Fez כתב:
קובסטר, אני פשוט לא מסכים איתך.
ארז לא מסוגל לקבל החלטה ולהוציא אותה לפועל, נקודה.
להגיד שלא לעשות כלום זה לקבל החלטה זה טוב ויפה, אבל זה בערך כמו להגיד שלנשום זה לקבל החלטה. לפעול כתוצאה מאינרציה לא משקף יכולת של קבלת החלטות.
לא נתחיל לחפור פה יותר מדי, אבל אפילו ברמה המדעית-ביולוגית זה לא נכון. במוח יש אזור מסוים שאחראי על קבלת החלטות, אנשים שהוא נדפק אצלם לא מסוגלים למשל להחליט על דבר פשוט כמו איזה בגד ללבוש ויכולים להתלבט על זה יום שלם. תגיד עליהם שגם לא ללבוש כלום זה לקבל החלטה? קבלת החלטות זה איזשהו skill די מוגדר שכולל הגעה להכרעה בין אופציות והוצאה של הדברים לפועל, אצלנו הדברים האלה לא קורים וצריך להיות עיוור כדי לא לראות את זה.
אני מסכים לגבי החלק השני. יש אנשים שלוקח להם המון זמן לקבל החלטה והם יכולים להתהפך כמה וכמה פעמים עד שיקבלו החלטה, אם הם בכלל יקבלו החלטה כזו.
אני לא מסכים שזה המקרה. קודם כל כי בשביל להיות מאמן כדורסל (וארז מאמן כדורסל מעולה לדעת כולם) אתה חייב לקבל החלטות בזמן קצר ולהגיב מהר למה שקורה בפרקט, גם כאן יש מאמנים שמגיבים מהר וכאלה שמגיבים לאט יותר אבל מגיבים.
ארז קיבל החלטה. נרצה או לא, נאהב אותה או לא. הוא לא רוצה (או רצה) לפגוע בקבוצה שהתגבשה והתנהלה בהיררכיה מסוימת. גם השחקנים הגיבו ככה, אגב, וכולנו זוכרים את המשפט של מתן לגבי האויב של הטוב.
אני חשבתי בזמנו שאנחנו הולכים על קרח דק מאוד והקרח הזה אכן התנפץ לנו בפנים, אבל זו ההחלטה שהתקבלה.
נכונה או לא זה משהו אחר.
רמי כהן לא בן אדם טיפש. אני מאמין שהוא דיבר עם ארז על הנושא הזה ומה שעמד לנגד עיניו זה או ללכת נגד ההחלטה של המאמן ולחזק את הקבוצה או ללכת עם המאמן ולשמור על הקבוצה כמכלול.
אני מאמין שגם אתה כמנהל היית עושה את אותו הדבר.
מעניין מאוד איזו החלטה הוא קיבל כשבראיון בחמישיות הוא אמר שלא רק שהוא לא רוצה את קאונסיל אלא שההבאה שלו הייתה בכלל לא על דעתו, או כשהוא אמר לגודס שהוא היה שמח מאוד להביא אותו אבל הוא מחפש רכז טהור שיחליף את קאונסיל.