תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 22:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 176 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חתולים על האש
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
100%anti beitar כתב:
הבעיה הכי גדולה היא שבמקום לדבר על טבעונות מדברים על טבעונים .
טבעונים לא מעניינים, בעלי החיים מעניינים. עצם העובדה שמתנהל פה דיון שלם על הנושא פחות או יותר בלי להתייחס לעצם הסוגיה המוסרית שבאכילת מוצרים מהחי מעיד אולי על הבעייתיות בפעולות מהסוג הזה (למרות שבתור טבעוני שפעיל רק קצת בתחום זכויות בע"ח, ממש לא אמתח ביקורת על הפעילות שלקחו בה חלק).

מסכים איתך אז בא נדבר על טבעונות.

אני מניח שכל הטבעונים אוכלים "רק" אוכל אורגני כי במידה ולא
איך הם מסתדרים עם הרג בעלי החיים שההדברה הכימית גורמת? אולי אם אני אביא אליהם דגים מתים מהכנרת כתוצאה מזיהום לבית הם יריגשו "טוב"?
ובכלל כל המזיקים ושאר הדברים שהדברה באה לחסל מה אתם?

ואם הם אוכלים אוכל אורגני אז אני מניח שההדברה האורגנית לא "הורגת" שום דבר, אלא רק דואגת שטורפים יועברו לבית גידול לא להם ויפגעו במארג החיים הקיים
במקום?

ובכלל גידולי השדה באשר הם? איך הם משפיעים אקולוגית על סביבה? טיב האדמה שאר הגידולים באזור? האם הם שומרים את בתי הגידול בשלמות? או שם פוגעים
בה, ובכל החי סביבם? כמה בעלי חיים מתו בשביל שדות התירס בעולם? כמה שטחים הוצפו במכוון בשביל שיהיה אורז בעולם?

הפרות שאני אוכל מסתובבות בשטח פתוח שהתערבות האדם היחידה בו היא גידור השטח, הצומח נשאר לפי איך שהטבע רצה, חזירי הבר, השואלים והתנים ושאר בעלי החיים מסתובבים בו חופשי ללא פגע וללא חשש בטבע, רק שלוקחים להם את העגלים.

אז מה יותר טוב? לא יודע, אבל האדם אמור לאכול משהו, והאדם הוא אורגניזם שאוכל, כולל בשר, לכן הקיבה שלו גם מסוגלת לפרק אותו.
אין לי בעיה עם זה שאתה / פלוני אחר טבעוני רק אל תנסה לשכנע אותי בכוח שדרכך היא הצודקת.

דוד היקר, אתה מערבב פה המון דברים שלא קשורים
ג.נ. אני קרניבור שאוכל בשר, עוף ודגים, אבל מודה שאני בעל מוסר כפול ואוגואיסט כשאני עושה כן.

קשה להתייחס ממש כי באמת ערבבת פה הרבה דברים, ראשית, אני לא בטוח שכל טבעוני יסכים איתך שדין חייה תבונית כגון יונקים עופות ואולי דגים (לגבי הדגים אני פחות מתמצא...) כדין חרקים. מה גם שאם אוכלים אורגני זה אמור לפתור את הקונפליקט לא? בנוסף, אתה טוען שגם טבעוניים פוגעים בסביבה בגלל הגידולים החקלאיים? אתה מודע לזה שרוב שטחי הגידול בעולם מוקדשים למזון לבהמות כן?

ובעניין אחר, שאותי מטריד לא רק בהקשר של טבעונות...
ציטוט:
Yadin Elam

ועוד הערה על אירועי אתמול והיום.
אני מציע לכם לראות את סרטי הווידאו מהאירוע שפורסמו.
כל מי שחוששים מהפגיעה ברגשות הילדים יוכלו לראות שלא היו ממש המחשות לילדים רכים כי תקפו את הפעילות באלימות קשה עוד לפני שהמיצג החל.
דווקא כאב לילדים (וכעורך דין) מטרידה ומדאיגה אותי הרבה יותר האוטומטיות שבה המשטרה עוצרת את הצד המותקף ומתעלמת מהתוקפים. ואגב, המעצרים בוצעו בשלב שבו הפעילים ביקשו להסתלק משם.
ולא רק שעוצרים 10 פעילות (למה 10? לא כי אלו כל הפעילים שהיו שם אלא כי השוטרים קיבלו הוראה בקשר ש-10 זה מספיק ושלא יעצרו יותר) אלא גם משאירים אותם לילה במעצר.
כמה המעצר היה שערורייתי? המשטרה ביקשה להאריך את המעצר של כולן ב-3 ימים! השופט קרא את החומר ואמר שהוא הולך לשחרר אותן בלי שעוה"ד (המעולים) שלהן היו צריכים בכלל לטעון.
ואגב, בשביל הכיף גם שחררו אותם ב-17:30 למרות שפקודות השחרור שלהן נחתמו שעות קודם לכן.
אז בלי קשר למה שאתם חושבים על טבעונות בכלל ועל הפעולה הזו בפרט, תרשו לי להזכיר לכם שמעצר פעילים ומפגינות לצורך הרתעה הפך כבר לנורמה וזה צריך להדאיג את כולכם, אפילו אם אתם לא פעילים או לא טבעוניות,
כי זה לא שבסוף יבואו לקחת אתכם, זה יכול להיות כבר מחר, גם אם לא תבצעו כל עבירה. עובדה.

https://www.facebook.com/yadine/posts/10154141127300608?fref=nf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 10:56 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
el dudernio כתב:
100%anti beitar כתב:
טבעונים לא מעניינים, בעלי החיים מעניינים. עצם העובדה שמתנהל פה דיון שלם על הנושא פחות או יותר בלי להתייחס לעצם הסוגיה המוסרית שבאכילת מוצרים מהחי מעיד אולי על הבעייתיות בפעולות מהסוג הזה (למרות שבתור טבעוני שפעיל רק קצת בתחום זכויות בע"ח, ממש לא אמתח ביקורת על הפעילות שלקחו בה חלק).

מסכים איתך אז בא נדבר על טבעונות.

אני מניח שכל הטבעונים אוכלים "רק" אוכל אורגני כי במידה ולא
איך הם מסתדרים עם הרג בעלי החיים שההדברה הכימית גורמת? אולי אם אני אביא אליהם דגים מתים מהכנרת כתוצאה מזיהום לבית הם יריגשו "טוב"?
ובכלל כל המזיקים ושאר הדברים שהדברה באה לחסל מה אתם?

ואם הם אוכלים אוכל אורגני אז אני מניח שההדברה האורגנית לא "הורגת" שום דבר, אלא רק דואגת שטורפים יועברו לבית גידול לא להם ויפגעו במארג החיים הקיים
במקום?

ובכלל גידולי השדה באשר הם? איך הם משפיעים אקולוגית על סביבה? טיב האדמה שאר הגידולים באזור? האם הם שומרים את בתי הגידול בשלמות? או שם פוגעים
בה, ובכל החי סביבם? כמה בעלי חיים מתו בשביל שדות התירס בעולם? כמה שטחים הוצפו במכוון בשביל שיהיה אורז בעולם?

הפרות שאני אוכל מסתובבות בשטח פתוח שהתערבות האדם היחידה בו היא גידור השטח, הצומח נשאר לפי איך שהטבע רצה, חזירי הבר, השואלים והתנים ושאר בעלי החיים מסתובבים בו חופשי ללא פגע וללא חשש בטבע, רק שלוקחים להם את העגלים.

אז מה יותר טוב? לא יודע, אבל האדם אמור לאכול משהו, והאדם הוא אורגניזם שאוכל, כולל בשר, לכן הקיבה שלו גם מסוגלת לפרק אותו.
אין לי בעיה עם זה שאתה / פלוני אחר טבעוני רק אל תנסה לשכנע אותי בכוח שדרכך היא הצודקת.

דוד היקר, אתה מערבב פה המון דברים שלא קשורים
ג.נ. אני קרניבור שאוכל בשר, עוף ודגים, אבל מודה שאני בעל מוסר כפול ואוגואיסט כשאני עושה כן.

קשה להתייחס ממש כי באמת ערבבת פה הרבה דברים, ראשית, אני לא בטוח שכל טבעוני יסכים איתך שדין חייה תבונית כגון יונקים עופות ואולי דגים (לגבי הדגים אני פחות מתמצא...) כדין חרקים. מה גם שאם אוכלים אורגני זה אמור לפתור את הקונפליקט לא? בנוסף, אתה טוען שגם טבעוניים פוגעים בסביבה בגלל הגידולים החקלאיים? אתה מודע לזה שרוב שטחי הגידול בעולם מוקדשים למזון לבהמות כן?

א. מה זה קשה להתייחס? נכון יש כאן כמה טענות אבל גם לטבעוני יש כמה טענות, הרי אם הייתי אוסף "פגר" מהשטח ואותו אוכל (כמו שעושים המלקטים) אני מניח שהם לא היו נגדי. הבעיה היא פחות אכילת הבשר אלא יותר התעשייה.
ב. אני מודה לזה לכן גם כתבתי את אשר כתבתי בסוף. הקיבוץ שלי יש בקר לבקר, הפרות מסתובבות בשטחי מרעה עצומים, שטחים פתוחים לכל וחלקן הגדול בכלל מהווה שמורת טבע (נחל עמוד) כנ"ל לגבי הבקר ברמת הגולן. להגיד שהבקר באזורים אלא עובר התעללות מריחת לכת זה לא לגמרי נכון. וכן אני יודע שמסמנים אותו וכו' אבל האם זה עדיף מלהחדיר GPS על ציפורים נודדות?
ג. אין לי בעיה שהטבעונים יבדילו בין חי לחי (המזיקים הם לא רק חידקים), אני מבקש גם את הזכות הזאת לעצמי, להבדיל בין חיות, בין חיות כלואות , ובין חיות חופשיות.
ד. כמעט כל גידול תעשייתי (ורב הגידולים האורגנים הם כאלו) משתמשים בהדברה אורגנית, גם הדבר זאת פוגעת בבעלי חיים ואף הורגת אותם, גם אם בדרך "טבעית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:06 
Frank Serpico כתב:
איתי כתב:
269 זה ארגון מיסיונרי שהחליק על השכל ממזמן

זה מתחיל בגרפיטי בכל מקום, ממשיך בטוקבקים על כל כתבה עם מתכון בשרי, וממשיך במה שהיה אתמול.
עצוב בשבילם שזה רק מרחיק אנשים מהטבעונות , כמו שאני היום סולד מהדת.

שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה (באמת) ושיפסיקו לאנוס אנשים לטבעונות, כי כן, זה מה שהם עושים.

הו, זה מעניין, איך בדיוק זה קורה?

איפה מתגורר אדוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
מה שמשעשע שאם כל בני האדם יפסיקו לצרוך מוצרים מהחי, אז תהיה שואה אמיתית לחיות המשק

פגרים של חתולים בדרך כלל זה סתם מגעיל מלא חיידקים וכולי
אם הם היו מביאים פרה ושוחטים אותה ואז מבשלים ואוכלים הייתי קצת יותר מבין את הערך החינוכי בעניין
תראה איך הרגו את מה שאתה אוכל, לא חיות אחרות

בכלל כל ההתפנקות של הצמחונים בעולם המודרני נובעת מזה שבתור ילדים הם לא ראו שחיטה. אבא שלי היה מביא ביום שישי את התרנגולת לשוחט, כאן בארץ. במדינות עולם שלישי זה עדיין מקובל. אחוז הצמחונים נמוך פלאים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
איתי כתב:
Frank Serpico כתב:
איתי כתב:
269 זה ארגון מיסיונרי שהחליק על השכל ממזמן

זה מתחיל בגרפיטי בכל מקום, ממשיך בטוקבקים על כל כתבה עם מתכון בשרי, וממשיך במה שהיה אתמול.
עצוב בשבילם שזה רק מרחיק אנשים מהטבעונות , כמו שאני היום סולד מהדת.

שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה (באמת) ושיפסיקו לאנוס אנשים לטבעונות, כי כן, זה מה שהם עושים.

הו, זה מעניין, איך בדיוק זה קורה?

איפה מתגורר אדוני?

בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
מה שמשעשע שאם כל בני האדם יפסיקו לצרוך מוצרים מהחי, אז תהיה שואה אמיתית לחיות המשק

:BOW: המסקנה שלך אכן משעשעת :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:

מוסר זה מונח שמתייחס לבני אדם, לא לבעלי חיים.
יש להם רגשות אין להם רגשות who give a fuck
הם מוצר צריכה, אוכל. ואוכל טעים אפילו, אם יודעים להכין נכון. לא סתם בני אדם אוכלים בשר משחר ההיסטוריה האנושית
אז לא צריך להתעלל בהם סתם, אבל להשוות אותם לבני אדם? חלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אחד אדום כתב:

:BOW: המסקנה שלך אכן משעשעת :LOL2:

אלמלא אכילת הבשר לא היה צורך בכמות המטורפת של חיות משק, מי יאכיל אותם? תשחרר אותם לחופשי? ואז מה הם יוכלו? את הסויה שנמצאת בצד השני של העולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:27 
טוב זה לא יקרה ביום אחד, זה יהיה תהליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 11:27 
לא היו מרבים אותן בכוח, ולא היו כל כך הרבה מהן.
זה שיש המון זה מעשה ידי אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
לא היו מרבים אותן בכוח, ולא היו כל כך הרבה מהן.
זה שיש המון זה מעשה ידי אדם.

זה מה שאמרתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

הם מוצר צריכה, אוכל. ואוכל טעים אפילו, אם יודעים להכין נכון. לא סתם בני אדם אוכלים בשר משחר ההיסטוריה האנושית

מול דיעות כאלה קשה מאוד להתדיין בעניינים שהמהות שלהם מוסרית.

בעצם אין מה להתדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: חתולים על האש
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 13:12 
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

ההודעה הכי גדולה באשכול הזה!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

בקשר למשפט הראשון, אני מסכים. לכן הדרישה של הקרניבורים לסימטריה ("לחיות אין בעיה לאכול אחת את השניה אז למה שלנו זה יפריע") היא מצחיקה.
בקשר למשפט השני, רק מחזק את ההבנה שהדרך היחידה להמשיך לצרוך בשר בעולם המערבי היא הצדקה באמצעות הכחשה.
באמת למי אכפת אם יש להם רגשות. אז מה אם זה שיש להם רגשות זה פאקינג כל העניין :facepalm:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
אשכול טבעונים :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

בקשר למשפט הראשון, אני מסכים. לכן הדרישה של הקרניבורים לסימטריה ("לחיות אין בעיה לאכול אחת את השניה אז למה שלנו זה יפריע") היא מצחיקה.
בקשר למשפט השני, רק מחזק את ההבנה שהדרך היחידה להמשיך לצרוך בשר בעולם המערבי היא הצדקה באמצעות הכחשה.
באמת למי אכפת אם יש להם רגשות. אז מה אם זה שיש להם רגשות זה פאקינג כל העניין :facepalm:

לא טענתי שצריך סימטריה ביחסים בנינו לבין היחסים בין חיות
האם איכפת לי רגשות של בעל חיים? כיף לי ללטף כלב ושהוא ילקק אותי בחזרה ושחתול יגרגר מהליטוף שלי. האם אני נגד אכילת כלבים, חתולים ועכברים ברור שלא. אם מישהו אוהב שיהיה לו בכיף
אם אפשר להפחית את הסבל שלהם בדרך, עדיף.
האם הריגת חיות לצורך אכילה זה משהו פסול מוסרית? בעייני לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

מול דיעות כאלה קשה מאוד להתדיין בעניינים שהמהות שלהם מוסרית.

בעצם אין מה להתדיין.

ברור, אתה הכנסת פה מונח לא רלבנטי, קרי מוסר.
האם מוסרי לשחק טניס?
האם מוסרי להחליף נורה שנשרפה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
האם איכפת לי רגשות של בעל חיים? כיף לי ללטף כלב ושהוא ילקק אותי בחזרה ושחתול יגרגר מהליטוף שלי. האם אני נגד אכילת כלבים, חתולים ועכברים ברור שלא. אם מישהו אוהב שיהיה לו בכיף

שאני אבין, מבחינתך בעלי חיים הינם חפצים שנועדו לשרת אותנו.
זה כולל לאכול אותם, להשתמש בעורם למעילים, וכיוצא בזה. כל אחד והצורך שלו.
מה לגבי הצורך להשתעשע? אם לבעוט בחתולים זה כיף לי, אני לא יכול לעשות את זה?
מה עם לזרוק כלבים לשדה מוקשים? מותר?

אין בעיה עם הודאה בזה שאתה עושה משהו לא מוסרי. גם צמחונים לא מוסריים כשהם צורכים מוצרי חלב וביצים. אבל להכחיש את זה זה מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום זאת הסתכלות מאוד שיטחית מה שאני לכתוב אבל....

הבשר המשווק בארץ הוא מוצר צריכה.
מקור הבשר נוצר בעזרת וע"י בני אדם. נכון שזה מוצר צריכה שמשמיע קולות אבל הוא עדין מוצר צריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
פרימו לוי כתב:
אחד אדום כתב:
100%anti beitar כתב:

אם אפשר להפחית את הסבל שלהם בדרך עדיף אבל אם לא, לא כל כך נורא?
השאלה היא לא האם חיה מסוגלת לחוות את העולם כמו בני אדם, אלא האם היא חווה סבל.
אם אתה מודה שבעלי חיים סובלים סבל בל ישוער כדי שלך יהיה קצת יותר טעים, זאת גישה לא מוסרית. להחליק סבל כדי שיהיה לך קצת יותר נוח.
אם בעיניך הם באמת רק מוצר צריכה ותו לא, אז אתה בעצם מכחיש את היותם יצורים בעלי תבונה שמסוגלים לחוש סבל ומנעד רגשות רחב, הכחשה שלא מתיישבת עם המחקר המדעי והמציאות העובדתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
זה לא משנה שהם יצורים בעלי תבונה ורגשות.
אתה מתכחש לכך
שהחיות שאנו אוכלים נבראו כדי לספק בשר?
שהחיות שאנו אוכלים נבראו בהתערבות בני האדם?
שהמזון שהם אוכלים וחייהם מוכתבים ע"י בני ההאדם במטרה אחת להפוך לבשר?

כי אם לא אז איך בדיוק אתה מגדיר את זה אם לא מוצר צריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 16:04 
סמל אישי של המשתמש
ברור שזה מוצר צריכה. הטענה היא שזה לא מוסרי.
ושוב, נניח היינו מרבים ומגדלים כלבים כדי לזרוק אותם ראשונים לשדה מוקשים, זה היה מקובל עליך? לא היית רואה בזה פגם מוסרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ברור שזה מוצר צריכה. הטענה היא שזה לא מוסרי.
ושוב, נניח היינו מרבים ומגדלים כלבים כדי לזרוק אותם ראשונים לשדה מוקשים, זה היה מקובל עליך? לא היית רואה בזה פגם מוסרי?

אמנם לא שדה מוקשים, אבל הכלבים שבצבא ובמשטרה מיועדים בין השאר להיות אלו שירוצו ראשונים אל עבר המפגע\חשוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
הבדל די גדול. בשדה מוקשים המטרה המוצהרת היא לפוץ כמה שיותר מוקשים. אפשר לדון על המוסריות בשימוש בכלבים במשטרה ובצבא, אבל קודם כל ולפני הכל צריך לשאוף שאף אחד לא ימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
לשדות המוקשים מגדלים חזירים (ברצינות ).

ושוב הדרך האורגנית (הדברה ביולוגית) להתמודד מול הנברנים (אוכלים את השורשים של הצמחים), למשל, היא ע"י הבאת תנשמות לשדה הגידול. אני מאמין שברור לך מה עושות התנשמות לנברנים המסכנים רק בשביל שנוכל ירקות.

זה מוסרי בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2014, 23:49 
סמל אישי של המשתמש
לא מרגיש בעיה מוסרית בנעליים מעור, או בחגורות עור.
לגבי פרווה, מעולם לא נזקקתי אבל אני לא חושב שמישהו מגדיר את האינואטים כלא מוסריים כי הם לובשים פרוות
מעשה אלים יש בו חוסר מוסריות לא רק מהצד הסובל אלא גם מעצם הפעולה, וגם אם אפחד לא סובל בצד השני

אני מועך גוקים בגלל החוסר נוחות שהם מסיבים לי. אני הורג יתושים מהחשש שיעקצו אותי ולא ממש איכפת לי אם יש להם רגשות
אם מעשה ההרג של בעל החיים נעשה באכזריות יש בעיה מוסרית במבצע מצד ההנאה שלו מאלימות נטו, זאת בעיה מוסרית שרלבנטי ️צ לבני אדם ולחברה שבה אנחנו חיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 176 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: