אמיר כתב:
el dudernio כתב:
מי הצדיק אלימות ישראלית? היחידי פה שמצדיק אלימות זה אתה ודומך אלימות פלשתינאית כלפי חפים מפשע.
אני אמרתי את הדבר הזה ואני ממשיך לעמוד מאחריו
"כל זה לא משנה ולא שווה טיפת דם של ילד פלשתינאי או הורה אחד מודאג כי כבר חמישה ימים גורל הילד שלו פחות ברור ופחות טוב מהמצב הפיננסי של הפועל ת"א"
דבר ראשון, אמא שלי אמרה לי שאני מיוחד, ככה שאין פה דומים לי.
דבר שני, אני לא יודע איך לקרוא אחרת משפט כמו "אולי הם עם שלם שדוחק בנו לבצע את המעשים שדוחקים אותם לקיר?".
אם מדובר בשאלה לא רטורית אז אני מתנצל, והתשובה היא "לא".
זאת בהחלט שאלה רטורית, שכל מטרה היא להגיד שכל אחד יפרשן את הסיטאציה כראות עיניו ונחזור לריב המטופש של מי התחיל כמו אחרוני הילדים בארגז החול.
התושבה של, (לא) היא תשובה שלא יוצאת מתחום גן הילדים וארגז החול, והיא תשובה שלפי הבנתי מה שעומד מאחוריה רק מתחזק את הריב ומוסיף דם לאדמה.
אמיר כתב:
צריך להבדיל בין שתי נקודות נפרדות פה, הראשונה האם היתה לפלשתינאים סיבה טובה ולגיטימית להתנגד להקמת מדינה ציונית, והתשובה לכך היא בהחלט כן.
השניה היא האם הדרך שבה הם בחרו להתנגד היתה מוסרית ומוצדקת. זו שאלה יותר מורכבת וכמו תמיד במקרים כאלה, חלק הצעדים שלהם היו מוצדקים וחלקם לא. לדוגמא אני חושב שהשביתה הערבית הגדולה היתה בגדול מוצדקת והטבח בחברון בתרפ"ט לא.
לגבי ההשוואה שלך, אני לא חושב שלמתנחלים יש סיבות טובות ולגיטימיות להתנגד לפירוקו של האפרטהייד בשטחים.
או שאני לא מבין אותך או שאתה לא מבין אותי, מדינה פלשתינאית אם תקום לפי הפירסומים תהיה מדינה נקייה מיהודים, ולפי הלך הרוחות בעולם הערבי מהר מאוד גם מנוצרים, זאת מדינת האפרטהייד שאני מדבר עליה. למתנחלים אשר גרים בשטחי המדינה הזאת יש את מלוא הסיבות להתנגד להקמתה. ואם כך אז כנראה שלתורתך יש להם את זכות למחות נגדה. אשמח לדעת אם עקירת הזייתים היא "מחאה" לגיטימית בעינך.
אוגסטוס,
אוגוסטוס היל כתב:
השאלה מה מניע אנשים לעסוק בטרור זו שאלה של תפיסת עולם ולא של פוליטיקה.
הטענה שזו "בחירה שלהם" , היא לגיטימית, אבל בעיני רחוקה מהמציאות ומשקפת נקודת מבט קצת צרה על המציאות שלנו ועל הייצור הזה שקרוי בן אדם.
היא גם משקפת את תפיסת עולם של המרכז - ימין הישראלי.
שמאל / ימין זה תפיסת עולם לא פוליטיקה, ליכוד / עבודה זה פוליטיקה (וזה ממש לא שמאל ימין).
אני מודה שאני לא מצליח להבן איך אמירה שלאדם יש את ההחלטה לא לנקוט באלימות משרתת איזה צד, איך האמונה בזה שהאדם יכול לבחור לא להרוג אדם אחר היא "מחשבה ימנית" וההכרה וההבנה שאדם יעשה את זה היא מחשבה "שמאלנית", אני חושב שיש לך בעיה בהגדרות.
וכן בשחי הרשות הפלשתינאית לא גרים 2 מליון מחבלים, לא גרים שני מליון רוצחים, ולא גרים שני מליון טרוריסטים הטענה שלך כאילו הפלשתינאי שבשטחים היינו טרוריסט מכורח המציאות היא הטענה שתשרת את כל מי שירצה להמשיך בהרג, כי אותה מציאות "פוגעת" בשני הצדדים ועד שלא נבין את זה ונמשיך לקבל בהנה את העובדה ש"המציאות" יוצרת את הטרוריסטים ולא נוקיע אותם מתוכינו אז האלימות תמשך.
וכן "הכרה" בזה שהמציאות יוצר אנשים שחוטפים ילדים בני 16 היא אמירה שהפעולה הזאת "לגיטימית" במציאות הזאת, וזה דבר שלא מקובל בעיני.