה ולעשות מלבנון מגרש חנייה.

האמת, כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:09 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
19 כתב:

לא הימין, צה"ל:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4533312,00.html

צ'אנס זה צ'אנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:13 
סמל אישי של המשתמש
והופה, עוד כמה מיליונים לחיזוק ההגנה ותחושת הביטחון בצפון.
זה הולך לכיוון רע מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:42 
לא מסכים קובסטר.
בניגוד למצעד האיוולת של כיבוש הגדה, על פגיעה כזו בריבונות יש להגיב, מול מי שלא יהיה.
והמשטרה ממשיכה להתעסק במה שחשוב, יחסי הציבור שלה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4533310,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:49 
סמל אישי של המשתמש
בולשיט.
דאגו לתקציב הביטחון של פיקוד מרכז,
אח"כ פיקוד דרום,
עכשיו הגיע תור פיקוד צפון.

תודה לאל שאין לנו עוד פיקוד,
אולי היינו מפציצים בקפריסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 00:50 
יש לנו חיל ים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
את מי הוא יתקיף?
פיראטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 03:12 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אמיר אני כבר אמרתי מה הפתרון שלי.
1. נסיגה חד צדדית לקו שיקבע ע"י ישראל ותפקידו היחיד הוא מינימום חיכוך, זה יהיה קו זמני ולא קו מוגדר ע"י אף אחד, אם תרצו קו הפסקת אש חדש, קו שלא יוכלו לקום בעתיו שתי מדינות כי הוא לא יפתור את הבעיות המרכזיות (ירושלים, איראל וכו').
2. לאחר יצירת ההפרדה הזאת (אם תרצו בעזרת חומה) צריכים להתחיל לעבוד על מס' דברים לצורך הסדרת השטח להסדר קבע, הדברים הם:
א. חברות תשתית פלשתינאיות (חשמל, מקורות ביוב וכו').
ב. כלכלה תיאום קשרי כלכלה מוסדרים בין המדינות וכן בניית אזורי עבודה משותפים לצורך מתן פרנסה, אם אפשר יש לתת "הנחות" ופטורים לעובדים באזורים אלו.
ג. התווית תוכנית חינוכית פדגוגית ארוכת זמן, זהה לשני העמים.

אחרי שהדברים האלו ירוצו במשך 5-10 שנים לפחות ניתן יהיה לראות ניצנים ליכולת לחיות ביחד.

בכל מקרה גם אם אתה נסוג חד צדדית, אסור לך מבחינתי לפנות את היהודי שנותרו "בשטח הפלשתינאי", תפסיק לשמור עליהם תפסיק לסבסד להם דברים וכו', אבל אם ירצו
שישארו, ואם הפלשתינאים ירצו שיצהרו על עצמאות. בוא נראה באמת כמה הדברים כאלו יקרו, לגבי הדבר השני אני בטוח שהוא לא יקרה.

לא מבין איך זה יעבוד.
אתה משאיר את הישוב היהודי בחברון בלי שמירה?
זו תהיה מלחמת עולם בשביל המתנחלים, אתה רוצה לעשות את זה פעמיים?
זה פלסטר שצריך לתלוש פעם אחת.
ואתה באמת חושב שזה איכשהו נגמר בלי שפיכות דמים מטורפת שסוגרת לך כל סיכוי לפיוס?
ואגב, אם אני הפלשתינאים אני אומר לישראל ללכת להזדיין על הצעה כזו.
30 שנה אנחנו מוכרים להם "תהליך", עוד שניה ואוטוטו אנחנו מגיעים להסכם וכל מה שיוצא זה עוד התחלויות, אז עכשיו תבנה להם חומות בכל הגדה תחת הבטחה שתוך 10 שנים התנאים יבשילו אבל באמת באמת הפעם, והנה הספרים שאתם צריכים ללמד את הילדים שלכם בבתי הספר?
שלא לדבר על זה שאתה נותן 10 שנים לחארות היהודים והפלשתינאים לנסות לפוצץ את ההסכם, לא נראה לך שהם יצליחו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 04:35 
סמל אישי של המשתמש
האשכול הזה הוא כל כך תחילת המאה ה20. תתחילו להיות יותר יצירתיים.

