תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 08:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביטקוין
הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
תשמע אם אתה מעוניין ב"לכרות" את הביטקוין תדע שזה סיפור לא קטן שבשבילו צריך כיס עמוק להשקיע לא מעט. asic זה סוג של שיטה של יצור צ'יפים ששם הניצול האנרגטי גבוה מאשר כרטיס מסך רגיל היום החברות העיקריות שמייצרות את הכורים הם butterfiy labs ו kncminer . הכרייה עצמה זה מונח שגוי מכיוון שאתה לא ממציא את הביטקוין או מוצא אותו אתה בעצם נותן את הכוח המחשבי שלך לתמורת העברות ביטקוין ובתמורה מקבל חלק קטן מהסכום אם אתה מעוניין במידע נוסף תוכל לפנות בפרטית אבל הנושא מאד מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 00:49 
:ROSE: תודה רבה. שלחתי לך.
כל מי שיש לו עוד ידע בתחום, אני אשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 03:01 
אמיר כתב:
pokara כתב:

עכשיו ישנם מקומות שניתן לקנות ב89 דולר, ולעומת זאת ייש אחרים שבהם המחיר הוא 123 דולר :SHOCK:
איך באמת זה עובד?

אני מנחש שזה עובד טוב מאד לאנשים שיודעים מה שהם עושים ורע מאד לכל היתר, במיוחד כשאפשר לעשות את כל המסחר באופן אלקטרוני.
וכמו שאומרים בפוקר, אם אחרי 3 ידיים לא הצלחת לזהות מי הפרייאר בשולחן, רוב הסיכויים שזה אתה.

מעולם לא שיחקת פוקר, אני צודק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 03:14 
סמל אישי של המשתמש
אני מהמר שאתה טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 09:37 
Redfan כתב:
:ROSE: תודה רבה. שלחתי לך.
כל מי שיש לו עוד ידע בתחום, אני אשמח.

מנסיון, ביטקוין זו לא השקעה לטווח קצר. המחירים היום גבוהים פי 10 ממה שהיו בזמן פתיחת האשכול הזה. יש שצופים שהביטקוין יגיע לרף 2000$ עד סוף 2014 ויש שצופים שהוא יתרסק ויימחק לחלוטין, תלוי את מי שואלים.
יש קבוצה שנקראת ביטקוין ישראל בפייסבוק, אתה מוזמן לשם לשאול את כל המומחים, רק שים לב ששם כולם בעד הביטקוין אז צריך לקחת הכל בערבון מוגבל.

הבנקים מאוד מקשים היום על העברת כספים לבורסות ביטקוין בישראל ובעולם וצריך למצוא דרכים יצירתיות.

בכל מקרה- ברגע שתקנה את הכמות הראשונה שלך, חשוב מאוד לאבטח אותה טוב טוב כי יש המון פריצות וגניבות, תוריד אפליקציית ארנק לסלולרי ותגבה אותה עם עותק כתוב ותשים במגירה. לכל מקרה שלא יהיה.

אם יש שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
ביטקוין זה לא השקעה, ביטקוין זה ספקולציה. לא שספקולציה זה משהו שלילי באופן אוטומטי, לפחות לא ברמה האישית (ברמת המאקרו הבעיה בספקולציה זה שמדובר בפעולה לא פרודוקטיבית ברמה הכלכלית כי כל שקל שהרווחת זה שקל שמישהו אחר הפסיד, אבל זה דיון נפרד) אבל הבעיה שבביטקוין יש כל כך הרבה דברים בלתי ידועים וכל כך מעט רגולציה והגנה משפטית שזה כמעט בלתי אפשרי אפילו להעריך את רמת הסיכון האמיתית שלך.
לדעתי אם ספקולציות זה משהו שאתה רוצה לעשות (ואני חושב שזה משהו שממש לא כדאי לעשות עם כסף שאתה לא יכול להרשות לעצמך להפסיד) לדעתי יש אפיקים טובים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ביטקוין
הודעהפורסם: 25 פברואר 2014, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
שמועות שהביטקוין קרס ופשט רגל. אתר המסחר הראשי נעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 00:00 
סמל אישי של המשתמש
בלילה כלכלי דיברו על זה שרק חברה אחד ש"שומרת" על הביטקוין קרסה, אבל המטבע עדיין קיים.
לפחות זה מה שהצלחתי לקלוט בחצי עין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 01:06 
הביטקוין עומד על 520$ בשאר אתרי המסחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 02:20 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
שמועות שהביטקוין קרס ופשט רגל. אתר המסחר הראשי נעלם.

אתר המסחר הכי גדול (שהיה במקור, I shit you not, אתר למסחר של קלפים) סגר את הבאסטה, השמועות אומרות שהם הצליחו "לאבד" משהו באזור ה 350 מיליון דולר של לקוחות שלהם, מה שבטוח שהם לא מאפשרים משיכות, לא של כסף אמיתי ולא של כסף נדמה-לי, ולא מעט אנשים איבדו ערמות של כסף.
עדיין יש אתרים אחרים שמאפשרים מסחר, ועדיין יש הרבה אנשים שקונים, למרות שהמחיר שלו נחתך בערך בחצי מהשיא.
אני מנחש שזה ימשיך לעלות ולרדת, כי בסופו של יום זה באופן כמעט מוחלט בועה ספקולטיבית, וזה מה שבועות ספוקלטיביות עושות.

נ.ב.
אפרופו ההודעה שלי מלפני שנה -

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:07 
וואו. בול. סחטיין עליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:09 
סמל אישי של המשתמש
מעולם לא הסתרתי שאמיר הוא אל,
אבל אתה יודע, זאת לא בדיוק המצאה שלו,
זה בערך אחד הדברים הכי ידועים שיש.

(וזה גם לא בול, זה חלק מהקטע שהמוח האנושי מוצא תבניות איפה שאין שום תבניות, אבל זה דיון אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:19 
נכון שזה לא המצאה שלו וזה ניתוח שתקף להרבה מקומות, אבל החכמה לזהות דפוס און ליין ולהתאים אותו למודל.
בתור חסר מושג בתחום, אותי זה די מרשים.
כן, המוח עסוק בליצור תבניות וסכמות ללא קשר למציאות האובייקטיבית, אבל זה באמת דיון נפרד (ובזה אני טיפה מבין..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ביטקוין
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:49 
אז לקנות או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 08:43 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
אז לקנות או לא?
קנה ממני, אני אעשה לך מחיר. אני אביא לך לבלומפילד שניים עטופים באריזה מקורית, אחלה סחורה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
אז לקנות או לא?

רק dogecoin.

אילו רק התחיל בתור בדיחה ולא היתה לו תמונה של כלב, דיינו.
אילו היתה לו תמונה של כלב ולא הגיע לשווי שוק של 60 מיליון דולר, דיינו.
אילו הגיע לשווי שוק של 60 מיליון דולר ולא היה הקריפטומטבע היחיד שאינו דיפלציוני באופן אינהרנטי, דיינו.
אילו היה הקריפטומטבע היחיד שאינו דיפלציוני באופן אינהרנטי ולא היה המטבע הכי יציב בהיסטוריה של העולם, דיינו.
אילו היה המטבע הכי יציב בהיסטוריה של העולם ולא מימן את נבחרת מזחלות השלג של ג'מייקה כמו בסרט cool runnings עם ג'ון קנדי הי"ד, דיינו.

על אחת כמה וכמה לקנות כמות כפולה ומכופלת של מטבעות שיבה אינו -
שהתחיל בתור בדיחה, שיש לו תמונה של כלב, שהגיע לשווי שוק של 60 מיליון דולר, שהוא הקריפטומטבע היחיד שאינו דיפלציוני באופן אינהרנטי, שהוא המטבע הכי יציב בהיסטוריה של העולם ומימן את נבחרת מזחלות השלג של ג'מייקה כמו בסרט cool runnings עם ג'ון קנדי הי"ד.

יאללה לירח!

תמונה

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 26 פברואר 2014, 18:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 09:10 
סמל אישי של המשתמש
זאת הסיבה האמיתית למה הוא אל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 16:58 
הולי שיט, אמיר. וואו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 22:17 
מטבעות שיבה.

אין מספיק מילים בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 03:30 
סמל אישי של המשתמש
חדשות משוק הקריפטו-הון!!
חם חם מהתנור!

בעוד שמשקיעים פחדנים גייז עם קוקיות שהשקיעו במטבע של הקוקסינלים ראו אתמול עלייה של בקושי 9 אחוז, שזה מספרים שמתאימים בעיקר לגבינה לבנה, גברים מסוקסים עם הבנה עמוקה בשוק ההון ומבט חודר בעיניים שהקשיבו לעצתי והשקיעו ב dogecoin השאירו אבק לכל הקריפטופארשים וקיבלו 21.99%.

תמונה

מכיוון שברור לכל מי שאינו פחדן סוציאליסט שהחזר השקעה יומי כזה הוא המינימום של המינימום, חישוב מהיר (וסולידי, כי dogecoine בשקט יכול גם לעלות יותר) מראה שאם תשקיע 10 שקל בשיבה-אינו-גבר-גבר-סופר-מטבע-כיף-כיף, אחרי שנה יהיו לך...
רגע.
איך קוראים ל 3 עם 32 אפסים?
האינטרנט אומר לי שלוש מאות נוניליון. טפו על זה, נונליון נשמעת לי כמו מילה של מורים למתמטיקה סמולנים ששונאים שוק חופשי.

בוא ננסה עוד פעם -
מכיוון שברור לכל מי שאינו פחדן סוציאליסט שהחזר השקעה יומי כזה הוא המינימום של המינימום, חישוב מהיר (וסולידי, כי dogecoine בשקט יכול גם לעלות יותר) מראה שאם תשקיע 10 שקל בשיבה-אינו-גבר-גבר-סופר-מטבע-כיף-כיף, אחרי שלושה חודשים יהיו לך חמש מאות שמונים ושבע מיליון, שבע מאות שלושים וארבע אלף שקלים חדשים, ועוד ישאר לך 3 שקל וחמישים ואחת אגורות עודף, או במילים 587,734,003.51 ₪.
רציני רציני, זה מתמטיקה מתמטיקה, אתם יכולים לבדוק באקסל או בחישובית של ויקו חדד.
וזה עוד כלום, אם במקום עשר שקל הייתם משקיעים עשר דולר, היה לכם את כל זה בדולרים, שזה אפילו יותר שווה!

תמונה

אני במקומכם כבר הייתי מתפטר מהעבודה, עבודה זה לפראיירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 08:42 
סמל אישי של המשתמש
משעשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 11:57 
סבר פלוצקר הבוקר בממון:

תמונה

מצב שני, צריך לקחת בחשבון את האג'נדה של ידיעות אחרונות, שלרוב נוטה לקחת את הצד של ההגמוניות הישנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 12:11 
באותה ההזדמנות למי שרוצה עוד מידע - היתה השבוע גם במוסף מוצ"ש במקור ראשון כתבה רחבה ומעניינת בנושא:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 21:30 
סמל אישי של המשתמש
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=507255119379861&id=195418307230212

אישתון כתב:

הערה על ספין שעושים על נושא הביטקוין - גם תומכיו וגם מתנגדיו:

נשמע מוזר, לא? שגם התומכים וגם המתנגדים ייצרו את אותו הספין בנוגע לביטקוין? ועוד ספין שעולה לנו מיליארדי שקלים בכל שנה...

הסיבה לכך היא כמובן ההתלהבות של אוהדי הביטקוין, שגורמת להם להתחייב למטבע הספציפי ולא לפלטפורמה או לפלטפורמה חלקית ממה שביטקוין מציע. למה אני מתכוון?

בנק ישראל פרסם כבר כמה אזהרות לישראלים בנוגע לביטקוין. האזהרות שלו הן כמובן לא נכונות, שכן ביטקוין הוא מטבע מבוזר (הוא אינו נשלט ע"י גוף ראשי) על בסיס קריפטוגרפי שנבדק כבר שוב ושוב ושוב (דהיינו - הוא בטוח ולמעשה בטוח בהרבה ממטבעות פיאט כמו השקל שלנו. כמובן שאין לבלבל זאת עם הבטיחות של גופים צד ג', כמו בורסות או בנקים, בדיוק כפי שאין האמינות של השקל, קשורה לגניבה של אתי אלון בבנק למסחר).

ההגנה שתיארתי פה בקצרה, היא הדרך בה מגיבים מרבית חסידי הביטקוין - הבנק תוקף את המטבע, אז הם מגינים עליו. באופן אירוני משהו, חסידי המטבע המבוזר, מנהלים גישה ריכוזית, באשר לסוג המטבע הרצוי לישראל וסוג התכונות שיהיו לו.

אותם אנשים, כמוני במידה מסויימת, מאוד אוהבים את האלמנט המחתרתי של מטבע מבוזר. אבל ביטקוין הוא מטבע המבוסס על שלל תכונות והביזור היא רק אחת מהן. מדוע זה חשוב? כי אפשר להעלות טענות לגיטימיות לצורך של מדינה על שליטה מרכזית במטבע שלה (אלו לא הטענות שממש מעלים כיום, אך יש בהן היגיון). ממשלה רוצה לשמור על היכולת שלה לעשות שינויים ולהגיב לפעמים בצורת מאקרו בהתאם למנדט שניתן לה ולצרכים שעולים.

חסידי הביטקוין לא מעוניינים בכך. יש להם סיבות מצוינות לא להיות מעוניינים בכך, אך פרקטית הגישה הזאת מוטעית, כי היא מאפשרת להשאיר את הדיון על הביטקוין בלבד. לעומת זאת, יכולנו לדרוש מבנק ישראל להנפיק שקל אלקטרוני קריפטוגרפי. זה יכול היה להעשות על בסיס הקוד של ביטקוין או תוך מכרז ובזבוז של כמה מאות מיליוני שקלים (במסורת הישראלית). מה ההבדל?

רק הביזור. המטבע יהיה אלקטרוני כמו הביטקוין ויהיה מקודד כמו הביטקוין, אבל לעומת הביטקוין, ההנפקה הראשונית שלו תוכל להעשות רק ע"י בנק ישראל.

שימו לב מה היה קורה אז:

כל טיעוני בנק ישראל בטלים, שכן המטבע זהה לשקל בכך שהוא מונפק ונשלט ע"י הבנק המרכזי.

הבטיחות גבוהה בהרבה משל השקל הרגיל וזה בכלל לא נושא לויכוח, שכן אינסוף מחקרים כבר הוכיחו זאת וביום שצה"ל יעטוף את המסרים הסודיים שלו בשטרות ולא בהצפנה דיגיטלית אסימטרית, אני אהיה מוכן לשקול את הטענה שהשקל בטוח יותר.

אז עד פה, הכנענו את בנק ישראל בהקשר של "מדוע לא להשתמש במטבע קריפטוגרפי?" (אבל לא מבוזר!).

אבל בשביל מה? בשביל להחליף את השקל במטבע קריפטוגרפי?

ניתן רק דוגמא אחת בשביל קנה מידה:

בכל שנה הישראלים מגהצים בכרטיסי האשראי בכ-200 מיליארד שקל. על הסכום הזה, חברות האשראי לוקחות עמלות סליקה שנעות בין 0.5% (לכרטיסי דביט שכמעט ואין לאף ישראלי) ל-2%.
זה אומר שללא קשר לריבית וללא קשר לדמי הנפקה ושלל קישקושים שאנו מחוייבים בהם, אנחנו משלמים בכל שנה בין מיליארד ל-4 מיליארד שקל, רק על דמי הסליקה.

ומה הם בעצם דמי סליקה? זו סתם פעולה ממוחשבת. אין בה שום דבר שונה מכל פעולה ממוחשבת אחרת שאתם עושים ולמעשה, אין מאחוריה שום עלות. זה רווח נקי.

בהתעקשות על ביטקוין, אנחנו מפסידים את הדיון על מטבע קריפטוגרפי לא מבוזר. נקרא לו שקל-ביט למשל. ה'שקל-ביט' יונפק ע"י בנק ישראל, אבל אחרי שהוא יגיע אלי כלקוח, אני יכול להחליט לשמור אותו במחשב שלי או לקחת אותו איתי בפלאפון שלי. למעשה, אני יכול, במקום המצב כיום, לוותר על התיווך של הבנקים ולקחת את השקל-ביט שלי, ישירות מבנק ישראל (כיום אנחנו משלמים עלויות וריביות בעצם לשני בנקים לפחות: הבנק המסחרי שלנו ובנק ישראל שממנו הוא מקבל את הכסף). והקטע הוא, שלמרות שזה מטבע מרכזי, שעדיין כפוף להדפסות המדינה ולאינפלציה, אין לו עלות סליקה. לוחץ בפלאפון על כפתור ומשלם לעסק, מבלי שיהיה גורם באמצע שיגזור קופון.

הקופון הזה, בסליקת אשראי, הוא 1 עד 4 מיליארד שקל בשנה. על כלום! על דבר שטכנולוגית כבר פתרנו. וזה לא באמת רק ה-4 מיליארד האלה, כי מרביתנו משתמשים בכרטיס אשראי מטעמי נוחות, כך שאם אין לנו צורך בקרדיט, גם דמי ההנפקה ושאר העלויות של הכרטיסים, גם היא מתבטלת.

אותו הדבר לגבי מרבית שרותי הבנקים. עמלה בשביל למשוך את הכסף? למה?! עמלה בשביל להעביר אותו מנקודה לנקודה? למה?

אנחנו מדברים על חיסכון של עשרות עד מאות מיליארדים בשנה בעבור כל מיני שרותי סליקה, העברה, משיכה ועוד...

זה יותר גדול מהעלאות המיסים שמטילים עלינו בממשלה הזאת (ש"למען מעמד הביניים") בשביל לסגור בורות או קיצוצים בשירותים. ואין פה משהו מורכב מידי. שרת, פרוטוקול הצפנה... למעשה, כבר היום כשהבנקים מעבירים כספים, הם עושים בדיוק את זה. ההבדל היחיד הוא, שבנק ישראל ייתן את המפתח (הציבורי) (אבל לא את היכולת לייצר מטבעות), לכלל האזרחים (מי שמכיר סרטיפיקטים וקריפטוגרפיה, יודע שלמעשה כל מה שאני מתאר, זו הדרך בה העולם מתנהל כבר עכשיו, למעט זאת שאנחנו עדיין מתנהגים כאילו המחשב\פלאפון של משתמש הקצה, לא יכול בימינו לבצע את עבודת הפיענוח\הצפנה בעצמו) . שינוי טכני וכל השירותים הטפיליים, כל מתווכי-האשראי החמדנים, נעלמים.

ליבי עם המהפכה הביטקוינית (או כל מטבע מבוזר וטוב), אך המאבק עליו הוא מיותר. מטבע מבוזר, מעצם הגדרתו, לא צריך מאבק. אם אנשים ישתמשו בו, הוא יצמח - עם או בלי תמיכתו של בנק ישראל. ואם מטבע מבוזר, יכול להיות משותק ע"י מדינה או בנק ראשי, הרי שלמרות המתמטיקה שמאחוריו, הוא לא באמת מבוזר.

המהפכה הביטקוינית (אם תתרחש) היא תהליך איטי מאוד שבו לבנק המרכזי יש טענות לגיטימיות להעלות בכדי להצדיק הישארות עם מטבע מרכזי. בהתעקשות על הביטקוין, נדבקים תומכיו למהפכת הביזור ובכך דוחים את המהפכה הקריפטוגרפית, שמעורבבת איתה (מהפכה, שכאמור, כבר התרחשה).

למעט אינטרסים של הבנקים וחברות האשראי, אין שום כלכלן שיכול להעלות טענת מאקרו או מיקרו, כנגד מטבע פיאט-קריפטוגרפי-מרכזי. הוא בטוח יותר ממטבע רגיל, הוא נותן את כל הפונקציות של מטבע פיאט רגיל (גם למדינה, גם לעסקים וגם לאזרחים) וההבדל היחיד הוא שאנשים לא יכולים לגזור עלינו קופון כשאנחנו משתמשים בו.

המטבע הקריפטוגרפי שיחסוך לנו עשרות מיליארדים בשנה, מבקש שתפסיקו לקרוא לו ביטקוין ולתת לבנק ישראל תרוצים מדוע לא לעבור אליו. כי כל מעבר וחידוש הוא תמיד קל ל"הסברה" והפחדה, אבל הכי קשה להסביר, מדוע לא לעבור לשיטה, שכבר עברת אליה.

לא רוצים מטבע חדש,
תנו לנו את המפתחות לישן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2014, 02:35 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:

למרות שאני חצי אנרכיסט, יש לי הרבה פחות סימפטיה לביטקוין, לדעתי זה משהו שתוכנן מלכתחילה בשביל לעשות מכה על חשבון אנשים שלא מבינים בכלכלה או איך כסף עובד (או אפילו מה זה כסף), אבל במהות, אישתון כהרגלו צודק במיליון אחוז.
היסטוריונים בעתיד לא יאמינו איך נתנו לסקטור הפיננסי להוציא מילארדים על מילארדים של דולרים מהסקטור היצרני על שירות שממשלות צריכות לספק לאזרחים שלהן בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: