תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 13:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 185 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פוצל: כהנא והכותל בראי הסוציאל-דמוקרט
הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
lipcsee כתב:
teknoboy כתב:
Frank Serpico כתב:
ירמי קדושי כתב:
"דאגה כנה" כל כך שדאגו לסדר לעצמם חיים למקרה והדעות שלהם תומכות במעשים שיבואו להרס המדינה הציונית , בבוא היום? (באמת שזה לא מגיע מהקטע של הקנאה והצרות עין כך שהם שם ואנחנו כאן. להפך, אני גם חושב שיהדות ארה"ב (בעיקר הם) תמיד תרמו לישראל ושלחו כספים לארגונים פה דווקא מהתחושה של אנחנו פה חיים לנו בסבבה במדינה הכי מתקדמת בעולם, ואחינו סובלים בארץ ישראל, ואז כמובן שהישראלים עם השנים התחילו לחגוג על העניין הזה עד שלדעתי לא רחוק היום שבו היהודים-האמריקאים, ממה שכבר יישאר מהם בעוד 30 שנה לא יהיה אכפת ממדינת ישראל, ממה שישאר ממנה גם כן)

בתגובה הקודמת הדגשת יפה (אפילו פעמיים) את המילה "לדעתי". הפעם שכחת.
"לדעתי" זו מילת מפתח פה. את אותו דבר הם, מבחינתם, אומרים על ישראלים לשעבר, תומכי שמאל או שמאל קיצוני, שבחרו להתגורר מחוץ לישראל.

יש הבדל אחד יסודי ולשוב בין הסמולנים הקיצונים שירדו מהארץ לבין הציונים הרדיקלים שהפקירו אותה: הראשונים לא מטיפים למלחמות שילדיהם לא ישתתפו בהן, השניים כן.

אתה יכול לטעון שאין לי גושפנקה להביע דעתי,זכותך לחשוב כך והיא לגטימית.
מאידך זה לא אומר שאתה צודק בגישה/דעה שלך מכיוון שאני יותר מבוגר ואחרי שתי מלחמות ,דעותי נדדו ימינה עכב מפגש יום יומי עם אנשים מהצד השני והבנת גישתם לסכסוך,הכוונה לאכלוסיה ממןצעת ומעלה מבחינה אינטלקטואלית,עצה לי אל תפסול אנשים ותשפוט בלי מידע,כי הפוסל במומו פוסל...

לא פסלתי את דעתך, לא טענתי שאין לך גושפנקא ולא שום דבר דומה.
הארתי בזרקור את הצביעות שלך, שמשום מה אתה מתקשה לקלוט שהיא קיימת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אחת הסיבות המרכזיות שימניים מתנגדים לתהליך המדיני זה בגלל שזה רק יביא יותר טרור )"קסאמים על הנתב"ג וכו'(, ככה שבאותה מידה אפשר גם לטעון שלשמאלני שגר בחו"ל אסור להביע דיעה בנושא מכיוון שהוא ממילא לא ישא בתוצאות.

שוב: כשמדובר על ספקולציות לגבי העתיד אז אתה צודק, יש סוג של סימטריה בין הספקולציות שאפשר לעשות על העתיד הסמולני לבין הספקלוציות על העתיד הימני.
אבל אני התייחסתי להצעות הקומקרטיות של שני הצדדים, למה שהם מציעים לעשות מחר בבוקר.
אי אפשר לברוח מהז שהימין מציע נוקשות מדינית, כוח צבאי וגאווה לאומית אל מול אומות העולם בכלל, אל מול הערבים בפרט ואל מול הפלסטינאים בפרט-בריבוע.
כל בר דעת מבין שבדרך הזו לא רק שאין רתיעה משום בכוח, אדרבא - מניחים פה שהשימוש בכוח הכרחי ולכן אסור לבתחמק ממנו.
הסמולנים המשוקצים לעומת זאת מציעים צעדים שכל בר דעת מבין שמטרתם היא להרחיק את המלחמות ולהמנע ממוות מיותר (האם יצליחו? אין לדעת).

אז בואו נראה מה יש לנו, לסיכום:
הימין הציוני הרדיקלי שיושב בגולה - דוחף לצעדים שאין ספק שיביאו למלחמה בה ילדיו לא ילחמו (לא נתעכב על הצביעות היסודית שבשנאת גויים ואמונה בחשיבות הריבונות היהודית תוך ישיבה על סיר הבשר בק"ק אמריקע). לגבי העתיד קיימות כמובן ספקולציות לכאן ולכאן, ממש כמו עם מזג האוויר.
הסמול הרדיקלי והבוגדני שיושב בגולה - דוחף לצעדים שלמיטב הבנתו ידחקו את רגלי המלחמה וימנעו מוות מיותר. לגבי העתיד קיימות כמובן ספקולציות לכאן ולכאן, ממש כמו עם מזג האוויר.
סימטרי זה לא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 13:40 
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:
Frank Serpico כתב:
ירמי קדושי כתב:
"דאגה כנה" כל כך שדאגו לסדר לעצמם חיים למקרה והדעות שלהם תומכות במעשים שיבואו להרס המדינה הציונית , בבוא היום? (באמת שזה לא מגיע מהקטע של הקנאה והצרות עין כך שהם שם ואנחנו כאן. להפך, אני גם חושב שיהדות ארה"ב (בעיקר הם) תמיד תרמו לישראל ושלחו כספים לארגונים פה דווקא מהתחושה של אנחנו פה חיים לנו בסבבה במדינה הכי מתקדמת בעולם, ואחינו סובלים בארץ ישראל, ואז כמובן שהישראלים עם השנים התחילו לחגוג על העניין הזה עד שלדעתי לא רחוק היום שבו היהודים-האמריקאים, ממה שכבר יישאר מהם בעוד 30 שנה לא יהיה אכפת ממדינת ישראל, ממה שישאר ממנה גם כן)

בתגובה הקודמת הדגשת יפה (אפילו פעמיים) את המילה "לדעתי". הפעם שכחת.
"לדעתי" זו מילת מפתח פה. את אותו דבר הם, מבחינתם, אומרים על ישראלים לשעבר, תומכי שמאל או שמאל קיצוני, שבחרו להתגורר מחוץ לישראל.

יש הבדל אחד יסודי ולשוב בין הסמולנים הקיצונים שירדו מהארץ לבין הציונים הרדיקלים שהפקירו אותה: הראשונים לא מטיפים למלחמות שילדיהם לא ישתתפו בהן, השניים כן.

למה אתה חושב שהוא מטיף למלחמות יותר ממך? כל מי שטוען "הגולן כולו שלנו" מטיף למלחמות? לדעתם הם שוחרי שלום, הדרך שלהם של "אף שעל" או כל שם אחר תוביל לשלום או תמנע מלחמות יותר מהר מהדרך שלך, הרופסת ומזמינה את האויבים למעוך אותך.

(או במילים אחרות - לא הכל שחור ולבן, זה לא רק "גזען מטונף" כנגד "סמולני-גיס-חמישי". יש הרבה צבעים בקשת הפוליטית, והרבה מהאנשים שאתה מכנה ימניים רוצים שלום לא פחות ממך).

למה אני חושב שהוא מטיף למלחמות? כי הוא העיד על עצמו שהוא חושב שכהנא צדק. זה לא מסתדר לי עם רדיפת שלום, אפילו אם ליפסקי מדמיין שזה כן מסתדר.
מאותה סיבה אני מאמין שהוא אכן גזען, כפי שהעיד על עצמו כאן (לא יסכים שבתו תקים משפחה עם ערבי, וכו' וכו').

אתה צודק בדבר אחד - אכן יכול להיות שדרכם של הסמולנים הבוגדניים תוביל למלחמות. מה שכן נייתן לומר לזכותם, זה שהם לפחות משתדלים להימנע מאלה ומאמינים שאפשר וצריך להימנע מהן. לעומתם, הציונים הרדיקלים שגרים בגולה מטיפים בפועל למלחמות ("רק כוח הם מבינים הערבים האנטישמים האלה") שבוודאות הם וילדיהם לא יקחו בהן חלק. לא מדובר פה על הערכה לגבי מה שיקרה בעתיד אם וכאשר (גמו ניחושי כדור הבדולח שלך לגבי העתיד בו הסמול יצליח לחרחר שלום ולהסית את העם לחיים רגילים ולא חיי קטקרטין) אלא על מה שכל אחד מהצדדים מציע בפועל לעשות עכשיו .

אל תכניס לי מילים לפה - אני לא טענתי שהסמולאים מובילים למלחמה. אמרתי שיש אנשים שטוענים כך. ומי שטוען כך, אגב, טוען שדרכו תוביל ליציבות באיזור, ודווקא הוא מנסה להימנע ממלחמה, וסמולאים אם אלו שמובילים אליה, למרות כוונתם לכאורה להימנע ממנה. הכל עניין של השקפה.

אגב, אני מכיר אנשים לא יהודים, לא גרים בארץ, שאומרים לי שישראל טועה כאשר היא מתרפסת, משדרת חולשה כלפי האויבים שלה ובגלל זה תצטרך להמשיך להילחם מול העמים סביבה. גם להם אסור להביע את דעתם כי הילדים שלהם לא צריכים להילחם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 13:51 
בטח שמותר להם.
כמו שמותר לישראלים לשעבר להיות פעילי שמאל, או אפילו ללא ישראלים, בלי שכל מיני פטריוטים בארבע שקל יגידו להם לא לדחוף את האף כי הם לא גרים פה.
רק בישראל, כמו בישראל, סובלנות לדיעות אחרות, זו מילת קוד לסובלנות לדיעה שלי.

זה בלי קשר לפרימיטיבי שלא "ירשה" למישהי להתחתן עם מישהו, כאילו שמישהו שואל אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 13:58 
19 כתב:
בטח שמותר להם.
כמו שמותר לישראלים לשעבר להיות פעילי שמאל, או אפילו ללא ישראלים, בלי שכל מיני פטריוטים בארבע שקל יגידו להם לא לדחוף את האף כי הם לא גרים פה.
רק בישראל, כמו בישראל, סובלנות לדיעות אחרות, זו מילת קוד לסובלנות לדיעה שלי.

זה בלי קשר לפרימיטיבי שלא "ירשה" למישהי להתחתן עם מישהו, כאילו שמישהו שואל אותו.

מסכים עם כל מילה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אל תכניס לי מילים לפה - אני לא טענתי שהסמולאים מובילים למלחמה. אמרתי שיש אנשים שטוענים כך. ומי שטוען כך, אגב, טוען שדרכו תוביל ליציבות באיזור, ודווקא הוא מנסה להימנע ממלחמה, וסמולאים אם אלו שמובילים אליה, למרות כוונתם לכאורה להימנע ממנה. הכל עניין של השקפה.

אגב, אני מכיר אנשים לא יהודים, לא גרים בארץ, שאומרים לי שישראל טועה כאשר היא מתרפסת, משדרת חולשה כלפי האויבים שלה ובגלל זה תצטרך להמשיך להילחם מול העמים סביבה. גם להם אסור להביע את דעתם כי הילדים שלהם לא צריכים להילחם?

קודם כל לא התכוונתי לרמוז שאמרת משהו כזה על השמאלנים, אם כבר זה היה בהמשך לדבריו של ליפסקי. אני מצטער אם יצא שכרכתי אותך בכריכה אחת איתו.
דבר שני, כמובן שאני לא חושב שאסור לציונים-רדיקלים-שירדו-מהארץ להביע את דעתם, תהא אשר תהא. אני רק חושב שיש דעות מסוימות שצבוע מצידם להחזיק בהן.
ודבר אחרון, כבר הסברתי שיש הבדל בין ספקולציות על מה שיקרה אם תתקבל דעה מסוימת (כמו בדוגמה שנתת, אם נביע נכונות לוויתור מדיני אז כל הערבים יקפצו עלינו לזרוק אותנו לים) לבין השלכות ברורות וידועות מניסיון העבר שיקרו אם תתקבל דעה מסוימת (כמו בדוגמה של המציאות, שבה ישראל מפגינה נוקשות מדינית, מתפתחת דינמיקה של הסלמה שבסופה עימות מזוין, שבסופו לרוב אותו ויתור מדיני שישראל התעקשה שלא ליצור רושם כאילו יש סיכוי שהיא מעוניינת בו (דוגמה בולטת: מלחמת יום הכיפורים). במילים אחרות, זה שיש אנשים שטוענים שדרכו של השמאל תוביל למלחמות זה טוב ויפה, אבל למרבה הצער אין להם במה לתמוך את זה מלבד בדעות הקדומות שלהם. מי שטוען שנוקשות מדינית מובילה לאובדן חיי אדם, להרס כלכלי ולשאר הצרות שכרוכות במלחמות יכול לתמוך את דעתו בכל מה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה האנושית בכלל והישראלית בפרט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 15:52 
סמל אישי של המשתמש
אין לי בעיה שמישהו יביע את הדעה שלו, יש לי בעיה אם הוא יעשה כל מאמץ כדי שזה ישפיע על החיים במקום שהוא לא גר בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אין לי בעיה שמישהו יביע את הדעה שלו, יש לי בעיה אם הוא יעשה כל מאמץ כדי שזה ישפיע על החיים במקום שהוא לא גר בו.

לטעמי זה לגיטימי לנסות להשפיע על מקום שאתה לא גר בו.
אם מישהו מנסה לעצור רצח עם באיזו מדינה אפריקאית זה לא בסדר?
מה שיהיה "לא בסדר" זה, למשל, אם אזרח שוודיה יקרא לארה"ב שתתערב צבאית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 17:36 
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:

קודם כל לא התכוונתי לרמוז שאמרת משהו כזה על השמאלנים, אם כבר זה היה בהמשך לדבריו של ליפסקי. אני מצטער אם יצא שכרכתי אותך בכריכה אחת איתו.
דבר שני, כמובן שאני לא חושב שאסור לציונים-רדיקלים-שירדו-מהארץ להביע את דעתם, תהא אשר תהא. אני רק חושב שיש דעות מסוימות שצבוע מצידם להחזיק בהן.
ודבר אחרון, כבר הסברתי שיש הבדל בין ספקולציות על מה שיקרה אם תתקבל דעה מסוימת (כמו בדוגמה שנתת, אם נביע נכונות לוויתור מדיני אז כל הערבים יקפצו עלינו לזרוק אותנו לים) לבין השלכות ברורות וידועות מניסיון העבר שיקרו אם תתקבל דעה מסוימת (כמו בדוגמה של המציאות, שבה ישראל מפגינה נוקשות מדינית, מתפתחת דינמיקה של הסלמה שבסופה עימות מזוין, שבסופו לרוב אותו ויתור מדיני שישראל התעקשה שלא ליצור רושם כאילו יש סיכוי שהיא מעוניינת בו (דוגמה בולטת: מלחמת יום הכיפורים). במילים אחרות, זה שיש אנשים שטוענים שדרכו של השמאל תוביל למלחמות זה טוב ויפה, אבל למרבה הצער אין להם במה לתמוך את זה מלבד בדעות הקדומות שלהם. מי שטוען שנוקשות מדינית מובילה לאובדן חיי אדם, להרס כלכלי ולשאר הצרות שכרוכות במלחמות יכול לתמוך את דעתו בכל מה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה האנושית בכלל והישראלית בפרט.

אני מעולם לא אמרתי שכהנה צדק, לעולם לא,למרות שהקצנתם את עמדתו,וערבבתם אותו עם הרוצח גולדשטיין
שנית אם לא לרצות שהבת שלך תתחתן עם לא יהודי בכלל וערבי בפרט זו גזענות אז שוין ,התבוללות היתה הצוואה מס 1 שהשאירו לנו שורדי השואה כאיסור מוחלט
אני נגד קיצונים באשר הם ,לגדוע עצים לא שייך ליהדות שלי,ולשחוט אנשים בשם האל קיצוני מדי למי שיהודי או נוצרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 17:37 
אחד אדום כתב:

לגטימי וצודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2014, 19:31 
סמל אישי של המשתמש
lipcsee כתב:
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:

אני מעולם לא אמרתי שכהנה צדק, לעולם לא,למרות שהקצנתם את עמדתו,וערבבתם אותו עם הרוצח גולדשטיין
שנית אם לא לרצות שהבת שלך תתחתן עם לא יהודי בכלל וערבי בפרט זו גזענות אז שוין ,התבוללות היתה הצוואה מס 1 שהשאירו לנו שורדי השואה כאיסור מוחלט
אני נגד קיצונים באשר הם ,לגדוע עצים לא שייך ליהדות שלי,ולשחוט אנשים בשם האל קיצוני מדי למי שיהודי או נוצרי

1. כן, לא לרצות שהבת שלך תתחתן עם מישהו מקבוצה אתנית מסוימת, גם אם זו רחבה מאוד וכוללת את כל מי שלא נתפס בעינייך כיהודי - זו גזענות ללא ספק.
עצם זה שחשוב לך מאיזו קבוצה אתנית הוא מגיע כבר מעיד על הלך רוח גזעני.
2. לגבי המשפט האחרון שלך: אני שמח שאתה תומך בשריפת עצים או באלימות מכל סוג שהוא. כנראה שאתה בכל זאת פחות קיצוני מכהנא וממשיכי דרכו. (אם כי גם המשפט האחרון שלך לא חף מדעות קדומות)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2014, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
:COMMY:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:52, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2014, 22:53 
סמל אישי של המשתמש
אם יהיו במקום מסויים שבעה ערבים ושלושה ישראלים ויעשו בחירות,
יבחר ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2014, 23:16 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:51, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2014, 22:04 
לא הבנתי את שניכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2014, 22:08 
לא הבנתי את שניכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2014, 22:22 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:51, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 00:27 
ירמי קדושי כתב:
MANDALA כתב:
לא הבנתי את שניכם

העלתי טור דעה שמזהיר שבעשור הבא יהיה רוב ערבי בירושלים מה שיכול לגרום לכך שיהיה בירושלים ראש עיר ערבי
הוא התכוון בדבריו שגם אם יהיה רוב ערבי בירושלים עדיין הרוב הזה יעדיף לבחור במתמודד יהודי
ואני עניתי שלהבדיל מהציבור המזרחי (יהדות-ערב), שהעדיף להצביע למנהיגים אשכנזים (בגין, ביבי, ברק, שרון), עם דגש יותר על מצביעי הליכוד, ואני לא חושב שבישראל של 2014 הציבור הערבי-נוצרי והערבי-מוסלמי בישראל יצביע למתמודד יהודי כשמנגד לערבים תהיה כמות של לפחות חצי מכמות היהודים באותו אזור (לדוגמה, בחירות מוניציפאליות).

