el dudernio כתב:
הכל חרא, מעולם לא טענתי שהכל בסדר, רק אמרתי שכרגע לא יותר חרא ממה שהיה לפני שבוע או לפני חודש, אלא אולי ההפך.
מי זה מאמן מנוסה? השריף שהוריד את ק"ש ליגה אחרי שכל מאמן טירון הצליח איתה (כולל לנדאו באופן יחסי?)
אני לא טוען שאין מקצוענות בכדורגל, רק מינוי של אנשים כמו ברקוביץ ודומב זה לא חוסר מקצוענות, תשפוט אותם על בסיס מה שהם עושים, וכרגע הם עוד לא התחילו לעשות.
את הפעולה היחידה שבוצעה, ביטול מחנה האימונים בחו"ל כרגע לא ניתן לשפוט, והיחידים שמתיחסים בחוסר מקצוענות זה השחקנים שעסוקים בבכי לתקשורת.
אני לא אומר שיהיה טוב, אני גם לא בטוח שיהיה רע, אני אומר רק שתתנו שקט, זה הכל.
חלק מהחכמה זה לא לחכות ולשפוט אנשים בזמן אמת אלא להעריך מראש מה סיכויי ההצלחה.
עכשיו בוא ניקח את אייל ברקוביץ ונעריך את סיכוייו להצליח ביחס לכל שחקן עבר אחר, סתם דוגמא- זיו כבדה.
על הנייר ברקוביץ שונה מכבדה בשני דברים:
1. הוא היה
שחקן יותר טוב, מה שאיפשר לו לעשות קריירה יותר מוצלחת.
2. יש לו פה יותר גדול, והוא ניצל אותו בעיקר לדיבור שטויות במהלך הקריירה העיתונאית שלו.
(נכון, הוא גם ניהל חודש את נתניה ופוטר, אבל לטובתו אני אוריד את הנתון הזה)
עכשיו השאלה היא, אם עצם זה שברקוביץ' היה שחקן טוב יותר ויש לו פה גדול יותר, נותן לו יתרון יחסי בניהול קבוצת כדורגל על-פני זיו כבדה, עופר שטרית, יניב אברג'יל או כל שחקן עבר אחר עם אפס ניסיון בניהול/ אימון קבוצה.
לדעתי התשובה היא לא.
בוא נעבור לאסי דומב. הבנאדם הוטס מכפ"ס אחרי שסיבך אותם בתחתית והגיע להפועל בזכות עובדה אחת-
הוא ואבוקסיס אחוקים.עכשיו השאלה האם בגלל החברות האמיצה בין דומב לאבוקסיס, מגיע לדומב לאמן את הפועל, ולכוכב העבר של עירוני ראשון לציון- שרון מרציאנו לא מגיע.
לדעתי התשובה היא לא.
לכן, לדעתי האישית, סיכויי ההצלחה של ברקוביץ' ודומב בהפועל זהים לסיכויי ההצלחה של כבדה כמנג'ר ומרציאנו כמאמן, והם סיכויים לא גבוהים.
אני באמת חושב שכל מי שבא לו על קריירה בתור מנג'ר/מאמן מוזמן לעשות את צעדיו הראשונים במועדון אחר
ולא אצלנו. במיוחד לא בעונה כל כך קשה וקריטית