redrony כתב:
pogi כתב:
תגיד פעם ניסית לצאת רגע מהתפיסה הזו ואולי להבין שפשוט יש לנו מאמן לא טוב?
כי כל האמירות האלה של "יש קבוצת כדורגל שיודעת מה היא רוצה" ו-"שיחקנו טוב בחצי הראשון" כבר בתחילות להיות מצחיקות. בוא נגיד "העיקר ההשתתפות" וזהו. בכל הפעמים ששיחקנו טוב השנה, בכולן , היריבות שלנו בחרו מיוזמתן להסתגר ולא ניסו לתקוף. ברגע שקבוצות, אפילו העלובות שבהן כמו עכו, בני יהודה והפועל חיפה בגביע, ניסו טיפ טיפה להפעיל לחץ, הן הגיעו לרחבה, הבקיעו, סחטו פנדלים וחגגו עלינו. נגד קבוצות יותר טובות כמו מכבי חיפה, סכנין וב"ש אני בכלל לא מדבר. המאמן הזה פשוט לא מספיק טוב והוא בנה קבוצה לא טובה עם תקציב לא קטן. ההגנה זוועתית, קישור האמצע עלוב והשוער מחריד. הדבר היותר גרוע הוא שבנוסף לבניית הסגל הלקויה, המאמן הזה לא יודע לנהל משחק והוכיח את זה לא פעם, לא פעמיים, לא שלוש, לא חמש ולא עשר פעמים. לא מדובר כאן ב"טעויות שיכולות לקרות", הוא פשוט לא מתפקד.
בוא נשים שנייה את התקציב בצד, הוא לא רלוונטי כרגע.
אני לא יכול להגיד שאני לא מסכים לגמרי עם מה שאתה כותב. יש בעיה, אין ספק. ברור שקבוצות לוחצות או מנסות ללחוץ אותך, אתה צריך להעלות את הרמה. גם קבוצה כמו מכבי, שמנסים לשחק נגדה כדורגל, היא מתקשה.
אבל היום וגם במשחק כמו נגד בית"ר בטדי היתה איזו נפילה מנטלית שאני לא יודע אם היא בהכרח קשורה לזה שלחצו אותנו, או שהנפילה הזו השמינה אותן לעשות את זה. הפועל היום הפסיקו לשחק הרבה לפני שעכו הלכו קדימה. עשו המון טעויות בחלק ההתקפי, איבודי כדור בלי לחץ, ממש נרפות.
ב"ש בודאי שלא לחצה ולא שהפועל היו גדולים נגדם, אבל זה היה משחק שדווקא מה שכתבת לא בא לידי ביטוי. גם לא נגד מכבי. חיפה היה משחק רע מתוך סריה של כמה משחקים לא טובים נגד בני יהודה, ק"ש ואשדוד.
וכן, הוא גם טועה בחילופים לפעמים והיום כמו שכתבתי הוא לא הגיב שהיה ברור שהקבוצה לא מתפקדת. הכל נכון ובהפסדים הכל גם צף.
ועדיין, אתה נורא ציני ומסתכל רק על חצי הכוס הריקה. אני רואה גם הרבה דברים טובים בהפועל השנה, וכן רואה בסיס שאפשר ללכת איתו קדימה. גם מבחינת שיטת המשחק, גם בסגל השחקנים. בטח אם אני משווה לשנתיים האחרונות. אבל ברור שהתוצאות כרגע לא טובות ועם זה אי אפשר להתווכח, אבל גם אי אפשר לשרוף אותו לגמרי. המאמן הזה כבר הוכיח שיש לו מושג ולכל מאמן יש דברים טובים יותר ופחות. אני מתחילת העונה כתבתי שהמטרה היא להכין קבוצה לעונה הבאה שתתמודד על האליפות. ברור שגם אם גוורדיולה היה פה, אם הולכים לפרק את הקבוצה זה לא יכול לקרות. אבל אם אפשר יהיה לשמור על הסגל הקיים פחות או יותר עם חיזוקים נקודתיים, אז המבחן הוא העונה הבאה. בכל מקרה, צריך לתת לו שנתיים אלא אם יקרה משהו דרסטי שיחייב החלפה שלו (אם לדוגמא פתאום נהיה מועמדים לירידה)
אני מצטער אבל אני פשוט לא יכול להסכים פה עם כלום
שנה שעברה הייתה זוועה בכל קנה מידה וזו לא חכמה גדולה להגיד שהשתפרנו מאז. המאמן הזה הגיע לפה כדי לבנות משהו בדיוק כמו שאתה כותב, הוא קיבל בשביל זה משכורת עתק, יד חופשית לבנות את הסגל, הביא מאמני כושר, מנהל לנוער, פסיכולוג, עשה מה שרצה וכלום לא יצא (והתקציב כן רלוונטי לצורך העניין). אני אחזור על זה שוב- הגנה חלשה, קישור אמצע גרוע, ניהול משחק כושל, הרכבים הזויים, חילופים גרועים, חוסר תפקוד תחת מצבי לחץ, עושה נזק לשחקנים צעירים כשהוא מכניס אותם רק כשאנחנו עם הגב אל הקיר. וכל זה מבלי שאמרתי מילה על הכישלון המוחלט בכל מה שקשור למבחן התוצאה. אז אתה רוצה שאני אסתכל על חצי הכוס המלאה? על זה שאנחנו משחקים טוב יותר משנה שעברה? שאנחנו דורסים את רמת השרון ורעננה? נו באמת, אני כבר עכשיו מוכן להתערב איתך ששנה הבאה זה יהיה בדיוק אותו דבר, זה פשוט גדול עליו כרגע.
דרך אגב, אני שמחתי מאוד כשהביאו אותו, הייתי בטוח שבאמת מדובר במאמן שיכול לעשות פה דברים. הנורה האדומה נדלקה כבר בקיץ אחרי שהוא החליט להחתים את לוקאס למרות שאחרי משחק אימון אחד כולם הבינו שהקבוצה חייבת שחקן משמעותי יותר שיחבר בין ההגנה להתקפה ולא עוד שחקן הגנתי שיסתובב באמצע ליד גרזיצ'יץ. ההסבר שלו להחתמה המוזרה היה שהוא שחקן "שמביא תשוקה למשחק". אז ירד לי האסימון שכנראה מדובר בעוד טאלנט שבא להמציא את הכדורגל מחדש. מאמן צעיר שמגיע למועדון גדול צריך קודם כל לשחק על בטוח. לא להתרברב, לא להתחכם ולא לנסות להמציא את המשחק. להביא בתקציב הנתון שחקנים שיכולים להועיל עכשיו ולא כאלה שהיו טובים פעם, כאלה שהוא מכיר, כאלה שהוא מאמין בהם או כאלה שיש להם "תשוקה".
בזה רן בן שמעון חטא מהרגע הראשון והוא ממשיך לחטוא כל משחק ומשחק.