שחר כתב:
redrony כתב:
ערן כתב:
קרית שמונה איבדה בשנתיים את שחקני המפתח שלה בעונות האחרונות: עמאשה, גבאי, בדש, אבו חצירא ובכל זאת שמרה על יציבות ויכולת. הלוואי שהפועל היתה נראית חצי מאומנת כמוה העונה.
רן בן שמעון עשה מלא טעויות וכנראה שיש לו גם בעיית אופי (שיש כמובן ל80% מהמאמנים פה), אבל למרות התוצאות ולמרות ההגנה הבאמת קטסטרופלית לא הכל רע אצלו, תאמין לי.
אני לא יכול לשים את היד איפה הוא בדיוק נופל. אני חושב שהוא מאמן עם מודעות הגנתית ואין שום סיבה שההגנה של הפועל תראה ככה וזה לגמרי עליו, אבל בגדול הקבוצה יודעת מה היא רוצה מעצמה, בטח ביחס לשנתיים הקודמות שכל קבוצה באה לפה ועשתה להפועל בית ספר באמצע ואני מדבר על כל הקבוצות.
כמו שכבר כתבתי כאן, יש חוסר קורלציה מדהים בין אחוזי החזקת הכדור של הפועל לכמות הספיגות. במשחק ההתקפה יש המון מה לשפר, וחלק מאוד גדול עליו, אבל לא רק.
אבל אותו מאמן זכה באליפות עם הפועל ק"ש עם סגל וקבוצה שהוא בנה מהמסד לטפחות, אז להגיד שבכר עושה אירופה עם חצי תקציב לעומת מה שרב"ש עושה השנה בהפועל עם תקציב גדול יותר זה קצת מצחיק (ואני מאוד מעריך את בכר).
אם יש חוסר קורלציה מדהים בין אחוזי החזקת הכדור של הפועל לכמות הספיגות, כנראה (בעצם בטוח) שיש פה כשל בקונספציה, כך שכל התאוריה שלך על קבוצה שיודעת מה היא רוצה ממנה, לא נכונה. אני לא אמשיך לטחון פה את מה שכולם כותבים על החזקת הכדור הלא יעילה שלנו, אבל זו בהחלט העונה שכל הדברים הכי רעים קרו וגם בעונות בהן כמעט ירדנו ליגה , לא נכשלנו בכל הפרמטרים האפשריים שזה שלב הבתים באירופה, צמרת (מן הסתם) , גביע ו, 0 נצחונות נגד קבוצות שממוקמות 1-5 והפסד מיקום באירופה לעונה הבאה. פשוט כשלון טוטאלי קולאסלי בכל מבחן אפשרי.
אני זוכר איך כמעט גמרת פה בעונת האליפות של ק"ש ממהלך שבו שחקני ק"ש החליפו מקומות בזמן התקפה וטענת שזה משהו ש"רן בן שמעון לימד אותם", אז מסתבר שאי אפשר ללמד שחקנים בוגרים כדורגל, אלא רק לאמן אותם ולגבי הסגל של ק"ש, כמו אצל בכר, שרצקי אחראי לבנייה, לשחקני הבית במחלקת הנוער שהוא משקיע בה את הנשמה , כולל להגיע למשחקי ילדים ונוער בכל שבת בבוקר , ואפילו לזרים.
בראייה לאחור, הייתי מעדיף שאפילו טביב (השם ישמור) יהיה אחראי לבניית הסגל ולא לתת את המושכות למאמן חסר ניסיון שלא הוכיח שום דבר בבניית קבוצה.
אני כמעט בטוח שאתה טועה לגבי המהלך הזה שאתה מדבר עליו (פשוט לא הסטייל שלי).
לגבי החזקת הכדור שהיא לא יעילה, אף אחד לא צריך לכתוב את זה, עם התוצאות אי אפשר להתווכח. הקבוצה מחזיקה בכדור ומקבלת גולים בכמויות ומשחקת לא חכם בהתקפה. זה היה יכול להיות טוב לשלושה חודשים ראשונים, בטח שלא לשלב כזה בעונה ואין ויכוח שיש פה בעיה רצינית.
לגבי בניית הסגל, כמובן שנעשו טעויות, אבל פה זה הרבה בדיעבד. בשחקנים כמו אלברמן, זיו ואפילו ראדי אף אחד לא היה נוגע פה לפני שנתיים והם משתלבים בהצלחה בקבוצה כמו מכבי. יש פה הרבה עניין של בטחון ואיך עונה מתפתחת.
אני עדיין חושב שרב"ש הוא מאמן עם בסיס טוב שמבין כדורגל, וכנראה שיש דברים אחרים שמכשילים אותו. אבל לא הכל עליו. נכון שהוא האחראי גם על השחקנים שהוא הביא, אבל כל התפקוד בקבוצה הזו החל בראשה כמובן וכלה באחרון השחקנים הוא דפוק.
שום מאמן לא יכול להיות אחראי על מה שקרה בדרבי האחרון גם אם אוראל דגני זה שחקן שהוא הביא והוא היה השחקן הכי גרוע בעולם.
השאלה מה האלטרנטיבה ואיך כן אפשר שמאמן כמו בן שמעון עם הדברים הטובים שכן יש לו יוכל להצליח.
אין לי ספק שבהפועל חייב להיות אדם מעליו, בפורמט שיש במכבי שינחיל חזון ומדיניות. כמובן שבקבוצה כמו הפועל שלא יודעים אם מחר יהיו משכורות זה קצת בעייתי.