רועי כתב:
מישהו יכול להעתיק לפה את הקטע של עירד צפריר ? לא נפתח בפלאפון
"אותו אוהד טיפש קילל: 'I fuck your mother'. ואז סופו הסתובב עם טירוף בעיניים"המאבטחים שניסו לעצור אתמול את שחורציאנטיס מלפרוץ ליציע הפועל תל אביב מגלים מה הדליק את היווני ומשחזרים את רגעי האימהעירד צפריר 08.04.2014
http://www.haaretz.co.il/sport/tapina/.premium-1.2291510עופר מ"סולן ביטחון", ערב טוב מדבר עירד, אני כתב של עיתון "הארץ". תוכל לתת לי עדות ראייה על מה קרה שם עם סופו?איך אתה יודע שהייתי שם?
מחברת האבטחה.אה.
ספר לי קצת איך זה התגלגל.אני הייתי שם בדיוק במקום, אני סגרתי את השרוול.
ומה ראית?אז ככה, אני סגרתי את השרוול והורדתי את כל השחקנים של מכבי. סופו ירד אחד האחרונים ואותו אוהד טיפש קילל אותו בצורה הזאת: "I fuck your mother". זה מה שהוא אמר לו. ואז סופו הסתובב עם טירוף בעיניים.
הוא היה הרי כבר בתוך המנהרה.כן, הוא כבר היה בדרך לחדר ההלבשה, האוהד הכניס את הראש שלו בין היציע למנהרה וצעק לו את הקללה הזאת. וזה הדליק את סופו, הוא ממש הסתובב בטירוף, העיניים שלו נצצו. הוא התחיל לרוץ לכיוון היציע, ואז אני קפצתי לו על הגב והוא ניער אותי כמו פיל שמנער יתוש ועוד שני סדרנים קפצו עליו וגם אותם הוא ניער. היה לו רצח בעיניים, הוא הזיע אז גם לא הצלחתי לתפוס אותו. הוא דילג, קפץ מעל אנשים, האוהד ברח בפאניקה חבל על הזמן. בדרך הוא דרס אנשים. מזל שהאוהד הזה הצליח לברוח, אם האגרוף שלו היה נכנס באוהד אז אוי ואבוי.
למה למאבטחים כמוכם אין חיצי הרדמה למקרה כזה, שדוב תוקף בן אדם?חחחחחחחח. לאחד כמו סופו באמת צריך חצי הרדמה, הוא ניער אותנו שם. הוא גם היה כולו מים, מזיע ואי אפשר היה לתפוס אותו, הוא היה חלקלק.
כשהוא ירד הוא עשה איזושהי תנועה לעבר הקהל?אני חושב שהוא עשה תנועה של ניצחון.
והאוהד ירק לעברו, כמו ששמעון מזרחי טוען?לא, לא ירק.
כמה מאבטחים ושוטרים היו הערב?היינו 60 מאבטחים ונדמה לי ש-55 שוטרים.
אתה חושב שה-115 האלה ביחד היו מצליחים לעצור אותו, אם היו שם כולם במנהרה?חחחח. אם היינו מחזיקים ידיים ורגליים אולי היינו עוצרים אותו. מה אני אגיד לך, כולך באמוציות, האדרנלין זורם ופתאום בא לך איזה טיפש כזה. לא יודע אם אמא שלו חיה או לא חיה, אבל הוא הרשה לעצמו לעשות את זה כי המשחק כבר נגמר ועברו כמה דקות טובות והם חגגו עם האוהדים שלהם.
בחייך, אם סופו זה בן אדם מהשורה הוא כבר מזמן באבו כביר.אין ספק, אם זה עכשיו אני או אתה אנחנו באבו כביר עם צו מעצר ומובאים בפני שופט מחר בבוקר. המזל גם שאחרינו השוטרים באו מלמעלה, מזל שהוא לא תפס את האוהד כי האוהד הזה היה מת. מזל שהוא מספיק זריז.
סופו כמעט דרס בדרך אליו את הבן של ארז אדלשטיין.הוא דרס הרבה אנשים בדרך. לדעתי הילד רק נבהל ומזל שהוא לא דרס את הילד כי הוא היה יכול למות. אנחנו מדברים על בן אדם 150 קילו.
כמה שנים אתה מאבטח?כמעט 10 שנים.
ראית פעם דבר כזה בקריירה?ראיתי הרבה דברים אחרים, דבר כזה לא היה לי. היה גמר כדוריד בשנה שעברה בין מכבי להפועל ראשון לציון, שהשחקנים ממש הלכו מכות. צפיתי את זה לפני ואמרתי אז לשוטרי יס"מ להיות בתוך המגרש ולא ביציע, וככה הם עצרו את התגרה בעודה באיבה. הכל עניין של אמוציות ולהבין ולהרגיש מה קורה – את הקהל, את היריבויות בין הקבוצות, את השנאה בין הקהלים, בין השחקנים – רואים את כל זה.
זה שיא הקריירה המקרה הזה, משהו לספר לנכדים?אה, יהיו עוד הרבה שיאים. עבדתי במשחקים שבקושי היה כתב וחצי. עם בלוקים וסכינים, קפצתי על אוהדים שלא יהרגו אחד את השני.
איפה?למשל ביפו; למשל באור יהודה נגד טייבה לפני שבועיים - חצי שעה לפני המשחק מכות רצח בחוץ ואין שוטרים ואין סדרנים. שם המשטרה בכלל לא שמה דגש.