האמת שלא דייקתי.
הבנתי מה אמרתם, התכוונתי שלא הבנתי על סמך אתם מבססים את זה.
על סמך אתה מבסס את זה שציבור מזרחי יעדיף מתמודד אשכנזי על פני מתמודד מזרחי, ועל סמך הוא מבסס את הקטע עם הערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 00:29 
לא יודע לגבי מועמדים לראשות העיר, בקבלה למקומות עבודה מזרחיים (וגם אשכנזים) מעדיפים אשכנזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 00:35 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:50, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
אני מבסס את זה על בדיחה ערבית ידועה,
שמבססת את זה על האופי וההיסטוריה הערבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 00:55 
סמל אישי של המשתמש
שיעור הפריון של אישה מוסלמית ממוצעת יורד בעשרות אחוזים כל עשור. כיום עומד על 3.5 ילדים לאישה מוסלמית(האישה הבדואית למשל מביאה 5.5 או משהו בסגנון) לעומת 2.8 לאישה יהודייה (אם אני לא טועה). אישה חרדית מביאה 6.7(שוב, יכול להיות שאני טועה בעשירית האחוז). כמו כן, מחקרים בלתי תלויים של פרופסורים מאוניברסיטאות בחו״ל מדברים על כך שפגיעה בקצבאות הילדים מביאה לירידה בשיעור הפריון של כל המגזרים(במיוחד הערבי), פרט למגזר החרדי שממשיך בשלו. גם ככה יש פיצוץ אוכלוסין בחברה החרדית, חרדים שיש להם דירות בשכונות חילוניות בירושלים נשארים לגור בשכונות חרדיות, עד אשר ימצאו מספיק חרדים עם דירה בשכונה החילונית על מנת לבצע מעבר כשר. אפשר לראות שהכיבוש החרדי בירושלים נמצא בשיא ושיש סייעתא דשמייא בעניין הזה. נשאר לחילונים עוד כהונה או שתיים עם מועמד חילוני.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 11:12 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 11:28 
בראש עיריית ירושלים כבר עמד חרדי לא ציוני ואמות הספים לא נעו.
ערבי לא יהיה כי ערביי מזרח ירושלים לא מצביעים למוניציפליה למרות שהם יכולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 11:34 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2014, 14:30 
סמל אישי של המשתמש

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 ינואר 2015, 10:54, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2014, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/magazine/the-e ... -1.2249175

בחן את עצמך: מיהו כהניסט?
מי אמר "אני מוכן לדבר עם כל אחד, בכל זמן"? מי טען שאי אפשר ליישב את הסתירה בין ציונות לדמוקרטיה? להלן 20 ציטוטים, מי אמר למי ומתי?

1. "היהודי הספרדי הוא יהודי נבון. תודה לאל, הספרדים לא נהרסו על ידי התרבות האירופית. הם לא הושחתו על ידי מה שלימדו אותם פרופסורים באוניברסיטה. הספרדים באו למדינה הזאת עם תרבות, שהיא היהדות. זו תרבות יהודית אמיתית".
א. אריה דרעי בראיון לרפי רשף, גלי צה"ל, 1989.
ב. המשורר רועי חסן בפוסט בפייסבוק, 2014.
ג. סמי שלום שטרית בטקס הקמת בית הספר קדמה בתל אביב, 1993.
ד. הרב מאיר כהנא בראיון, 1985.

2. "על פי הציונות, המדינה הזאת חייבת להיות מדינה יהודית. חייב להיות בה רוב יהודי. זו הסיבה שהיהודים עזבו את אירופה ובאו לכאן. אם הערבים יהיו כאן לרוב, האם ישראל תמשיך להיות מדינה יהודית? האם עלינו לקבל את העובדה שהרוב הערבי יקבע? ברור שאף אחד בישראל לא מוכן לקבל מצב כזה. כיוון שלקבל את זה פירושו בעצם להיות אנטי־ציוני. ולכן אני רוצה להיפטר מכל הערבים שמתגוררים בישראל, עדיף בהסכמה".
א. שר החוץ אביגדור ליברמן בראיון ל"שבעה ימים", 2001.
ב. רחבעם זאבי ז"ל בכנס ייסוד תנועת מולדת, 1988.
ג. בן ניתאי, יועץ כלכלי בן 28 בוגר אוניברסיטת MIT, לימים בנימין נתניהו, בתוכנית ראיונות בערוץ טלוויזיה מקומי בבוסטון, 1978.

