19 כתב:
טכנית לארז כתב:
סתם שתדע, באותה עונה שאנחנו העפנו את טפליצה (09/10), הם סיימו מקום 4 בצ'כיה, עם 5 הפסדים בלבד ב-30 משחקים ובסך הכל 7 נק' פחות מהאלופה - ספרטה פראג.
ואגב, לא התכוונתי לטפליצה ספיציפית. התכוונתי לזה שבאופן כללי, אין באמת סיבה הגיונית שהפועל תהיה פייבוריטית ברורה ותהיה חייבת לעבור תמיד קבוצות שהיא מקבלת בתור מדורגת ממדינות כמו שבדיה, רומניה, שוויץ, צ'כיה ודומותיהן.
א. מה שווייץ? זה החליף את זלצבורג? מתי שיחקנו מול שווירית חוץ מואדוז שהיא חצי ומהליגה השנייה? ובכל מקרה לא מעניינת אותי הליגה שממנה מגיעה הקבוצה, מעניינת הקבוצה עצמה. זו ראייה שטחית שאין לי מילים להסביר כמה למדוד את זה פר ליגה. לעבור את בני יהודה זה באותה דרגת קושי כמו לעבור את חיפה או את הפועל?
ב סתם שתדע, באותה עונה הפועל סיימה במקום הראשון עם הפסד אחד, ועברה מהמקום הראשון שלב בתים עם המבורג וסלטיק.
ג. אפשר גיבוי לכל מה שאתה אומר? אני הבאתי מספיק לדעתי.
ד. לפחות ירדנו מ"נס שאנחנו עוברים את הקבוצות האלה" (ששוב, למעט איזו שוודית וחצי, שאנחנו בערך 50-50 איתה, מול כולן אנחנו פייבוריטים די ברורים), ל"אין סיבה שהפועל תהיה חייבת לעבור תמיד". אין דבר כזה חייבת לנצח בספורט, כן יש פייבוריטית ברורה.
תסתכל על הגרלת הסיבוב השלישי של הליגה האירופית, תראה איזה יריבות יכולנו לקבל, תמצא שם קבוצות בין היתר משוויץ (פ.צ תון אם אני לא טועה).
לפי מה שאתה אומר הפועל בכל עונה אמורה לנצח את המבורג וסלטיק, אם על העונה החד פעמית הזו אתה נשען.
ואיזו שוודית בדיוק הייתה 50-50? סולנה או גטבורג? הייתי שמח אם תסביר למה מול זאת שזה לא היה 50-50 מולה היינו פייבוריטים לדעתך (בין אם זו הייתה סולנה ובין אם זו הייתה גטבורג).
זה לא שחור או לבן. אני בסך הכל טוען שגם אם נגיע לליגה האירופית, הדירוג שלנו הוא לא משהו שאפשר לבנות עליו כמשהו שאמור לסדר לנו עליה לשלב הבא.
בדיוק כמו שבקיץ באה לנו פנדורי (סגנית אלופת רומניה) ואתה וחבריך טענתם שהפועל פייבוריטית, והנה זה התפוצץ לכולם בפנים.
אז בעוד חצי שנה (נקווה) תבוא לנו איזה יאבלונץ, או סלובן ליברץ, או פ.צ תון , ושוב תגידו שחייבים לעבור כי הרי מדובר באימפריה האירופית הפועל תל אביב.
במילים אחרות - היה ברור שמתישהו תבוא איזה פנדורי ותעיף אותנו.
ההבדל הוא שאני פשוט מעריך את ההישגים של הפועל באירופה (במיוחד במוק'), בטח את זה שהיא מעיפה את גטבורג, סולנה או מחזיקת הגביע הצ'כי, ולא לוקח כמובן מאליו כמוך.
אם לדעתך הפועל אמורה להתגבר על כל איזה מאלמו או שטורם גראץ, תהנה. אני לא חושב ככה.