תמונה

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 05:02 
סמל אישי של המשתמש
זהו.... אופיסר נשבר :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 07:01 
סמל אישי של המשתמש
חחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
אני רואה את כל הפתרונות המנותקים מהשטח ולא יודע איך לאכול אותם. הררים של מילים שמתבססים על לינקים ואתרי חדשות מבלי להכיר בשיט את מה שקורה בפועל בשטח.
נרי, תפתח מפה ובוא נצא ביחד לטיול מעבר לקו הירוק על כביש 55 מהחיבור שלו עם 444 ועד לכביש 60.
עלינו על הגשר שמעל כביש 6, משמאלנו קלקיליה, עיר פלסטינית ענקית שיושבת ממש על כביש 6 (35 מטר מהחומה ועד לכביש, מדוד) שהמבואות הדרומיים שלה מגיעים ממש עד לכביש 55. הדרך הזו היא חובה עבור כל מי שרוצה להגיע לאלפי מנשה. בשליטת מי הכביש הזה יהיה ? איפה יעבור בדיוק הגבול ? תשים גדר משני הצדדים ? מי יאבטח את תושבי אלפי מנשה שיחזרו הביתה ? הרשות או ישראל ?
הלאה,הגענו למחסום הפירות (443), המחסום האחרון שיכול למנוע מעבר לשטח ישראל של מי שיוצא מעזון, כפר חמאס הארדקור שמתמחה בזריקת אבנים על כביש 55 לכל מי שממשיך מזרחה לכיוון קרני שומרון וקדומים ושמשם יצא הפיגוע במלון פארק. תוריד את המחסום ? תמסור אותו לידי הרשות ? מה תעשה עם כל אלו שיורדים מצפון (ג'יוס וח'ירבת סיר) לכיוון כביש 55 ? תמנע מעבר מצפון לדרום על הכביש ? המטעים של תושבי עזון נמצאים מצפון לכביש, תמנע מהם גישה אליהם ?
הלאה, עברנו את עזון והגענו לצומת קרני שומרון. ממש מעל הצומת יושב כפר פלסטיני חביב בשם כפר לאקף, בהמשך הכביש נמצאים כפרים עוד יותר חביבים כמו פונדוק וג'ינסאפוט שיושב מדרום לכביש ממש על הפניה לכיוון עמנואל. גם הם מתמחים בזריקת אבנים ובריחה בחזרה אל הכפר. מה תעשה עם כולם ? לאיפה תזיז אותם ? מי ישלוט עליהם ?
הלאה, הגענו לממלכה של דניאלה וייס - קדומים. עיר מפלצתית שקמה יש מאין עם 9 שכונות מצפון ומדרום לכביש 55 ושנמצאת בצמוד לג'ית, כפר פלסטיני של 5000 איש. כ"כ צמוד עד שהמבואות הצפוניים של ג'ית נמצאים מעבר לכביש 55 במורדות של קדומים. בניגוד לתושבי קדומים שגרים 20 מטר מהם, לתושבי ג'ית אין זכויות. הם לא יכולים לבחור ולהיבחר, צה"ל נכנס כאוות נפשו לכפר, בחורף הביוב שם עולה על גדותיו ואספקת החשמל שם לא סדירה כי השנאי המרכזי מנותב כך שאם יש עומס אז מורידים אצלם את החשמל ולא בקדומים. אם זה לא מספיק אז הם גם צריכים לסבול את המטורללים של חוות גלעד שנמצאים דרומית אליהם ושנוטים להסתובב בכפרים ערבים בלילה, להשחית מטעי זיתים, לגנוב ציוד חקלאי ולפנצ'ר את הרכבים של הצבא שנמצא שם בשביל לשמור עליהם.
מה תעשה עם הכפר הזה ? או שתגרש אותם או שתספח אותם. ואם אתה מספח אותם אז למה לא את אמאתין ופרעתה שנמצאות קילומטר דרומה מג'ית ?

זו סתם דוגמא קטנה, כאלה יש עוד מאות אם לא אלפים. כל הדיבורים האלה על וגושים לא באמת מחזיקים מים במציאות. מה שצריך לעשות זה לקחת את כביש 60 מדרומית לחברון ועד צפונית לג'נין ולהפוך אותו לגבול בינינו לבין הפלסטינים, עם החרגות כאלו ואחרות (כביש עוקף רמאללה שיכניס אותה לשטח המדינה הפלסטינית) וחילופי שטחים איפה שאפשר. כל מה שמזרחית לו שלהם (כולל ירושלים המזרחית,בית לחם והבקעה) עד כביש 90, כל מה שמערבית לו שלנו, כאשר לכל התושבים הפלסטינים שגרים מערבית ל 60 תינתן האופציה לקבל אזרחות ישראלית או לעבור לשטח המדינה הפלסטינית.
שים כוח בינ"ל בין כביש 90 לגבול הירדני ושלום על ישראל.
האופציה הנוספת היא לשבת על חבית חומר הנפץ בגדה ולחכות שהיא תתפוצץ. זו הרי המומחיות של הממשלה המאוסה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:22 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

זו סתם דוגמא קטנה, כאלה יש עוד מאות אם לא אלפים. כל הדיבורים האלה על וגושים לא באמת מחזיקים מים במציאות. מה שצריך לעשות זה לקחת את כביש 60 מדרומית לחברון ועד צפונית לג'נין ולהפוך אותו לגבול בינינו לבין הפלסטינים, עם החרגות כאלו ואחרות (כביש עוקף רמאללה שיכניס אותה לשטח המדינה הפלסטינית) וחילופי שטחים איפה שאפשר. כל מה שמזרחית לו שלהם (כולל ירושלים המזרחית,בית לחם והבקעה) עד כביש 90, כל מה שמערבית לו שלנו, כאשר לכל התושבים הפלסטינים שגרים מערבית ל 60 תינתן האופציה לקבל אזרחות ישראלית או לעבור לשטח המדינה הפלסטינית.

אני מסכים איתך שזה יותר טוב מהקישקוש הזה של גושי התנחלויות, אבל אין מצב בעולם שהפלשתינאים מסכימים להצעה שלך, ולגמרי בצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

אני מסכים איתך שזה יותר טוב מהקישקוש הזה של גושי התנחלויות, אבל אין מצב בעולם שהפלשתינאים מסכימים להצעה שלך, ולגמרי בצדק.

קובי, מה עם ים המלך, ובכלל מה שנמצא מזרחית לכביש 90? ובכלל, כביש 60 חוצה את הגדה מצפון לירושלים ממש ל-2 חלקים שווים.. זה המון פלסטינים שאתה מציע לספח למדינת ישראל..

אמיר, חלק מהפתרון יהיה חייב להיות ויתור על ה"צדק".
אין צדק. העולם לא צודק. יש מציאות ויש פתרונות טובים יותר וטובים פחות.
זה נכון שנעשה עוול לפלסטינים בקום המדינה, ומ67 עד היום. זה לא אומר שכדאי להם להתעקש לקבל כל מה שהם רוצים.
עדיף להם לקבל פחות במשא ומתן בו יוכלו לדרוש דברים מסוימים, מאשר פתרון חד צדדי שעליו לא תהיה להם שליטה. אבל אני לא מתימר לעשות את החשבונות שלהם. המציאות תכריע מה היה עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

זה נכון שנעשה עוול לפלסטינים בקום המדינה, ומ67 עד היום. זה לא אומר שכדאי להם להתעקש לקבל כל מה שהם רוצים.
עדיף להם לקבל פחות במשא ומתן בו יוכלו לדרוש דברים מסוימים, מאשר פתרון חד צדדי שעליו לא תהיה להם שליטה. אבל אני לא מתימר לעשות את החשבונות שלהם. המציאות תכריע מה היה עדיף.

צדק זה זכות השיבה, שהם פחות או יותר ויתרו עליה.
כשאפילו השמאל לא מבין איזה ויתור זה גבולות 67' בשביל הפלשתינאים באמת נראה לי שאין סיכוי לכלום (ואגב, אני לא מאשים אף אחד באופן אישי, גם אני לא הבנתי את זה במשך שנים).

לגבי מה שעדיף להם, אם היית שואל אותי, פתרון מדינה אחת הרבה יותר טוב לפלשתינאים, והזמן פועל לטובתם בסיפור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:

צדק זה זכות השיבה, שהם פחות או יותר ויתרו עליה.
כשאפילו השמאל לא מבין איזה ויתור זה גבולות 67' בשביל הפלשתינאים באמת נראה לי שאין סיכוי לכלום (ואגב, אני לא מאשים אף אחד באופן אישי, גם אני לא הבנתי את זה במשך שנים).

לגבי מה שעדיף להם, אם היית שואל אותי, פתרון מדינה אחת הרבה יותר טוב לפלשתינאים, והזמן פועל לטובתם בסיפור הזה.

צדק זה בדיוק מה שאני מציע להמנע מלחשוב עליו.
אני לחלוטין מבין למה בעיני פלסטינים 67 זה ויתור, אל תטעה. אבל לדרוש יותר זה לא בהכרח לוותר פחות. לדרוש יותר זה בעיקר התעלמות מהמציאות.
כל שאר הדברים שכתבתי עומדים בעינם.

וברור שעדיף להם מדינה אחת. עדיף לעשות ממוצע עם המצב המעולה של ישראל מול המצב המחורבן של פלסטין העתידית, יחד עם גישה לכל השטח בין הים לירדן. אין ספק בכלל.
אבל זה בעיקר נותן קונטרה לאמונה שישראל היא זו שמעכבת ומחבלת במשא ומתן כי נעים וטוב לה המצב הנוכחי.
כנראה שגם לפלסטינים זה טוב, כי ככל שהמצא ומתן יתארך (כך אתה טוען), הסיכוי שלהם למדינה דו לאומית עולה.
אז אולי לא הכל שחור ולבן, וזה לא טובים (הם) מול רעים (אנחנו). אה?

*אגב זכות שיבה, בדקת מה עמדת ערביי ישראל בנוגע לזכות השיבה? האם להם מתאים 2 מליון פליטים שיכנסו להם למדינה? אולי גם הם מעדיפים שהפליטים יפוצו מאשר יחזרו לישראל?
סתם נקודה שהפנמתי בשלב מסוים - אחת הטעויות הכי גדולות שאפשר לעשות זה לטעון בשם הפלסטינים מה עדיף להם יותר או פחות.. בסופו של דבר כל אחד צריך לדאוג לאינטרסים שלו, כי אף אחד לא ידאג להם במקומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
זה שלא תחשוב על זה לא יגרום לפלשתינאים לקבל את זה.
אגב, אני במקומם לא היית מקבל הצעה כמו של קובסטר ואני מנחש שגם אתה לא.

וזו לא שאלה של רעים וטובים, יש רעים וטובים בשני העמים, זו שאלה של זכויות אדם מול אפרטהייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: