19 כתב:
redrony כתב:
19 כתב:
ולפלגריני לקחה שנה לקחת אליפות, גם לבלאן בפאריס, לסוזה במכבי, לאנצ'לוטי בריאל בשביל לקחת אלופות, לגווארדיולה בבאיירן לקחת דאבל. אין חוקיות ואפשר להביא דוגמאות הפוכות לכל דבר.
אגב על אתלטיקו זה פשוט לא נכון. מעבר לסימאונה, עבדו במועדון יותר מעונה, מאז עונת האליפות קיקה סאנצ'ז פלורס שנתיים, חאבייר אגירה כמעט 3, לואיס אראגונס שנתיים.
גם קשטן בהפועל. בדיוק, אין חוקיות. זה שהמאמנים האלה לקחו אחרי שנה לא בהכרח עושה אותם טובים יותר ממאמנים אחרים שלקחו אחרי 7. הדרך שלך לשפוט היא מה המאמן עשה עד היום, לאו דווקא בעונה האחרונה בקבוצה שלך. בדיוק כמו שלשחקנים יש עונות פחות טובות.
עכשיו, יש אנשים שלא מעריכים את רב"ש בתור מאמן, לא רואים שום דבר חיובי שהוא עשה העונה ורוצים שהוא יילך וזה לגיטימי לגמרי. יש לי איתם ויכוח על זה, אבל זה כבר נושא אחר. אבל התוצאות שהן חשובות ללא ספק, הן לפעמים פקטור של יותר ממאמן נטו. וכן, הוא עשה מלא טעויות השנה, אבל לפחות בעיניי, הוא הבן אדם לקחת את הקבוצה הזו בעונה הבאה, במיוחד בתקציב הזה ובמיוחד על סגל שהוא רץ בעונה האחרונה.
נכון, ולאורך זמן הוא כמו 95% מהמאמנים. פעם מעל הציפיות (ק"ש), פעם מתחת (מכבי, הפועל), רוב הזמן עושה מה שמצופה ממנו.
הוא לא באחוזים הבודדים שמוציאים מתחת למה שהקבוצה שווה באופן עקבי, וגם לא באחוזים הבודדים שעושים ההיפך.
לי לא איכפת אם הוא ימשיך או לא. הוא יכול להצליח בשנה הבאה, כמו שגם מאמן אחר יכול, וגם להכשל באותה מידה.
מצטער אבל אתה במקרה הטוב מדברר שטויות ובמקרה הרע גונב דעת.
להגדיר את העונה של רב"ש בק"ש כ"עונה מעל הציפיות" זה מגוחך.
עונה מעל הציפיות זה עטר בנתניה, אלישע בסכנין או בלבול בסכנין. העונה של ק"ש זו אחת העונות הכי גדולות של מאמן בכדורגל הישראלי.
רק לשם השוואה, המאמן הקודם שלקח אליפות מחוץ לארבעת הגדולות זהו גוטמן עם הפועל חיפה ולפני זה צריך להרחיק, אם זכרוני אינו מטעה אותי, עד קשטן בכפ"ס (הוצאתי את הגלקטיקוס של בני יהודה מהדיון).
אם מחפשים מאמן שלקח קבוצה שלא מארבעת הגדולות למאבקי אליפות אז האחרון זהו גרנט עם הפועל פ"ת. כלומר רב"ש נמצא בקבוצה אחת עם שלושה מהמאמנים הכי בכירים בהסטוריה של הכדורגל הישראלי.
גם המאמנים המדוברים נתנו עונות פחות טובות ואפילו רעות בקריירה שלהם. זה עדיין לא שם אותם בשורה אחת עם פרדי דוד ושלומי דורה.
כמו שאמר רדרוני, יש אנשים שיחשבו שרב"ש לא עשה שום דבר טוב העונה בהפועל ואפשר בהחלט להתווכח על זה, אבל על מה שהוא כבר השיג (כמו על העובדה שהוא לא הצליח העונה) אי אפשר.