3. "פשוט אי אפשר לרצות במדינה יהודית ובאותו הזמן לתת לערבים להיות פה רוב. מה זו לעזאזל מדינה יהודית ודמוקרטית? דמוקרטיה פירושה זכויות שוות לכולם, בלי קשר לדת או לגזע. אי אפשר ליישב את הסתירה בין ציונות לדמוקרטיה".
א. אורי אבנרי בספרו בגרמנית "שני עמים, שתי מדינות", 1995.
ב. אחמד טיבי בנאום בכנסת, 1998.
ג. אדם ורטה בראיון למוסף השבת של "ידיעות אחרונות", 2014.

4. "ליהודי החילוני יש בעיית זהות. הוא לא יודע מי הוא. אז הוא אומר שהוא ישראלי. לא יהודי. זה טירוף. מבחינתי, אין דבר כזה ישראלים. יש יהודים. חלקם גרים בישראל. אחרים גרים בצרפת, או במדינות אחרות בעולם. יש עם יהודי. ובגלל שיש עם יהודי, יש לנו את הזכות לבוא למדינה הזאת, ולקחת אותה מהערבים".
א. השר נפתלי בנט משיב לשאלות גולשים בפייסבוק, 2013.
ב. נעמי שמר בסרט תעודה בערוץ 1, 1983.
ג. ג'קי לוי ב"המילה האחרונה", גל"צ, 2011.

5. "אלוהים רצה שנבוא לארץ הזאת ונקים בה מדינה יהודית. והמדינה היהודית הזאת הוקמה כדי שנוכל לחיות על פי ערכים יהודיים".
א. ח"כ מוטי יוגב משיב בכנסת לנשיא הפרלמנט האירופי מרטין שולץ, 2014.
ב. יהורם גאון בתוכניתו "גאון ברדיו" ברשת ב', 1998.
ג. בוב דילן, בעת הנחת תפילין בכותל המערבי, 1983.

6. "האמת היא שיהודים שמאלנים בזים לערבים. אני לא בז לערבים. יהודים ליברלים חושבים שהם יכולים לקנות את הערבים. יהודים גזענים חושבים שיכולים להיות ערבים טובים, ערבים נחמדים. הם מאמינים שהם יכולים לחנך אותם להיות ערבים טובים. מה שהיהודי השמאלני מכנה 'ערבים טובים' זה לא מה שאני מכנה ערבים טובים. בשבילי, ערבי טוב הוא ערבי גאה. ואני מבין את הערבי הטוב הזה. בגלל שגם לי יש גאווה לאומית".
א. שר הביטחון משה בוגי יעלון, בשיחה עם השליח האמריקאי מרטין אינדיק, 2013.
ב. מאיר הר ציון באיגרת לפקודיו בסיירת הצנחנים, לקראת יציאה לפעולת תגמול, 1955.
ג. שר הביטחון אריאל שרון בתדרוך למטכ"ל, פאתי ביירות, 1982.

7. "הערבים מאמינים שהמדינה הזאת שייכת להם. ואני יכול להבין אותם. הם לא מוכנים לקבל שום גבול. ולכן תמיד תהיה מלחמה. זה לא כל כך נורא".
א. יוסף חיים ברנר במכתב לאהובתו באוקראינה, 1911.
ב. ראש הממשלה אהוד ברק במסיבת עיתונאים ערב יציאתו לוועידת קמפ דיוויד, 2000.
ג. ראש הממשלה אהוד ברק במסיבת עיתונאים בשובו מוועידת קמפ דיוויד, 2000.

8. "הערבים חייבים הרבה כסף ליהודים הספרדים שנאלצו לעזוב את מדינות ערב בלי פיצויים. אני רוצה לדעת מה היהודים ממדינות ערב השאירו מאחור. ואז נראה מי חייב למי כסף. בכל מקרה, אני מוכן להציע פיצויים. וסכום הפיצויים יהיה תלוי בשווי הנכסים שהיהודים ממדינות ערב השאירו מאחור".
א. בנימין נתניהו לשר החוץ ג'ון קרי, 2014.
ב. אריה דרעי בראיון לרזי ברקאי, גלי צה"ל, 2014.
ג. שר האוצר יאיר לפיד בפוסט בפייסבוק בשם "איפה הכסף", 2014.

9. "אני לא רוצה להרוג אף ערבי. אני רוצה שהם יעזבו. אני רוצה שהם יחיו באושר ובשלווה אבל לא כאן בישראל. במקום אחר!"
א. שר החוץ אביגדור ליברמן בראיון ל"ניו יורק טיימס", 2014.
ב. הרמטכ"ל משה דיין בראיון ל"ניו יורק טיימס", 1955.
ג. אריאל זילבר מסביר לרזי ברקאי למה בכל זאת מגיע לו פרס מאקו"ם, גלי צה"ל, 2014.

10. "התוכנית לספח את השטחים ואת הערבים שחיים שם היא אבסורדית".
א. אורי אבנרי, מאמר באתר גוש שלום, 2012.
ב. גדעון לוי בשיחה עם בת זוגו, "מחוברים", 2012.
ג. עמוס קינן בסרט תעודה בערוץ 1, 1983.

11. "זו חרפה שערבים צעירים בני 13 או 14 עובדים במפעלים יהודיים. חרפה! חייבים להיות חוקי רווחה. היהדות מבוססת על מצפון חברתי, על טוב לב, על נדיבות. אסור שלמדינה יהודית יהיו חוקי רווחה ליהודים וחוקי רווחה אחרים ללא־יהודים. הם חייבים להיות אותם החוקים לכולם".
א. שולמית אלוני, נאום בכנסת, 1981.
ב. החרצוף של דן מרידור, "החרצופים", ערוץ 2, 1997.
ג. הרב יובל שרלו, מתוך "שאלות ותשובות של הרב שרלו" באתר כיפה, 2005.

12. "המדינה הזאת נוסדה על ידי יהודים שהיו, בדרכם, בולשביקים. הם מצחיקים אותי כשהם מטיפים לי על דמוקרטיה. איך הם התייחסו ליהודים הספרדים שהגיעו לכאן אחרי קום המדינה? הם הכניסו אותם למחנות מעבר. וכל יהודי ספרדי שחיפש עבודה היה חייב קודם כל להראות פנקס חברות בהסתדרות. בלי הפנקס, הוא לא קיבל עבודה. האם זה דמוקרטי לשים צעירים יהודים מתימן בקיבוצים שמאלניים ולאלץ אותם לחלל את השבת? כולם אומרים שהיהודים הספרדים שהגיעו להתיישב בישראל היו נחשלים! אבל היהודים האלה הגיעו עם ערכים עמוקים מאוד. והערכים האלה נלקחו מהם והוחלפו על ידי הערכים של רחוב דיזנגוף".
א. אריה דרעי בראיון לרפי רשף, גלי צה"ל, 1986.
ב. הרב עוזי משולם, פגישה עם מפכ"ל המשטרה, 1994.
ג. ראש הממשלה מנחם בגין, נאום בחירות בבית שמש, 1981.

13. "אתה מקשיב לאנשים מדברים באוטובוס. על מה הם מדברים? כל מה שמעניין אותם זה כסף. זה מה שהמדינה הזאת עשתה מהם. זו איננה מדינה יהודית. זו פורטוגל דוברת־עברית, ששואפת להיות שוודיה או אמריקה דוברת־עברית. זו הטרגדיה שלנו!"
א. בני בגין, ראיון לערוץ 1 לקראת הבחירות לכנסת, 1988.
ב. המשורר חיים גורי בשיחה עם תלמידי תיכון במגדל העמק, 2012.
ג. אהוד בנאי, ראיון ל"שבעה ימים", 1993.

14. "אני לא צריך אישור מאמריקה. דה גול אמר פעם: 'אין בעלות ברית, יש רק אינטרסים'. אם אמריקה מאמינה שישראל עולה בקנה אחד עם האינטרסים שלה, אז אין משהו שישראל לא יכולה לעשות. אבל אם אמריקה סבורה אחרת, אז אין משהו שישראל יכולה לעשות שיזכה לתמיכה אמריקאית. זה פשוט עניין של אינטרסים".
א. שר הביטחון בוגי יעלון בשיחה שלא לציטוט עם תא הכתבים המדיניים, 2014.
ב. אריאל שרון בסיור מתוקשר בקסבה בשכם, 1979.
ג. יצחק שמיר בישיבת ממשלה בעת מלחמת המפרץ הראשונה, 1991.

15. "אני מתנגד לכל סוג של גזענות. גזענות פירושה שאני יכול להגיד לאדם אחר שאני הרבה יותר חשוב ממנו ושהוא אף פעם לא יוכל להיות כמוני. זה מה שקרה בדרום אפריקה. אם היית שחור, לא יכולת להפוך ללבן. ולפיכך היית נחות. לזה אני קורא גזענות. היהדות, לעומת זאת, אומרת שהיהודים הם העם הנבחר של אלוהים. אבל כל מי שרוצה להיות חלק מהעם הנבחר — ברוך הבא. כל מה שהוא צריך לעשות זה להתגייר ולהפוך ליהודי".
א. אריק איינשטיין בראיון נדיר ל"ידיעות אחרונות", 2001.
ב. שר החינוך שי פירון, בישיבת ממשלה בסימן "האחר הוא אני", תוכנית ערכית בהובלת משרד החינוך, 2014.
ג. בעל צימר בשומרון מתראיין באתר יש"ע זה פאן, 2013.

16. "אני מתנגד לנישואים בין יהודים לערבים. אני רוצה שנישואים בין יהודים לערבים יוצאו אל מחוץ לחוק. הרבה אנשים אומרים — אז מה אם יהודים וערבים מתחתנים? אבל אני אומר — אם אתה יהודי, ואם אתה רוצה להישאר יהודי, אז זו בעיה רצינית".
א. שר החינוך שי פירון, בישיבת ממשלה בסימן "האחר הוא אני", תוכנית ערכית בהובלת משרד החינוך, 2014.
ב. בסטיונר בשוק מחנה יהודה, כתבה של מוטי קירשנבאום ב"יומן" בערוץ 1, 1986.
ג. רני רהב, ראיון ב"גלובס", 2004.

17. "הציונות לא מסוגלת לספק לאף יהודי סיבה להיות יהודי. במקרה הטוב, היא יכולה לספק לו סיבה להיות ישראלי. וזה מגוחך, כי גם ערבים יכולים להיות ישראלים. בדיוק כמו כל אחד אחר".
א. ח"כ מאיר וילנר בוועידת רק"ח, נצרת, 1976.
ב. אבא אבן בספרו באנגלית ״העם שלי: סיפורם של היהודים״, 1968.
ג. ח"כ אחמד טיבי בראיון ל"שבעה ימים" לרגל יום העצמאות, 1997.

18. "אני מוכן לדבר עם כל אחד, בכל זמן. תמיד התנגדתי לעיקרון של בגין — שפסל כל מגע עם אש"ף".
א. אורי אבנרי בראיון לערוץ 1 בפאתי ביירות, 1982.
ב. עזר ויצמן בראיון ל"ידיעות אחרונות", 1989.
ג. הרב מנחם פרומן בהרצאה בישיבת ההסדר בעתניאל, 2000.

19. "הערבים לא רוצים שלום. הם רוצים מדינה. והציונות לא כאן בשביל להביא שלום. היא כאן בשביל ליצור מדינה יהודית. וגם שלום, כמובן, אם זה אפשרי. מטרתי העיקרית היא מדינה יהודית, עם או בלי שלום. מי לא רוצה שלום עם הערבים? אני רוצה שלום עם הערבים, אבל בתנאים שלי. וגם הערבים רוצים שלום, אבל בתנאים שלהם. התנאים שלהם והתנאים שלי אינם זהים".
א. ראש הממשלה דוד בן גוריון בישיבת ממשלה, 1961.
ב. מנחם בגין בתשדירי התעמולה של הליכוד, 1977.
ג. יוסף לפיד ב"פופוליטיקה" בערוץ 1, 1995.

20. "אמרתי שערבים מתרבים כמו שפנים. זו לא הגדרה גזענית! הלוואי שהיהודים היו מתרבים כמו שפנים. ערבים עושים הרבה תינוקות וזה מאיים עלינו. גם פקיסטנים עושים הרבה ילדים. זה לא מפריע לי. שאלוהים יברך אותם! ואם הערבים רוצים לעשות הרבה תינוקות — מחוץ לישראל — שאלוהים יברך גם אותם!"
א. דן בן אמוץ במערכון שנכתב במיוחד לערב הווי של הפלי״ם בקיסריה, 1948.
ב. מירי רגב בראיון ב"ערב חדש", 2013.
ג. קיבוצניק מדגניה בכתבה של מוטי קירשנבאום ב"יומן" בערוץ 1, 1984.

כל הציטוטים הם מתוך ראיון שהעניק הרב מאיר כהנא לרפאל מרגואי ופיליפ סימונו. הראיון, שהופיע בספר Israel's Ayatollahs, התפרסם לראשונה בצרפתית ב–1985.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2014, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
ציטוטים די פרווה של כהנא.
אין פה משהו שלא היית שומע ממצביע טיפוסי של הבית היהודי או מהמתנחל הממוצע (לפחות מאלה שאני מכיר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פוצל: כהנא והכותל בראי הסוציאל-דמוקרט
הודעהפורסם: 20 פברואר 2014, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
נו, בדיוק. גם ה״פרווה״ האלו הם משנה סדורה של גזענות טהורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2014, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
כשהוא היה בתקופת הפעולה שלו הייתי ילד צעיר,
אז אני לא זוכר בדיוק כמה היטלר הוא היה.
עדיין היום כשאומרים כהנא אז האסוסיאציה היא היטלר,
אבל אם נגיד עושים מיקס של המתנחל הממוצע+אורי אריאל+בנט+פייגלין - כמה זה יהיה רחוק ממנו?
באמת שלא לגמרי ברור לי עד הסוף אם הוא היה היטלר או שהוא היה סתם עוד ימני גזען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 185 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: