אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:
אמיר, חלק מהפתרון יהיה חייב להיות ויתור על ה"צדק".
אין צדק. העולם לא צודק. יש מציאות ויש פתרונות טובים יותר וטובים פחות.
זה נכון שנעשה עוול לפלסטינים בקום המדינה, ומ67 עד היום. זה לא אומר שכדאי להם להתעקש לקבל כל מה שהם רוצים.
עדיף להם לקבל פחות במשא ומתן בו יוכלו לדרוש דברים מסוימים, מאשר פתרון חד צדדי שעליו לא תהיה להם שליטה. אבל אני לא מתימר לעשות את החשבונות שלהם. המציאות תכריע מה היה עדיף.
צדק זה זכות השיבה, שהם פחות או יותר ויתרו עליה.
כשאפילו השמאל לא מבין איזה ויתור זה גבולות 67' בשביל הפלשתינאים באמת נראה לי שאין סיכוי לכלום (ואגב, אני לא מאשים אף אחד באופן אישי, גם אני לא הבנתי את זה במשך שנים).
לגבי מה שעדיף להם, אם היית שואל אותי, פתרון מדינה אחת הרבה יותר טוב לפלשתינאים, והזמן פועל לטובתם בסיפור הזה.
צדק זה בדיוק מה שאני מציע להמנע מלחשוב עליו.
אני לחלוטין מבין למה בעיני פלסטינים 67 זה ויתור, אל תטעה. אבל לדרוש יותר זה לא בהכרח לוותר פחות. לדרוש יותר זה בעיקר התעלמות מהמציאות.
כל שאר הדברים שכתבתי עומדים בעינם.
וברור שעדיף להם מדינה אחת. עדיף לעשות ממוצע עם המצב המעולה של ישראל מול המצב המחורבן של פלסטין העתידית, יחד עם גישה לכל השטח בין הים לירדן. אין ספק בכלל.
אבל זה בעיקר נותן קונטרה לאמונה שישראל היא זו שמעכבת ומחבלת במשא ומתן כי נעים וטוב לה המצב הנוכחי.
כנראה שגם לפלסטינים זה טוב, כי ככל שהמצא ומתן יתארך (כך אתה טוען), הסיכוי שלהם למדינה דו לאומית עולה.
אז אולי לא הכל שחור ולבן, וזה לא טובים (הם) מול רעים (אנחנו). אה?
*אגב זכות שיבה, בדקת מה עמדת ערביי ישראל בנוגע לזכות השיבה? האם להם מתאים 2 מליון פליטים שיכנסו להם למדינה? אולי גם הם מעדיפים שהפליטים יפוצו מאשר יחזרו לישראל?
סתם נקודה שהפנמתי בשלב מסוים - אחת הטעויות הכי גדולות שאפשר לעשות זה לטעון בשם הפלסטינים מה עדיף להם יותר או פחות.. בסופו של דבר כל אחד צריך לדאוג לאינטרסים שלו, כי אף אחד לא ידאג להם במקומו.