תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 אוגוסט 2025, 01:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 06:22 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

זאת בהחלט שאלה רטורית, שכל מטרה היא להגיד שכל אחד יפרשן את הסיטאציה כראות עיניו ונחזור לריב המטופש של מי התחיל כמו אחרוני הילדים בארגז החול.
התושבה של, (לא) היא תשובה שלא יוצאת מתחום גן הילדים וארגז החול, והיא תשובה שלפי הבנתי מה שעומד מאחוריה רק מתחזק את הריב ומוסיף דם לאדמה.
זה לא שאלה של "מי התחיל".
זה נסיון להבין את המניעים של הצד השני, שזה דבר חשוב מאד שישראל (כולל רוב השמאל) נכשל בו כישלון חרוץ.

el dudernio כתב:
או שאני לא מבין אותך או שאתה לא מבין אותי, מדינה פלשתינאית אם תקום לפי הפירסומים תהיה מדינה נקייה מיהודים, ולפי הלך הרוחות בעולם הערבי מהר מאוד גם מנוצרים, זאת מדינת האפרטהייד שאני מדבר עליה. למתנחלים אשר גרים בשטחי המדינה הזאת יש את מלוא הסיבות להתנגד להקמתה. ואם כך אז כנראה שלתורתך יש להם את זכות למחות נגדה. אשמח לדעת אם עקירת הזייתים היא "מחאה" לגיטימית בעינך.

אני לא חושב שמסובך להבין למה המתנחלים מתנגדים למתן זכויות אדם לפלשתינאים.
הבעיה שיש לי איתם היא לא שאני לא מבין את המניעים שלהם אלא שהם נלחמים למען מטרה שלדעתי היא לא מוסרית.
el dudernio כתב:
ואני הלא רציני????

אנסה להסביר לך לאט כי כנראה שקשה לך בלי ספר חוקים.
א. אני לא חושב שיש תושב בחברון שירצה לעזוב ברגע של הסכם, וככה גם בתפוח ז', עלי ותקוע ו', ולכן הטענה שלך שהם יעזבו ברגע של הסכם היא נכונה רק בתנאי ש"יעזיבו" אותם.
ב. אם יעזיבו אותם זה אומר שאתה בעצם בעד להקים מדינה נקייה מיהודים, ובעצם מדינת לאום ללא מיעוטים (האמת יהיה מיעוט נוצרי), ובעצם להקים מדינה טהורת "דם", וזה עוד בשם ה"שמאל".
ג. אם זה מה שאתה רוצה לעשות אני לא מצליח להבין למה אתה חושב שלאנשים מ א' אין סיבה להתקומם ולהתמרד נגד התוכנית המוצעת בסעיף ב'.

לתפיסתי לא נכון להעזיב אותם ואסור לקבוע לבן אדם איפה לגור בטח לא בגלל מניעי דת וגזע. לכן הסכם שקובע כי המדינה הפלשתיאנית תהיה נקייה מיהודים הוא הסכם לא טוב ומושתת על אמות מידה לאומניות ולכן ימניות. מאחר ואלו הן התפיסות המקובלות בציבור וכנראה גם אצלך אתה בעצם מנסה לשמר את האלימות ואת הריב בין הצדדים רק מרגיש נקי יותר כי אתה תומך בצד ה"שני". עלי זה לא עובד מנטרות ימניות הן כאלו לא משנה באיזה צד הן נאמרות.

אם המסקנה שלך מזה היא מדינה דו לאומית אז סבבה, גם אני בעד הפתרון הזה.
אם לא, אז אתה לא יכול להשתמש בדברים שמיעוט אתני אולי יעשה בעתיד בשביל למנוע זכויות אדם מכולו בהווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חברון
הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 07:16 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
וואו אחי אתה כל-כך אלפקה חדשותית....

אתה מסוגל להגיב מעבר ל 4 מילים חסרות משמעות?

אם דיברת אלי אז זה קצת מוזר, כי כתבתי רק הודעה אחת אלפקית וגם זה היה מתוך שינה.

וכל מה שאמיר אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 07:40 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

זאת בהחלט שאלה רטורית, שכל מטרה היא להגיד שכל אחד יפרשן את הסיטאציה כראות עיניו ונחזור לריב המטופש של מי התחיל כמו אחרוני הילדים בארגז החול.
התושבה של, (לא) היא תשובה שלא יוצאת מתחום גן הילדים וארגז החול, והיא תשובה שלפי הבנתי מה שעומד מאחוריה רק מתחזק את הריב ומוסיף דם לאדמה.
זה לא שאלה של "מי התחיל".
זה נסיון להבין את המניעים של הצד השני, שזה דבר חשוב מאד שישראל (כולל רוב השמאל) נכשל בו כישלון חרוץ.

אמיר כמו שיש ניסיון להבין את המניעים של הצד השני (אירגוני הטרור) ככה גם צריכה להיות מחשבה בהבנת הצד השלישי (המתנחלים ונוער הגבעות) אני והפלשתינאי שרוצים לחיות אחד ליד השני בשקט נמצאים באותו צד.

אמיר כתב:

el dudernio כתב:
או שאני לא מבין אותך או שאתה לא מבין אותי, מדינה פלשתינאית אם תקום לפי הפירסומים תהיה מדינה נקייה מיהודים, ולפי הלך הרוחות בעולם הערבי מהר מאוד גם מנוצרים, זאת מדינת האפרטהייד שאני מדבר עליה. למתנחלים אשר גרים בשטחי המדינה הזאת יש את מלוא הסיבות להתנגד להקמתה. ואם כך אז כנראה שלתורתך יש להם את זכות למחות נגדה. אשמח לדעת אם עקירת הזייתים היא "מחאה" לגיטימית בעינך.

אני לא חושב שמסובך להבין למה המתנחלים מתנגדים למתן זכויות אדם לפלשתינאים.
הבעיה שיש לי איתם היא לא שאני לא מבין את המניעים שלהם אלא שהם נלחמים למען מטרה שלדעתי היא לא מוסרית.

האם הרצון לגור בחברון ובעופרה לא מוסרי? במה הרצון הזה פחות מוסרי מהרצון לגור בת"א?

אמיר כתב:

el dudernio כתב:
ואני הלא רציני????

אנסה להסביר לך לאט כי כנראה שקשה לך בלי ספר חוקים.
א. אני לא חושב שיש תושב בחברון שירצה לעזוב ברגע של הסכם, וככה גם בתפוח ז', עלי ותקוע ו', ולכן הטענה שלך שהם יעזבו ברגע של הסכם היא נכונה רק בתנאי ש"יעזיבו" אותם.
ב. אם יעזיבו אותם זה אומר שאתה בעצם בעד להקים מדינה נקייה מיהודים, ובעצם מדינת לאום ללא מיעוטים (האמת יהיה מיעוט נוצרי), ובעצם להקים מדינה טהורת "דם", וזה עוד בשם ה"שמאל".
ג. אם זה מה שאתה רוצה לעשות אני לא מצליח להבין למה אתה חושב שלאנשים מ א' אין סיבה להתקומם ולהתמרד נגד התוכנית המוצעת בסעיף ב'.

לתפיסתי לא נכון להעזיב אותם ואסור לקבוע לבן אדם איפה לגור בטח לא בגלל מניעי דת וגזע. לכן הסכם שקובע כי המדינה הפלשתיאנית תהיה נקייה מיהודים הוא הסכם לא טוב ומושתת על אמות מידה לאומניות ולכן ימניות. מאחר ואלו הן התפיסות המקובלות בציבור וכנראה גם אצלך אתה בעצם מנסה לשמר את האלימות ואת הריב בין הצדדים רק מרגיש נקי יותר כי אתה תומך בצד ה"שני". עלי זה לא עובד מנטרות ימניות הן כאלו לא משנה באיזה צד הן נאמרות.

אם המסקנה שלך מזה היא מדינה דו לאומית אז סבבה, גם אני בעד הפתרון הזה.
אם לא, אז אתה לא יכול להשתמש בדברים שמיעוט אתני אולי יעשה בעתיד בשביל למנוע זכויות אדם מכולו בהווה.

המסקנה שלי שפתרון בקרוב לא יהיה. השאיפה היא מדינה כלל אזרחיה ורב לאומית לא דו, לא תלת ולא שום דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 08:18 
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
וואו אחי אתה כל-כך אלפקה חדשותית....

אתה מסוגל להגיב מעבר ל 4 מילים חסרות משמעות?

אם דיברת אלי אז זה קצת מוזר, כי כתבתי רק הודעה אחת אלפקית וגם זה היה מתוך שינה.

וכל מה שאמיר אמר.

אני מבין שבלאד חסום אצלך ?

הוא דיבר אל אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אמיר כמו שיש ניסיון להבין את המניעים של הצד השני (אירגוני הטרור) ככה גם צריכה להיות מחשבה בהבנת הצד השלישי (המתנחלים ונוער הגבעות) אני והפלשתינאי שרוצים לחיות אחד ליד השני בשקט נמצאים באותו צד.
האם הרצון לגור בחברון ובעופרה לא מוסרי? במה הרצון הזה פחות מוסרי מהרצון לגור בת"א?
אני חושב שזה לא רציני להציג את המתנחלים כציבור שכל דרישותיו הן לגור בעופרה.

el dudernio כתב:

המסקנה שלי שפתרון בקרוב לא יהיה. השאיפה היא מדינה כלל אזרחיה ורב לאומית לא דו, לא תלת ולא שום דבר

אני מסכים אם השאיפה (ומקבל את התיקון על הטרמינולוגיה), אבל אני לא מקבל את הלא בקרוב, נכון, זה לא פשוט, גם לגמור את האפרטהייד בדרום אפריקה וג'ים קרואו בארה"ב לא היה פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 08:57 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

אני חושב שזה לא רציני להציג את המתנחלים כציבור שכל דרישותיו הן לגור בעופרה.

אני חושב שאנחנו עושים דמוניזציה לציבור שלם כי אנחנו לא מקבלים את דעותיו הפוליטיות. אני בטוח ומשוכנע במאת האחוזים שמרבית המתנחלים לא ירימו יד על ערבי

אמיר כתב:

el dudernio כתב:

אני מסכים אם השאיפה (ומקבל את התיקון על הטרמינולוגיה), אבל אני לא מקבל את הלא בקרוב, נכון, זה לא פשוט, גם לגמור את האפרטהייד בדרום אפריקה וג'ים קרואו בארה"ב לא היה פשוט.

אני חושב שעל מנת שזה יקרה בשני הצדדים צריכים להסכים לקבל את הצד השני ולחיות באותו בית, לצערי מהערכות החינוך בשני הצדדים לא בדיוק מחנכות לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חברון
הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 09:47 
אמיר, מה לדעתך הדרישה של המתנחלים ?

el dudernio,
"אני בטוח ומשוכנע במאת האחוזים שמרבית המתנחלים לא ירימו יד על ערבי "
ועל זה נאמר, אנדרסטייטמנט ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אני חושב שעל מנת שזה יקרה בשני הצדדים צריכים להסכים לקבל את הצד השני ולחיות באותו בית, לצערי מהערכות החינוך בשני הצדדים לא בדיוק מחנכות לכך.

המצב המחורבן של מערכות החינוך בין הירדן לים זו לא סיבה מספיק טובה בשביל להצדיק שלילה של זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

המצב המחורבן של מערכות החינוך בין הירדן לים זו לא סיבה מספיק טובה בשביל להצדיק שלילה של זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם.

נכון ולכן אני לא תומך בשלילת זכויות האדם שלהם, אבל גם לא באלו של המתנחלים.
לכן אני אומר שפיתרון לא יהיה כאן בשנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

נכון ולכן אני לא תומך בשלילת זכויות האדם שלהם, אבל גם לא באלו של המתנחלים.
לכן אני אומר שפיתרון לא יהיה כאן בשנים הקרובות.

