ערן כתב:
סימרוטיץ כתב:
קודם כל הפועל כמעט בכל משחק העונה שיחקה יותר טוב מהיריבה שלה כולל במשחק אתמול
זה לא נכון, בלשון המעטה. וכיוון שעל זה אתה מבסס את כל הקייס שלך, הוא לא ממש מחזיק מים.
אני מבין שמבחינתך לשחק טוב זה לשים את הכדור ברשת ולא יותר מזה?
כי כמעט בכל משחק הפועל הכתיבה את הקצב, שלטה בכדור, אימה יותר על השער ובערך עלתה על יריבתה בכל מדד אפשרי.
כמובן שבין זה לבין משחק הכדורגל הקשר הוא מקרי בהחלט ומה שחשוב זה רק התוצאה הסופית, מכיוון שבזה הפועל השנה לא מספיק
טובה, אין ברירה אלא לקבוע חד משמעית שהפועל פחות טובה מיריבותיה בהגדרה (למרות שאנחנו עדין בחלק העליון של הטבלה אז כנראה
שגם לפי האינדקציה הזאת אנחנו יותר טובים מרב יריבותינו).
בהחלט עושה רושם שלפרשני הספורט של ערוץ 1 כמו יורשים במעוז השמאל.
עכשיו לגבי הנושא המקצועי,
אני חושב שהפועל קבוצה בפאניקה ואת זה רב"ש לא הצליח למנוע, אבל אנחנו קבוצה בפאניקה עם סף שבירה של ילדה בת שלוש כבר שנתיים בערך.
הפאניקה וחוסר השקט הזה מביא להרבה טעויות מפגרות במיוחד אחרי שאנחנו סופגים את השער. עם אני מסתכל לאורך זמן הטעות היחידה שאני יכול
לזקוף לטובת רב"ש היא חוסר ההחלטיות מהתחלה לגבי השוער, כלומר הוא החליט אבל בלחץ הקהל והסביבה בהפועל הביאו לחוסר החלטה אמיתית, ולכן
אף שוער שעולה השנה בהפועל לא מצליח לספק ביטחון, וכל טעות שלו רק מסבכת ומכניסה לפאניקה את הקבוצה וההגנה עוד יותר. רב"ש ניסה
לפתור את המצ"ב ע"י הנעת כדור מסודרת מאחורה אבל זה לא הצליח, הרבה בגלל שכטר והמגנים (ואני אסביר). המגנים של הפועל לא מצליחים כמעט אף פעם
לשחרר את הלחץ על הקבוצה, כי הם לא מסוגלים לעבור שחקן (דוגמא טובה לכך היה במשחק נגד חיפה), לכן לחץ עליהם מגביר את הלחץ בסופו של דבר על הבלמים,
במצב הזה מי שנאלץ לשבור "לחץ" זה השחקן האחרון, וכשהוא עושה את זה, טעות שלו מביאה לשערים של היריבה.
מאחר ושכטר נראה הצל של וולטון סילבה גם כאשר הצלחנו לשבור את הלחץ (הרבה פעמים ע"י ורמוט שהעביר קדימה לדאמרי שירד לקבל כדור מאחורה), מי שנשאר
לסיים את המהלך ולהעניש (ובכך למנוע מהקבוצות לעשות עליך לחץ) זה הוא, ולכן זה הזמין עוד יותר לחץ על הקבוצה.
בהרבה משחקים פתחנו טוב ולחצנו, אבל החטאנו לא מעט, כאשר הקבוצה היריבה התאוששה קצת וניסתה ללחוץ היא, שברנו את הלחץ ב 5 דקות הראשונות אבל במקום
לנצל את דלילות ומרווחים בהגנה שיוצר הלחץ של היריב החטאנו בשלומיאליות (למשל הרוש בחיפה), ואז עשינו איזה טעות שלחץ של היריב גרם לה (איבוד כדור של המגנים / בלמים בדר"כ) ונכנסו לפיגור ממנו לקבוצה בפאניקה קשה לצאת.
אם מסתכלים לשנה הבאה או אפילו להמשך הנוכחית, אני חושב שצריך לתת לטועמה לשחק מאחורי חלוץ, כדי שיהיה עוד שחקן שמסוגל לעשות את הפעולה הנכונה, ולהוריד את זגורי לספסל כי הוא מאיים פחות על השער מבסי, ולהמשיך לפתוח עם שי וסאשה בקישור)
לגבי ההגנה אני לא חושב שיש מה לעשות יותר מידי אבל אם מחליטים לשחק עם דגני כבלם (לא שיש ברירות) חובה לשחק עם לוי כמגן ועם הרוש בשמאל (למרות שהוא לא באמת עולה על אנטבי)וכן לקבל ההחלטה מי השוער שהולך לשחק עד סוף השנה (ואם רב"ש רואה את עצמו כאן גם שנה הבאה אז כנ"ל).
אדום תל אביבי,
קבוצה שסופגת ללא בעיה היא קבוצה עם הגנה חלשה וחסרת מזל, זה לא אומר שהיא לא משחקת כדורגל נכון וטוב, זה רק אומר שהיא פגיע ושיש לה חולשות.