אנטיגונה כתב:
ציטוט:
במשחק אחד בא אליי שמואל פרנקל ושאל אותי למה חייב שיהיה לכם ביציע שלט עם גולגולת.

אם כבר מדברים: אני מבין מה רמי ניסה לומר, אבל התגובה שלו בוואן ובוואלה יצאה מאוד מבולבלת ולא קוהרנטית. חבל.
לא יודע מה איתכם, אבל אני די אמביוולנטי לגבי כל הסיפור הזה (ונראה לי שגם רמי, ואולי זה מה שגרם לתגובה לצאת מבולבלת). מצד אחד ה"תתאבד כבר" היא קללה מותרת ונפוצה, ולא רק בקרב הקהל שלנו. העונש עליה הוא ביזיון והיא לא מהווה גזענות או הסתה או כל דבר אחר ששובר את הכלים. אפשר לראות דברים הרבה יותר אלימים כמעט בכל מגרש בארץ בכל משחק נתון, כולל אפילו ה"אין יציאה" לשופטים אתמול. אם רוצים למגר את זה - אז שיחליטו שכל הקללות אסורות. בלי אין יציאה, ובלי נשחט את כל האדומים, ובלי זאת עם האדום זונה (שנאת נשים דוחה, שהיא גרועה בעיני לא פחות מגזענות), וכן - גם בלי תתאבד כבר. אני לא בטוח שזה ניתן לאכיפה, אבל אם כבר, אז עד הסוף. העיסוק האינסופי בשלטים מסוימים ובאמירות מסוימות הוא מביך ומטופש.
מצד שני, השלט הזה מפגר. לא רק בגלל העניין התקשורתי וניהול המלחמות וכל הדברים הנכונים שאמרו פה, אלא בעיקר כי זאת הצהרת עקרונות.
[b] יש הבדל בין לקלל במשחק "שמעון מזרחי תתאבד כבר" (משהו שגם לי יצא לעשות יותר מפעם אחת, לא אתמם) לבין לשים את הדברים על שלט. יש סיבה שאתם לא רואים שלטים שכתוב עליהם "יא בן זונה". כשאתה מדבר או צועק או שר, אתה ספונטני, ומתרגש, וכועס, ובקיצור אמוציונלי. כשאתה יושב וכותב שלט אתה אמור להיות קצת יותר שקול, ולחשוב טוב מה אתה רוצה להעביר, במיוחד כשכולם מסתכלים עליך ומחכים לראות איך תתנהג.
עכשיו, לא שאני אבכה יותר מדי אם מר מזרחי ישים קץ לחייו, אבל זה ממש לא הדגל שאני רוצה שהקבוצה שאני אוהד תניף הכי גבוה, או תניף בכלל. וכשמניפים שלט כזה בפתיחת משחק חשוב, והוא מלווה ברצף שירי שנאה, האמירה היא: "אהלן, אנחנו הפועל 'תתאבד כבר' תל אביב". לא קבוצת אוהדים מרגשת, לא אופוזיציה למכבי, לא כלום. סתם חבורה של אנשים שאוהבים לשנוא. גם אם זה מותר, וזה מותר, זה באמת הדבר המרכזי שאנחנו רוצים להגיד לעולם?
אה וואלה? מעניין. כי הייתי בטוח שעל זה עמדנו לדין אחרי תקרית סופו. קללות במילים, לא בשלט.
מצחיק שאתה מציין את זה.