תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 14:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: M
הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 17:24 
סמל אישי של המשתמש
:CHE:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 27 יוני 2016, 20:45, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: האח נפתלי בנט בפייסבוק ב-24 השעות האחרונות
הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 17:44 
חלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:04 
לא הבנתי. הוא איבד את האמון בעולם בגלל נעל?

אה ו:
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
כרובית :ROSE: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:09 
אני לא מתנגד לכל הזדמנות לרדת על האח נפטול, אבל האמת שהפעם אני לא ממש מבין מה אתם רוצים ממנו.
מצד שני, איילת שקד מוכיחה שוב פעם שהיא טיפשה אמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אני לא מתנגד לכל הזדמנות לרדת על האח נפטול, אבל האמת שהפעם אני לא ממש מבין מה אתם רוצים ממנו.
אני חושב שאורי משגב תיאר את זה לא רע . ועמיר שיבי הוסיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
יש גם איזה פירסום שהתמונה של הנעל היא בגלל תמונת סטוק ולא תמונה שהוא בעצמו צילם. לא יודע אם יש אמת בפירסום, אבל אם כן זה די עלוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 18:45 
ערן כתב:
גיא האדום כתב:
אני חושב שאורי משגב תיאר את זה לא רע . ועמיר שיבי הוסיף .

לגבי הלינק השני, אני לא יודע מה זה יותר מידי קשור. אם הטיעון הוא שבנט הוא פסיכי אז הטיעון טרוויאלי. אני רק לא רואה איך הפוסטים שלו מאושוויץ רלוונטים.
אשר ללינק הראשון, תן לי לענות בלינק משלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
מצד שני, איילת שקד מוכיחה שוב פעם שהיא טיפשה אמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 19:16 
סמל אישי של המשתמש
כנראה שהסיבה שהוא מחזיק את איילת שקד זה שליד הטמטום המסנוור שלה הטמטום האישי שלו קצת פחות בולט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2014, 21:42 
אז יש אמת בסטיגמה הזאת על אנשים שרושמים את שמם בפייסבוק בעברית, אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 13:44 
ערן כתב:
גיא האדום כתב:

תוכלו להעתיק את הכתבה של אורי משגב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
ערן כתב:
גיא האדום כתב:

http://www.haaretz.co.il/misc/iphone-ar ... -1.2228847

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 14:03 
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
ערן כתב:
גיא האדום כתב:

http://www.haaretz.co.il/misc/iphone-ar ... -1.2228847

תודה.

לדעתי, תוכן הפירסומים של חברי הכנסת על הטיסה לפולין - הם לא מפתיעים מדי או הזויים, אלא פירסומים שמראש הייתי מניח שהייתי רואה בפרופילים שלהם.
מה שכן, כל המעבר הזה של חברי הכנסת לפייסבוק, וואטסאפ וכל זה, חשף בפולין את פניו הקיצוניות והמגוחכות ביותר של העידן הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
לא הבנתי. הוא איבד את האמון בעולם בגלל נעל?

אה ו:
תמונה

איך אף אחד עוד לא כתב שאם באמת גם היא וגם בנט היו שם באותו זמן זאת באמת הזדמנות שלא תחזור?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
1. לדעתי, תוכן הפירסומים של חברי הכנסת על הטיסה לפולין - הם לא מפתיעים מדי או הזויים, אלא פירסומים שמראש הייתי מניח שהייתי רואה בפרופילים שלהם.
2. מה שכן, כל המעבר הזה של חברי הכנסת לפייסבוק, וואטסאפ וכל זה, חשף בפולין את פניו הקיצוניות והמגוחכות ביותר של העידן הזה.

1. למה לדעתך רואים את הטמטום המשתפך הזה דווקא בפרופילים שלהם ולא בפרופילים של אישי ציבור אחרים?
2. אתה באמת בטוח שהוואטאפ אשם, ולא, נניח, חברי הכנסת\שרים הספציפיים שפניהם הקיצוניות והמגוחכות נחשפו פה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
פשוט לא יאומן ששני האפסים האלה בעמדת כוח במדינה מתוקנת...אה רגע...

הפוסט שלו עם ההימנון זה פשוט פרייסלס..."לעולם לא נסמוך על העולם" איזה אפס מאופס. מדברים על זילות השואה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4482198,00.html

הבן אדם מפגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 16:33 
לא מפגר, פשוט מניח בצדק שאנחנו מפגרים.
אני מניח שהתעמולה שלו הפעם עוסקת בזה שאסור לסמוך על האמריקאים הרעים שהפקירו אותנו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 16:38 
אני חייב להבין, זה טענה אמיתית שאנשים משמיעים?
שהאמריקאים היו צריכים להפציץ את אושוויץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
הם נדלקו על האמריקאים בגלל הפחד מג'ון קרי ומזימותיו.

מסתבר שלא רק אני חשבתי על זה: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3760

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 22:29 
teknoboy כתב:
הם נדלקו על האמריקאים בגלל הפחד מג'ון קרי ומזימותיו.

מסתבר שלא רק אני חשבתי על זה: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3760

כהערת אגב אני חייב לציין שהיוסי גורביץ הזה כבר מזמן הפך למעין לתרח סנילי ובכיין.
מידי פעם הוא עדיין כותב דברים לעניין, אבל זה כבר הפך ליוצא מן הכלל.
ככלל הייתי ממליץ בזהירות וביקורתיות למה שהוא כותב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 22:54 
KingAlpaca כתב:

זה כבר ממש זילות השואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2014, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 00:48 
סמל אישי של המשתמש
סליחה סליחה אבל זה שלבני ושקד יש אינטיליגנציה של נמלים לא משנה את העובדה שהאמריקאים יכלו להפציץ את אושוויץ או את מסילות הרכבת ולעצור או לעכב את ההשמדה. מטוסים אמריקאים ובריטים היו מעל מטרות יעד מרכזיות והחליטו שלא להפציץ. מקובל להניח שהאמריקאים לא עשו את זה משיקולי בחירות, שהציבור לא יחשוב שהמדינה מתערבת במלחמה בשביל היהודים. צ'רצ'יל צוטט שהוא אומר שהוא לא רוצה שיחשבו שבעלות הברית נלחמות למען היהודים. אז להאשים את האמריקאים היום זה באמת מפגר אבל היסטורית להגיד שלארהב ובריטניה אין חלק בשואה זאת בורות

http://www.haadumim.com/?page_id=385

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 00:53 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 01:00 
סמל אישי של המשתמש
טוב אחי זה הכל המצאות האמריקאים מעולם לא היו מעל אושוויץ ומעולם לא יכלו בלחיצת כפתור לעצור לפחות זמנית את תהליך הפתרון הסופי :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 01:09 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2133289

פרופ' יהודה באואר כתב:
בכתבה נאמר גם שבעלות הברית ‏(המערביות‏) ידעו כל מה שאפשר היה לדעת על אושוויץ, וסירבו להפציץ את מחנה ההשמדה - לא מתוך אנטישמיות, חלילה, אלא כי היה להם “נוח”. זו טעות יסודית. המידע על מחנה אושוויץ כמחנה השמדה מקורו בדוח שני בורחים מהמחנה, רודולף ורבה ואלפרד וצלר, שהגיעו לסלובקיה ב–21.4.44. אחריהם ברחו עוד שניים. לפני כן היה ידוע שאושוויץ הוא מחנה ריכוז חמור, בעיקר לפולנים.

אמנם, המחתרת הפולנית ה”רשמית” ‏(הכפופה לממשלה הפולנית הגולה בלונדון‏) קיבלה ב–42’ מידע בדבר מתקני גז באושוויץ, וגם נאמר שם שהקורבנות הם יהודים, אולם אלה היו הערות שוליות לעניין המרכזי של הפולנים: גורלם של האסירים הפולנים במחנה. לא ידוע אם הפולנים בלונדון העבירו מידע זה לאנגלים, שכן ארכיון הנציגות הבריטית אצל ממשלת פולין בגולה נשרף בהפצצה גרמנית. כיום ברור שהפולנים בלונדון לא האמינו לידיעות מסוג זה, כפי שהעיד סטפאן קורבונסקי, ראש ה”דלגטורה”, הממשלה הפולנית במחתרת בוורשה. במברק שקיבל מלונדון נאמר: “לא כל מברקיך מתאימים לפרסום”.

קורבונסקי כותב: “התאמצתי להבין: הנה גורשו ונרצחו 7,000 בני אדם יום ביומו ‏(בעת הגירוש הגדול של יהודי ורשה לטרבלינקה בקיץ 42’ - י”ב‏), ולונדון סבורה שזה אינו מתאים לפרסום. האם השתגעו - או מה... רק חודשים רבים אחר כך הוסבר לי הדבר על ידי שליח ממשלתי שהוצנח לפולין: ‘הם לא האמינו למברקים שלך, לא הממשלה הפולנית ולא הבריטים. הם אמרו שאתה קצת מגזים’”.

בעת האחרונה פורסם בקובץ מחקרי יד ושם מאמר ‏(של יואל זיסנויין‏) המוכיח שהידיעות על המתה בגז התקבלו באי־אמון על ידי המודיעין המערבי. גם ב–44’ וב–45’ ואף אחרי המלחמה, כאשר “כולם” כבר אמורים היו לדעת, המשיכו להתייחס לכך כאל שמועות שאין להן אישור סופי.

הדוח של שני הבורחים הגיע לשווייץ ב–11.6.44–10 וסיכומו הגיע לוושינגטון ב–4.7 ‏(הדוח המלא הגיע רק בנובמבר‏). התקיפה יכלה אפוא להתבצע במהלך יולי, לו הבינו האמריקאים את מלוא משמעות הדיווח ולו רצו להפציץ. הם לא רצו. אך בכתבה אין כל הקשר כללי של המלחמה. למרות זאת, מפקד הטייסת ה–15 באיטליה, הגנרל קארל ספאץ ‏(גרמני־אמריקאי‏), אכן הציע להפציץ את אושוויץ ב–2.8 לאחר שנודע לו תוכן הדוח הנ”ל, אולם הוא לא קיבל לכך הרשאה. גירוש היהודים מהונגריה הופסק ב–9.7, כך ששום הפצצה אמריקאית לא יכלה למנוע את השמדת רוב יהדות הונגריה, שאירעה לפני שחיל האוויר של ארצות הברית יכול היה לדעת בשביל מה להפציץ.

בסופו של דבר, ההפצצות של אזורים אלה של דרום פולין על ידי האמריקאים, שעליהן מדברים שביט ואשל, החלו באוגוסט 44’, ולא במאי־יוני, כפי שהם חושבים. נציגי הסוכנות בלונדון, משה שרת וחיים ויצמן, ביקשו ב–6.7, לאחר שהידיעות הגיעו גם אליהם, שהבריטים יפציצו. הבריטים לא נענו, כמו שהאמריקאים לא נענו ‏(על הפצצות באזור המדובר היו ממונים האמריקאים‏). אכן, התצ”א של מטוס סיור הראה את מחנה אושוויץ כבר לקראת סוף יוני, אולם האחראים לא הבינו מה הם רואים משום שהמידע, כאמור, טרם הגיע. אם האלוף אשל קרא כל מה שאפשר, איך זה שלא ידע מה שכתבתי כאן - ויכולתי להוסיף הרבה?

מפליא שהאלוף אינו יודע שב–44’ לא היתה למעשה אפשרות להפצצה מדויקת שתפגע בבניינים שבהם התנהל הרצח. המאמר של ארי שביט מספר על תצ”א לפני ואחרי הפצצות המחנה התעשייתי הקשור לאושוויץ, מונוויץ, כמה קילומטרים בלבד ממתקני ההשמדה בבירקנאו, באוגוסט־ספטמבר, אבל אינו מספר שהגרמנים תיקנו את כל הנזקים תוך יום־יומיים, וניסיונם ‏(הכושל‏) לייצר שם דלק סינתטי נמשך ללא כל הפרעה.

אפשר היה להפציץ אחרי תחילת יולי 44’, לאחר שנרצחו כבר חמישה מיליון יהודים בערך. אבל זה היה אפשרי רק באמצעות הפצצת “שטיח” ‏(שימוש במספר רב של פצצות בלתי מונחות, כך שהן “מכסות” את השטח באופן מלא, במטרה להשמיד באופן מוחלט את אזור היעד‏), ואמנם לכך ייחלו האסירים במחנה הריכוז. ונניח שהיו מחליטים, ונניח שהיו מפציצים, ואפילו פוגעים ‏(בכל ארבע המשרפות‏) - האם זה היה מפסיק את ההשמדה? הרי לאחר שנפסק הרצח בגז, בתחילת נובמבר 44’, הגרמנים עוד הספיקו לרצוח בין 250,000 ל–400,000 יהודים ‏(המספר נתון במחלוקת‏) בצעדות המוות. בלי גז. בשביל הגרמנים, השמדת היהודים היתה עניין מרכזי, שיימשך בלא כל התחשבות בגורמים אחרים, בעוד שבשביל בעלות הברית הוא היה עניין משני.

האם צריך היה להפציץ? כן, כמובן, אבל לא משום שזה היה מונע את המשך הרצח, אלא משום שזה היה הדבר המוסרי שחייבים היו לעשותו ‏(אגב, גם לו לא היה מדובר ביהודים, אלא ביושבי קמצ’טקה‏). אלא שאז, כמו תמיד, וגם כיום, מדיניות ומוסר נפגשים לעתים רחוקות למדי.

מדוע לא הפציצו את אושוויץ? לא משום שהיה להם “נוח”, אלא מפני שבינואר 44’ החליטו ראשי המטות המשולבים בוושינגטון שאין להשתמש באמצעים צבאיים להפצצת מטרות שאינן צבאיות במובהק. הדבר לא היה קשור ליהודים, אלא לצרפת דווקא. מונוויץ היתה מטרה צבאית ‏(ייצור גומי‏). בירקנאו היתה מטרה “אזרחית”. ההחלטה היתה כללית, הטעמים היו צבאיים, והתוצאה שיקפה גישה שעמדה בסתירה משוועת לכללי המוסר הפוליטיים שבשמם לחמו בנות הברית.

לסיכום: עד יולי לא יכלו להפציץ כי לא ידעו; אחרי שיכלו, לא רצו, בשל פירוש מעוות מוסרית של צרכים צבאיים; לא ניתן היה להציל את יהדות הונגריה; הפצצה, גם לו היתה, לא יכלה להפסיק את הרצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 01:17 
סמל אישי של המשתמש
אתה צודק, זה לא חד משמעי כמו שכתבתי ואולי אפילו לא נכון. יש ויכוח בין היסטוריונים על זה. אף אחד מאיתנו לא יודע מי בדיוק מה קרה שם אבל הנקודה שלי הייתה בעיקר לתת את הזווית הזו לכל מי שלא הבין מה בנט רוצה מהאמריקאים. יש טענה שהם העלימו עין ממש מתוך שיקולי בחירות. בכל מקרה כולם מסכימים שהייתה להם את האפשרות להפציץ את אושוויץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014, 01:25 
סמל אישי של המשתמש
המרחק בין ההודעה הקודמת שלך, לזו,
הוא שמיים וארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: