תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 07:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיכום העונה שלי
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 20:48 
1. במחזור הרביעי או החמישי שיחקנו בגלבוע והתבזנו. זו היתה הופעה עלובה, משחק שלא היה לנו סיכוי לנצח ולו לשנייה אחת. שיחקנו בכאילו, 10 הפרש שיורד ל-5 וחוזר ל-10 ויורד ל-5 ועולה ל-10. מאז עברו הרבה משחקים, הקבוצה התחברה, עשינו כמה ניצחונות יפים (בעיקר בדרבי, גביע נגד ירושלים והניצחונות על חיפה), אבל הליקויים הברורים לכל לא נפתרו. ככל שהעונה התקדמה חזרנו אחורה והיום הגענו לשיא כשראינו אותה קבוצה מתחילת העונה בגן נר, בעוד הופעה מעליבה של רכות, רפיסות וחוסר כישרון התקפי. אדלשטיין מספר שהקבוצות כבר מכירות אותנו וקשה להחביא את החסרונות. למה לא לתקן אותם, למען השם?!?! הגענו לפלייאוף קבוצה עייפה וחלשה, שלא מסוגלת לנצח סדרה נגד אף קבוצה בטופ 8. למעשה, אני בספק אם היינו מנצחים היום בסדרה גם את מכבי ראשל"צ.
2. תראו לי מאמן בארץ שלא מחליף אף זר במהלך העונה? גונב הדעת בטח ישתמש בזה להראות כמה גב הוא נותן לשחקנים שלו, ויספר על תקציב הזרים הנמוך בליגה (שקר מוחלט). בפועל הוא העדיף את וינסנט קאונסיל על אנתוני גודס והשאיר את הזר היקר בקבוצה, ג'סטין הארפר, שהוא גם הפורוורד הגרוע ביותר שנחת בארץ מבחינת הגנה וריבאונד. לאורך כל העונה הפועל היא קבוצת הריבאונד הגרועה בליגה (סטטיסטית, הצלחנו לעבור במחזורים האחרונים את נתניה ואנחנו רק מקום לפני אחרון, אבל אנחנו קבוצת הגנה הרבה יותר טובה מנתניה כך שאין בכלל מקום להשוואה). קבוצת ריבאונד גרועה לא יכולה לנצח סדרת פלייאוף. אתה רואה את המאסה והאגרסיביות מתחת לסל בנס ציונה, גליל, חולון. קבוצות בסדר גודל תקציב כמו שלנו, מי יותר ומי פחות. אבל איזה הבדל.
3. העיקר שהוא מאמן העונה ומאמן הנבחרת. בפועל אנחנו הקבוצה הגרועה ביותר בפלייאוף, קבוצה שמקבלת 18 הפרש בבית וזה כשיש לה את הקהל הטוב בארץ. מה היה קורה אם היה לנו קהל כמו לאילת או לגלבוע? כנראה שהיה נגמר 35 הפרש כי זה היה ההבדל בין הקבוצות במשחק הראשון.
4. אדלשטיין לא לקח תואר מעולם ולא ייקח. התקבצו להם קרלון בראון ורביב לימונד, שני גארדים מדהימים, בקבוצה אחת. היה אפשר לצרף אליהם את גודס, להוסיף ריבאונדר ושומר טוב בעמדה 4. לא. היה אפשר להגיע לגמר גביע ולא לסחוט לרביב את הצורה עד שייפצע (מקרי או לא, הסיכוי להיפצע גדול יותר כשנמצאים על הפרקט 37 דקות מאשר 27).
5. המועדון צמא למנהל מקצועי. רעב. מוכרח. חייב. כזה שיתכנן כבר לפני חודש את העונה הבאה. ארז לא מסוגל לעבוד תחת מנהל מקצועי. בפועל הוא המנהל המקצועי, המאמן והיו"ר. ועכשיו הוא הולך להיות גם עם כובע של מאמן נבחרת. שמקבלי ההחלטות יחשבו טוב טוב לפני שהם מאריכים לו את החוזה. שימו זין על מה שיגידו בתקשורת או חלק מהליצנים שסוגדים לו כמו עיוורים ("איך לא מאריכים חוזה למאמן העונה? איזו כפיות טובה") ועשו מה שטוב לעתיד המועדון. המאמן הבא הוא פחות חשוב, המועדון צריך למצוא מנהל מקצועי ורק אז מאמן שהאגו שלו מאפשר לו לעבוד תחת סמכות כזו.
6. אגב, כשהוא יפרוש, מתן נאור הוא מועמד מצוין למנהל מקצועי.
נ.ב.
7. מאחר שאני לא מאמין שיש סיכוי שמר כדורסל לא ימשיך, אני ממליץ לו על מחנה אימונים נוסח ג'ף רוזן לבוגרי פק 10, ביג איסט, מידל איסט והכושלאמא שלו - בחיפוש אחר בוגרי קולג' מצוינים שיביאו לו תהילה גדולה הרבה יותר מאשר החתמת זרים שכבר שיחקו בליגה ולא הובאו על ידי סוכן הבית שלו. אולי במחנה מהסוג הזה יימצא הרכז הטהור המושלם.

נערך לאחרונה על ידי bergkamp בתאריך 08 מאי 2014, 21:49, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סיכום העונה שלי
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
1. חכה.
2. לא כתבת שום דבר דבר חדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 20:56 
3. כל הקיום שלך הוא לא חדש. תתאבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
השם משפחה שלי הוא מזרחי (באמת), מה שאתה עושה לא חוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:08 
מסכים עם כל מילה של פותח האשכול.

הסדרה אולי תיאורטית עוד לא תמה, אבל הדברים הנ״ל זועקים לשמיים כבר זמן רב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:11 
איזיביטו כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
מתן נאור זה רעיון רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:30 
אגב.
שוב הוכח שהליגה הזו היא ליגה של זרים (רק חבל שאנחנו משחקים עם זר אחד).

אילת, שיש לה 5 ישראלים מצויינים, הזרים שלה קלעו 54 נקודות, בעוד שלנו קלעו 37.
בחולון, הזרים קלעו 53 מתוך 79 , בניצחון של חולון על י-ם.
בנס ציונה שהביסה את חיפה, הזרים קלעו 64 מ79.

בזמן שאנחנו בוחרים להשקיע את הכסף בסדר הפוך (מאמן, ישראלים,נוער ורק בסוף זרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:42 
שארז ישאר רק אם הוא מוריד משמעותית בשכר.
זה נראה לכם הגיוני להשאיר מאמן שהוא גם אחד היקרים בליגה וגם מחלק את תשומת הלב שלו עם הנבחרת וגם צריך להביא עליו מנהל מקצועי שיעלה הרבה כסף וגם שני עוזרי מאמן וכל הדרישות שלו וגם לסבול את כל הגחמות שלו ויחסי האנוש שלו רק בשביל שזה יהיה ארז אדלשטיין? זה פשוט טירוף. הוא מאמן טוב אבל הוא לא קוסם.

אני כן מעריך את ארז מקצועית אבל לא חושב שזה שווה את כל הבלאגן. בטח שזה לא שווה כלכלית

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 08 מאי 2014, 21:52, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:45 
שיוריד בשכר, שיהיה מוכן לעבוד עם מנהל מקצועי, שיהיה מפוקס בקבוצה ולא ידפוק חשבון לנבחרת.
שיקזז מהשכר את החוזה של מארשל
ארז לא צריך להמשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
שיישאר בתנאים שלנו או שלא יישאר בכלל. היה צריך לעשות את זה מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
מסכים עם ברגקמפ. איך שאנחנו נראים מול אילת זה כבר טו מאצ׳... איזו אכזבה, באים לסדרה בלי הפתעות בלי התאמות , עם האישית החד גונית הזאת, עם יכולת מבישה בריבאונד ועם שחקנים כבויים. כל ליצן מתחפש נגדנו לדווייט הווארד-חבל. מאוד מאוד מקווה שהתבזות הזרים לא תשוב שנה הבאה ושיהיה מנהל מקצועי על סמכות, ואם לארז לא מתאים שיישאר עם הנבחרת ויעזוב אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 00:48 
דווקא במשחק היום (שלא יכולנו לראות את כולו) ניצחנו בחלק מהנקודות שציינת (ריבאונד כללי ובמיוחד רבאונד התקפה), חטפנו יותר וגם איבדנו פחות.
סטטיסטיקה כזו בד"כ מספיקה בשביל לנצח משחק, אבל כשקבוצה עונה שלמה לא מסוגלת לתת רבע שלישי אחד טוב ומתפרקת פעם אחר
פעם בו אז כל עוד אתה לא מוביל בחצי ב10+ לא תנצח קבוצה עדיפה עליך.

יש לי הרבה כבוד לארז ואני באמת חושב שהוא מאמן מצוין (ויותר טוב מרוב מאמני הליגה), את העונה שעשינו גם אם נפסיד לאילת אי אפשר
לקחת יחסית לתקציבים של הקבוצות האחרות יש פה הצלחה. (בתחילת העונה כולנו היינו קונים מקום רביעי וחצי גמר גביע).

עם גודל הציפיות שהתפתחו בעקבות ההצלחה כך גודל האכזבה מארז ומהקבוצה בחודשיים האחרונים (מאז שמונה למאמן הנבחרת בעצם).
ההגנה נחלשה, התקפה אין. קבלת ההחלטות בשינוי הסגל היתה נוראית (והיו כמה שחקנים על המדף שרק היה צריך לקחת) ובסוף הביאו
שחקן בדקה 120 רק כדי להגיד שהבאנו והוא לא משחק אפילו היום לאחר שחטפנו בראש שבוע שעבר.
לבוא היום עם קאונסיל בחמישיה זה היה בדיחה.

אם נפסיד 3-0 בסדרה הזו (ואני מאוד מקווה שבשני כולנו נבוא ונתן הכל גם הקהל ובמיוחד השחקנים). זה יהיה סוף עצוב לעונה שהיתה נפלאה
עד התקופה האחרונה ונהרסה.

לקרת העונה הבאה, כל העניין של מנהל מקצועי אני כבר צועק את זה שנתיים, לא מבין מה שלף עושה בתפקיד הזה אבל בתוך שהוא לא
יכול לבנות קבוצה ולעזור למאמן בדברים החשובים כל כך בבניה של קבוצת כדורסל מקצוענית.
במועדון כמו שלנו , בלי ניסיון של שנים בליגה של ההנהלה היה צורך להביא מישהו עם ניסיון מעל המאמן במיוחד אם זה לא מסוגל לקבל החלטות
או לא יהיה לו זמן בקיץ הקרוב שהוא כל כך קריטי למועדון בגלל המעבר לבית החדש.

נ.ב.
נקווה שעוד משהו יקרה ביום שני ונוכל להחזיר את האמונה, אך כמו שזה נראה היום זה יהיה קשה מאוד :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 00:56 
ההגעה של ארז להפועל תרמה למועדון המון.
אבל נראה שארז מיצה את עצמו בהפועל ואנחנו בטח עייפנו מארז. הגיע הזמן להיפרד.
רק בגלל האגו שלו וההתעקשות שלו נשארנו לאורך כל העונה עם סגל כל כך מוגבל. רק האגו של ארז מנע חיזוק בגזרת הזרים.
נמאס מהפרנציפים, נמאס מהעלמות בתקשורת לאחר המינוי לנבחרת. תודה ושלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 01:05 
אגב, מאז תחילת הסיבוב השלישי הפועל עם מאזן של 7 הפסדים מול ניצחון אחד בלבד בשיניים, ובכל 8 המשחקים האלה חטפנו מעל 80 נקודות.
זה נכון ששיחקנו מול קבוצות יותר טובות ועשירות מאיתנו, אבל מאזן של 7-1 וכזאת התבטלות הגנתית כאילו אנחנו משחקים מול קבוצות NBA זה לחלוטין לא פרופורציונלי. קח 8 משחקים של אשדוד מול הקבוצות האלה ואפילו להם יש מאזן יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 02:25 
חבל שמאמן כדורסל מצוין מחרב לעצמו(ולנו) עונה שלמה בגלל ניהול סגל מחפיר
משהו פה חייב להשתנות.
בעולם מושלם הייתי שמח לראות אותו מאמן סגל שבחרו בשבילו, אבל אני מניח שאין שום סיכוי שהוא ייתן לזה לקרות ולכן צריך לשקול טוב מה עושים לקראת העונה הבאה.

לא רוצים טביב בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: סיכום העונה שלי
הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 02:34 
שני סנט כי הגעתי הרגע הביתה ואני גמור. ההבדל זה בזרים, שלאילת ולכל הליגה יש המון שחקנים שיכולים לעשות סל אם ההתקפה תקועה. גודס ודאב במקום הארפר וקאנסיל מביאים אותנו למקום אחר, וטוב הרבה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 09:04 
אילו היו אומרים לי מראש שנסיים את העונה במקום החמישי, הייתי קונה את האמירה בעיניים עצומות. אבל כיום ובדיעבד, דעתי היא כי היינו יכולים להגיע העונה להישגים הרבה יותר גדולים, גם בגביע וגם בליגה, ומשכך אני רואה את העונה ככישלון. גם הבאתו של מארשאל (?) ועיתוי הבאתו - כישלון מוחלט ובזבוז כספים (עדיף כבר היה לייחד את הכספים האלה לקנסות המושתים עלינו בלי סוף...).
לצערי, נכשלנו עם כל הזרים, כולל בראון. לבראון יש אמנם יכולות אישיות נדירות אבל אין לו מינימום של משחק קבוצתי. הארפר נחמד מאוד אבל עדין מידי; אוונס, אינטליגנטי מאוד, אבל ללא כל התמצאות בצבע (למעט הטבעות) ועל קאונסיל לא צריך להרחיב את הדיבור (למרות שבכמה משחקים הוא היה לגמרי לא רע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
איזיביטו כתב:

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2014, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
הפועל היא קבוצה בצלמו של המאמן שלה, חופרת לעצמה בורות עמוקים ואז מנסה לצאת מהם.

לפעמים זה מצליח.
לפעמים מאינרציה ההצלחה יכולה להישמר לאורך זמן.
בסופו של דבר הבור שנחפר בהתחלה הוא המקום שבו אפשר לקבור את המשחק/עונה.

על אדלשטיין לפני המינוי לנבחרת כבר דשו פה מספיק.
מאז המינוי לנבחרת אין ממש מה להרחיב, לא מבחינת איבוד הקבוצה מקצועית ולא מבחינת ההתנערות האיטית מההזדהות איתה (כולל כששחקן הקבוצה של הבוס החדש שלו דורס את הבן שלו).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 23:02 
סיכום לסיכום: הקבוצה של ארז אדלשטיין שיחקה העונה כדורסל קבוצתי ובאמת יפה לעין בהתקפה. אבל במאני טיים אתה זקוק בדרך כלל לכישרון. בהגנה (הטובה מאוד לאורך חלקים גדולים) רצוי שתהיה אתלטיות ויכולת לסגור את הצבע כי בסדרה, כמו שאמרתי כל העונה, לא מנצחים בלי ריבאונד.
ועכשיו לבעיה היותר קשה: אדלשטיין חי בפנטזיה שהוא מאמן קולג'. הוא אמר בסוף המשחק שזה מועדון שלומד ואין קיצורי דרך ושהשחקנים הצעירים למדו מה זה פלייאוף. כאילו קאונסיל, הארפר וקרלון הצעירים יהיו איתנו עונה הבאה. השניים הראשונים כי הם לא היו טובים מספיק כמעט לאורך כל העונה וחסרונותיהם זעקו לשמיים. החסרונות של הקבוצה זעקו לשמיים. שמירת הסיסטם של המשחק שלו יותר חשובה לו מניסיון לאיים על תואר. לקדם שחקן יותר חשוב לו מהסיכוי לנצח בסדרה או בחצי גמר גביע. זה נהדר עבור שחקנים, זה רע עבור מועדון תחרותי. כדי להיות תחרותי זקוקים להימורים, לקיחת סיכונים, התאמות תוך כדי עונה (ותוך כדי דינמיקה של משחק וסדרה), קבלת החלטות מהירה כשנופלות הזדמנויות.
עכשיו צריך לשבת ולחשוב - מה המטרה בשנתיים הקרובות? לדבר על דרך וצעירים וישראלים ולהיות סוג של קולג' לישראלים ולזרים בני 23-24, או לנסות לקרוא תיגר על הליגה הלא גדולה הזו (שבמקרה העונה באמת נתפסה על רמה גבוהה יחסית לשנים קודמות - הרבה קבוצות לא פראייריות כמו ירושלים, נס ציונה, אילת, חיפה ואפילו חולון שבניגוד אלינו הביאו את עצמם לשיא בפלייאוף ואם היו משחקים נגדנו למשל, הם גם היו עוברים). ברור שהכסף חשוב מאוד והתקציב חייב לגדול, אבל צריך גם דמות כדורסל עם תעוזה וחזון. בלעדי התעוזה והשאפתנות הזו לנסות למצות את מלוא הפוטנציאל שלך בכל עונה נמשיך לראות קאונסיל ושולדברנד על הפרקט ברבע אחרון של שני משחקי החוץ הכי חשובים של העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
bergkamp כתב:
הוא אמר בסוף המשחק שזה מועדון שלומד ואין קיצורי דרך ושהשחקנים הצעירים למדו מה זה פלייאוף.

הוציא אותי מהכלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 23:42 
הוא באמת כל העונה מדבר כמו מאמן קולג'ים או קבוצת נוער, זה נכון. הראיונות שלו באופן כללי משגעים אותי כבר תקופה ארוכה, משהו מאוד לא מחובר למציאות שם.
אבל החלפה שלו צריכה להבחן ביחס לאלטרנטיבות. אם רוזן יפטר את פרנקו כמו שיכול מאוד לקרות (תלוי איך תסתיים העונה של חיפה) אני חושב שאנחנו צריכים ללכת עליו בכל הכוח, הוא מאמן מצוין והוא לא מתבייש להביא זרים ששיחקו בארץ (השנה הוא הביא את רנדל ורודריק, והשאר רוזן הביא לו על הראש דרך הסוכן שלו) וגם לא לעשות שינויים תוך כדי עונה (שוב, השנה רוזן עשה לו בעיות). אם לא, אני חושב שארז הוא עדיין המועמד המוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 23:52 
סמל אישי של המשתמש
מסכים, אם לא דני פרנקו אין שום אופציה נסבלת אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 04:59 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
מסכים, אם לא דני פרנקו אין שום אופציה נסבלת אחרת.

מה עם דן שמיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 07:10 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית לא התרשמתי מהכדורסל של הקבוצות של דן שמיר.
שנה שעברה בחולון לא הייתה לו עונה טובה, אבל היו לו זרים מעולים. לא יודע אם הוא או דורסמן היו אחראים לזה.
לעומת זאת מאד מאד התרשמתי מזה שהוא הביא שני גביעים לירושלים. וזה תכלס מעל הכל, ואם תהיה הזדמנות ובהנחה שארז לא ממשיך חייבים לדבר איתו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: