אדום נחמד כתב:
JustZiv כתב:
היום עשיתי הדברה בבית, אני נחשב לא מוסרי או שיש איפה ואיפה בין החיות?
אם אתה לא רוצה באמת להשתתף בדיון אתה לא חייב.
אבל אם בכל זאת בא לך ללכת באותו כיוון, אני מחכה לבשורה שגילו שלירק **** יש רגשות.
הסבר נא את ההבדל בין הרג של דבורים,נמלים וחרקים במידה ואתה רואה בו כלגיטימי להרג של חיות למען אכילה וביחוד דגים ושרמיפס (אני משער שהטיעון שלך לגבי היונקים יהיה שיש להן רגשות-לגיטימי)
הובא פה וידאו הטוען שהוכח באופן מדעי שלירק יש רגשות. האם יש לך הוכחה סותרת שאתה פוסל טענה זו על הסף? או שמא רק משום שלמראית עין והקונצזוס בעניין זה של אלפי שנים גורם לך לחשוב ככה?
בתור קרניבור אני מודע לזה שקיימת סתירה מוסרית בתור היותי אוכל בשר באותה מידה שקיימת סתירות מוסריות אצל כל אדם בעולם, איפה עובר הקו הוא לרוב עניין של קונצנזוס,חוק ופרקספטיבה אישית,במקרה הזה אני רואה פה טרנד מסויים שבהשוואה לדברים לא מוסריים אחרים שקורים ביקום אני לא רואה הבדל,אבל משום מה ישנם טיבעונים וצימחוניים שמרשים לעצמם לפעול באלימות בנושא בעוד ש-
ילדים באפריקה ועוד הרבה מדינות בעולם סובלים מרעב ותנאי מחייה נוראיים,יש להם רגשות והם שווי ערך לכל אדם אחר. בעזרת סכום סמלי ניתן לעזור לאותם ילדים לקבל תנאי מחייה טובים יותר בעוד שהרבה מאוד אנשים בעולם מבזבזים כסף על דברי מותרות כגון מסיבות,אלכוהול,מכוניות,טכנולוגיה מתקדמת,בגדים,סרטים, אירועי ספורט ובידור וכו' וכו', האם היה הגיוני בעיניך לכפות על אנשים לחיות בתנאים פחות טובים ולחייבם לתרום לאותם מדינות מתפתחות מעוטי יכולת?או לפעול באלימות נגיד כלפי עשירים או אנשים שלא חיים בתנאי מינימום?
מה לגבי אנשים שנוסעים במכוניות ופוגעים בסביבה וייתכן בהחלט שייפגעו באנשים בדורות הבאים בעקבות זאת? האם גם נגדם לגיטמי להפגין באלימות?הרג המוני במדינות,כריתת אברים לילדות בשל עמדות דתיות,כפייה דתית,מחלות נפש למיניהן וכו' וכו' וכו',יש כל כך הרבה דברים שפעולות יחסית פשוטות שלא צורכות הרבה מאמץ היו גורמות להבדל.
אבל זה הטרנד כרגע אז אנשים צמחוניים וטבעוניים מרשים לעצמם לראות את עצמם יותר מוסריים מאחרים ולהטיף מוסר, מי קובע שזה יותר מוסרי מדברים אחרים?איך תרגישו אם אנשים אשר מבצעים פעולות מוסריות שאתם לא מסיבות כאלה ואחרות אלו יטיפו לכם מוסר וישתמשו באלימות כליפכם?או יקראו לכם בשמות גנאי?
יש לציין שאין לי שום דבר נגד צמחוניים טבעוניים ואף להפך,וברגע שיוכלו לייצר מוצר דמוי בשר שלא כרוך בהרג חיות אני בשמחה אחליף.
אגב,האם האדם החי במדינות בהן הפרבליגיה לאכול תוספי מזון וויטמנים פחות קיימת גם יכול להתקיים בלי לפגוע בבריאותו\תנאי מחייה אחרים באופן טבעוני? (שאלת תם)