תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 10:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תואר במנהל VS תואר בכלכלה
הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 18:13 
NARKOTIKA כתב:
רואה חשבון? באמת?
זה אחד המקצועות הכי חרושים היום, לפי מה שקראתי השוק מוצף.
הם פתחו לעצמם פורום מתוסכלים שצועק לאנשים להפסיק ללכת ללמוש חשבונאות, כי זה נהיה טירוף.

תואר מאוד קשה ואם תיקח את המקרה הממוצע נכון להיום זה לא משתלם.
http://www.stager.co.il/salary.php

זה שכר של אנשים שמצאו עבודה. יש המון שלא מוצאים איפה לעשות התמחות.
תראה כמה מקרים של 5-6 שנות ניסיון שעדיין לא עוברים 8 אלף משכורת.

אני יכול לומר לך מהנסיון שלי, שהוא אמנם לא גדול במיוחד אבל גם לא קטן יחסית לגיל, שאם אתה עילוי בתחום כלשהו - תהיה לך גם עבודה טובה. בעיקר אם יש לך מס' תחומי עניין שיכולים להשתלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 18:18 
shaharot כתב:
NARKOTIKA כתב:
רואה חשבון? באמת?
הם פתחו לעצמם פורום מתוסכלים שצועק לאנשים להפסיק ללכת ללמוש חשבונאות, כי זה נהיה טירוף.

מצד שני אפשר ללמוד מהדף הזה שבשנה אחת של ניסיון אפשר להגיע ל6-6.5, בשנתיים זה כבר 8 ובשלוש ו4 שנים זה כבר 12-14 +
וכמובן שיש את האלו שמרוויחים 20+.
אני עוד לא שמעתי על אנשים שלא מצאנו איפה לעשות התמחות. לא חייבים לעשות במשרד גדול, אפשר גם במשרד קטן וללמוד מהכל במשך השנתיים התמחות.
אחרי כמה שנים של ניסיון ואם אתה מוציא לך שם טוב אפשר לפתוח עסק עצמאי ולהרוויח סכומים גבוהים בהחלט{30+}

http://www.stager.co.il/forum.php?f=21
תקרא קצת.
עד לפני חצי שנה הייתי קורא קבוע בפורום שם. מקרה אחד זכור לי כשסוטדנט מהעברית העלה תעודת סיום שלו(סיים 97 סופי) ופשוט לא מצא מקום ב4 משרדים הגדולים, כשבקטנים הציעו לו שכר מינימום למשך שנתיים.

הודעות ספציפיות לא אומרות הרבה. מה שכן אומר זה כמות האנשים הפסיכית שכתבה שם שהם חושבים שהם עשו את הטעות של החיים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 18:20 
לא תתפוס אותי כתב:
NARKOTIKA כתב:
רואה חשבון? באמת?

אני יכול לומר לך מהנסיון שלי, שהוא אמנם לא גדול במיוחד אבל גם לא קטן יחסית לגיל, שאם אתה עילוי בתחום כלשהו - תהיה לך גם עבודה טובה. בעיקר אם יש לך מס' תחומי עניין שיכולים להשתלב.

זה ברור, זה נכון תמיד- אבל לבחור מסלול כשאתה מניח שאתה עילוי זה לא דבר חכם לעשות.
צריך לבחון את המקרה הממוצע, ואם אתה מאמין בעצמך אז את הממוצע פלוס.

במדינה חסרת פרופורציות כמו שלנו, אולי עדיף שתסתכל על החציון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 19:53 
אני אתן לך את הדעה שלי בתור סטודנט לחשבונאות וכלכלה (אפילו שראיתי שהדיון טיפה גלש פה לתחומים אחרים).

כלכלה זה המון מתמטיקה. לטעמי זה תואר נהדר. לא הכי פרקטי, אבל מעניין, מפתח חשיבה, קשה ודורש המון עבודה. בשוק העבודה, לפי מה שהבנתי, די קשה למצוא עבודה טובה (עם שכר נורמלי) עם תואר בכלכלה.
חשבונאות לעומת זאת, זה מקצוע פרקטי. מלמדים אותך את רזי המקצוע אבל בעצם נותנים לך את הכלים הטובים ביותר לראות איך באמת חברות מתנהלות, איך נראים דו"חות כספיים, קורסים במשפטים והמון ידע פרקטי שעוזר בעולם העסקי, גם אם לא רוצים להיות רואי חשבון.

לגבי ניהול, יש לי הרבה חברים שלומדים את זה. לדעתי זה מקצוע טיפשי בתור תואר ראשון. זה קצת מהכל. גם ככה הרבה עושים את זה בתור תואר שני ובתור תואר ראשון לדעתי עדיף להתמקצע בתחום מסוים. לעשות את זה בשילוב כלכלה זה גם טיפשי לדעתי ואני חושב שאם עושים כלכלה דו חוגי, אז כבר עדיף לעשות את זה עם מקצוע ממדעי החברה או אפילו ממדעי הרוח כדי להרחיב קצת את האופקים ולגוון את הלימודים.

בכל מקרה, לפני שאתה מחליט מה ללמוד, תהיה סגור על עצמך לחלוטין, תקרא את הסילבוס של המקצועות ותשאל אנשים שאתה מכיר אם הם ממליצים ואפילו אם הם יכולים לשלוח איזה מחברת כדי שתוכל לראות על מה מדובר. אם יש לך בגרות טובה ופסיכומטרי טוב, תלמד רק באוניברסיטה, זה עדיין מאוד משמעותי בתחומים האלה ומעסיקים ברוב התחומים שנתקלתי עד כה, נותנים עדיפות לסטודנטים מאוניברסיטה.

בהצלחה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 20:05 
מוריסי רו"ח... את בעצם תהיה מיסטר שאנקלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2014, 23:51 
סמל אישי של המשתמש
פתחתי נושא במציאת תואר ללמוד.
בינתיים לפי התגובות של האנשים, ולפי בכללי ביקורות על לימודים, יש מן ריח באוויר שתואר היום לא "וואו" כמו שנחשב פעם, רק לגזע הארי ואוהדי מכבי.
בתכלס אפשר להצליח דיי טוב גם בלי תואר, ואפילו סיכויים דיי שווים. לפי כל אתרי המשכורות למיניהם, ובכלל דיבורים עם אנשים, אכן יש כאלו שיכולים להצליח (כמו בכל תפקיד בכל דבר) אבל יש המון המון אנשים שעושים תארים בכל מיני מקצועות כמו כלכלה, מנהל עסקים, חשבונאות, משפטים, שפעם נחשבו באמת וואו, כל אמא חלמה שבנה יהיה עורך דין, היום יש לך כל כך הרבה היצע שבקושי יש ביקוש וכבר קשה מאוד להצליח. המון מאותם אנשים שסיימו תארים במקצועות שאמרתי לא עוברים את ה6 אלף שקל בחודש, לעומת כמות השעות שהם עובדים במשרדים מידי יום - גם עובדי מפעל, מלצרים וברמנים עושים אותו כסף אם לא יותר.

ההנחה שיצאה לי מהנושא הזה בתכלס, שאם לא לומדים משהו שקשור למחשבים/רפואה/הנדסה כל שאר התארים איבדו מערכם, למרות שגם יש רופאים היום שסיימו 7 שנים ומקבלים משכורות בדיחה לעומת השעות העמוסות בבתי החולים.

ובנימה זו - היום השתחררתי :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תואר במנהל VS תואר בכלכלה
הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 01:07 
מזל טוב:)
עדיין, אם תלמד עריכת דין, חשבונאות או וואטאבר באוניברסיטה טובה ותסיים גבוה - כנראה מובטחת לך לפחות כניסה טובה לתחום ואפשרות באמת להצליח.
אם תבחר ללמוד במכללה (להוציא את רייכמן במשפטים, לצורך העניין) ולא תהיה מעולה, יהיה לך קשה ותתחיל ממקום נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 10:38 
כל תואר שנותן מקצוע מעלה את הסיכוי שתהיה לך עבודה טובה (במידה ואכן תאהב את התחום), וכל תואר מדעי גם אם אינו נותן מקצוע (אולי פרט למהנדס תעשיה וניהול) מעלה את הסיכוי לעבודה טובה.

לרופאים יש שכר ממש טוב וגם תנאים לא רעים, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 10:58 
למה ככה אתה מדבר על מהנדס תעו"נ? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 15:46 
אני מכיר את כל הבדיחות עליהם אבל לא לזה התכוונתי- אני לא באמת יודע מה הם עושים, אבל אני לא חושב שזה בר השוואה לתואר הנדסה אמיתי מבחינת אפשרויות התעסוקה.

אפשר לנצל את זה שהשוק קצת עדרי וללכת להיות כימאי, פיזיקאי, ביולוג או מתמטיקאי, למשל. זה לא מתכנת או שרברב כמו שמנסחם להציג את זה פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 16:30 
חזוקה כתב:
פתחתי נושא במציאת תואר ללמוד.
בינתיים לפי התגובות של האנשים, ולפי בכללי ביקורות על לימודים, יש מן ריח באוויר שתואר היום לא "וואו" כמו שנחשב פעם, רק לגזע הארי ואוהדי מכבי.
בתכלס אפשר להצליח דיי טוב גם בלי תואר, ואפילו סיכויים דיי שווים. לפי כל אתרי המשכורות למיניהם, ובכלל דיבורים עם אנשים, אכן יש כאלו שיכולים להצליח (כמו בכל תפקיד בכל דבר) אבל יש המון המון אנשים שעושים תארים בכל מיני מקצועות כמו כלכלה, מנהל עסקים, חשבונאות, משפטים, שפעם נחשבו באמת וואו, כל אמא חלמה שבנה יהיה עורך דין, היום יש לך כל כך הרבה היצע שבקושי יש ביקוש וכבר קשה מאוד להצליח. המון מאותם אנשים שסיימו תארים במקצועות שאמרתי לא עוברים את ה6 אלף שקל בחודש, לעומת כמות השעות שהם עובדים במשרדים מידי יום - גם עובדי מפעל, מלצרים וברמנים עושים אותו כסף אם לא יותר.

ההנחה שיצאה לי מהנושא הזה בתכלס, שאם לא לומדים משהו שקשור למחשבים/רפואה/הנדסה כל שאר התארים איבדו מערכם, למרות שגם יש רופאים היום שסיימו 7 שנים ומקבלים משכורות בדיחה לעומת השעות העמוסות בבתי החולים.

ובנימה זו - היום השתחררתי :ROSE:

קודם כל מזל טוב!

ואני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהסיכוי להצליח בלי תואר שווה לסיכוי להצליח עם תואר. בלי תואר היום אתה כלום.
תמיד יש חריגים לכאן ולכאן , אבל אני לא הייתי מסתמך על המזל הזה.
תלמד תואר שנראה לך הכי מעניין , להזיק זה לא.
אם תבחר במקצוע שלא מעניין אותך אבל מרוויחים בזכותו הרבה כסף, לא כזה בטוח שתסיים את התואר גם.
זה כמו שתלך עכשיו ללמוד מחשבים אבל הצד המתמטי חלש אצלך אז אתה תסבול כל התואר{אלא אם כן תשנה גישה בראש ותלמד להתחבר גם למקצועות שאתה פחות חזק בהם}

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: תואר במנהל VS תואר בכלכלה
הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 16:43 
לא תתפוס אותי כתב:
אני מכיר את כל הבדיחות עליהם אבל לא לזה התכוונתי- אני לא באמת יודע מה הם עושים, אבל אני לא חושב שזה בר השוואה לתואר הנדסה אמיתי מבחינת אפשרויות התעסוקה.

אפשר לנצל את זה שהשוק קצת עדרי וללכת להיות כימאי, פיזיקאי, ביולוג או מתמטיקאי, למשל. זה לא מתכנת או שרברב כמו שמנסחם להציג את זה פה

אשתי כזאת ויש עבודה. יש פה באמת מרחב די גדול של עיסוקים אבל יש אנשים שזו בדיוק הסיבה שזה תואר טוב בשבילם (מצד שני היא בוגרת טכניון והיא תמיד אמרה שהשם הזה פותח המון דלתות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 19:18 
סמל אישי של המשתמש
יש כאן רואי חשבון שיוכלו להסביר ליו קצת על התואר? מגוגל לא ממש מבינים מה התכלס של העבודה..
זה באמת מקצוע שכל כך גרוע לבחור בו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 19:29 
אין מקצוע ש: גרוע" לבחור בו (מעבר לרכיב השכר הפוטנציאלי) . יש מקצוע שלא מתאים לבן אדם שבחר בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
על זה הוא מדבר,
על סיכוי העסקה ופרנסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 19:42 
היה למעלה דיון קטן על הסלידה הפופולרית מראיית חשבון. הבנתי שעל זה הוא שואל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
אם כן, הבנתי לא נכון,
ואז אני מסכים איתך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 21:55 
ראשית, שיהיה מזל טוב ובשעה טובה על השחרור !

לגבי הטענה שלך לגבי השכלה גבוהה. זה פשוט לא נכון. אמפירית מוכח שהשכלה גבוהה משפיעה על ההכנסה. גם אם אתה לומד במכללה, עדיין תואר פותח דלתות לאדם לעסוק במקצוע (במגזר העסקי לצורך העניין) באופן משמעותי יותר מאשר לאדם שלא עשה תואר. אתה יכול לעסוק במקצועות שלא דורשים תואר אקדמי ועדיין להרוויח משכורת יפה ויש אנשים שמתפרנסים יפה מאוד ממקצועות כפיים כאלו (אינסטלטורים ,טכנאי מזגנים, חשמלאים וכדומה. אגב, עם ההיצע הגבוה של אקדמאים כיום שרק הולך וגדל והתארים שנעשים זולים יותר ויותר, לדעתי בעוד 30-20 שנה כבר יהיה מחסור בכל המקצועות הללו ככה שלהיכנס לתחום הזה, דווקא יכול להיות כדאי). אבל אני מניח שאתה רוצה לעסוק במקצועות צווארון לבן. במקצועות כאלו דרוש ללא ספק תואר. ללא ספק.
לגבי תוכן הלימודים בחשבונאות פירטתי לך בהודעה למעלה. לגבי אופי העבודה של רואה חשבון אני יודע ממש מעט מאחר ואני עדיין סטודנט, אך אגיב לך מהמעט שאני יודע. אם יש רואי חשבון שקוראים את זה, אנא תקנו אותי.
אתה יכול לעבוד במשרד גדול או במשרד קטן.
במשרד קטן אני לא כל כך יודע מה כוללת העבודה. אני מניח שגם שם עושים ביקורת (רק על עסקים קטנים), עושים הצהרות הון אני מניח וכדומה.
במשרדים גדולים (יש כמה גדולים וביניהם יש את הביג 4), נותנים שירות שמחולק ל-4 מחלקות בכל משרד: ביקורת, כלכלית, מיסים ומקצועית.
ביקורת- עורכים ביקורת על הדו"חות של חברות ציבוריות (ובכלל חברות בע"מ) על מנת לראות שאין איזשהן תחבולות, זיופים או רמיות. המשרד מהווה חתם ונותן אישור לכך שערך ביקורת לחברה.
כלכלית- נותנים ייעוץ כלכלי לחברות.
מיסים- נותנים ייעוץ לגבי מיסוי לחברות.
מקצועית- מחלקה פנימית שתפקידה לעסוק בסוגיות חשבונאיות מורכבות.

באתר סטאז'ר נראה לי שרשום לך בערך אותו הדבר. לגבי העבודה כרואה חשבון אני לא יכול לרשום לך כלום אבל אני מכיר מישהו שעובד במחלקה הכלכלית באחד מהביג 4 והוא מבסוט (זה לא מדד, הרוב הולכים לביקורת שזה הרבה פחות מעניין מהכלכלית). למיטב הבנתי, לא עובדים הרבה כמו במשרדי עו"ד, אבל עדיין עובדים הרבה מן הסתם.

מקווה שעזרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:

לגבי הטענה שלך לגבי השכלה גבוהה. זה פשוט לא נכון. אמפירית מוכח שהשכלה גבוהה משפיעה על ההכנסה. גם אם אתה לומד במכללה, עדיין תואר פותח דלתות לאדם לעסוק במקצוע (במגזר העסקי לצורך העניין) באופן משמעותי יותר מאשר לאדם שלא עשה תואר. אתה יכול לעסוק במקצועות שלא דורשים תואר אקדמי ועדיין להרוויח משכורת יפה ויש אנשים שמתפרנסים יפה מאוד ממקצועות כפיים כאלו (אינסטלטורים ,טכנאי מזגנים, חשמלאים וכדומה. אגב, עם ההיצע הגבוה של אקדמאים כיום שרק הולך וגדל והתארים שנעשים זולים יותר ויותר, לדעתי בעוד 30-20 שנה כבר יהיה מחסור בכל המקצועות הללו ככה שלהיכנס לתחום הזה, דווקא יכול להיות כדאי). אבל אני מניח שאתה רוצה לעסוק במקצועות צווארון לבן. במקצועות כאלו דרוש ללא ספק תואר. ללא ספק.
לגבי תוכן הלימודים בחשבונאות פירטתי לך בהודעה למעלה. לגבי אופי העבודה של רואה חשבון אני יודע ממש מעט מאחר ואני עדיין סטודנט, אך אגיב לך מהמעט שאני יודע. אם יש רואי חשבון שקוראים את זה, אנא תקנו אותי.
במשרד קטן אני לא כל כך יודע מה כוללת העבודה. אני מניח שגם שם עושים ביקורת (רק על עסקים קטנים), עושים הצהרות הון אני מניח וכדומה.
במשרדים גדולים (יש כמה גדולים וביניהם יש את הביג 4), נותנים שירות שמחולק ל-4 מחלקות בכל משרד: ביקורת, כלכלית, מיסים ומקצועית.
ביקורת- עורכים ביקורת על הדו"חות של חברות ציבוריות (ובכלל חברות בע"מ) על מנת לראות שאין איזשהן תחבולות, זיופים או רמיות. המשרד מהווה חתם ונותן אישור לכך שערך ביקורת לחברה.

