el dudernio כתב:
100%anti beitar כתב:
הבעיה הכי גדולה היא שבמקום לדבר על טבעונות מדברים על טבעונים .
טבעונים לא מעניינים, בעלי החיים מעניינים. עצם העובדה שמתנהל פה דיון שלם על הנושא פחות או יותר בלי להתייחס לעצם הסוגיה המוסרית שבאכילת מוצרים מהחי מעיד אולי על הבעייתיות בפעולות מהסוג הזה (למרות שבתור טבעוני שפעיל רק קצת בתחום זכויות בע"ח, ממש לא אמתח ביקורת על הפעילות שלקחו בה חלק).
מסכים איתך אז בא נדבר על טבעונות.
אני מניח שכל הטבעונים אוכלים "רק" אוכל אורגני כי במידה ולא
איך הם מסתדרים עם הרג בעלי החיים שההדברה הכימית גורמת? אולי אם אני אביא אליהם דגים מתים מהכנרת כתוצאה מזיהום לבית הם יריגשו "טוב"?
ובכלל כל המזיקים ושאר הדברים שהדברה באה לחסל מה אתם?
ואם הם אוכלים אוכל אורגני אז אני מניח שההדברה האורגנית לא "הורגת" שום דבר, אלא רק דואגת שטורפים יועברו לבית גידול לא להם ויפגעו במארג החיים הקיים
במקום?
ובכלל גידולי השדה באשר הם? איך הם משפיעים אקולוגית על סביבה? טיב האדמה שאר הגידולים באזור? האם הם שומרים את בתי הגידול בשלמות? או שם פוגעים
בה, ובכל החי סביבם? כמה בעלי חיים מתו בשביל שדות התירס בעולם? כמה שטחים הוצפו במכוון בשביל שיהיה אורז בעולם?
הפרות שאני אוכל מסתובבות בשטח פתוח שהתערבות האדם היחידה בו היא גידור השטח, הצומח נשאר לפי איך שהטבע רצה, חזירי הבר, השואלים והתנים ושאר בעלי החיים מסתובבים בו חופשי ללא פגע וללא חשש בטבע, רק שלוקחים להם את העגלים.
אז מה יותר טוב? לא יודע, אבל האדם אמור לאכול משהו, והאדם הוא אורגניזם שאוכל, כולל בשר, לכן הקיבה שלו גם מסוגלת לפרק אותו.
אין לי בעיה עם זה שאתה / פלוני אחר טבעוני רק אל תנסה לשכנע אותי בכוח שדרכך היא הצודקת.
דוד היקר, אתה מערבב פה המון דברים שלא קשורים
ג.נ. אני קרניבור שאוכל בשר, עוף ודגים, אבל מודה שאני בעל מוסר כפול ואוגואיסט כשאני עושה כן.
קשה להתייחס ממש כי באמת ערבבת פה הרבה דברים, ראשית, אני לא בטוח שכל טבעוני יסכים איתך שדין חייה תבונית כגון יונקים עופות ואולי דגים (לגבי הדגים אני פחות מתמצא...) כדין חרקים. מה גם שאם אוכלים אורגני זה אמור לפתור את הקונפליקט לא? בנוסף, אתה טוען שגם טבעוניים פוגעים בסביבה בגלל הגידולים החקלאיים? אתה מודע לזה שרוב שטחי הגידול בעולם מוקדשים למזון לבהמות כן?
ובעניין אחר, שאותי מטריד לא רק בהקשר של טבעונות...
ציטוט:
Yadin Elam
ועוד הערה על אירועי אתמול והיום.
אני מציע לכם לראות את סרטי הווידאו מהאירוע שפורסמו.
כל מי שחוששים מהפגיעה ברגשות הילדים יוכלו לראות שלא היו ממש המחשות לילדים רכים כי תקפו את הפעילות באלימות קשה עוד לפני שהמיצג החל.
דווקא כאב לילדים (וכעורך דין) מטרידה ומדאיגה אותי הרבה יותר האוטומטיות שבה המשטרה עוצרת את הצד המותקף ומתעלמת מהתוקפים. ואגב, המעצרים בוצעו בשלב שבו הפעילים ביקשו להסתלק משם.
ולא רק שעוצרים 10 פעילות (למה 10? לא כי אלו כל הפעילים שהיו שם אלא כי השוטרים קיבלו הוראה בקשר ש-10 זה מספיק ושלא יעצרו יותר) אלא גם משאירים אותם לילה במעצר.
כמה המעצר היה שערורייתי? המשטרה ביקשה להאריך את המעצר של כולן ב-3 ימים! השופט קרא את החומר ואמר שהוא הולך לשחרר אותן בלי שעוה"ד (המעולים) שלהן היו צריכים בכלל לטעון.
ואגב, בשביל הכיף גם שחררו אותם ב-17:30 למרות שפקודות השחרור שלהן נחתמו שעות קודם לכן.
אז בלי קשר למה שאתם חושבים על טבעונות בכלל ועל הפעולה הזו בפרט, תרשו לי להזכיר לכם שמעצר פעילים ומפגינות לצורך הרתעה הפך כבר לנורמה וזה צריך להדאיג את כולכם, אפילו אם אתם לא פעילים או לא טבעוניות,
כי זה לא שבסוף יבואו לקחת אתכם, זה יכול להיות כבר מחר, גם אם לא תבצעו כל עבירה. עובדה.
https://www.facebook.com/yadine/posts/10154141127300608?fref=nf