חזוקה כתב:
morrissey כתב:
ראשית, שיהיה מזל טוב ובשעה טובה על השחרור !
לגבי הטענה שלך לגבי השכלה גבוהה. זה פשוט לא נכון. אמפירית מוכח שהשכלה גבוהה משפיעה על ההכנסה. גם אם אתה לומד במכללה, עדיין תואר פותח דלתות לאדם לעסוק במקצוע (במגזר העסקי לצורך העניין) באופן משמעותי יותר מאשר לאדם שלא עשה תואר. אתה יכול לעסוק במקצועות שלא דורשים תואר אקדמי ועדיין להרוויח משכורת יפה ויש אנשים שמתפרנסים יפה מאוד ממקצועות כפיים כאלו (אינסטלטורים ,טכנאי מזגנים, חשמלאים וכדומה. אגב, עם ההיצע הגבוה של אקדמאים כיום שרק הולך וגדל והתארים שנעשים זולים יותר ויותר, לדעתי בעוד 30-20 שנה כבר יהיה מחסור בכל המקצועות הללו ככה שלהיכנס לתחום הזה, דווקא יכול להיות כדאי). אבל אני מניח שאתה רוצה לעסוק במקצועות צווארון לבן. במקצועות כאלו דרוש ללא ספק תואר. ללא ספק.
לגבי תוכן הלימודים בחשבונאות פירטתי לך בהודעה למעלה. לגבי אופי העבודה של רואה חשבון אני יודע ממש מעט מאחר ואני עדיין סטודנט, אך אגיב לך מהמעט שאני יודע. אם יש רואי חשבון שקוראים את זה, אנא תקנו אותי.
אתה יכול לעבוד במשרד גדול או במשרד קטן.
במשרד קטן אני לא כל כך יודע מה כוללת העבודה. אני מניח שגם שם עושים ביקורת (רק על עסקים קטנים), עושים הצהרות הון אני מניח וכדומה.
במשרדים גדולים (יש כמה גדולים וביניהם יש את הביג 4), נותנים שירות שמחולק ל-4 מחלקות בכל משרד: ביקורת, כלכלית, מיסים ומקצועית.
ביקורת- עורכים ביקורת על הדו"חות של חברות ציבוריות (ובכלל חברות בע"מ) על מנת לראות שאין איזשהן תחבולות, זיופים או רמיות. המשרד מהווה חתם ונותן אישור לכך שערך ביקורת לחברה.
כלכלית- נותנים ייעוץ כלכלי לחברות.
מיסים- נותנים ייעוץ לגבי מיסוי לחברות.
מקצועית- מחלקה פנימית שתפקידה לעסוק בסוגיות חשבונאיות מורכבות.
באתר סטאז'ר נראה לי שרשום לך בערך אותו הדבר. לגבי העבודה כרואה חשבון אני לא יכול לרשום לך כלום אבל אני מכיר מישהו שעובד במחלקה הכלכלית באחד מהביג 4 והוא מבסוט (זה לא מדד, הרוב הולכים לביקורת שזה הרבה פחות מעניין מהכלכלית). למיטב הבנתי, לא עובדים הרבה כמו במשרדי עו"ד, אבל עדיין עובדים הרבה מן הסתם.
מקווה שעזרתי.
ובתכלס, שאני שומע "עורכים ביקורת על הדו"חות" וזה לא מושך אותי, או בערך כל דבר ממה שכתבת, סימן שאין לי סיבה ללכת על התואר? או שפשוט אני עדיין לא מבין מה עושים בעבודה הזאת כי בחיים לא הייתי "רואה חשבון ליום אחד" אז ככה שאני לא יכול גם להגיד שאני לא נמשך לזה, איך אפשר לבדוק כזה דבר?
כנ''ל כל מה שנוגע למנהל עסקים, וכלכלה, כל המקצועות האלה לא עושים לי "וואו" או משהו כזה, אולי זה בגלל שאני פשוט לא יודע במה עוסקים לעומק?
ואגב מה לגבי המשכורות?
תודה
שכחתי לציין משהו מאוד חשוב. אתה לא חייב להיות רואה חשבון. לימודי חשבונאות אומנם מלמדים אותך את רזי המקצוע אך מעבר לכך הם נותנים את הכלים הטובים ביותר והידע הטוב ביותר של העולם העסקי מבין כלל המקצועות שציינת.
לגבי העבודה עצמה, אני לא יכול לומר לך כלום. לא יודע לפה או לשם ולפיכך אני לא רוצה להוליך אותך שולל. לגבי שכר, ההתמחות נמשכת שנתיים בהן השכר ממש נושק לשכר המינימום כאשר כל פרק זמן מסוים אמור להיות איזשהו שדרוג קל בשכר. לאחר סיום ההתמחות במידה ואתה ממשיך במשרד, השכר משודרג באופן משמעותי. אם אתה לא ממשיך במשרד, יש לך עדיין יתרון במציאת עבודה על פני כאלו שבדיוק סיימו את התואר וגם אתה יכול ליצור אי אלו קשרים עם לקוחות מהמשרד שבו תעבוד כך שאולי תעבור לעבוד אצלם. לפי מה שהבנתי, זה מקרה די נפוץ.
לגבי כלכלה ומנהל עסקים, העבודות מאוד מגוונות. מעטים (מבין בוגרי כלכלה) עוסקים באמת בכלכלה ויכולים לומר שהם 'כלכלנים'. לגבי מנהל עסקים זה תואר יחסית כללי ובסופו של דבר בוגרי שני התארים הללו ימצאו את עצמם עובדים במגוון עבודות שונות: בתי השקעות, חברות ביטוח ועוד המון תפקידים ניהוליים במגוון עסקים. אתה יכול לשאול את שאר החבר'ה פה בפורום לגבי עבודות שניתן להשיג באמצעות התארים הללו.