el dudernio כתב:
זאת בהחלט שאלה רטורית, שכל מטרה היא להגיד שכל אחד יפרשן את הסיטאציה כראות עיניו ונחזור לריב המטופש של מי התחיל כמו אחרוני הילדים בארגז החול.
התושבה של, (לא) היא תשובה שלא יוצאת מתחום גן הילדים וארגז החול, והיא תשובה שלפי הבנתי מה שעומד מאחוריה רק מתחזק את הריב ומוסיף דם לאדמה.
זה לא שאלה של "מי התחיל".
זה נסיון להבין את המניעים של הצד השני, שזה דבר חשוב מאד שישראל (כולל רוב השמאל) נכשל בו כישלון חרוץ.
el dudernio כתב:
או שאני לא מבין אותך או שאתה לא מבין אותי, מדינה פלשתינאית אם תקום לפי הפירסומים תהיה מדינה נקייה מיהודים, ולפי הלך הרוחות בעולם הערבי מהר מאוד גם מנוצרים, זאת מדינת האפרטהייד שאני מדבר עליה. למתנחלים אשר גרים בשטחי המדינה הזאת יש את מלוא הסיבות להתנגד להקמתה. ואם כך אז כנראה שלתורתך יש להם את זכות למחות נגדה. אשמח לדעת אם עקירת הזייתים היא "מחאה" לגיטימית בעינך.
אני לא חושב שמסובך להבין למה המתנחלים מתנגדים למתן זכויות אדם לפלשתינאים.
הבעיה שיש לי איתם היא לא שאני לא מבין את המניעים שלהם אלא שהם נלחמים למען מטרה שלדעתי היא לא מוסרית.
el dudernio כתב:
ואני הלא רציני????
אנסה להסביר לך לאט כי כנראה שקשה לך בלי ספר חוקים.
א. אני לא חושב שיש תושב בחברון שירצה לעזוב ברגע של הסכם, וככה גם בתפוח ז', עלי ותקוע ו', ולכן הטענה שלך שהם יעזבו ברגע של הסכם היא נכונה רק בתנאי ש"יעזיבו" אותם.
ב. אם יעזיבו אותם זה אומר שאתה בעצם בעד להקים מדינה נקייה מיהודים, ובעצם מדינת לאום ללא מיעוטים (האמת יהיה מיעוט נוצרי), ובעצם להקים מדינה טהורת "דם", וזה עוד בשם ה"שמאל".
ג. אם זה מה שאתה רוצה לעשות אני לא מצליח להבין למה אתה חושב שלאנשים מ א' אין סיבה להתקומם ולהתמרד נגד התוכנית המוצעת בסעיף ב'.
לתפיסתי לא נכון להעזיב אותם ואסור לקבוע לבן אדם איפה לגור בטח לא בגלל מניעי דת וגזע. לכן הסכם שקובע כי המדינה הפלשתיאנית תהיה נקייה מיהודים הוא הסכם לא טוב ומושתת על אמות מידה לאומניות ולכן ימניות. מאחר ואלו הן התפיסות המקובלות בציבור וכנראה גם אצלך אתה בעצם מנסה לשמר את האלימות ואת הריב בין הצדדים רק מרגיש נקי יותר כי אתה תומך בצד ה"שני". עלי זה לא עובד מנטרות ימניות הן כאלו לא משנה באיזה צד הן נאמרות.
אם המסקנה שלך מזה היא מדינה דו לאומית אז סבבה, גם אני בעד הפתרון הזה.
אם לא, אז אתה לא יכול להשתמש בדברים שמיעוט אתני אולי יעשה בעתיד בשביל למנוע זכויות אדם מכולו בהווה.