תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 17:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 251 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יום שני, 20:45, נס ציונה - משחק עונה
הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 09:14 
סמל אישי של המשתמש
ניתוח די מדויק של האוזמן
http://sports.walla.co.il/?w=//2713829
ציטוט:
זה השבוע השני ברציפות שהפועל תל אביב מפסידה לקבוצה שמפעילה כנגדה את הנשק המרכזי שמאפיין אותה. קשיחות, אינטנסיביות ואגרסיביות. כמו חולון בשבוע שעבר, הגיעה אתמול עירוני נס ציונה ופוצצה לאדומים את הצורה. כל שחקן שניסה לחדור לסל נאלץ להתמודד עם חבורה שמצופפת ומתנפלת עליו. כל מסירה התגלתה כקשה. ואגב, זה לא מובן מאליו בהרכב הנוכחי של הכתומים. בהיעדרם של שני הפנתרים המרכזיים, טל דן וטיילר האניקאט, מעמידה נס ציונה כיום הרכבים הרבה יותר קטנים בגודל, כשמרכז הכובד ההתקפי עבר ליכולת הקליעה של גודס ונואלס. התופעה של קבוצות שמרימות במהלך השנה את רמת האינטנסיביות מוכרת וקבוצות כמו הפועל תל אביב, שמגיעות עם היתרון הזה בילד אין מהג'אמפ בול הראשון, מאבדות הרבה פעמים את העליונות במחלקת הקשיחות ככל שהעונה מתקדמת.

סביר להניח שארז אדלשטיין ימצא את הדרך לבצע את ההתאמות הנדרשות כדי להחזיר להפועל תל אביב את הניצוץ האינטנסיבי. סביר גם להניח שהשבירה ההגנתית של האדומים אתמול מול נס ציונה לא תחזור על עצמה יותר מדי פעמים. הבעיה האמיתית, שבסגל הזה אין לה פתרונים, היא רמת הכישרון. גם עם לימונד ובטח שבלעדיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 09:44 
יובל כתב:
מדהים שאפילו על העבירה הבלתי ספורטיבית (שהייתה צריכה להיות הרחקה קלה) לא קיבלנו שתי זריקות וכדור מהצד. זה ברמה ששופט כדורגל לא ידע שעבירה ברחבה זה פנדל. שלושה שופטים אפסים וחסרי מושג.

כי מה שהם שרקו זה:
1. ביניים בין אריאלי לנואלס - ולפי הפוזשן ארו הכדור היה של נס ציונה
2. עבירה בלתי ספורטיבית גם לנואלס וגם לג'סטין הארפר - שלמעשה מבטלות את עצמן ולהכן הכדור נשאר בנס ציונה.

מה שהיה צריך לשרוק זו רק עבירה בלתי ספורטיבית לנואלס שפשוט התפרע שם על אריאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 09:59 
הפועל בהרכב הזה היא קבוצה של 75 נקודות למשחק
אתמול הפסדנו כבר ברבע הראשון
בכל מקרה אסור לקבל 55 נקודות בחצי
אני לא זוכר משחק שבו לקבוצה היו כלכך הרבה מקרים של סל ועבירה
פשוט לא היינו במשחק מהרגע הראשון ולא הבאנו את האנרגיות שהיו אמורות לנסות לטשטש את החיסרון של לימונד.
כמובן שזה שבנוסף לחסרון של לימונד יש לנו עד 3-4 שחקנים שנמצאים בכושר לא טוב לא עוזר לנו
במהלך רצף הנצחונות שלנו היו לנו כמעט בכל משחק 4 שחקנים עם יותר מ10 נקודות
אתמול היה לנו רק שחקן אחד שזורק לסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
דרך אגב יונתן חזר לשוטט כמו עב"מ על המגרש. סימפסון חגג עליו ברבע השלישי כל פעם מחדש. בכלל נס ציונה באו סופר אגרסיביים והשלושה כלבים האלה שהיו אחראים על השיפוט הם פשוט ביזיון שלא ראיתי שנים. מועלם הזה שונא הפועל גדול, אסור שהוא ישפוט אותנו פשוט אסור, בטח לא שאין שופט דומיננטי ורציני שייתן לו קונטרה...אה כן, וגודס נתן אתמול לארז קצת חומר למחשבה, ולכולנו הזדמנות לאכול את הלב ולחשוב מה היה יכול להיות אם הייתה לנו קבוצה עם קרלון, רביב וגודס.
:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 11:18 
בראון: השיפוט הגרוע ביותר שראיתי. אולי רצו שנפסיד

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 62158.html

זה נכון שהיו שם כמה שריקות/חוסר שריקות שגובלות בחקירה. (למשל המכות שהיו)
מבחינת עובדות:
זריקות עונשין: הם זרקו 27, אנחנו 26.
פאולים - שרקו להם 25 פאולים, לנו 24.

וזה משחק שמבטא היטב משפט שאמר פעם מליניאק (אם אני לא טועה): אם תעשה 30 פאולים, ישרקו לך 20. אם תעשה 50 פאולים ישרקו לך 25.
זה מה שקרה אתמול. הם פשוט באו אגרסיביים עם טירוף של גמר גביע, ואנחנו באנו ליום כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מסכים. באנו רכרוכיים, אין ספק שהיינו צריכים להראות אחרת, וההפסד לא היה בגלל השופטים.

אבל הם אכן היו נגדנו אתמול, ולא נתנו לנו להתקרב וגדעו כל מומנטום שלנו באיבו.
ועל הכל האפילה אי ההרחקה של נואלס שהיא פשוט מביכה. 5 דקות על המוניטור ולא מצליחים להגיע להחלטה המתבקשת של להעיף שחקן שדחף לרצפה שחקן אחר, אחרי שהתפרע על שחקן שני כדי להוציא ממנו כדור בכח.

ושבראון יתחיל לחסוך כי אני בטוח שהוא יחטוף קנס על הראיון הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 12:16 
זה פשוט, נס ציונה פגעו בבחירת 4 זרים ואנחנו רק באחד, ולחשוב מה היה אפשר לעשות עם סימפסון וגודס אצלנו. שניהם רצו וזה היה תלוי רק בנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 12:19 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע אם הפסדנו את המשחק בגלל השופטים, אבל בוודאי שהפסדנו את הרבע הראשון (והמכריע, בסופו של דבר) בגלל שני גורמים: השופטים ושולדברנד. נכון אמרו בשידור שאת האגרסיביות של נס ציונה היה צריך לעצור בשריקות מתבקשות כבר בהתחלה. הימנעות מזה יצרה מעין רף עבירה עבור השופטים למשך כל המשחק ולא פלא שבראון כועס: אני לא חושב שהיתה חדירה אחת שלו לסל מבלי שהתבצעה עליו לפחות עבירה אחת. כמה מהן נשרקו אתם כבר יודעים לבד.
לגבי יונתן, רבאק, זה כבר גבל ברשלנות פושעת. שלושה איבודי כדור הזויים בתוך שתי דקות ראשונות של המשחק (שלושתם אגב הובילו לנקודות מן הצד השני), והגנה מזעזעת ורכה. בחיאת שולדי - אתה רואה שאתה לא נכנס טוב למשחק, זוז הצידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
סל+עבירה, הדבר שמסמל יותר מכל רכות ונאיביות. לא סתם שולדברנד מומחה בלתת כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
זהו שדוקוא העונה נראה היה שהוא השתנה. ופתאום חזר לסורו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:36 
יונתן הוא גבוה ישראלי מעולה. אין הרבה עדיפים עליו בליגה,בטח לא בסכומים האלה.
הוא כמובן לא מושלם.
הבעיה העיקרית פה היא שאין לנו שום גבוה זר (יש שני תיירים גבוהים שרצים ונראים בעיקר חסרי אונים במשחקים כמו אתמול),
ולכן אנחנו תולים ביונתן יותר תקוות ממה שאמורים לתלות בגבוה ישראלי.
כל קבוצה אחרת חוטפת את יונתן בלי להתבלבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:43 
ranjef כתב:
הוא כמובן לא מושלם.
הבעיה העיקרית פה היא שאין לנו שום גבוה זר (יש שני תיירים גבוהים שרצים ונראים בעיקר חסרי אונים במשחקים כמו אתמול),

:ROSE:

הבעיה היא לא יונתן. הבעייה היא הארפר, הזר הכי יקר בקבוצה, שכרגע פשוט מאכזב מאוד. ואז יונתן צריך לתת דברים שלא ציפו ממנו.
בדיוק כמו שהבעיה זה לא אם אריאלי צריך לשחק או רום גפן. הבעיה היא שוינסנט קאונסיל משחק, במקום שישחק שחקן כדורסל טוב שמתאים לליגת העל.
גם אם אינו רכז טהור טהור טהור טהור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
ranjef כתב:
הוא כמובן לא מושלם.

:ROSE:

הבעיה היא לא יונתן. הבעייה היא הארפר, הזר הכי יקר בקבוצה, שכרגע פשוט מאכזב מאוד. ואז יונתן צריך לתת דברים שלא ציפו ממנו.
בדיוק כמו שהבעיה זה לא אם אריאלי צריך לשחק או רום גפן. הבעיה היא שוינסנט קאונסיל משחק, במקום שישחק שחקן כדורסל טוב שמתאים לליגת העל.
גם אם אינו רכז טהור טהור טהור טהור.

שוב, מה שאתם כותבים מדויק לחלוטין באופן כללי. באופן ספציפי למשחק בנס-ציונה ארז היה חייב לזהות את חוסר הריכוז של יונתן הרבה יותר מוקדם ולקחת אותו לאיפוס. ההשארה שלו על המגרש עלתה לנו לפחות ב-8 נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 14:56 
אתה כמובן צודק.
רק שזה משאיר אותך עם שתי אפשרויות:
1. הארפר על המגרש - ואז עדיין אין לך ממש הגנה וריבאונד. וגם אתה צריך לשחק עם אריאלי בגלל חוק רוסי.
2. יותם שירן על המגרש בעמדה 4. בעייתי.

בקיצור: הבעייה היא בהארפר. מהזר הכי יקר בקבוצה אתה אמור לצפות שיופיע בכל משחק, ולא פעם בחודש. אם הארפר היה נותן תפוקה כמו שצריך, אז היכולת של יונתן אתמול הייתה פחות קריטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
יובל כתב:
מדהים שאפילו על העבירה הבלתי ספורטיבית (שהייתה צריכה להיות הרחקה קלה) לא קיבלנו שתי זריקות וכדור מהצד. זה ברמה ששופט כדורגל לא ידע שעבירה ברחבה זה פנדל. שלושה שופטים אפסים וחסרי מושג.

כי מה שהם שרקו זה:
1. ביניים בין אריאלי לנואלס - ולפי הפוזשן ארו הכדור היה של נס ציונה
2. עבירה בלתי ספורטיבית גם לנואלס וגם לג'סטין הארפר - שלמעשה מבטלות את עצמן ולהכן הכדור נשאר בנס ציונה.

מה שהיה צריך לשרוק זו רק עבירה בלתי ספורטיבית לנואלס שפשוט התפרע שם על אריאלי.

לא ראיתי מהמגרש ומהתקציר עבירה בלתי ספורטיבית להארפר. אז זו החלטה עוד יותר ביזיונית ממה שחשבתי שהם קיבלו. נואלס היה חייב להיות מורחק ואם הארפר קיבל בלתי ספורטיבית אז גם גודס, וואט וזהביאן היו צריכים לקבל כי כולם עשו דברים יותר חמורים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
הארפר קיבל בלתי ספורטיבית יענו על זה שדחף קלות את נואלס שיתרחק מאריאלי. אז השופטים ניצלו את זה כדי לעשות כאילו איזון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
קרלון :HEART2: צודק בכל מילה. שיפוט בשביל שנפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:21 
הפועל כתב:
הארפר קיבל בלתי ספורטיבית יענו על זה שדחף קלות את נואלס שיתרחק מאריאלי. אז השופטים ניצלו את זה כדי לעשות כאילו איזון.

וגם מזה הוא הצליח ליפול
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
אם כבר בלתי ספורטיביות, לא מבין את הקטע הזה של שחקני יריבה שמצהירים על האהבה הגדולה שלהם להפועל ושמשחקים כל-כך מלוכלך דווקא נגדה. לטפירו הגיעו אתמול שתיים כאלה על מכות למתן נאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שנס ציונה עלתה אתמול עם הרבה מוטיבציה רק בגלל שזאת הפועל.
זה היה משחק מאד חשוב כי אנחנו היריבים הישירים שלהם כרגע על המיקום, וגם היה פה הרבה עניין של להחזיר לנו על ההפסד בגביע.
לא היה פה משהו נגד הפועל באופן ספציפי, יריבות מקצועית נטו. ואנחנו פשוט נראינו לא מוכנים לאינטסניביות הזאת (מעבר לשופטים, וקאונסיל ולימונד וכל החרא הזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
אם כבר בלתי ספורטיביות, לא מבין את הקטע הזה של שחקני יריבה שמצהירים על האהבה הגדולה שלהם להפועל ושמשחקים כל-כך מלוכלך דווקא נגדה. לטפירו הגיעו אתמול שתיים כאלה על מכות למתן נאור.

טפירו שחקן שאני לא סובל שהוא משחק נגדנו ומת שכל שחקן אצלנו ישחק כמוהו. קצת מלוכלך (במידה), מטפטף המון שקרים לשופטים וזה משפיע. במגרש זה מעצבן מאוד אבל אני לא מצפה ממנו לתת פחות מ-100% באף משחק (ואני לא חושב שזה דווקא נגד הפועל, זה הסגנון שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
ranjef כתב:
וואו איזה משחק מעצבן.
נס ציונה קודם כל הגיעו בטירוף כאילו זה גמר גביע, גודס כמו שלא ראינו בארץ לפני כן, ופתאום גם נואלס נהיה תותח.
מנגד אנחנו עם האפאטיות והאדישות שקיימת מאז הפציעה של רביב.
הם עשו כ״כ הרבה נקודות במתפרצות ובריבאונד התקפה, שזה פשוט מרתיח. אוונס והארפר היו היום שוב שני תיירים.
לא מחוברים, לא נראים כ״כ רוצים, אוונס נותן קצת הגנה, אבל לא מסוגל לעשות סל. בהתקפה הוא מביך רק קצת פחות
מאריאלי. מתברר ש-״המשחקים הטובים״ שלו ושל הארפר היו יוצאי הדופן, ולא ההיפך.
הארפר לא נתן אפילו הגנה.
אגב, השחקן הכי טוב בהפועל היה היום קאונסיל. להרבה אנשים אולי קשה להודות פה, אבל זאת האמת. 18 נק׳, 4 אס׳, 6 ריב׳, 2 חטיפות, 3 איבודים. גם המדד שלו הכי גבוה בקבוצה בהפרש גבוה מהשאר.
אם יש שחקן גבוה טוב זמין - הייתי מחליף את אוונס או הארפר לפני קאונסיל. כי רביב יחזור מתישהו, ומתחת לסל אין לנו כלום.
אוונס לא רק שלא ניתן להשוואה מול הגבוהים הזרים של נס ציונה, הוא פחות טוב מטל דן.

הפסדנו אז יש פתאום אפאטיות ואדישות?
חשבתי שמשפטים מטומטמים כאלה הם נחלת פורום הכדורגל.

הדבר היחיד שהשתנה מאז הפציעה של רביב זה שאין לנו את רביב (וגם בגלל שהקבוצות היריבות יכולות לשים שני שחקנים על קרלון אז גם אותו אין לנו).
שום אדישות שלא הייתה קודם, שום אפאטיות שלא הייתה קודם, פשוט זאת היכולת של הסגל הנוכחי שלנו.

למזלנו נחלצנו מלהביא את גודס שכמו שראינו אתמול הוא פשוט לא שחקן שמתאים להפועל תל אביב.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
איתי, אתה טוען שרביב הוא המסמר ההגנתי ששומר יריבות סביב ה70, ובלעדיו קיבנו 94 בראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
רביב שומר טוב מאד, ב3 רמות מעל קאונסיל ואריאלי. ומעבר לזה, כשקולעים יותר אז גם סופגים פחות. כשמחטיאים הרבה לעומת זאת, וכשהיריבה בטירוף כמו אתמול, ולא מוגבלת התקפית כמו ראשלצ, אז גם חוטפים הרבה במתפרצות.
לא היינו שווים 94 בראש אתמול, השופטים אחראים לחצי מזה. אבל רביב שומר מעולה, ואין לנו מחליפים ברמה שלו, בשני צדי המגרש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 22:05 
עם רביב אנחנו קולעים יותר באחוזים גבוהים יותר וההתקפה זורמת יותר.
ברור שזה אומר שליריב יש פחות סלים קלים בהתקפות מעבר.
ועדין לא הייתה שום סיבה למשחק ההגנה החלש של הפועל אתמול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: יום שני, 20:45, נס ציונה - משחק עונה
הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 22:13 
ברגע שאין לך גארדים שיכולים לשמור ולהפעיל לחץ על הכדור - זה מה שקורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2014, 00:17 
סמל אישי של המשתמש
גם ברגע שלכל הגבוהים שלך פלוס מתן נאור יש 2 פאולים ומעלה בסוף הרבע הראשון אתה לא יכול לשמור אגרסיבי על הגבוהים (לא שהרפר יכול לשמור אגרסיבי באופן כללי).
בקיצור עם כל הכבוד לירידה ביכולת ההתקפית (קלענו 75 במקום הממוצע שהוא לדעתי קצת פחות מ80, לא כזה הבדל גדול) השופטים ביצעו אירוע רב נפגעים בהגנה שלנו והכריעו בכבודם ובעצמם את המשחק.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2014, 00:18 
ItaiH6 כתב:
גם ברגע שלכל הגבוהים שלך פלוס מתן נאור יש 2 פאולים ומעלה בסוף הרבע הראשון אתה לא יכול לשמור אגרסיבי על הגבוהים (לא שהרפר יכול לשמור אגרסיבי באופן כללי).
בקיצור עם כל הכבוד לירידה ביכולת ההתקפית (קלענו 75 במקום הממוצע שהוא לדעתי קצת פחות מ80, לא כזה הבדל גדול) השופטים ביצעו אירוע רב נפגעים בהגנה שלנו והכריעו בכבודם ובעצמם את המשחק.

די עם הבכיינות הזאת, השופטים לא הכריעו כלום, נס ציונה רצו יותר, נס ציונה מוכשרים יותר והגיע להם לנצח.
הם שיחקו פיזי, זה נכון, אבל גם אנחנו משחקים ככה וככה צריך לשחק כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2014, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
ארדיטי כתב:
ItaiH6 כתב:

די עם הבכיינות הזאת, השופטים לא הכריעו כלום, נס ציונה רצו יותר, נס ציונה מוכשרים יותר והגיע להם לנצח.
הם שיחקו פיזי, זה נכון, אבל גם אנחנו משחקים ככה וככה צריך לשחק כדורסל.

בן אדם, גם אם תחזור על משהו לא נכון אלף פעם הוא לא יהפוך לנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ינואר 2014, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
סגור לי ת'פינה עם אנתוני גודס :HEART2: :HEART2:

אנתוני גודס, מתי אתה עוזב את ישראל?
אני חושב שביום ראשון.

התחנה הבאה שלך זה שולה הצרפתית. האם אתה הולך לשם ולא ממשיך בנס ציונה זה הכל בגלל הכסף?
לא, בסופו של יום הגעתי להחליף את טיילר האניקט והם לא היו יכולים להציע לי חוזה עד סוף העונה. הם רצו להשאיר אותי לעוד כמה שבועות עד שטיילר חוזר, אבל לא היתה הבטחה שאשאר מעבר לזה אז הייתי חייב לקחת דיל שיבטיח שאני משחק עד סוף העונה.

לא הייתה לך אפשרות לחתום בקבוצה אחרת בישראל.
לא, אני יכול לבצע העברה רק פעם אחת כאן ולא היתה לי אפשרות לשחק בשלוש קבוצות שונות בעונה אחת.

קצת מבאס לעזוב דווקא כשמצאת את הקצב שלך, 20 נקודות למשחק בנס ציונה.
כן, אתה יודע, התאקלמתי ודברים הלכו טוב, אבל ידעתי מלכתחילה שזה המצב ואני על תקן שחקן זמני.

בוא נחזור להתחלה – הגעת להפועל באמצע העונה שעברה אחרי שהרשמת בבי.סי. קייב. לקח לך קצת זמן, אבל הפכת לקלעי המוביל בקבוצה, ועוד כשחקן שישי. נראה היה שסגנון המשחק בהפועל ממש התאים לך.
כן, אני חושב שבהפועל היה לי הרבה חופש במסגרת ההתקפה וזה הרגיש נוח עבורי. לא היו יותר מדי חוקים מלבד להעניש בכל מהלך.

במדי הפועל חולון. "אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו"
במדי הפועל חולון. "אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו". צילום: ספי מגריזו
ואז בסוף העונה החלטת לעבור להפועל חולון. מדוע?
הרגשתי שזו הסיטואציה הכי טובה עבורי מבחינת כדורסל ומבחינה פיננסית.

בדיעבד, טעות.
לא הייתי אומר שטעות, דברים לא הלכו בחולון, אבל אני לא מתחרט על שום דבר. אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו. זה נתן לי אקסטרה מוטיבציה. למרות שלא שיחקתי טוב למדתי הרבה בחולון מבחינת כדורסל. ליאור ליובין היה שחקן גדול והוא עושה עבודה נהדרת בלימוד המשחק. יש לי הערכה אדירה אליו.

מוזר, כי כשראיתי אותך בחולון תמיד נדמה היה שאתה עומד בפינה ומתופקד כרול פלייר במקום ליזום מהלכים.
בדיוק, זה בערך מה שהלך. הרגשתי שאני בפינה הרבה, אבל אני לא מאשים אף אחד, זה פשוט איך שמשחק ההתקפה היה. הרגשתי שהפכתי שם לשחקן כדורסל יותר טוב דרך מה שלמדתי באימונים, זה פשוט לא בא לידי ביטוי במשחקים.

בהפועל ת"א היית כל כך אהוד. האם ה-30 אלף דולר שקיבלת יותר בחולון היו טיעון מנצח עבורך לעשות את המעבר?
אנשים לא אוהבים לומר שזה בגלל הכסף, אבל צריך להסתכל על קריירה של ספורטאי – אין לנו הרבה זמן לשחק, ואתה חייב למקסם את מה שאתה יכול להרוויח. אתה לא יכול להמשיך לקבל פחות שנה אחרי שנה. זה לא שעשיתי כסף גדול עד היום. זה גם לא מובטח שאהיה בריא בשבוע הבא. אולי הייתי מוכן להתפשר על הצעה נמוכה יותר ב-20-10 אלף דולר, אבל כשמתחילים לדבר על 40-30 אלף דולר, זו כבר משכורת שנתית של בן אדם במקומות מסוימים. האם באמת הייתי נותן ממוצעים שונים כל כך אם הייתי נשאר? אי אפשר לדעת.

אז זו לא הייתה החלטה קשה מדי.
נכון. האמת היא שאפילו לא שמעתי יותר מדי את המספרים מצד הפועל, כי הם לא ממש יכולים היו להתקרב למה שדרשתי, וזה לא הגיע לכדי הצעה רשמית.

הגעת לחולון אחרי שהרשמת מאוד בסדרת הפלייאוף נגד מכבי והיו ציפיות גדולות ממך מצד האוהדים. הם די התאכזבו.
נכון, היו להם את כל הסיבות להיות מאוכזבים, במיוחד אחרי ההצלחה והציפיות שיצרתי. התקשיתי להשתלב בחולון, התקשיתי למצוא את הקצב שלי. אני לא יכול לומר שהרגשתי בחולון נוח ב-100% לאורך זמן וכשזה המצב והימים שלך פחות טובים, אתה תהיה יותר מתוח ותשחק לא טוב. זה כמו אפקט הדומינו.

הזכרתי את אוהדי חולון, היה לך עימות איתם בשבוע שעבר כשהיית בהדר יוסף במשחק של חולון נגד הפועל ת"א. מה קרה שם?
אתה יודע, אוהדי חולון מלאי תשוקה בצורה קיצונית. הם זרקו לכיווני כמה מילים, לא עשיתי שום דבר. הם דיברו ראשונים, רק עניתי להם קצת וזהו. ממה ששמעתי כל הסיטואציה נופחה לגמרי. אף אחד לא נפגע.

הרגשת שהם קרובים לתקוף אותך?
לא חששתי, אני בא מקליפורניה בן אדם. ירו לעברי בעבר.

באמת ירו בך?
לא ירו בי, ירו לעברי, לכיוון שלי. אני לא מודאג מאוהדים קטנים במגרש כדורסל.

רגע, רגע, ניסו להתנקש בך?
אני לא חושב שאני הייתי המטרה, אבל הייתי בקו האש כמו שאומרים. זה מה שנקרא A drive-by shooting. זה די נפוץ ונורמלי בארה"ב. חחחח.

היית כל כך מבוקש בקיץ ופתאום אחרי ששוחררת מחולון היית יותר מחודש בלי קבוצה. בטח הרגשת כמו damaged goods (סחורה פגומה).
חחח. היו לי בערך שלוש אופציות שנפלו ברגע האחרון. זה היה מאוד מתסכל, בשלב מסוים אפילו התחלתי לארוז ואז לקחו שחקן אחר במקומי. זה מכביד עליך כי כולם משחקים ומתאמנים, אתה צופה בטלוויזיה ונהיה מתוסכל. פשוט שמתי את מבטחי באלוהים שהכל יסתדר בזמן הנכון.

ותודה לאל שטיילר האניקט נפצע.
חחחח. לא, אני לא רוצה להודות לו על זה. אני לא מאחל פציעה לאף אחד, אבל זה קרה. הסתדר טוב.

אתה בטח יודע שהפועל ת"א מחפשת כבר הרבה זמן גארד שיחליף את וינסנט קאונסיל. כששוחררת מחולון זה נראה כמעט ודאי שתחזור לשם. אני יודע שאתה רצית. למה זה לא קרה?
ובכן, ארז (אדלשטיין; ע"צ) פשוט היה מרוצה מהקבוצה שלו. הוא לא חשב שאני מתאים לשיטה או לקבוצה שלו השנה. אני מדבר איתו כל הזמן, הוא כמו האב הישראלי שלי. אני מכבד את דעתו, ארז מאמן חכם מאוד, הוא יודע מה הוא רוצה ואת החתיכות שהוא צריך כדי לנצח משחקים. אני יודע שהרבה אנשים קיוו שאחזור וזה היה יכול להיות נחמד אם זה היה קורה, במיוחד כשרביב לימונד בחוץ עכשיו. זו יכול היה להיות מושלם.

מה אדלשטיין אמר לך? למה אתה לא מתאים עבורו?
באופן עקרוני הוא רצה רכז טהור.

אתה לא יכול לשחק פוינט גארד?
אני יכול, שיחקתי פוינט גארד לסרוגין לאורך הקריירה שלי. באוקראינה שיחקתי המון כפוינט גארד ואפילו בשנה שעברה. אולי ארז שכח, אבל בסדרה נגד מכבי שיחקתי הרבה כרכז כשדמונטז סטיט נקלע לבעיית עבירות ובר טימור התקשה. כנראה הוא פשוט רצה רכז טהור וזה בסדר.

הגעת למשחקי הבית של הפועל אחרי שהצטרפת לנס ציונה. עשית סקאוטינג?
לא בהכרח, הייתי משועמם. ג'וש אוונס חבר טוב שלי, שיחקנו יחד בקולג' ורציתי לתמוך בו ולראות את החוויה של הקהל של הפועל כאוהד. חוויתי את זה מהפרקט וזה נחמד לראות זאת מהיציע. הלב שלי תמיד יהיה עם הפועל, זה כמו האהבה הראשונה שלך. אני מקווה שיום אחד אחזור לשם.

שיחקת כאן בשלוש קבוצות עם קהל אוהדים רועש. איך היית מדרג אותם?
לנס ציונה יש אוהדים נהדרים, הם מזכירים לי את אוהדי הפועל. הם אמנם פחות משוגעים אבל תומכים בך, בין אם אתה מפסיד או מנצח. לעומת זאת בחולון, אם אתה מפסיד כמה משחקים הם לא יהיו כל כך מרוצים ולא תמיד תקבל שם אהבה.

המחליף שלך בהפועל זה קרלון בראון, שהגיע במשכורת נמוכה בהרבה והוא משחק כמו מועמד ל-MVP.
בהחלט, אני חושב שמגיע לו תואר ה-MVP כבר עכשיו על מה שהוא עשה ועל היציבות שלו. נגדנו ביום שני זה היה המשחק הרע הראשון שלו העונה וזה אומר הרבה כי כל קבוצה בעולם עושה סקאוטינג ומתכוננת אליו.

אז איך זה היה לבעוט לו ולהפועל בתחת במשחק האחרון?
לא יכול לשקר, נהניתי מזה. אבל דבר אחד ששמתי לב אליו זה כמה האוהדים היו מאוכזבים וכעוסים. זה היה קצת חמוץ-מתוק, אני אוהב את אוהדי הפועל והתשוקה שלהם וזה היה קצת עצוב. אבל בסופו של יום אני תחרותי וכל מי שמתמודד מולי אנסה להרוג אותו.

קרלון אמר שהשיפוט במשחק הזה היה הכי גרוע שהוא אי פעם ראה.
כן, אני לא מאמין בזה. אני חושב שהוא היה דומה למה שהולך לאורך כל העונה. זה בהחלט היה משחק אגרסיבי, אבל ככה הפועל משחקת. הם ידועים כקבוצה הכי אגרסיבית בליגה ואתה צריך להתכונן בהתאם ולהיות פיזי נגדם.

אפילו דחפת את ג'סטין הארפר במיני תגרה שהתפתחה שם.
כן, יש חוק לא כתוב בכדורסל – כשיש עימות בין שני שחקנים ואתה מנסה להפריד, אתה תופס את השחקן שלך. אתה לא נוגע בשחקן היריב, אתה לא מכיר אותו. כשהוא נגע בחבר שלי, פרסטון נואלס, הייתי חייב להגיב.

מה אתה חושב באופן כללי על השיפוט בארץ?
אני יכול לומר לך שנותנים פה לשחק הרבה יותר מאשר באוקראינה, שם כל דבר זה פאול. פה אתה צריך להרוויח את השריקה וזה טוב לליגה.

הזכרת ששיחקת עם ג'וש אוונס בקולג', בסטנפורד. זה קולג' יוקרתי, אתה גם מביע את עצמך מצוין. מה למדת, בן אדם?
חחחחח. תקשורת, אני רוצה שתדע שאני בוגר גאה של סטנפורד. הוא דורג השנה כקולג' מספר 1 בארה"ב מבחינה אקדמית. בפעם הראשונה, לפני הרווארד אפילו. אני מאוד גאה בזה.

היו לך ציונים טובים?
כן, זה מקום נהדר אבל אם אתה רוצה לדבר עם מישהו ממש חכם, דבר עם ג'וש אוונס. היינו קוראים לו "המחשב" או "הרובוט" בקולג' כי הוא פשוט יודע הכל. הוא חכם ברמות אחרות, הוא מדען טילים. אני בדיוק עומד לצאת איתו לארוחת ערב.

בשבת יש לך את מכבי.
כן, ננסה לבוא לנוקיה ולהשיג ניצחון.

זה מוזר לעלות למשחק בידיעה שהוא האחרון שלך והתוצאה לא ממש תשפיע על עתידך.
זה מוזר, אבל אני מתחרה ואני אוהב לשחק עם חבריי לקבוצה. יש לי עוד הזדמנות אחת לחלוק איתם את הפרקט וזה כבוד עבורי.

מה תגיד על מאיר?
מאיר? טפירו, בן אדם, זה האיש שלי! Captain Tap! זה מצחיק, כשהייתי בחולון ועשינו עליו סקאוטינג, ליאור אמר לנו שהוא שחקן כל כך חכם שיש לו בקריירה יותר אסיסטים מלכל הקבוצה שלנו ביחד. איך הוא רואה את המגרש, איך הוא מכניס כדורים, שחקן גדול. ולעשות את מה שהוא עושה בגילו – אני מוריד בפניו את הכובע. מדהים. זה מצחיק, כשרואים אותו אתה אומר 'אוי, הוא כל כך איטי', אבל הוא מגיע לאן שהוא צריך להגיע.

נראה אותך ביורוליג בעתיד או שהמטרה היא להגיע ל-NBA יום אחד?
אני לא יותר מדי מאוהב ב-NBA. אני נהנה מהחוויה בחו"ל, לראות מדינות חדשות, לנסוע בעולם. בסוף היום ארה"ב תמיד תהיה שם, אני אתמסד ואחיה את שארית חיי שם. אם אוכל למצוא קבוצת יורוליג זה יהיה נפלא ואם אקבל קריאה מה-NBA יום אחד זה יהיה מרגש אבל אני לא רודף אחרי חלומות. אני גמרתי עם מחנות קיץ. זה היה כיף, היה לזה ערך, אבל די.

אולי תחזור לישראל בשנה הבאה?
בהחלט אשמח. זה כמו בית שני, הייתי בסינמה סיטי ונתקלתי במישהו שאני מכיר. זה מצחיק, אני במדינה זרה ויש לי פה כל כך הרבה חברים. המזג אוויר כמו בקליפורניה, האוכל טוב, הנסיעות קצרות, אני אוהב את ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 251 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: