purvis short כתב:
יובל, אני מסכים עם רוב הדברים שלך וגם עם השורה התחתונה בנוגע לשיטת המשחקים (אם הפועל תתמוך בסדרות זה יהיה בלתי נתפס בעיני)
אבל למינהלת כן יש שוט מול מכבי בנוגע לשיריון ביורוליג. המינהלת יכולה להבהיר למכבי שאו שהיא מבטלת את השיריון או שהיא מושעית מהליגה. היא בהחלט יכולה לעשות זאת. אבל כמובן שהיא לא תעשה זאת.
לא שזה הכי חשוב, אבל גם מההיבט המוסרי, השיריון של מכבי זה הקל שבפשעים שלה. זה, בניגוד לכל הדברים האחרים, קורה לא רק איתה אלא בכל אירופה. אני לא חושב שלמנהלת יש בכלל זכות לדרוש את זה. מכבי אשמה כמעט בכל דבר אבל לא בזה שהיא מקבלת שיריון כמו שאר 13 הקבוצות הבכירות באירופה. כמובן לא שאכפת לי שיקחו להם את השיריון אבל זה הדבר הכי עקום בעולם להתמקד במאבק שהוא גם חסר סיכוי וגם הוא בכלל לא הבעיה המוסרית עם מכבי.
ומההיבט הפרקטי, אמרתי כבר, יש שתי אפשרויות. או שהיורוליג יודיעו למנהלת שאם הם מאיימים על מכבי אז זורקים את ישראל מאירופה, או שמכבי תסכם עם היורוליג שבכל פעם שהיא לא זוכה באליפות היא מקבלת ווילדכארד. ואז מה? גם ווילדכארד יאסרו על מכבי לקבל?
אם רוצים להתמקד במשהו שקשור לאירופה, זה הדירוג הנמוך של הליגה ששמעון מסדר רק כדי שלא תוכל להיות נציגה ישראלית ביורוליג. אבל גם פה זה מאבק חסר סיכוי, אם לא מצליחים להשפיע על דברים בתוך המנהלת איך יהיה אפשר לגרום למנהלת להשפיע על היורוליג?
ודבר אחרון, מה בדיוק עוזר ביטול השיריון אם חוזרים לסדרות? "לחזור למצב שהיה קיים עד 2006"? כלומר למצב שבו מכבי מפסידה אליפות פעם ב-20 שנה? עד 2006 הליגה הייתה מתה, גוויה. אם רוצים דבר כזה אז זה רק בגלל מה שקרספו אמר, כדי שכולם ירגישו חסרי אונים ולא רק אנחנו.