1. משחק ההגנה לא היה טוב השנה. להגיד שהרכש בהגנה היה כושל זה הדבר הכי טיפשי שאפשר להגיד העונה - רב"ש הביא את דגני, איליץ', קולין וליאור לוי כדי שירכיבו לו חוליית הגנה. מתוך ארבעה שחקנים, הוא פגע ב3 (אגב, קולין לא בלם כזה גרוע כמו שעשו ממנו כאן, יכול להיות בלם בהרבה קבוצות בליגה). צ'קול הובא מלכתחילה כשחקן ספסל במשכורת רעב, ולקרוא לו כשלון ברכש זה בעיקר מעיד על כמה מטומטם וחסר פרופורציות אתה (כנ"ל לגבי מסיקה, פדידה וכל החבר'ה האלה. הם עולים גרושים והובאו מתוך מחשבה שהפועל הולכת לעונה אירופית. חלאס לזיין עליהם את המוח כבר). אני שומע מכל כיוון ש"גם העונה צריך להחליף שוב חצי הרכב" - זה דבר מאוד מאוד טיפשי להגיד. אילולא בעיות כלכליות ומשמעתיות (ששזורות האחת בשנייה), היינו עכשיו עם 8 שחקני הרכב לעונה הבאה: עמוס/קליימן, ליאור לוי, דגני, איליץ', סאשה, זגורי, גילי, דמארי. 2. קליימן קיבל את ההזדמנויות שלו. גם בדרבי ובעיקר לפניו. הוא לא הצליח. גם לעמוס הייתה עונה לא טובה. איך אפשר לזעוק לשמיים חודשים על דני עמוס ולדרוש את קליימן, לקבל אותו ולהגיד שרק זבל של בן אדם היה מעלה אותו? הפיקציה הזאת של "וואי וואי מה רב"ש עשה לקליימן" לא אוכלת מבחינתי. זה שחקן כדורגל, אם לתת לו את חולצת ההרכב של הפועל ת"א בדרבי נקרא כיפה אדומה של מאמן, הוא לא במקצוע הנכון. אתה מתעלם מהעובדה שקליימן קיבל הזדמנות רצינית וממושכת, וגם הוא לא הבריק. זה עוד אחד מהמצבים הרבים העונה שבהם לא משנה מה רב"ש היה עושה הוא היה נופל עם הקהל. לא היה לאן לצאת מזה. הטעות הגדולה של רב"ש הייתה בקיץ, כשהציב שני שוערים בקליבר יחסית גבוה יחד וגרם לכל העסק להגיע לנקודת רתיחה בגלל זה. צריך לבחור שוער אחד בכיר, ומה שיהיה יהיה. לטוב ולרע. מקווה שהשנה יבחרו אחד מהם וזה יהיה הסוף של הסאגה ההזויה הזו. 3. לדני עמוס הייתה עונה בינונית מאוד. בתחילתה הוא היה ממש גרוע, והיה אחד הגורמים הבכירים להדחה מאירופה עם שער אומלל בפנדורי, והמשיך את היכולת הרעה בליגה. לקראת סיום העונה הציג יכולת טובה ויציבה. דני עמוס הובא כשוער ישראלי בכיר, שוער סגל נבחרת, שחתום על אליפות בק"ש, ואני חושב שההחתמה שלו הייתה דבר הגיוני מאוד. זה שבדיעבד הוא לא נתן תפוקה מדהימה אין ויכוח, אבל דברים כאלה קורים. זה כמו שנביא מחר את אריאל הרוש, הוא יתן עונה בינונית ותגיד שרב"ש הוא מאמן גרוע. מה הקשר בכלל? 4. מקרה אורלנדיץ' הוא סימפטום של ההתנהלות של הפועל. לא יודע מה הייתה מידת ההסכמה של רב"ש לעניין, אבל אם יש בך גרם של מוח (כולי תקווה שתוכיח סופסוף שהתשובה לכך חיובית) אתה בטח מבין שרב"ש לא רצה לשחרר את שכטר, להקפיא את קולין ולקבל בתמורה חוטב עצים. צריך להיות ממש דפוק כדי להאמין בזה. יש גבול לכמה מאמן יכול להתנגד למה שקורה במועדון. מנגד הוא כן עמד על שלו במקרים אחרים (ויותר פשוטים), כמו עבדורחימי מול ב"ש בבית. 5. איליץ' לא רצה להיות כאן יותר מאז הקיצוץ ואיבוד הסיכוי לתארים. גם את זה אני מניח שלא ראית, הוא בכלל היה חדור מוטיבציה ורצה להפוך לקפטן וסמל. טוב מאוד שהשעו אותו, טוב מאוד שניסו להחזיר אותו אחרי שיחה, וכשראו שזה לא ממש עובד הוא גמר את הסיפור שלו. שחקן שמתנהג ככה לא צריך לשחק גם אם זה גמר המונדיאל. לגבי שי אני לא יודע מה קרה שם וגם אתה לא, אז אני לא מבין מאיפה הבטחון לצאת בהצהרות. 6. מה הבעיה עם גורדנה? זה הקטע החדש עכשיו? הבנאדם התאמן כבר תקופה ארוכה, וקיבל רבע שעה כשאנחנו בפיגור. מה הסרט? איפה הדרמה הגדולה? מי "זרק אותו להרכב"? בסה"כ הכניס שחקן סגל לגיטימי (שיש לו יכולות התקפיות שיכלו לעזור בסיטואציה ההיא) שקיבל דקות. כן, אחרי פציעה. תיאלץ לחיות עם ההחלטה חסרת התקדים ומטלטלת העולמות הזו.
לסיכום, רב"ש עשה המון טעויות. עשה גם הרבה דברים טובים. במבחן התוצאה הוא והקבוצה נכשלו, ויש לכך הרבה מאוד גורמים, והוא אחד מהבכירים שבהם. גם לכשלון צריך לדעת להגדיר פרופורציה. ואני אשאל אותך שוב: האם אלישע לוי שאחרי עונה בה הוא נשאר בליגה במחזור האחרון הגיע למקום 2 הפך בתוך קיץ אחד למאמן גדול?
_________________ "אני מבין וחושב שבהחלט ייתכן שיהיו מפגשים נוספים בין שתי הקבוצות" שימון מזרחי, 102FM ,6.3.2013
|