אני לא חושב שיש מקום להשוואה בפגיעה בזכויות האדם של הפלשתינאים תחת הכיבוש מול פינוי עתידי של מתנחלים. ואגב, במדינה מודרנית לא ממש מקובל שלכל אחד מותר לגור איפה שהוא רוצה, לדוגמא, אני לא יכול לגור בתוך מחנה גלילות, וזכויות האדם שלי לא נפגעות באופן משמעותי. אבל שמע, אם אתה רוצה לתעדף את זה שאנשים רוצים לגור בעפרה, תהיה בריא, לא בראש סולם העדיפיות שלי, אבל סבבה, אבל אם זה הכיוון שלך תן לפלשתינאים תעודות זהות כחולות.

פתרון לא יהיה בגלל שישראל לא רוצה לתת לפלשתינאים מדינה ולא רוצה לתת אזרחות, מה שמשאיר אותם בלי זכויות אדם ואותך אם אפרטהייד.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 19 יוני 2014, 11:26, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
עובדיה כתב:
bloodbrother כתב:
ערן כתב:

שביתת רעב היא כן מחאה אלימה.

אתה חושב?

הרעבה למוות זאת לא אלימות?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
ואו בלאד הזה סתום..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 11:32 
bloodbrother כתב:
עובדיה כתב:
bloodbrother כתב:
ערן כתב:

שביתת רעב היא כן מחאה אלימה.

אתה חושב?

הרעבה למוות זאת לא אלימות?

אתה מוזמן לנסות ולבדוק בעצמך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 15:20 
אני אשמח להבין מאמיר ומאל דורידנו איך רעיון המדינה הכלל לאומית, זאת אומרת סיפוח כל השטחים והחלת החוק הישראלי, אמור לעבוד .
א) האם הוא כולל את עזה? מה עושים עם הפליטים? האם זה תהליך בהסכמה (ואז איך משיגים הסכמה) או יש צדדי (ואז מה יהיו ההשלכות)?
ב) בהתבסס על הנסיונות המצוינים במדינות חצי-חצי (דוברי רוסית ואוקראינית באוקראינה, פלמים וולונים בבלגיה, סונים ושיעים בעירק) איך אמורים בדיוק להסתדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 17:25 
אתם באמת חושבים שמדינה דו לאומית או רב לאומית זה פתרון?
ברצינות?
זה מה שאתם רואים אחרי כל שנות הדם האלה? מדינה אחת עם גג אחד לכולם שבה פלשתינאי וישראלי הולכים אחד לצד השני לעבודה ולבית ספר?

כמה מנותק זה נשמע. על הגבול החולני.

יש פה שכבה גדולה מדי מכל צד שמוכנה למות בשביל לקחת מהשני.
החלום האוטופי הזה נשמע דמיוני כמעט כמו קומוניזם.
מדינה אחת זה אסון ודם לא נגמר.
2 מדינות, הפרדה בכח, 5 קילומטר בין גבול לגבול, מי שעובר את הגבול מקבל כדור בראש או דורך על מוקש. לבחירתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
מתן של זכויות אדם ללא הבדל מוצא אתני ודת לא מבטיח שלא יהיו לך בעיות במדינה, זה לא אומר שזו לא חובה מוסרית לעשות את זה.
ואתה לא יכול לשלול למיעוט אתני זכויות אדם בסיסיות בגלל שזה אולי יצור בעיות בעתיד, אם הדרך היחידה שישראל יכולה להתקיים זה להחזיק מיליוני אנשים תחת שליטתה בלי זכויות הצבעה, אין לה זכות קיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 17:51 
איזה זכויות אדם מה זכויות?
יש להם מדינה, שיעשו מה שבא להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
לא נראה לי שהוא ענה לך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שכרגע מדינה אחת זה פתרון ישים ואני לא חושב ששתי מדינות כרגע זה פתרון ישים.
אנחנו יותר מידי מעורבבים אחד בתוך השני ויש יותר מידי נקודות חיכוך כך שהפרדות לא כל-כך אפשרית כאשר נלמד לחיות אחד ליד השני היא תהיה אפשרית אבל אז נוכל גם לחיות ביחד באותה מדינה.

אמיר, לא הזכות של המתנחלים לגור עכשיו בעופרה תפגע אלא הזכות של המתנחלים לגור בעופרה תחת שלטון פלשתינאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2014, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
ברצינות?
זה מה שאתם רואים אחרי כל שנות הדם האלה? מדינה אחת עם גג אחד לכולם שבה פלשתינאי וישראלי הולכים אחד לצד השני לעבודה ולבית ספר?

2 מדינות, הפרדה בכח, 5 קילומטר בין גבול לגבול, מי שעובר את הגבול מקבל כדור בראש או דורך על מוקש. לבחירתו.

איפה הגבול הזה עובר?
מה גורלם של הפלשתינאחם שיהיו בצד הישראלי ומה גורלם של היהודים בצד הפלשתינאי? מה עתידה של ירושלים? מה קורה עם חברון? זכות השיבה? מקורות המים והחשמל? ויש עוד הרבה לפני שאנחנו מתחילים לספור הרוגים.

נרקוטיקה לא צריך ללכת מחר ביחד לאותו בית ספר נתחיל מזה שילמדו מאותם ספרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 07:22 
אמיר כתב:
מתן של זכויות אדם ללא הבדל מוצא אתני ודת לא מבטיח שלא יהיו לך בעיות במדינה, זה לא אומר שזו לא חובה מוסרית לעשות את זה.
ואתה לא יכול לשלול למיעוט אתני זכויות אדם בסיסיות בגלל שזה אולי יצור בעיות בעתיד, אם הדרך היחידה שישראל יכולה להתקיים זה להחזיק מיליוני אנשים תחת שליטתה בלי זכויות הצבעה, אין לה זכות קיום.

זו התשובה הכי טובה שלך? אתה צודק, אבל עדיין מאכזב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 07:36 
el dudernio כתב:
NARKOTIKA כתב:
ברצינות?

איפה הגבול הזה עובר?
מה גורלם של הפלשתינאחם שיהיו בצד הישראלי ומה גורלם של היהודים בצד הפלשתינאי? מה עתידה של ירושלים? מה קורה עם חברון? זכות השיבה? מקורות המים והחשמל? ויש עוד הרבה לפני שאנחנו מתחילים לספור הרוגים.

נרקוטיקה לא צריך ללכת מחר ביחד לאותו בית ספר נתחיל מזה שילמדו מאותם ספרים

קודם כל התנתקות חד צדדית לא אמורה להביא לשלום שלווה מנוחה ונחלה, ושאר הזיות מבית מדרשו של הדון שימון פרס. היא אמורה לשים קץ למצב הבלתי נסבל שבו אנחנו שולטים במיליונ אנשים ללא זכויות. היא אמורה לקבל את התמיכה של הקהילה הבינלאומית (ולכן צריכה להיעשות בתיאום עם האמריקנים והאירופאים). גם אחריה ימשיך להישפך דם.
ולשאלותיך:
הגבול צריך לעבור במפת אולמרט. היא הכי טובה שראיתי. ונותנת מאה אחוז מהשטח במסגרת חילופי שטחים. זו לא מפה קדושה ואם יש אחרת עם אותם עקרונות היא גם בסדר.
לא בטוח כמה פלשתינים ישארו בצד הישראלי. הם יקבלו את כל הזכויות של אזרחים.
הדיבור הוא על 65 אלף מתנחלים מחוץ לגושים שיסופחו. אני בעד לפנות אותם לישראל. אם ירצו להישאר, שיהנו. בסך הכל הם שותפים לתרמית הישראבלוף שבה נתנו להם להתיישב בשטחים ״כאילו״ זה שלנו (גם לפלשתינים יש תרמית ישראבלוף של מחנות הפליטים ״כאילו״ הם יוכלו לחזור.
זכות השיבה - מחוץ לתחום . מבחינת הקהילה הבינלאומית הסכסוך הוא על 67 ולא על 48.
חברון - נדמה לי שבמפה היא פלשתינית
ירושלים - שאלה טובה, לא יודע מה היתה ההצעה הטובה ביותר של הצדדים
מקורות מים - מתנהגים יפה. אם ישראל הצליחה להסתדר כשמקורות הכנרת בשליטה לבנונית וסורית אני מניח שאפשר להסתדר.
מקורות חשמל - לא בדיוק מבין. אפשר למכור חשמל לפלשתינים. אני מניח שהם ירצו להגיע למידה גבוהה של ייצור עצמי.

ועכשיו, אולי אתה ואמיר תוכלו להציג תכנית קוהרנטית ולא עקרונות מיופיפים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 07:44 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אני לא חושב שכרגע מדינה אחת זה פתרון ישים ואני לא חושב ששתי מדינות כרגע זה פתרון ישים.
אנחנו יותר מידי מעורבבים אחד בתוך השני ויש יותר מידי נקודות חיכוך כך שהפרדות לא כל-כך אפשרית כאשר נלמד לחיות אחד ליד השני היא תהיה אפשרית אבל אז נוכל גם לחיות ביחד באותה מדינה.

זה מסובך, לכן אפרטהייד.
ואגב, הטיעונים האלו של "אם ניתן להם להצביע הם יהרגו את כולנו" הם בדיוק מה שתומכי אפרטהייד, עבדות, ג'ים קרואו ואפילו אנשים שהתנגדו למתן זכות הצבעה לנשים השתמשו בהם.

20 כתב:
אמיר כתב:

תראה, אם ישראל היתה מדברת ברצינות על פתרון למצב הבלתי נסבל שבו יש לך מיליוני אנשים ללא זכויות אדם היה שווה להכנס לפרטים של הפתרון הנ"ל.
אבל היא לא.
ישראל מבזבזת זמן עד שיבוא המשיח\יגמר הנפט\תצרב התודעה\[הכנס חלום ימני לאומני שמאפשר להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסבבה].
ולכן לדעתי הדבר הכי חשוב זה להזכיר לאנשים שישראל מחזיקה מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות כבר קרוב לחמישים שנה, כשההכרה שזה בלתי נסבל תכנס לאנשים לראש, אפשר יהיה לתהחיל לדבר בתכלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 07:50 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
אגב, לפחות אחד מאלה שהתמונה שלו.פורסמה מחווה 3 באצבעות, בכלל היה חלק מקמפיין ויראלי בצרפת למתמודד מספר 3 בכוכב נולד. הוא התראיין ואמר שהוא יודע שיש פלשתינאים ששמחים על דברים כאלה, אבל הוא לא מאמין באלימות שמובילה לעוד אלימות. את תשומת ליבו לזה, הפנו חבריו היהודים בישראל.

תמונה
תראה איזה אנטישמים הגויים!!!!!!

יש מצב ששתיתי קצת יותר מדי באנגליה אורגוואי, אבל שייזדינו אנגליה, מכבי קולוניאליזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 09:25 
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

זה מסובך, לכן אפרטהייד.
ואגב, הטיעונים האלו של "אם ניתן להם להצביע הם יהרגו את כולנו" הם בדיוק מה שתומכי אפרטהייד, עבדות, ג'ים קרואו ואפילו אנשים שהתנגדו למתן זכות הצבעה לנשים השתמשו בהם.

20 כתב:
אמיר כתב:

תראה, אם ישראל היתה מדברת ברצינות על פתרון למצב הבלתי נסבל שבו יש לך מיליוני אנשים ללא זכויות אדם היה שווה להכנס לפרטים של הפתרון הנ"ל.
אבל היא לא.
ישראל מבזבזת זמן עד שיבוא המשיח\יגמר הנפט\תצרב התודעה\[הכנס חלום ימני לאומני שמאפשר להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסבבה] .
ולכן לדעתי הדבר הכי חשוב זה להזכיר לאנשים שישראל מחזיקה מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות כבר קרוב לחמישים שנה, כשההכרה שזה בלתי נסבל תכנס לאנשים לראש, אפשר יהיה לתהחיל לדבר בתכלס.

אמיר, אתה בחור רציני, אמרת שאתה בעד מדינה אחת מהים לירדן שוות זכויות. אני מנסה להבין את הפרטים מאחורי הסיסמא. תסביר בבקשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אמיר, אתה בחור רציני, אמרת שאתה בעד מדינה אחת מהים לירדן שוות זכויות. אני מנסה להבין את הפרטים מאחורי הסיסמא. תסביר בבקשה

לא יודע מה יש להסביר, אזרחות לכולם ומשם החלטות מתקבלות באופן דמוקרטי.
לגבי עזה יש שתי אפשרויות, או שישראל והעולם מכירים בה כמדינה, ואז ההתנהלות מולה היא כמו מול מדינה, או שלא, ואז תעודות זהות כחולות.
ואגב, אין לי שום בעיה מוסרית עם פתרון שתי מדינות, אני בטוח שזה פחות טוב לפלשתינאים ובשנים האחרונות אני גם מתחיל לחשוב שזה פחות טוב לישראלים (לפחות בטווח הארוך) אבל מוסרית זה בסדר גמור לדעתי, זו שאלה פרקטית גרידא.

ולא, אני לא חושב שזה יהיה פשוט ואני לא חושב שזה יהיה קל, אבל בעיות עתידיות תיאורטיות לא נותנות לך את הזכות לשלול זכויות אדם ממיליוני אנשים.
מה גם שככל שתמתין יותר, זה יהיה יותר קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
אמיר המתנחלים לא יגורו בעופרה תחת שלטון פלשתינאי כי הפלשתינאים (המנהיגים) דורשים מדינה טהורות דם, בזה השמאל הציוני תומך כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אנחנו יותר מידי מעורבבים אחד בתוך השני ויש יותר מידי נקודות חיכוך כך שהפרדות לא כל-כך אפשרית

ליאוש הזה בדיוק כיוונו ראשי המתיישבים כשמימשו את זכותם ההיסטורית ליישב את יהודה, שומרון וחבל עזה. אותך הם ניצחו.

el dudernio כתב:
כאשר נלמד לחיות אחד ליד השני היא תהיה אפשרית

=
כשהם ילמדו לחיות בצייתנות לפי התנאים שאנחנו נצליח לכפות עליהם.....

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אמיר המתנחלים לא יגורו בעופרה תחת שלטון פלשתינאי כי הפלשתינאים (המנהיגים) דורשים מדינה טהורות דם, בזה השמאל הציוני תומך כרגע.

לא ברור לי מה גורם לך לחשוב שיש להם את הזכות לגור שם, ולמה אתה עדיין משתמש בזב כטיעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2014, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אני לא מבין את הטענה שלך, אתה אומר - הפלשתינאים אולי יעשו דברים רעים בעתיד, לכן אפרטהייד.
זה לא תופס.

אני גם לא לגמרי מבין למה מכל הצרות שהסכסוך הזה מביא אתה שב ונדרש לזה שאנשים שגרים במקום בניגוד לחוק הבינלאומי יצטרכו אולי לעבור דירה.
יעני ברמה התיאורטית אני לחלוטין בעד שכל אחד יוכל לגור איפה שהוא רוצה, אבל ברמה הפרקטית, הלוואי על כל העולם אם זה הדבר הכי גרוע שיצא מפתרון מדיני.

אבל עוד פעם, אם לדעתך זה ממש ממש חשוב לאפשר לתושבי עפרה להמשיך לגור בעפרה, סבבה, תן לפלתשינאים תעודות זהות כחולות ותגמור עניין.
מה שאתה לא יכול להגיד זה "ממש חשוב לי לאפשר לתושבי עפרה להמשיך לגור בעפרה, אז תמשיכו לחיות בלי זכויות אדם ונדבר עוד 50 שנה".
כאילו אתה יכול, וזה מה שישראל בעצם אומרת, אבל זה לא מוסרי וזה גם לא משהו שתוכל להחזיק בו לנצח.
במקרה הטוב לחץ בין לאומי יכופף אותך, במקרה הרע זה יהיה טרור או מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: