mbracha כתב:
יובל, אני לא מזלזל במה שאתה אומר, אבל אני אישית רואה את הדברים אחרת.
בוריס קיבל הזדמנות אמיתית, אפילו שלוש הזדמנויות הייתי אומר - בשנה שעברה, בקמפיין הנבחרת ביורו והשנה במשך כמה וכמה מחזורים ברצף. יש כמובן את השערים שציינו פה שקיבלנו באשמתו, אבל חוץ מהם הוא לא הציג איזה משחק הירואי שאתה אומר לעצמך שזה שוער שמשדרג אותך. אחרי שעפנו מאירופה היה נראה שההגנה שלנו מתייצבת ובסך הכל הדברים עבדו לא רע בצד ההגנתי (אני לא מדבר על המשחק של עמוס), כשבוריס קיבל את המושכות ועברו שניים-שלושה משחקים, משחק ההגנה שלנו חזר להראות כמו הבדיחה העצובה שהוא היה בקמפיין האירופי הקצר וקצת אחריו. אני לא יודע בוודאות מה הקשר ואם יש קשר, אבל אני שמתי לב לזה בצורה בוטה ואני לא חושב שזה תלוש להניח שקיים כזה קשר. חוץ מזה בוריס עושה רושם של שוער לא אחראי, מהמון בחינות. אולי הוא יהיה שוער גדול יום אחד, למרות שאני בספק, אבל הוא ממש לא נראה כמו שוער שראוי לקבל חולצת הרכב בקבוצה גדולה ולא בכדי חיפה כבר לא מתעניינת בו במיוחד. בוריס אולי מוכשר, ונתן כמה משחקים בודדים, אבל את זה אפשר לומר גם על רמי דואני (מתפלל שהסוף שלו יהיה שונה כמובן).
עמוס גם הוא בעונה חלשה, ואין ספק בכלל לגבי הטעויות שלו שכולנו ראינו. ההבדל ביניהם מבחינתי הוא שעמוס לקח על הגב קבוצה לאליפות, שאולי הייתה משופעת כישרון גם בלעדיו, אבל הוא נתן עשרות משחקים הירואיים בעונת האליפות של ק"ש ובשלבים מסויימים גם כשהקבוצה תחת לא מעט לחץ (אחרי שהם עברו אותנו בטבלה). אז כשרון יש שם ולגבי זה אין לי ספק, כשהחתימו אותו הייתי בשמיים כי חשבתי שזו החתמה גדולה. אז מה נשתנה? אפשר לזלזל בזה או להמעיט בחשיבות של העניין (ואני יודע שאתה ואחרים רואים את הדברים אחרת), אבל עמוס הגיע לפה וקיבל מהיום הראשון תחושה שהוא לא רצוי, גם בפורום וגם במגרש. עוד לפני ששיחק משחק אחד רשמי בליגה אנשים היו שרים שירי הלל לבוריס מולו והקללות לא איחרו לבוא. עיתונאים שאלו את רב"ש אחרי כל משחק כמעט על עמוס ולמה בוריס לא מקבל את ההזדמנות וכו', גם זה בטח לא חיזק את הבטחון אצל עמוס. בפורום בכלל השתלחו ברב"ש מהיום הראשון בו פורסמה התעניינות בעמוס תוך האדרת שחקן הבית (למרות שהוא לא באמת שחקן בית אלא עוד אחד מהנדוניה שהביא טביב מכפ"ס), וחיכו לו פה עם שיניים שלופות אחרי כל מסירה לא מדוייקת עוד לפני שבעטו לו כדור אחד לשער. ואין מה לעשות, שוער זה 50% כשרון ו- 50% בטחון.
מבחינת יכולת נוכחית גם עמוס וגם בוריס לא טובים, באותה רמה בעיני. ההסתכלות שלי על זה, ואולי גם של רב"ש היא כזאת: מה סביר יותר שיקרה - שבוריס יגלה ויציג לאורך זמן יכולת שמעולם לא הוכיח שקיימת, או שעמוס יגלה ויציג לאורך זמן יכולת שכבר הציג בעבר הלא רחוק. זו שאלה קשה והתשובה היא בטח לא חד משמעית, אבל אם הייתי מהמר בטווח של השנה-שנתיים הקרובות הייתי שם את הז'טונים שלי על עמוס, גם היום (אלא אם יש אלטרנטיבה שלישית טובה יותר). השאלה של בוריס זה מהלך לא רע בכלל, כי זה יכול לבנות אותו מצד אחד ולהוריד את הלחץ והעומס מעמוס מצד שני. גם כך ברמה היום-יומית שאנחנו מכירים מהחודשים האחרונים אין הבדל גדול בין שניהם.
קליימן הוא אולי לא וער שמשדרג קבוצה, אבל דני עמוס עד עכשיו פשוט גרם נזק בכל משחק ומשחק. ההתלבטות ביניהם הייתה אולי רלוונטית בתחילת העונה, אבל עמוס כבר קיבל מספיק זמן כדי לחזור לעצמו, ולצערי הוא לא מזכיר אפילו בקצת את אותו שוער שהיה חלק מקבוצת האליפות של קריית שמונה. ככה שההיסטוריה שלו פשוט לא רלוונטית.