האדום הצורר כתב:
נו, נועם, אז זה עניין של נורמות. נורמה היא לא מיצג של מוסר אבסולוטי, נורמה ניתנת לשינוי. זה בדיוק מה שניסו לעשות בפארק הירקון.
למה זה כל כך פסול? כי זה בוטה? זו תגובה בוטה למציאות בוטה. המציאות לא נתפסת כבוטה, אלא כנורמטיבית. וכאן אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה - כדי לשבור מסגרות כל כך קשיחות צריך לפעמים להשתמש בכלים כבדים (ובלי אלימות etc etc.).
כמה מבין הנוכחים בפארק הירקון קיבלו בחייהם פלאייר ברחוב שתומך בטבעונות/צמחונות? כמה מהם קראו אותו? לכמה מהם הוא גרם לשנות את הרגלי האכילה שלהם? אני מניח שהיחס הוא 1/1000. לעומת זאת, כמה מהם חשבו על הרגלי האכילה שלהם בעקבות מה שקרה שם אתמול? אני מניח שהרבה יותר.
זה פסול משום שיש כאן התערבות אלימה של המפגינים בבילוי משפחתי. ברור שיש למחאה כזו אפקט, אבל זה לכשעצמו לא הופך את המעשה לתקין.
העובדה שמחאה בדרך מסויימת היא מאד אפקטיבית, לא מהווה צידוק מספיק. היא צריכה להיות לגיטימית בשיח הציבורי.
ואתה יודע מה, אני גם מקבל את זה שלפעמים צריך לשבור את הכלים כדי לזעזע. אני רק לא בטוח שמה שנעשה אתמול (לא הייתי שם ולא ראיתי, אז קצת קשה לחוות דעה), הוא לגיטימי.
אני כן יכול להגיד שאם מישהו בשם מחאה כזו היה בה וגורם הפרעה ממשית בבילוי משפחתי שלי בפארק, גם אם הבילוי כולל אכילת שיפודים בפרהסיה, לא הייתי מקבל את זה כדבר לגיטימי.
שבירת הכללים מול הממסד, מול בעלי הכח, זה דבר אחד, הפחדה ופרובוקציה על חשבון אזרחים וילדים, היא לא לגיטימית בעיני.