kobster כתב:
ארוס, סחטיין על ההשקעה.
ננסה לתמצת :
1) תקציב - הדבר הראשון שצריך לקרות זה לקבוע מסגרת תקציב כללית ובתוכו תקציב שכר השחקנים והצוות המקצועי. אם בטעות נגיע לשלב הבתים, הכסף יופנה לסגירת חובות עבר ואולי חיזוק נקודתי. אירופה לא צריכה להיכלל בחישוב של התקציב כרגע.
2) מאמן - רב"ש לא ימשיך בהפועל, גם בגלל החוזה הכבד שלו (אני לא מאמין שהוא יסכים לקצץ חצי ממנו) וגם בגלל חוסר האמון כלפיו מצד מקבלי ההחלטות, בפרט חג'ג' שהולך להיות זה שישים את הכסף ומכאן זה שיקבע בסופו של דבר מה ומי יהיה בהפועל בעונה הבאה. אני יודע בוודאות שהוא מאוד בעד מינוי של אסי דומב, בעיקר בגלל העלות הנמוכה. אופציה שניה היא להביא מאמן שיסכים לעבוד בשכר לא גבוה.
שמות רלבנטים - אלי כהן (שניהם), מרקו בלבול ומשה סיני. כן, סיני. אני מתאר לעצמי שיש הרבה בקהל שעדיין זוכרים לו את הסיוט של שנות התשעים אבל יכול להיות שהגיע הזמן לשים את זה מאחורינו ולהתקדם הלאה. ביחד איתו אני יותר מאשמח לראות את מוריס ויאנקה חוזרים למחלקת הנוער, ואולי גם את ג'ימי. רביעיה שאחראית לעשור הגדול ביותר בתולדות המועדון.
3) שחקנים - נצא מנקודת הנחה שתקציב שכר השחקנים יעמוד על 12 מיליון שקל. דמארי ושכטר בוודאות יימכרו והכסף הזה ילך לסגירת הגרעון ולתשלום של חלק מהחובות,השאלה היא מה קורה עם גילי. אין אפשרות להחזיק אותו בשכר הנוכחי והוא יצטרך לקצץ הרבה, 30% לפחות, ואם הוא יסרב (ואני אבין את זה לחלוטין), הוא ילך לחיפה או לאירופה.
גם שי יצטרך לקצץ במשכורת שלו, כשהעלות המוערכת שלו היא כ 1.5 מיליון שקל בשנה.
הסגל אמור להראות כך (לפני רכש) :
ישראלים - עמוס(עם קיצוץ)/קליימן, לוי, דגני, שי, סלים (שיצטרך לחתום על חוזה חדש נמוך בהשוואה למה שקיבל עד היום), זגורי, פדידה, צ'קול.
זרים - סאשה בוודאות, בריאן אם יסכים לקצץ גם הוא.
שחקני בית - טליאס, אבו אל היג'א, פיליפ חאיכ, ניר לקס, עמית אמזלג, רמזי ספורי, שגיב יחזקאל, גיל גילקרוב, עדן שרם.
1. מסכים לגבי התקציב. אנשים פה חיים בלהלהלנד וכותבים על ליגיורים, שיר צדק וכו'. כלכלית הפועל ממש לא שם. סביר שהתקציב יהיה מבוסס על הכנסות (טלוויזיה, התאחדות, טוטו, מנויים, ספונסר, מכירת שחקנים וכו') ואולי יהיה לנו מזל וחג'ג' יזרוק 2-3 מיליון נוספים. לא מעבר. בחישוב מהיר אנחנו מדברים על תקציב של כ-24-25 מיליון לכל היותר, כשפחות ממחצית מהסכום זה תקציב שחקנים, כ-10-11 מיליון לכל היותר. בסכומים האלה הפועל לא יכולה אפילו להתמודד עם ק"ש או בא"ש, כל שכן עם חיפה ומכבי.
2. אין לי מושג אם רן ימשיך או לא. זו החלטה שלו. הפועל תתקשה לספוג כלכלית את הפיטורים שלו אלא אם הגיעו כבר לאיזה הסדר. רן מכיר את הקבוצה ואת מגרעותיה ובסופו של דבר היתה לו עונה בינונית, לא גרועה, ויש מקום לשקול להשאירו. אם הוא עוזב, אז רק השריף - מאמן לא יקר, מנוסה מאד, עם קבלות, שידוע בתור אחד שיודע לבנות קבצות גם בתקציבים נמוכים, עם עין טובה לזרים ויכולת לקדם צעירים.
אבל סיני?! וזה ממש לא קשור לשנות ה-90. אני דווקא זוכר לו את שנות ה-80 ובניגוד לצעירים פה, לא גדלתי על סיפורים של שנות ה-90 אלא הייתי נוכח בהם, וכן בשנות ה-80. אבל יש לי הרגשה שמדובר בנוסטלגיה, לכן גם הזכרת את ג'ימי ויאנקה וכו'. נוסטלגיה זה נחמד אלא שבפעם האחרונה שהיו לנו גיבורי עבר, ב-2005 (שייע, גילי) זה נגמר כמעט בירידה.
דווקא בעונה שצפויה להיות קשה, צריך מאמן מנוסה עם קבלות, ולא אחד שנכשל בכל מקום שדרך בו, מהפועל ת"א, דרך הפועל כפ"ס ועד מכבי פ"ת ועוד, וכן בנבחרת הצעירה. היה שחקן ענק אבל הוא מאמן עלוב. אגב, כמו רוב הכוכבים שהפכו למאמנים ונכשלו ודווקא המצליחים היו שחקנים אפורים הוא שבכלל לא שיחקו כדורגל מקצועני בבוגרים.
3. העונה תקום ותיפול על גילי. בלעדיו (ובלעדיי דמארי) אנחנו בפליי-אוף התחתון. זו גם פגיעה במנויים אם הוא עוזב וסותם את הגולל על האפשרות להעפיל לשלב הבתים באירופה. זה גם נותן חותמת סופית לכך שהפועל היא קבוצה בינונית ומטה, ולא קבוצה גדולה שמחזיקה תותחים משלה. גילי יהיה בחיפה. זהבי במכבי. והפועל תסתפק בלירוי צעירי במקרה הטוב?! שלא נדע. לבנות קבוצה סביבו, או לוותר מראש על העונה.