תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 11:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תואר במנהל VS תואר בכלכלה
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 02:02 
סמל אישי של המשתמש
חשבתי על 2 התארים האלה, תארים דיי פתוחים, מאוד כלליים, שנותנים לך אפשרויות להשתלב בהרבה תחומים ולא מגבילים אותך (כדוגמת משפטן שעושה סטאז לעריכת דין כמו 90% מבוגרי התואר במשפטים ואין להם עוד אופציות חוץ מעריכת דין).
אלא כאן יש אופציה להכנס לכל חברה שרק רוצים בכל תחום, אם זה כלכלן/מנהל בסוכנויות רכב, בתי מלון, או אפילו קבוצת כדורגל ברמת ניהול של הפועל תל אביב (ציניות לגבי ניהול הקבוצה כן? ) אפילו כניסה לחברות השקעות למיניהם, נדל''ן, שוק ההון, וכד'.
מצבור הידע שרכשתי ממאמרים/חדשות/ספרים כדוגמת "אבא עשיר אבא עני" , נתנה לי נקודת הנחה שהבנת תחום השיווק, המסחר, ובעצם הכלכלה, היא הבנת האב טיפוס שממנו בעצם יוצא הכסף, איך זה עובד, וממה אפשר לעשות כסף. התחברתי לזה מאוד.
השאלה, היא כזאת, עד לרמה של צבירת הון אישי מספיק גבוה לרכישת נכסים פיננסים אם זה נדל''ן/עסקים קטנים והתקדמות ממשית בחיים, צריך לצבור את אותו הון, צריך כסף, שמן הסתם אותו אני מקווה להרוויח מעבודה מלימודים של תואר, אותו תואר שגם יעזור לי להבין איך כל התחום הזה עובד בתכלס, השאלה למה באמת כדאי ללכת.
יהיו הרבה שיגידו שמנהל זה תואר סתמי, יותר מידי פתוח בלי הרבה אופציות בתכלס, הרבה יגידו שכלכלה זה תיאורטי מידי והכל הפרחה אחת גדולה, התפלפלות יתר ואין בזה "תכלס".
אני שואל אתכם בתור אחד שנתן פה קצת רקע על מה שהוא רוצה לעשות בחיים, מה יותר משתלם? מה ההבדלים בין התארים? יש פה כאלה שעשו את אחד מהתארים הללו? מה יותר קשה מבחינת רמת קושי וידע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תואר במנהל VS תואר בכלכלה
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 03:22 
סמל אישי של המשתמש
לא תואר במנהל עסקים ולא תואר בכלכלה ילמד אותך איך "להיות עשיר".
הדבר המרכזי שהתוארים האלו נותנים לך זה אפשרויות העסקה במקומות שדורשים תארים כאלו, ולמיטב ידיעתי השוק הזה די רווי (אבל אני לא סגור על מה בדיוק המצב בישראל).
לגבי הבנה של "איך דברים עובדים", מנהל עסקים בעיקר מלמד אותך על איך בירוקרטיה של אירוגנים גדולים עובדת ובנוסף יתן לך כמה רעיונות רעים מאד על איך לנהל בני אדם.
ויש סיכוי שתואר בכלכלה יקטין את מידת ההבנה שלך על איך העולם עובד, אבל זה תלוי במה מלמדים באוניברסיטה שתבחר.

נ.ב.
אבא עשיר אבא עני זה ערמה של בולשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 06:57 
סמל אישי של המשתמש
מה שאמיר אמר + מאוד רווי בישראל. מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:03 
הצעה שלי - תנסה להתמקד במה אתה רוצה לעשות בחיים, כי לי זה נראה שאתה לא לגמרי סגור על זה. "לעשות כסף" זה לא אומר כלום. זה כמו ארגון שמצהיר שהייעוד שלו זה להרוויח כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:06 
סמל אישי של המשתמש
זה מה שרוב האירגונים מצהירים :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 07:33 
http://resultsjunkies.com/blog/the-goal ... ake-money/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
תואר במנהל עסקים זה יותר בשביל העשרה. תואר בכלכלה הוא אולי תיאורטי, אבל הוא נותן לך מקצוע. כלומר זה תואר שיש הרבה מקומות שדורשים את זה, כי זה אומר שיש לך לפחות רקע, כלים בסיסיים ויכולת הבנה בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 12:54 
אם ננעלת על שניהם, אז כבר עדיף כלכלה, לפחות שם אתה אמור באמת להעשיר את הידע שלך בתחום מסויים.

מנהל זה תואר של כלום, נחמד להעשרה לתואר שני, אפילו מנהל הפקולטה בת"א ממליץ לסטונדטים לא להגיע אליהם בתואר ראשון. בעיקרון השוק מתחיל די לסלוד ובצדק מכל צעירי ה"אני רוצה להיות מנהל" שזה ערימה של אוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 13:06 
פרט לאנשים שהם עילויים בתחום (אם זה אתה אתה אמור לדעת) או כאלה שיש להם כבר מקצוע והם רק רוצים השלמה - ההתרשמות שלי היא שאין יותר מידי מה לעשות עם התארים האלה, בעיקר אם אין לך שאיפות ניהוליות אלא מעוניין להיות עצמאי בסוף (ואז זה גם נשמע לא משתלם כלכלית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 13:21 
אני חושש, ואין לי סימוכין מדוייקים לכך, שבסופו של דבר יותר אנשים לא עוסקים במקצוע שבו עשו תואר, מאשר אלה שכן.
ההעדפות והבחירות של האנשים משתנות במהלך החיים, גם בין גיל 35 ל-45... בודאי שהרבה אנשים צעירים בני 21 לא יכולים לחזות מה יעניין אותם עוד 15 שנה. כאמור, הסתברותית לא תעסוק בסופו של דבר במה שלמדת.
לכן, צא ולמד משהו שנראה לך מעניין ונחמד. יפים הם חייו של הסטונדט. לך תעשה חיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 16:56 
לי יש תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני במינהל עסקים, אז אני מבסס את דעתי על כך.

1. תואר במינהל עסקים יותר קל מתואר בכלכלה.
2. שני התארים הם תארים שאין יותר מדי מה לעשות איתם, והם לא נותנים לך מקצוע. רמות השכר, ברוב המקרים, נמוכות.
3. אם אתה רוצה כסף, תלמד אחד מהמקצועות הבאים:
א. מדעי המחשב/הנדסת תוכנה
ב. הנדסת אלקטרוניקה/הנדסת מערכות תקשורת
ג. הנדסת מערכות מידע/הנדסת תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע
ד. רפואה
במקצועות האלה, רוב האנשים מרוויחים טוב. בכל שאר המקצועות שתלמד - הסיכוי שתרוויח טוב נמוך מ-50%.
אם אתה בכל זאת מתעקש על כלכלה/מנע"ס, תעשה תואר ראשון משולב של כלכלה וניהול. אל תלמד רק את אחד מהם.
4. מסכים עם אמיר ש-"אבא עשיר אבא עני" זה קישקוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אני חושש, ואין לי סימוכין מדוייקים לכך, שבסופו של דבר יותר אנשים לא עוסקים במקצוע שבו עשו תואר, מאשר אלה שכן.
ההעדפות והבחירות של האנשים משתנות במהלך החיים, גם בין גיל 35 ל-45... בודאי שהרבה אנשים צעירים בני 21 לא יכולים לחזות מה יעניין אותם עוד 15 שנה. כאמור, הסתברותית לא תעסוק בסופו של דבר במה שלמדת.
לכן, צא ולמד משהו שנראה לך מעניין ונחמד. יפים הם חייו של הסטונדט. לך תעשה חיים.

:ROSE:
מעבר לזה, המחקרים מראים שהאדם הממוצע בשנים הקרובות עתיד להחליף בין שניים לשלושה תחומי מקצוע במהלך חייו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
3. אם אתה רוצה כסף, תלמד אחד מהמקצועות הבאים:
א. מדעי המחשב/הנדסת תוכנה
ב. הנדסת אלקטרוניקה/הנדסת מערכות תקשורת
ג. הנדסת מערכות מידע/הנדסת תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע
ד. רפואה

רשמתי את זה בשלל האשכולות האלה שהיו פה בעבר,
יש הרבה מקצועות שמרוויחים לא פחות והשוק פחות רווי,
רק שלכולנו הכניסו לראש שחייבים תואר ולכן מתעלמים ממקצועות כאלה, כמו:
רתך, מסגר, שרברב, טכנאי דודי שמש, טכנאי מזגנים וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2014, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
זה אומנם מקרה פרטי אבל אולי תשליך מזה,
השותף שלי לדירה, בן 34, בעל תואר למנהל עסקים, פוטר לפני כמה ימים מבנק לאומי .
אחרי עבודה של שנתיים במשכורת של 5 אלף.
אני עובד בתור בודק תוכנה בלי ניסיון ובלי תואר (עם הכוונה מסויימת) והתחלתי עם משכורת של 50 אחוז יותר ממנו . וזה נחשב קצת.
כל המפתחים והבודקים אצלנו שיש להם תואר (מדמ"ח\הנדסת תוכנה) עושים יותר(וחלקם הרבה יותר). וזה בחברה דיי קמצנית.
השאלה אם תואר כזה בכלל מתאים לך, אם כי אני מכיר המון חברה שאין להם רקע מפואר במחשבים או שהם מאוד טכנולוגיים ועדיין עובדים בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 00:12 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לא מדויק. אם אני זוכר נכון (אולי אני מתבלבל עם משהו אחר), הרעיון המרכזי שם הוא לנסות ליצור לעצמך הכנסה שאינה תלויה בזמן שלך. זה נכון מאד, ואתה לא יכול להיות באמת עשיר רק ממשכורות גבוהות, אלא אם אתה מתכוון להתחיל ליהנות מהכסף שלך בגיל 65 (מאוחר מידי לטעמי), וגם זה עם הרבה סיכון.

אולי לא כל כך רלוונטי לצעיר שמתלבט לגבי לימודים, אבל נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
את האמת שהנושא מדעי המחשב הוא נושא שמאוד מעניין אותי, אני מאוד מבין במחשבים אבל יש לי אפס ידע בכל מה שקשור לתכנות מחשבים.. לא הייתי במגמה של זה ביסודי, אין לי שום רקע שקשור לזה, זאת הסיבה היחידה שמרתיעה אותי מאוד להכנס לתחום הזה, שלפי מה שידוע לי לפחות - כל מי שהלך לכיוון הזה היה בצבא באיזה מודיעין או ממר''מ או יחידה של חיל האוויר, אני בכלל הייתי לוחם בהנדסה מה לי ולשטויות האלה? וגם בתיכון אני זוכר שהייתה מגמת מחשבים שלמדו את כל השטויות של התכנות אני הייתי במנהל עסקים בכלל.
מישהו יודע אם יש בכלל קשר לרקע ?

עוד משהו שמרתיע אותי - מתמטיקה! יש לי ממוצע 90 ב-3 יח''ל, אני שונא, שונא, שונא מתמטיקה אין לי שמץ של מושג איך אני אצליח לשפר ל-5 יחידות, והבנתי שבשביל זה צריך לשפר ל-5 יחידות.. לא? (עוד פעם, אני מדבר על מדעי המחשב ולא שום דבר שקשור למהנדס)
- וגם אם זה לא כזה נורא וזה בסה''כ קורס של כמה חודשים ואפשרי מאוד לעבור אותו עם טיפה השקעה - עד כמה באמת משתמשים במתמטיקה בתכנות עצמו ובעבודה עצמה?

עוד שאלה בלי קשר - אפשר ללמוד באונברסיטה הפתוחה מדעי המחשב? זה באמת כזה נורא שם כמו שאנשים אומרים או שזה דווקא נחמד? (אני ספציפית בנאדם שיעדיף לראות שיעורים במחשב ואפילו לחרוש עליהם כמה פעמים כדי להבין טוב מאשר לנסוע עד לאוניברסיטה בשביל לראות את הבנאדם מול הפנים שלי)..

ואם אפשר בכללי - הסבר על התואר מדעי המחשב, במה אפשר בתכלס לעסוק בו, האם קשה למצוא עבודה, ואם אפשר ממש דוגמה ספציפית לעבודה יום - יומית שבנאדם שעבר הכשרה כזאת עובד בה אחרי הוצאת התואר..

קצת חפרתי, כן, שאלתי המון המון שאלות בתגובה אחת, תודה רבה על התמיכה והביקורת בתשובות, זה באמת באמת עוזר לי. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 00:32 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא חייב לדעת תיכנות בשביל מדעי המחשב. רוב האנשים לא יודעים בהתחלה.
חייבים מתמטיקה.
התואר במדעי המחשב באוניברסיטאות הוא הרבה יותר תיאורטי , במכללות יותר מעשי. קצת פחות מתמטיקה .
במיוחד עם ה 90 ב 4 יחידות.
במכללות אתה לא חייב לעשות 5 יחידות מתמ' , אפשר גם 4 יחידות בציון 80 (תלוי במכללה), פסיכומטרי חייב.
במקום 4 יחידות יכול להיות שאפשר מכינה, שוב, תלוי במכללה.
בקשר לאוניברסיטה הפתוחה - אני לא יודע. לי אישית נראה מאוד קשה ללמוד כזה תואר בפתוחה.
בקשר לעבודה - כל תחום הפיתוח תוכנה, יש המון עבודה.
אפילו בבדיקות התוכנה, אני כרגע מחפש עבודה ואני המון משרות שדורשים תואר.
מה שכן, מה יהיה עוד 4 שנים אי אפשר לדעת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 01:11 
סמל אישי של המשתמש
סבבה, אז נניח ועשיתי את המכינה כמו שאתה אומר, במקרה יש לי ליד הבית את מכללת HIT בחולון ויש שם תואר ראשון במדעי המחשב, נניח ואני אעשה מכינה והכל טוב ויפה התקבלתי לתואר - האם בתואר עצמו לומדים נטו את כל הקטע של התכנות והשפות - או שגם בתואר עצמו יש מלא מתמטיקה?
נגיד את זה ככה שאנשים שהולכים להיות מהנדסים ולבנות בניינים, מן הסתם גם בלימודי התואר יתעסקו במתמטיקה וחישובים בלי סוף כי פשוטו כמשמעו - זאת העבודה.
אני שואל את זה ממקום כי אני בנאדם שלא תכנת בחיים שלו ולא למד את זה בחיים שלו.. אם למעשה בשימוש היום יומי, גם לאחר סיום התואר - העבודה היא להתעסק המון עם מתמטיקה..
הבנת את השאלה שלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 01:29 
באיזה תחום היית ממש חזק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 01:35 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
באיזה תחום היית ממש חזק?

תצחק אבל מנהל וכלכלה. אבל זה מקצוע לאוטיסטים בתיכון. זה לא באמת משהו קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 01:58 
חזוקה כתב:
סבבה, אז נניח ועשיתי את המכינה כמו שאתה אומר, במקרה יש לי ליד הבית את מכללת HIT בחולון ויש שם תואר ראשון במדעי המחשב, נניח ואני אעשה מכינה והכל טוב ויפה התקבלתי לתואר - האם בתואר עצמו לומדים נטו את כל הקטע של התכנות והשפות - או שגם בתואר עצמו יש מלא מתמטיקה?
נגיד את זה ככה שאנשים שהולכים להיות מהנדסים ולבנות בניינים, מן הסתם גם בלימודי התואר יתעסקו במתמטיקה וחישובים בלי סוף כי פשוטו כמשמעו - זאת העבודה.
אני שואל את זה ממקום כי אני בנאדם שלא תכנת בחיים שלו ולא למד את זה בחיים שלו.. אם למעשה בשימוש היום יומי, גם לאחר סיום התואר - העבודה היא להתעסק המון עם מתמטיקה..
הבנת את השאלה שלי?

אני במקרה גם מחולון. יש לי חבר שלומד שנה א' במדעי המחשב בHIT והוא אמר לי שכל השנה הראשונה שלו מפוצצת במתמטיקה. אז רק שתדע.

בקשר לכלכלה ומנהל עסקים. דעתי האישית שזה יותר תחום שכדאי לעשות אותו תואר ראשון כלכלה ותואר שני במנהל עסקים. כלומר לדעת מראש לכוון לתואר שני ולא לעצור אחרי תואר ראשון.

אם אתה באמת מתחבר לזה אז תלך על זה - מקצוע מאוד מעניין. מוקדם לדעת איך תתגלגל במהלך החיים אבל זה יפתח לך את החשיבה ובטוח יעזור לך גם אם לא תעסוק בזה בסוף.
דבר אחרון, הציונים שלך בתיכון טובים או פחות זה ממש לא רלוונטי. בסוף תתקבל לאונ'/מכללה ואם באמת תשקיע ותהיה רציני אז גם תצליח.

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 02:07 
סמל אישי של המשתמש
יש עוד תארים שקשורים למחשבים ולא מצריכים כל כך הרבה מתמטיקה? :LOL2:

כלכלה באמת משהו מעניין, כנ''ל מנהל עסקים, רק חבל שזה כל כך, אבל כל כך אנמי ואין מה לעשות עם זה.
למרות שבתכלס אמא שלי עשתה תואר בכלכלה באונ' הפתוחה, לומדת עכשיו לתואר שני במנהל עסקים, בין היתר היא גם מנהלת חשבונות כל הסוגים, למדה ייעוץ מס, וגם עשתה סטאז בראיית חשבון, היא טוענת שאם אלמד כלכלה בשילוב של חשבונאות, זה נותן מלא עבודה אחר כך ומשהו ריאלי בתכלס, ובלי קשר היא טוענת שכיום בכל חברה גדולה מעסיקים כלכלנים, אם זה בבורסות השונות (לניירות ערך וליהלומים), בבנקים השונים ובכל זה. הבעיה שזה משכורות פח. (היא ספציפית עושה ארגזים אבל זה בגלל כל ההתמחויות וכו' אם אני לא טועה היא עובדת בכלל על תקן רואת חשבון בחברה מאוד גדולה). העניין הוא שראיית חשבון לא כזה מושך אותי.

איי העולם הזה מסובך.

דווקא חשבתי מאוד ומשהו שמאוד מאוד מאוד מאוד מושך אותי הוא נדל''ן, רק שאין לי שמץ של מושג איך כל העולם הזה של הנדל''ן בנוי, אבא שלי סוג של קבלן בניה, אבל משהו חאפר כזה בלי תעודה, כמו בערך רוב אלה שמתעסקים עם פרויקטים והם בני 50+ היום חח ומן הסתם רכישה של דיור/שטחים ומכירתם לאחר פרק זמן שערך הנכס עולה - מצריכה קודם כל הון, ואת ההון הזה אי אפשר ככה סתם להשיג בלי עבודה.
יש משהו שאפשר לעסוק בו בנדל''ן שלא מצריך הון התחלתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 04:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לא מדויק. אם אני זוכר נכון (אולי אני מתבלבל עם משהו אחר), הרעיון המרכזי שם הוא לנסות ליצור לעצמך הכנסה שאינה תלויה בזמן שלך. זה נכון מאד, ואתה לא יכול להיות באמת עשיר רק ממשכורות גבוהות, אלא אם אתה מתכוון להתחיל ליהנות מהכסף שלך בגיל 65 (מאוחר מידי לטעמי), וגם זה עם הרבה סיכון.

היית צריך ספר בשביל לדעת שלעשות כסף בלי לעבוד זה מוי כיף?
הבעיה היא שהעצות הקונקרטיות בספר הזה נעות בין טריוויאליות, מטופשות ומסוכנות.

נ.ב.
אם אני ואדום-עולה בבלומפילד מסכימים על משהו שקשור בכלכלה, זה נחשב קונצנזוס מקיר לקיר, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 05:37 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

היית צריך ספר בשביל לדעת שלעשות כסף בלי לעבוד זה מוי כיף?
הבעיה היא שהעצות הקונקרטיות בספר הזה נעות בין טריוויאליות, מטופשות ומסוכנות.

נ.ב.
אם אני ואדום-עולה בבלומפילד מסכימים על משהו שקשור בכלכלה, זה נחשב קונצנזוס מקיר לקיר, לא?

לא קראתי את הספר, הבנתי שזה הרעיון המרכזי שם. לא כל כך טריוויאלי העניין (מה זה מוי כיף?). מכיר אנשים שמרוויחים הרבה מאד כסף, אבל עבדים של העסק או של המשרה שלהם, לעומת אחרים שמרוויחים פחות בשוטף, אבל מסוגלים לצאת ל-8 חודשים טיול בסלובניה ולהמשיך להרוויח כסף.
בהנחה שיש לך איזושהי יכולת לשלוט או לכוון את עצמך בעניין, השאלה מה תוכנית החומש שלך. הרבה אנשים, גם כאלה שמרוויחים הרבה, לא חושבים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 06:01 
סמל אישי של המשתמש
אם לא קראת את הספר, למה אתה מגן עליו?
הוא סתם עוד גורו של עזרה עצמית שמוכר לוקשים לאנשים על איך להיות מיליונרים, מי הזיז את הגבינה שלי (ספר נגוע בפני עצמו) זה A Treatise on Money לידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 06:32 
אמיר כתב:
אם לא קראת את הספר, למה אתה מגן עליו?
הוא סתם עוד גורו של עזרה עצמית שמוכר לוקשים לאנשים על איך להיות מיליונרים, מי הזיז את הגבינה שלי (ספר נגוע בפני עצמו) זה A Treatise on Money לידו.

ראשית, סייגתי מראש ואמרתי שאולי אני מתבלבל עם ספר אחר. בנוסף, אני מגן מה שאני זוכר/מבין כרעיון המרכזי בו, לא על כל אות בספר.
בניגוד אליך, אני לא חושב שהרעיון שם כל כך מובן מאליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 08:10 
תעשה תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני בכלכלה.
ככה כשלא תהיה לך עבודה, אתה לפחות תבין למה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 10:13 
אם אתה שונא מתמטיקה וחלש במתמטיקה - אל תלמד כלכלה. יש בתואר הזה הרבה מתמטיקה וסטטיסטיקה.
גם במנהל עסקים יש מתמטיקה, אבל מעט יחסית וברמה לא גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 11:08 
אם אתה לא אוהב מתמטיקה אל תעשה תואר במדעי המחשב, לך תלמד קורס מקצועי בתכנות שמוצא חן בעיניך (תלמד קצת על ההבדלים) ואז תעבוד בזה ותחליט אם אתה רוצה לתבל את זה באיזה מנהל עסקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014, 11:34 
אי אפשר ללמוד מדעי המחשב בלי יכולת של 5 יחידות בבגרות.
באוניברסיטה בעיקר זה אומר לקחת קורסים של חדוא ואלגברה ברמת מתמטיקאי, וזה ממש לא צחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: