its-sick כתב:
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
דווקא כמעט כל הדתות עליהן שמעתי אינן גזעניות. הם מוכנות (מה מוכנות? מתחננות) לקבל לתוכן כל אחד בלי קשר למוצאו.
הדת היחידה שאני מכיר שעדיין קיימת (כי אני לא מומחה לדתות, אני מנסה לדעת עליהן כמה שפחות. אולי יש עוד דת כזו בעולמנו) ושהיא גזענית היא הדת היהודית.
זו הדת היחידה שחושבת שאם נולדת לאמא השייכת לדת, אז גם אם לא תראה עצמך כחלק מהדת הזו אפילו לרגע קל בחייך, גם אם תרצח מיליונים ותבצע זוועות איומות, עדיין תגיע לגן עדן כי יש לך נשמה יהודית.
לעומת זאת אם לא נולדת לתוך הדת, גם אם תהיה אדם נפלא ותעשה רק טוב לכל אדם, אתה עדיין תישאר אפס חסר חשיבות שנולד לשרת את הגזע העליון המשויך לדת הזו.
טוהר הגזע זה משהו שיש רק ביהדות.
מוסלמי הוא לא כזה שנולד לאב מוסלמי?
לא יהודי לא יכול להתגייר?
מי שאביו מוסלמי אבל אינו רואה עצמו מוסלמי, אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ומוצא אביו אינו נחשב לזכותו בשום אופן.
אתה בטוח ? מי שאינו רואה עצמו כמוסלמי אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ? סתם מעניין אותי. להתגייר זה קשה, ובכוונה תחילה.
נכון הדת היהודית מנסה למנוע גיורים ככל יכולתה.
גם נכון גם אחרי שהתגיירת אתה על תנאי,
לא נכון. באופן עקרוני, אין ביטול גיור למפרע, כך פסק הרמב"ם ובעקבותיו גם השולחן ערוך. "אפילו חזר ועבד עבודה זרה - הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל" ואם לא תקיים מצוות גיורך יבוטל. מה שכן, ילדי המתגיירים אינם בסכנה.
אחוז המתגיירים הוא אפסי. אני מכיר אישית ארבעה (כולם ממוצא רוסי) שניסו ונכשלו. שניים מהם אפילו מקיימים מצוות ככל יכולתם (מפרידים כלי בשר וחלב בביתם, כיורים נפרדים!) למרות שכבר נואשו מהסיכוי להתגייר.
לא מכיר את המקרה, אך צריך להיות שבאופן כללי, דיינים שרואים כאלה שרוצים להתגייר ורואים שיש להם רצון לקיים את המצוות הבסיסיות (בשר וחלב, שבת וכו') צריך לקבל אותם. לצערי זה לא תמיד קורה. תשמע, לא נעים אבל באמת שההבנה שלך בהרבה נושאים שקשורים ליהדות (לא רק בנושא הנ"ל) לא כ"כ נכונה (בלשון המעטה). אין לי בעיה שתגיד שהתורה והיהדות לא תמיד יסתדרו עם הומניות וכו', זה גם נכון בחלק מהמקרים, אבל אל תגיד סתם דברים מעוותים\שקריים על היהדות שמסתבר שאתה לא מבין כ"כ.
לדוגמא, אחד הציוויים שנזכרים הכי הרבה פעמים בתורה זה לאהוב את הגר, לא להתייחס אליו באופן שלילי וכו'.
יש פרשה שלמה בתורה שנקראת על שם גר (יתרו), משה, גדול נביאי ישראל, התחתן עם גיורת (ציפורה).
לצערי לא תמיד אנחנו מצליחים לקיים את מה שכתוב אבל זה לא אומר שצריך לעוות.
הסיבה שבגללה מקשים על המתגייר בזמן התהליך זה בגלל מה שאופיסר אמר.
לא רוצים לא יהודים שסתם יבואו להתגייר מכיוון שאין שום אינטרס ליהדות לצרף אליה את כל העולם (כמו הרבה דתות אחרות).