באתר סטאז'ר נראה לי שרשום לך בערך אותו הדבר. לגבי העבודה כרואה חשבון אני לא יכול לרשום לך כלום אבל אני מכיר מישהו שעובד במחלקה הכלכלית באחד מהביג 4 והוא מבסוט (זה לא מדד, הרוב הולכים לביקורת שזה הרבה פחות מעניין מהכלכלית). למיטב הבנתי, לא עובדים הרבה כמו במשרדי עו"ד, אבל עדיין עובדים הרבה מן הסתם.

מקווה שעזרתי.

ובתכלס, שאני שומע "עורכים ביקורת על הדו"חות" וזה לא מושך אותי, או בערך כל דבר ממה שכתבת, סימן שאין לי סיבה ללכת על התואר? או שפשוט אני עדיין לא מבין מה עושים בעבודה הזאת כי בחיים לא הייתי "רואה חשבון ליום אחד" אז ככה שאני לא יכול גם להגיד שאני לא נמשך לזה, איך אפשר לבדוק כזה דבר?
כנ''ל כל מה שנוגע למנהל עסקים, וכלכלה, כל המקצועות האלה לא עושים לי "וואו" או משהו כזה, אולי זה בגלל שאני פשוט לא יודע במה עוסקים לעומק?

ואגב מה לגבי המשכורות?
תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 23:55 
חזוקה כתב:
morrissey כתב:

מקווה שעזרתי.

ובתכלס, שאני שומע "עורכים ביקורת על הדו"חות" וזה לא מושך אותי, או בערך כל דבר ממה שכתבת, סימן שאין לי סיבה ללכת על התואר? או שפשוט אני עדיין לא מבין מה עושים בעבודה הזאת כי בחיים לא הייתי "רואה חשבון ליום אחד" אז ככה שאני לא יכול גם להגיד שאני לא נמשך לזה, איך אפשר לבדוק כזה דבר?
כנ''ל כל מה שנוגע למנהל עסקים, וכלכלה, כל המקצועות האלה לא עושים לי "וואו" או משהו כזה, אולי זה בגלל שאני פשוט לא יודע במה עוסקים לעומק?

ואגב מה לגבי המשכורות?
תודה

שכחתי לציין משהו מאוד חשוב. אתה לא חייב להיות רואה חשבון. לימודי חשבונאות אומנם מלמדים אותך את רזי המקצוע אך מעבר לכך הם נותנים את הכלים הטובים ביותר והידע הטוב ביותר של העולם העסקי מבין כלל המקצועות שציינת.
לגבי העבודה עצמה, אני לא יכול לומר לך כלום. לא יודע לפה או לשם ולפיכך אני לא רוצה להוליך אותך שולל. לגבי שכר, ההתמחות נמשכת שנתיים בהן השכר ממש נושק לשכר המינימום כאשר כל פרק זמן מסוים אמור להיות איזשהו שדרוג קל בשכר. לאחר סיום ההתמחות במידה ואתה ממשיך במשרד, השכר משודרג באופן משמעותי. אם אתה לא ממשיך במשרד, יש לך עדיין יתרון במציאת עבודה על פני כאלו שבדיוק סיימו את התואר וגם אתה יכול ליצור אי אלו קשרים עם לקוחות מהמשרד שבו תעבוד כך שאולי תעבור לעבוד אצלם. לפי מה שהבנתי, זה מקרה די נפוץ.

לגבי כלכלה ומנהל עסקים, העבודות מאוד מגוונות. מעטים (מבין בוגרי כלכלה) עוסקים באמת בכלכלה ויכולים לומר שהם 'כלכלנים'. לגבי מנהל עסקים זה תואר יחסית כללי ובסופו של דבר בוגרי שני התארים הללו ימצאו את עצמם עובדים במגוון עבודות שונות: בתי השקעות, חברות ביטוח ועוד המון תפקידים ניהוליים במגוון עסקים. אתה יכול לשאול את שאר החבר'ה פה בפורום לגבי עבודות שניתן להשיג באמצעות התארים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2014, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
זה באמת הבדל כל כך מעשי כמו שאומרים שלא משתלם ללמוד את המקצוע הזה מבחינת זה שיש היום יותר מידי בתחום, בנוסף השכר מאוד נמוך במיוחד כשאת התואר עצמו קשה מאוד להוציא? ההיגיון אומר "למה לי ללמוד משהו שקשה למצוא בו עבודה, שגם אין בו הרבה כסף, וגם לוקח הרבה זמן וקשה ללמוד אותו?" ובלי קשר אני אפילו לא יודע אם אהנה, ומצד שני אני לא רוצה לשלם סתם למכללה או אוניברסיטה בשביל "לנסות ללמוד" את זה..
מה אתה אומר?
אגב, מה רמת המתמטיקה בתואר? ממש ממש מעיק ובלתי נסבל?
מה הרמה לעומת "מדעי המחשב" ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2014, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
חזוקה מזל טוב ובשעה טובה על השחרור...
אני אמליץ לך בתור חייל "רומנטיקן ונאיבי" כמו כל הצעירים שעוד יש להם חלומות,פשוט תחליט מה אתה רוצה להשיג בחיים שלך ורוץ על זה בכל הכוח,אם צריך לקחת סיכונים קח אותם.
אני על החלומות שלי לא מתכוון לוותר גם אם הסביבה משדרת לי שאני נאיבי,לכל אחד יש זכות לנסות,את ה"לא הצלחתי" כבר יש לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2014, 16:48 
חזוקה כתב:
זה באמת הבדל כל כך מעשי כמו שאומרים שלא משתלם ללמוד את המקצוע הזה מבחינת זה שיש היום יותר מידי בתחום, בנוסף השכר מאוד נמוך במיוחד כשאת התואר עצמו קשה מאוד להוציא? ההיגיון אומר "למה לי ללמוד משהו שקשה למצוא בו עבודה, שגם אין בו הרבה כסף, וגם לוקח הרבה זמן וקשה ללמוד אותו?" ובלי קשר אני אפילו לא יודע אם אהנה, ומצד שני אני לא רוצה לשלם סתם למכללה או אוניברסיטה בשביל "לנסות ללמוד" את זה..
מה אתה אומר?

אני לא חושב שהבנתי כל כך מה התכוונת בחלק הראשון של השאלה שלך.
לגבי החלק השני: לגבי רמת המתמטיקה, בחשבונאות היא ממש לא רמה גבוהה. בכלכלה היא רמה יותר גבוהה באופן ניכר אך עדיין לא ברמה של מקצועות המדעים המדויקים וההנדסה. במדעי המחשב, רמת המתמטיקה היא גבוהה עשרות מונים. יש נושאים במדעי המחשב, שהם כל כך מתמטיים שלא חשבת שהם קיימים בכלל. רמה מטורפת.
מבחינת רמת הלימודים תלוי מאוד באיזה מוסד אתה לומד. אני לומד באוניברסיטה והלימודים מאוד קשים ותובעניים אבל מצד שני אלינו פנו ראשונים בעת המיונים להתמחויות במשרדים. במכללות השונות הבנתי שהרמה פחות גבוהה והמבחנים קלים יותר, כך שזו סביבה יותר 'ידידותית למשתמש' בהיבט זה. אך לגבי שוק העבודה, סגירת התמחויות וכדומה, יש יתרון משמעותי לסטודנטים מאוניברסיטה (ת"א והעברית בעיקר).
אין לי מה לומר לך מעבר לכך. אתה צריך להחליט עבור עצמך לאחר שעשית את כל השיקולים שלך. לדעתי תלמד משהו שמעניין אותך ופרקטי. אם אין כזה, תשלב משהו שמעניין אותך עם משהו פרקטי (דו חוגי) שיאפשר לך למצוא עבודה כזו שבסופו של דבר תעסוק במה שאתה אוהב ורוצה לעסוק. אך לפני שאתה עושה כל החלטה תסתכל על סילבוס של מקצועות, תשאל אנשים שלומדים את אותו המקצוע לגבי התואר ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2014, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
חזוקה כתב:
מה אתה אומר?

אני לא חושב שהבנתי כל כך מה התכוונת בחלק הראשון של השאלה שלך.
לגבי החלק השני: לגבי רמת המתמטיקה, בחשבונאות היא ממש לא רמה גבוהה. בכלכלה היא רמה יותר גבוהה באופן ניכר אך עדיין לא ברמה של מקצועות המדעים המדויקים וההנדסה. במדעי המחשב, רמת המתמטיקה היא גבוהה עשרות מונים. יש נושאים במדעי המחשב, שהם כל כך מתמטיים שלא חשבת שהם קיימים בכלל. רמה מטורפת.
מבחינת רמת הלימודים תלוי מאוד באיזה מוסד אתה לומד. אני לומד באוניברסיטה והלימודים מאוד קשים ותובעניים אבל מצד שני אלינו פנו ראשונים בעת המיונים להתמחויות במשרדים. במכללות השונות הבנתי שהרמה פחות גבוהה והמבחנים קלים יותר, כך שזו סביבה יותר 'ידידותית למשתמש' בהיבט זה. אך לגבי שוק העבודה, סגירת התמחויות וכדומה, יש יתרון משמעותי לסטודנטים מאוניברסיטה (ת"א והעברית בעיקר).
אין לי מה לומר לך מעבר לכך. אתה צריך להחליט עבור עצמך לאחר שעשית את כל השיקולים שלך. לדעתי תלמד משהו שמעניין אותך ופרקטי. אם אין כזה, תשלב משהו שמעניין אותך עם משהו פרקטי (דו חוגי) שיאפשר לך למצוא עבודה כזו שבסופו של דבר תעסוק במה שאתה אוהב ורוצה לעסוק. אך לפני שאתה עושה כל החלטה תסתכל על סילבוס של מקצועות, תשאל אנשים שלומדים את אותו המקצוע לגבי התואר ועוד.

כתבתי לך בפרטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 12:26 
מצטרף עכשיו ורק זורק לך משהו קטן כי ראיתי ששאלת בהודעות האחרונות -
באוניברסיטה, השנה הראשונה של מדעי המחשב היא מקבילה לשנה הראשונה של לימודי מתמטיקה
וזה קשה, הו כמה שזה קשה...
לא דומה לשום דבר שהכרת, לא יחידות ולא שאלונים.
אבל - ההנחה היא שמי שהתקבל למדעי המחשב לאוניברסיטה (אני מדבר על תל אביב) הוא בעל ציונים סופר גבוהים ולכן אחוז הנשירה ממדעי המחשב לא גבוה. לעומת זאת, בגלל שעקב ביקוש נמוך תנאי הסף למתמטיקה נמוכים והרבה לא מתאימים הולכים ללמוד את זה, יש לך אנשים שלא מסיימים רבע סימסטר (שוב, סימסטר שמקביל בדיוק לסימור הראשון של מדעי המחשב)
לימודי סטטיסטיקה, אגב, הם הרבה יותר קלים ויש לא מעט ביקוש לבוגרים. יכול להיות שילוב טוב עם כלכלה או ניהול (למרות שבגלל שזה בפקולטות נפרדות ולא קשורות תסבול מעומס מטורף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
גולפיטק, זה רעיון ממש טוב. סטטיסטיקה זה אכן נושא קל ללימוד מבחינה מתמטית, ועדיין שימושי מאד בשוק העבודה.
אני אוסיף הצעה דומה: אני אישית תמיד נדהם מזה שיש כל כך הרבה ביקוש בשוק העבודה לתפקידים ניהוליים ללומדי "מעשיה וטיול", כשזה מקצוע מאד קל שכולל חוץ מהניהול בעיקר דברים משנה ראשונה של חוגי ההנדסה (השם הרשמי של התואר הזה הוא "תעשיה וניהול").

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 13:38 
סמל אישי של המשתמש
וואו, קראתי את התגובות באתר "סטאג'ר" שנתנו פה (אתר כזה של סטודנטים לחשבונאות, מתמחים בחשבונאות, ורואי חשבון מוסמכים). פשוט תגובות זוועתיות, אנשים מסיימים תתואר נמצאים כמעט שנה בחוץ בלי למצוא מקום להתמחות, וגם בהתמחות הם מקבלים 4,000 שקל וסותמים את הפה, לאחר שמסיימים את התואר וההתמחות, מבחני הלשכה וכל החרא שמסביב, הם זוכים למשכורת של 7,000 שקל וזה רק אם הצלחת להשאר שפוי.
תגובות זוועתיות, אנשים עוזבים את המקצוע גם אחרי סיום התואר מתחילים ללמוד דברים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
חזוקה כתב:
וואו, קראתי את התגובות באתר "סטאג'ר" שנתנו פה (אתר כזה של סטודנטים לחשבונאות, מתמחים בחשבונאות, ורואי חשבון מוסמכים). פשוט תגובות זוועתיות, אנשים מסיימים תתואר נמצאים כמעט שנה בחוץ בלי למצוא מקום להתמחות, וגם בהתמחות הם מקבלים 4,000 שקל וסותמים את הפה, לאחר שמסיימים את התואר וההתמחות, מבחני הלשכה וכל החרא שמסביב, הם זוכים למשכורת של 7,000 שקל וזה רק אם הצלחת להשאר שפוי.
תגובות זוועתיות, אנשים עוזבים את המקצוע גם אחרי סיום התואר מתחילים ללמוד דברים חדשים.

זה תקף גם לעוד הרבה מקצועות אחרים. אל תדאג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור להבדיל מתגובות של ההורים שלי "בכל מקצוע יהיו את אלו שיצליחו ואלו שלא", באמת עדיף לבדוק את אחוזי ההצלחה ומה כדאי ללמוד גם מעבר "למה מענין אותי".
איזה עוד לימודים קיימים היום?
באמת שאני שוקל ללכת למדעי המחשב בHIT, שדרישות הקבלה הם מכינה של מתמטיקה להשלמה ל-4 יח''ל ופסיכומטרי 550, נשמע לי שפוי למדי.

כששנאתי מתמטיקה הייתי הרבה יותר קטן, פעם אחרונה שלמדתי מתמטיקה הייתה בתחילת י''ב וזה היה לפני יותר מ4 וחצי שנים. אני מאמין שאם היום אני לומד את החומר של אז, הוא יהיה בדיחה, במיוחד אם הוצאתי 87, מעולם לא אהבתי כל כך מתמטיקה, אבל אולי כי זה היה בסה''כ לימודים בבית ספר ולא ידענו את החשיבות אבל אני בטוח שאם תהיה לי מוטיבציה לדעת לתכנת ולסיים את התואר, אז אני אלמד עם מוטיבציה כלשהי. השאלה אם באמת אפשר להסתדר עם זה גם כאלה שהם לא שייכים לחבורת החרשנים של ה5 יחידות בתיכון אם אתם מבינים למה אני מתכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2014, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
חזוקה כתב:
בקיצור להבדיל מתגובות של ההורים שלי "בכל מקצוע יהיו את אלו שיצליחו ואלו שלא", באמת עדיף לבדוק את אחוזי ההצלחה ומה כדאי ללמוד גם מעבר "למה מענין אותי".
איזה עוד לימודים קיימים היום?
באמת שאני שוקל ללכת למדעי המחשב בHIT, שדרישות הקבלה הם מכינה של מתמטיקה להשלמה ל-4 יח''ל ופסיכומטרי 550, נשמע לי שפוי למדי.

כששנאתי מתמטיקה הייתי הרבה יותר קטן, פעם אחרונה שלמדתי מתמטיקה הייתה בתחילת י''ב וזה היה לפני יותר מ4 וחצי שנים. אני מאמין שאם היום אני לומד את החומר של אז, הוא יהיה בדיחה, במיוחד אם הוצאתי 87, מעולם לא אהבתי כל כך מתמטיקה, אבל אולי כי זה היה בסה''כ לימודים בבית ספר ולא ידענו את החשיבות אבל אני בטוח שאם תהיה לי מוטיבציה לדעת לתכנת ולסיים את התואר, אז אני אלמד עם מוטיבציה כלשהי. השאלה אם באמת אפשר להסתדר עם זה גם כאלה שהם לא שייכים לחבורת החרשנים של ה5 יחידות בתיכון אם אתם מבינים למה אני מתכוון.

לגמרי כן.
המתמטיקה היא לא הבעיה שלך, אם תתמיד ותחרוש אתה תצליח, הרוב מצליחים.
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה אוהב לתכנת?
רוב האנשים שהולכים למדעי המחשב הולכים לזה בגלל הכסף ואז מוצאים את עצמם אחרי 10 שנים שחוקים לגמרי ועובדים בפרויקטים וחברות שהם שונאים והופכים לרובוטים של תכנות.
אם אתה אוהב לתכנת אתה תמצא את המקום שאתה אוהב ותהנה מכל רגע, אם אתה הולך בשביל הכסף והתנאים תחשוב שוב, זה לא מתאים לכל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: