תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 23:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טקס אלטרנטיבי בגני התערוכה
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
benaim כתב:

השאלה הנשאלת היא האם יצורים לא אנושיים, (קשה לי לקרוא למי שמתפוצץ באוכלוסיה אזרחית בן אדם)בדמות אותו מחבל שקם בבוקר והחליט שבערב שבת הוא יחדור לבית משפחת פוגל ויטבח בהם בעודם ישנים,
מונצח בדרך כלשהי בטקס האלטרנטיבי?
ניחא היה מדובר בטקס משותף לבני משפחות של אנשי צבא אויב שלחמו בנו, בצבא, ולא רצחו וטבחו באזרחים בכוונה תחילה, אבל לקיים טקס לזכר הנופלים שלנו בצוותא עם משפחות מחבלים? קו אדום ברור.

מה זה מונצח?
אני רציני, ברמה הפרקטית, מה הכוונה שלך?
תראה, אם מישהו רוצה לעשות טקס זכרון שבו הוא אומר "לרצוח אזרחים זה אחלה, צריך להמשיך בזה" הבנאדם הזה יותר ממוזמן ללכת להזדיין ואני בחיים לא יגן על זה, אבל ברצינות שניה, זה מה שאתה חושב שקורה פה?
זה בדיוק הפוך, אנשים שאיבדו אנשים יקרים להם באים מתוך מטרה להפסיק את ההרג משני הצדדים, אפשר להגיד שזה נאיבי, אפשר להגיד שזה לא יעזור, אבל אתה באמת לא מבין שמדובר באנשים שבדיוק יוצאים כנגד ההרג הזה מתוך מטרה להפסיק אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
Sadrik כתב:

משנים קודמות זכור לי שלהיכנס לויכוח פה בפורום הזה זו טעות אחת גדולה, ובכל זאת אני הולך על הטעות הזו, כי זה ממש בוער בעצמותיי. חג עצמאות שמח, ולעולם לא נשכח שעבור מיליוני חפים מפשע, יום העצמאות שלנו הוא הנכבה שלהם.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 17:51 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
תמונה

טינופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 18:05 
וואו, זה עוד כלום בהשוואה לתגובות על התמונה של החבר'ה הערבים שבאו לשפץ בית כנסת עתיק בעיר שפרעם, כתגובה לפעולות תג מחיר. שהעלה האתר החרדי, כיכר השבת. לא איזה הארץ.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 8896_n.jpg

על כל אחת נורמלית, עשר של שנאה, זה בערך היחס.

דוגמאות נבחרות:

ציטוט:
טמאים החוצה

ציטוט:
בטח השמאלנים הנחו אותם בשביל שהעולם יראה טפייייי עליכם 100 שנים בקבר אין אמונה!!

ציטוט:
כל הכבוד ל"פושעי" תג מחיר!!! הנקמה שלכם התחילה להשפיע.

ציטוט:
כן ברור, בוקר אחד הילדים האלה קמו והחליטו שהם אוהבים את היהודים ולכן הם משפצים להם בית כנסת, פחחח
בטח איזה שמאל נתן להם מלא כסף,
או שבכלל הם סתם עובדים בתשלום ואתם אלה שמשקרים פה.

ציטוט:
יא בני זונות שמאלנים! זה מה שאתם מפרסמים ביום הזיכרון?!? במקום לפרסם את הרצח של הערבים?!

ציטוט:
שלא יתמינו פצצה בתוך הקירות כי ערבי טוב זה ערבי מת...

ציטוט:
שום מעשים טובים לא ישנו אותם !!!
חמורים נשארים חמורים !!!
צריך להכחידד אותם !!!
חבל שהמבנה לא נפל עליהם !!!!

על קצה המזלג. בלי להתבייש, עם התמונה והשם המלא.

שלוש מדינות לשני עמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
Sadrik כתב:

משנים קודמות זכור לי שלהיכנס לויכוח פה בפורום הזה זו טעות אחת גדולה, ובכל זאת אני הולך על הטעות הזו, כי זה ממש בוער בעצמותיי. חג עצמאות שמח, ולעולם לא נשכח שעבור מיליוני חפים מפשע, יום העצמאות שלנו הוא הנכבה שלהם.

:ROSE:

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 01:52 
אמיר כתב:
benaim כתב:
אז רגע, בטקסים מהסוג הזה מנציחים מחבלים שרצחו חמישה בני משפחה ביניהם תינוק בן יומו?

בטקסים האלו, אנשים שאיבדו את יקירהם זוכרים ומנציחים אותם איך שהם רואים לנכון, מי אתה ומה אתה שדחוף את האף שלך לזה?

אני לדוגמא, חושב ש"מוכרחים להמשיך לנגן" הוא אחד הטקסטים הכי מסריחים שנכתבו בשפה העברית ואני אשכרה מקבל חררה כשאני שומע אותו, אבל לא יעלה בדעתי לבוא לאנשים בטקס זכרון ולהגיד להם לא לשיר אותו.

למה זה אחד הטקסטים המסריחים שנכתבו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 03:28 
סמל אישי של המשתמש
אתה שואל למה טקסט שאומר שמוכרחים להמשיך את הקרבות, מוכרחים להמשיך את מעגל האלימות, מוכרחים להמשיך את הדרך שהורגת גם את בנינו (״שניים ממבנה חרדל - הלך, ארבע ממבנה אגוז - הלך״), ומקביל את כל זה למוסיקה וקובע שאי אפשר להפסיק אותה וזו מנגינה טובה,
אתה שואל למה זה טקסט מסריח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 04:36 
red in blood כתב:
אתה שואל למה טקסט שאומר שמוכרחים להמשיך את הקרבות, מוכרחים להמשיך את מעגל האלימות, מוכרחים להמשיך את הדרך שהורגת גם את בנינו (״שניים ממבנה חרדל - הלך, ארבע ממבנה אגוז - הלך״), ומקביל את כל זה למוסיקה וקובע שאי אפשר להפסיק אותה וזו מנגינה טובה,

"מנגינה טובה"? "מוכרחים להמשיך את מעגל האלימות"?

אתה בטוח שזו משמעות המילים? אתה יודע על בסיס מה נכתב השיר, ומה הייתה הסיטואציה בה נאמרו המילים המקוריות, ולשם מה נאמרו?
בדקת מי אמר אותם ומה דעותיו בנושא מדינת ישראל בכלל ויחסיה עם הערבים בפרט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 05:08 
סמל אישי של המשתמש
עשרות ואולי מאות חיילים ישראלים רצחו ילדים פלסטינים בדם קר, ואם מי מהם נהרג מאוחר יותר בעת שירותו הצבאי לאף אחד אין בעיה עם הנצחתו.
די מתסכל לראות את חוסר המודעות בישראל לכמות הילדים הפלסטינים שנרצחת דרך קבע.
מי שחושב שהגזענות שהוא רואה בפייסבוק בכמויות אינסופיות לא מתבטאת ברציחות בשטח חי בהכחשה.

זה לא שאני בעד טקסים לזכר מבצעי פיגועים, אבל אני גם לא נגד. מי שכואב לו, שיקיים טקסים. לי אין זכות להתנגד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 05:19 
אדום מטלי כתב:
red in blood כתב:

"מנגינה טובה"? "מוכרחים להמשיך את מעגל האלימות"?

אתה בטוח שזו משמעות המילים? אתה יודע על בסיס מה נכתב השיר, ומה הייתה הסיטואציה בה נאמרו המילים המקוריות, ולשם מה נאמרו?
בדקת מי אמר אותם ומה דעותיו בנושא מדינת ישראל בכלל ויחסיה עם הערבים בפרט?

ללא קשר לכותב ודעותיו, אלו פשוט מילים איומות... מחרידות... מתייחסות לנופלים כמו למיתרים בנבל. מכה קלה בכנף.
אחלה מנגינה של יאיר רוזנבלום אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 05:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
benaim כתב:
אז רגע, בטקסים מהסוג הזה מנציחים מחבלים שרצחו חמישה בני משפחה ביניהם תינוק בן יומו?

בטקסים האלו, אנשים שאיבדו את יקירהם זוכרים ומנציחים אותם איך שהם רואים לנכון, מי אתה ומה אתה שדחוף את האף שלך לזה?

אני לדוגמא, חושב ש"מוכרחים להמשיך לנגן" הוא אחד הטקסטים הכי מסריחים שנכתבו בשפה העברית ואני אשכרה מקבל חררה כשאני שומע אותו, אבל לא יעלה בדעתי לבוא לאנשים בטקס זכרון ולהגיד להם לא לשיר אותו.

מלחמת יום הכיפורים היתה וואחד כישלון של חיל האוויר, ברמה התכנונית, המודיענית והמבצעית, כשלון שעלה בחיים של הרבה אנשים (הן מחיל האוויר והן מחיילות היבשה) ואחריה, בא לך מפקד חיל האוויר, מי שבסופו של יום הוא האחראי לכשלון הזה, ומוצא לנכון לשבח את עצמו, והוא עוד עושה את זה עם דימויים שמתאימים לילד בן 16 שמלבינים הן את הכשלים של פיקוד חיל האוויר והן את התוצאות שלהן.
כשלון התוכניות הופך ל"לפעמים אין תווים וצריך לנגן בלי תווים", מוות של אנשים הופך למיתרים פוקעים, והכשלון להשיג את המטרות שהוצבו לחיל האוויר הופך "המנגינה היתה טובה והיא נשמעת היטב היטב בכל המקומות".
ומילא הנאום, בני פלד לא מונה להיות מפקד חיל האוויר על היכולות הפואטיות שלו, אבל באחת הדוגמאות המרשימות ביותר של ליקוק תחת לבוס, להקת חיל האוויר מחליטה לעשות מזה שיר.

נ.ב.
באמת אין לי מושג מה הוא ניסה להגיד ב"מוכרחים להמשיך לנגן מפני שאת המנגינה הזו אי אפשר להפסיק", אני מבין למה זה חשוב שחיל האוויר ימשיך להלחם, אבל נראה לי שהוא הסתבך בדימויים של עצמו, וזה שמתמשים באחת השורות הכי מעפנות בשירה העברית בהשאלה להצדקה של דברים אחרים, זה איפשהו בין עצוב למגוחך, תלוי בסיטואציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:03 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
עשרות ואולי מאות חיילים ישראלים רצחו ילדים פלסטינים בדם קר, ואם מי מהם נהרג מאוחר יותר בעת שירותו הצבאי לאף אחד אין בעיה עם הנצחתו.
מי שחושב שהגזענות שהוא רואה בפייסבוק בכמויות אינסופיות לא מתבטאת ברציחות בשטח חי בהכחשה.

זה לא שאני בעד טקסים לזכר מבצעי פיגועים, אבל אני גם לא נגד. מי שכואב לו, שיקיים טקסים. לי אין זכות להתנגד.

על סמך איזו עובדה אתה כותב את הרפש הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
אני פחדן

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 06 מאי 2014, 14:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:30 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
benaim כתב:

מלחמת יום הכיפורים היתה וואחד כישלון של חיל האוויר, ברמה התכנונית, המודיענית והמבצעית, כשלון שעלה בחיים של הרבה אנשים (הן מחיל האוויר והן מחיילות היבשה) ואחריה, בא לך מפקד חיל האוויר, מי שבסופו של יום הוא האחראי לכשלון הזה, ומוצא לנכון לשבח את עצמו, והוא עוד עושה את זה עם דימויים שמתאימים לילד בן 16 שמלבינים הן את הכשלים של פיקוד חיל האוויר והן את התוצאות שלהן.
כשלון התוכניות הופך ל"לפעמים אין תווים וצריך לנגן בלי תווים", מוות של אנשים הופך למיתרים פוקעים, והכשלון להשיג את המטרות שהוצבו לחיל האוויר הופך "המנגינה היתה טובה והיא נשמעת היטב היטב בכל המקומות".
ומילא הנאום, בני פלד לא מונה להיות מפקד חיל האוויר על היכולות הפואטיות שלו, אבל באחת הדוגמאות המרשימות ביותר של ליקוק תחת לבוס, להקת חיל האוויר מחליטה לעשות מזה שיר.

נ.ב.
באמת אין לי מושג מה הוא ניסה להגיד ב"מוכרחים להמשיך לנגן מפני שאת המנגינה הזו אי אפשר להפסיק", אני מבין למה זה חשוב שחיל האוויר ימשיך להלחם, אבל נראה לי שהוא הסתבך בדימויים של עצמו, וזה שמתמשים באחת השורות הכי מעפנות בשירה העברית בהשאלה להצדקה של דברים אחרים, זה איפשהו בין עצוב למגוחך, תלוי בסיטואציה.

אני חושש שיש כאן מקרה קלאסי של הוצא מהקשרו.
אני לא מתווכח על האחריות של פלד למחדלים של המלחמה (ככל הידוע לי הוא התמנה למפקד החיל רק חצי שנה לפני המלחמה, כך שההשפעה שלו בבניית החיל שולית. בנוסף דברים שהוא התריע עליהם וזכו להתעלמות התבררו כנכונים בדיעבד, והמטכ״ל גם לא קיבל את תוכנית הפעולה שלו בתחילת המלחמה. אבל כל זה לא רלוונטי כאמור).

הדברים שלו לא נאמרו אחרי המלחמה, אלא במהלכה. הם נאמרו בשיחה עם טייסים שהתקשו להתמודד עם האבידות בטייסות שלהם, והיה קשה להמשיך להוציא אותם לגיחות (במובן מסוים המלחמה קשה עוד יותר לטייס מאשר ללוחם החי״ר או הטנקיסט, כי הם נמצאים בסכנה מתמדת, עם עליות וירידות אולי, אבל בשדה הקרב. הטייס חוזר אחרי הגיחה לטייסת, לקפה, למקלחת. היא צריך כל פעם מחדש להוציא את עצמו לסכנה המטורפת הזו). מפקדי טייסות אמרו שהנאום הזה פעל את פעולתו על הטייסים בסיטואציה ההיא.
זה ההקשר שבו נאמרו הדברים, בשונה לגמרי ממה שאנשים חושבים. אני חושב שכל הדימויים מובנים אחרת אם מבינים את הקונטקסט, כולל הדימוי עם המנגינה שלא הבנת, גם אם מורה לספרות היה נותן לו ציון נמוך. אני אישית גם לא חושב שיש בדימוי של נבל שחלק מהמיתרים בו פקעו, אבל הוא חיב להמשיך לנגן חוסר רגישות, אם מבינים את ההקשר בו הדברים נאמרו, אבל על זה אפשר להתווכח.

נערך לאחרונה על ידי אדום מטלי בתאריך 06 מאי 2014, 10:38, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
מאמין שהצבא שלנו מספיק אנושי בשביל לא להרוג חפים מפשע, ואם קיימים כמה עשבים שוטים, אני מאמין שהצבא יודע להוקיע אותם מתוכו.
צר לי על מה שחווית, אבל כמו שאומרים, לאמת יש שני צדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:33 
סמל אישי של המשתמש
יש ענין של סטטיסטיקה. כשאתה הורג כל כך הרבה ילדים כל שנה, אתה לא יכול לקרוא לעצמך אנושי, מקסימום "קצת פחות מזוויע מצבאות אחרים"
ותתפלא, יש המון מקרים בהם יש רק אמת אחת. מה שיש הרבה, זה שקרים.
עובדתית, צה"ל משקר המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
יש ענין של סטטיסטיקה. כשאתה הורג כל כך הרבה ילדים כל שנה, אתה לא יכול לקרוא לעצמך אנושי, מקסימום "קצת פחות מזוויע מצבאות אחרים"
ותתפלא, יש המון מקרים בהם יש רק אמת אחת. מה שיש הרבה, זה שקרים.
עובדתית, צה"ל משקר המון.

אני לא אשלח את הילדים שלי לזרוק אבנים ובקבוקי תבערה על חיילים,
או חס וחלילה אלביש אותם בחגורת נפץ ואשלח אותם להתפוצץ במסעדה.
גם ילד בן 16 שזורק אבנים ובקבוקי תבערה הוא איום ועם כל הצער, צריך לנטרל אותו עם כל האמצעים הדרושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
benaim כתב:
אני לא אשלח את הילדים שלי לזרוק אבנים ובקבוקי תבערה על חיילים,
מתי בפעם האחרונה היה בשכונה שלך עוצר של צבא זר? איך אתה מסוגל בכלל להבין את מי שגדל תחת כיבוש?
benaim כתב:
גם ילד בן 16 שזורק אבנים ובקבוקי תבערה הוא איום ועם כל הצער, צריך לנטרל אותו עם כל האמצעים הדרושים.
אתה מדבר על חלק קטן מאד מאותם הרוגים. רוב מוחלט של הילדים שנהרגו היה חף מכל מעורבות בפעילות נגד ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
מטלי,
כל מילה :ROSE:
אם יש איזשהו שיר שברגעי יאוש מזדמזם באוזני הוא השיר הזה.
אחרים הוא אולי מייאש. אותי הוא מחזק.
כל אחד וכיוון המחשבה שלו והשקפתו הכללית והפוליטית.

ואין ספק , לפחות מבחינתי , שאת המנגינה הזו חייבים להמשיך ולנגן. צריך לשפר את " המלודייה" אולי אפילו משמעותית, כי אין מנגינות שונות בתכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
benaim כתב:
מאמין שהצבא שלנו מספיק אנושי בשביל לא להרוג חפים מפשע, ואם קיימים כמה עשבים שוטים, אני מאמין שהצבא יודע להוקיע אותם מתוכו.
צר לי על מה שחווית, אבל כמו שאומרים, לאמת יש שני צדדים.

אין בכלל ספק שצה"ל הורג אנשים חפים מפשע, אפילו צה"ל לא מכחיש את זה.
השאלה היחידה שקיימת זה כמה מהמקרים האלו הם בכוונה.
ואגב, זה לא לגמרי שחור ולבן, לדוגמא, צה"ל הרבה פעמים מפציף בניינים שהוא יודע שיש סיכוי מסויים שיש בהם אנשים חפים מפשע.
אם אתה מבצע פעולה שאתה יודע שיש 50% שתהרוג מישהו חף מפשע ויוצא שהוא מת, זה נחשב בכוונה?
ומה אם זה 90%?

אדום מטלי כתב:

אני לא מתווכח על האחריות של פלד למחדלים של המלחמה (ככל הידוע לי הוא התמנה למפקד החיל רק חצי שנה לפני המלחמה, כך שההשפעה שלו בבניית החיל שולית. בנוסף דברים שהוא התריע עליהם וזכו להתעלמות התבררו כנכונים בדיעבד, והמטכ״ל גם לא קיבל את תוכנית הפעולה שלו בתחילת המלחמה. אבל כל זה לא רלוונטי כאמור).

הדברים שלו לא נאמרו אחרי המלחמה, אלא במהלכה. הם נאמרו בשיחה עם טייסים שהתקשו להתמודד עם האבידות בטייסות שלהם, יהיה קשה להמשיך להוציא אותם לגיחות (במובן מסוים המלחמה קשה עוד יותר לטייס מאשר ללוחם החי״ר או הטנקיסט, כי הם נמצאים בסכנה מתמדת, עם עליות וירידות אולי, אבל בשדה הקרב. הטייס חוזר אחרי הגיחה לטייסת, לקפה, למקלחת. היא צריך כל פעם מחדש להוציא את עצמו לסכנה המטורפת הזו). מפקדי טייסות אמרו שהנאום הזה פעל את פעולתו על הטייסים בסיטואציה ההיא. זה ההקשר שבו נאמרו הדברים, אולי עכשיו הדימוי עם המנגינה יותר מובן, גם עם מורה לספרות היה נותן לו ציון נמוך. אני אישית גם לא חושב שיש בדימוי של נבל שחלק מהמיתרים בו פקעו, אבל הוא חיב להמשיך לנגן חוסר רגישות, אם מבינים את ההקשר בו הדברים נאמרו, אבל על זה אפשר להתווכח.

הנאום הזה היה אחרי המלחמה, לא במהלכה.
ואפילו אם הם היו נאמרים במהלכה (והם לא, בדוק, זה מטקס לכבוד המיתרים הפקועים, סליחה, השבויים המוחזרים שנערך ברמת דוד בערך חצי שנה אחרי המלחמה) זה גג נותן נסיבות מקלות לבני פלד, לא הופך את השיר הזה ומילותיו ליותר ראויות.

לגבי בני פלד באופן אישי, לא יודע בדיוק מה הוא אמר או רצה לעשות לפני המלחמה, יכול להיות שאתה צודק, ובגדול, ההודעה שלי יצאה טיפה עצבנית ולמיטב ידיעתי הוא לא היה אדם רע (ובאופן כללי אני חושב שאנחנו נותנים יותר מדי חשיבות לאדם שבראש הפרמידה) אבל יש לו אחריות אדמינסטריאלית פה. בוא נגיד ככה, אם חיל האוויר היה משיג את מטרותיו במלחמת יום הכיפורים, היו קושרים לו כתרים של גיבור ישראל.
אבל כמו שכבר אמרתי, די בקטנה הנאומים שלו (אני אישית לא הייתי בא לאנשים שחזרו מחודשים בשבי הסורי ומספר להם על איזה יופי היתה מנגינת הג'אז המאולתרת שניגנו בתקיפת מערך הנ"מ הסורי, אבל אני לא מפקד חיל האוויר), אז יצא לו נאום מעפן, יש דברים יותר נוראים שגנרל יכול לעשות, הבזיון הוא שעשו מזה שיר, שיר שמילותיו די מגעילות אפילו ללא ההקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 11:51 
סמל אישי של המשתמש
מידי פעם מביאים לפורום כמה כותבים , בעיקר כאלה המשתייכים לשמאל, ציטוטים קיצונייים של אימבצילים (אימבציל זו מחמאה עבורם) חלקם כאלה שאינם עומדים אפילו מבחינת החוק. ציטוטים כאלה שעושים לגיטימציה לשמאל (לגיטימציה זו מילה עדינה).

לא זוכר שהביאו לכאן ציטוטים מהצד של השמאל הקיצוני הרדיקלי "איטבח אל יהוד " וכדו'. ולא שציטוטים אלה אינם קיימים ברשת. הם קיימים ואף מגיעים לעיתים רחוקות לפייסבוק שלי.

ואני שואל מה הטעם בהבאתם של ציטוטים כאלה ?

האם להראות שיש קיצוניים מאוד ששותפים לדעה נגד הטקס האלטרנטיבי , ובכך לעשות לגיטימציה למי שמתנגד לטקס האלטרנטיבי ?
האם לנסות לעשות את אותה לגיטימציה אבל בדרך יעני מעודנת ?

הרי יותר מברור שקיצוניים משני הצדדים מסוכנים , ולטעמי באותה מידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
בימינו במדינת ישראל כולם קיצוניים, ורק צד אחד מסוכן כולו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

ממקרה אחד שהיית עד לו אתה לא יכול לקבוע שעשרות או מאות חיילים רצחו ילדים פלסטינים בדם קר.
כמובן שהמקרה שתיארת הוא חמור וחבל שהקצין לא שילם את המחיר על מעשיו.

אשאל אותך שאלה, אם משוגרים טילים לכיוון ישראל מבי"ס וצה"ל מחזיר אש (אינו יודע שמדובר בבי"ס)
וכתוצאה מכך, ייהרגו חלילה ילדים, האם גם אז תאשים את צה"ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: טקס אלטרנטיבי בגני התערוכה
הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
benaim כתב:

נ.ב.

הדברים שלו לא נאמרו אחרי המלחמה, אלא במהלכה. הם נאמרו בשיחה עם טייסים שהתקשו להתמודד עם האבידות בטייסות שלהם, והיה קשה להמשיך להוציא אותם לגיחות (במובן מסוים המלחמה קשה עוד יותר לטייס מאשר ללוחם החי״ר או הטנקיסט, כי הם נמצאים בסכנה מתמדת, עם עליות וירידות אולי, אבל בשדה הקרב. הטייס חוזר אחרי הגיחה לטייסת, לקפה, למקלחת. היא צריך כל פעם מחדש להוציא את עצמו לסכנה המטורפת הזו). מפקדי טייסות אמרו שהנאום הזה פעל את פעולתו על הטייסים בסיטואציה ההיא.
זה ההקשר שבו נאמרו הדברים, בשונה לגמרי ממה שאנשים חושבים. אני חושב שכל הדימויים מובנים אחרת אם מבינים את הקונטקסט, כולל הדימוי עם המנגינה שלא הבנת, גם אם מורה לספרות היה נותן לו ציון נמוך. אני אישית גם לא חושב שיש בדימוי של נבל שחלק מהמיתרים בו פקעו, אבל הוא חיב להמשיך לנגן חוסר רגישות, אם מבינים את ההקשר בו הדברים נאמרו, אבל על זה אפשר להתווכח.

ואתה בטוח שנאים מוטיבציה שנועד לגרום לבחורים צעירים לטוס אל מותם זה הטקסט הראוי ליום הזה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי יקירי, מי שכותב דברים כמו "איטבח אל..." או "מוות ל..." אינו קשור לשמאל, רדיקלי או בכלל.
אם תחשוב על זה שנייה גם תבין לבד למה.
אם זה בכל זאת לא ברור, אל תתבייש לשאול.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 12:30 
המטרה שלי, ונדיר מאד שאני עושה את זה, היא להלבין את פניהם בקרב כמה שיותר אנשים. שכמה שיותר אנשים יראו את השמות והפרצופים שלהם, ועם קצת מזל גם מישהו שמכיר אחד מהם יראה את זה. זה גם הטיפול שמגיע לכותבי איטבח אל יהוד.

זה מה שהם בחרו לכתוב במקום פתוח, בשם מלא, שיהיה להם לבריאות. אין רע בלעזור להם להפיץ את חוכמתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 13:11 
teknoboy כתב:

ואתה בטוח שנאים מוטיבציה שנועד לגרום לבחורים צעירים לטוס אל מותם זה הטקסט הראוי ליום הזה?

מה?!
לא יודע על איזה יום אתה מדבר.
בסה"כ טענו שהשיר הוא "טקסט מסריח", ניסיתי להביא את הקונטקסט בו הוא נאמר.
(ואם אתה מבין שהטקסט "נועד לגרום לבחורים לטוס אל מותם", אתה מפספס כאן משהו, או, איך לומר בעדינות, לא חכם גדול...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
מידי פעם מביאים לפורום כמה כותבים , בעיקר כאלה המשתייכים לשמאל, ציטוטים קיצונייים של אימבצילים (אימבציל זו מחמאה עבורם) חלקם כאלה שאינם עומדים אפילו מבחינת החוק. ציטוטים כאלה שעושים לגיטימציה לשמאל (לגיטימציה זו מילה עדינה).

לא זוכר שהביאו לכאן ציטוטים מהצד של השמאל הקיצוני הרדיקלי "איטבח אל יהוד " וכדו'. ולא שציטוטים אלה אינם קיימים ברשת. הם קיימים ואף מגיעים לעיתים רחוקות לפייסבוק שלי.

ואני שואל מה הטעם בהבאתם של ציטוטים כאלה ?

האם להראות שיש קיצוניים מאוד ששותפים לדעה נגד הטקס האלטרנטיבי , ובכך לעשות לגיטימציה למי שמתנגד לטקס האלטרנטיבי ?
האם לנסות לעשות את אותה לגיטימציה אבל בדרך יעני מעודנת ?

הרי יותר מברור שקיצוניים משני הצדדים מסוכנים , ולטעמי באותה מידה.

הציטוטים הם לא הבעיה.
הבעיה היא כשכאשר ערבי כותב דברים כאלו בפייסבוק על מי שמארגן הפגנה בשביל לגייס ערבים נוצרים לצבא, הוא נעצר ישר על ידי המשטרה (בצדק, יש לומר) בטענה של הסתה לאלימות וגזענות.
כאשר יש כל כך הרבה ציטוטים כאלו שנכתבו על ידי יהודים כנגד ערבים או שמאלנים - אף אחד לא נעצר, ואתה לא שומע על זה מילה.

הבעיה היא לא הציטוטים, אלא הבעיה היא שהממסד נותן להם גב בשתיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:

מה?!
לא יודע על איזה יום אתה מדבר.
בסה"כ טענו שהשיר הוא "טקסט מסריח", ניסיתי להביא את הקונטקסט בו הוא נאמר.
(ואם אתה מבין שהטקסט "נועד לגרום לבחורים לטוס אל מותם", אתה מפספס כאן משהו, או, איך לומר בעדינות, לא חכם גדול...)

הבנתי שזה בעצם מעין נאום מוטיבציה שאותו הוא נשא בפני הטייסים שהתקשו עם הנושא של יציאה לקרב שוב ושוב.
ואף פעם לא שמעתי את השיר הזה מחוץ להקשר של יום הזכרון והעצמאות, אז זה היום שהתכוונתי אליו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: