סגור לי ת'פינה עם אנתוני גודס
אנתוני גודס, מתי אתה עוזב את ישראל?
אני חושב שביום ראשון.
התחנה הבאה שלך זה שולה הצרפתית. האם אתה הולך לשם ולא ממשיך בנס ציונה זה הכל בגלל הכסף?
לא, בסופו של יום הגעתי להחליף את טיילר האניקט והם לא היו יכולים להציע לי חוזה עד סוף העונה. הם רצו להשאיר אותי לעוד כמה שבועות עד שטיילר חוזר, אבל לא היתה הבטחה שאשאר מעבר לזה אז הייתי חייב לקחת דיל שיבטיח שאני משחק עד סוף העונה.
לא הייתה לך אפשרות לחתום בקבוצה אחרת בישראל.
לא, אני יכול לבצע העברה רק פעם אחת כאן ולא היתה לי אפשרות לשחק בשלוש קבוצות שונות בעונה אחת.
קצת מבאס לעזוב דווקא כשמצאת את הקצב שלך, 20 נקודות למשחק בנס ציונה.
כן, אתה יודע, התאקלמתי ודברים הלכו טוב, אבל ידעתי מלכתחילה שזה המצב ואני על תקן שחקן זמני.
בוא נחזור להתחלה – הגעת להפועל באמצע העונה שעברה אחרי שהרשמת בבי.סי. קייב. לקח לך קצת זמן, אבל הפכת לקלעי המוביל בקבוצה, ועוד כשחקן שישי. נראה היה שסגנון המשחק בהפועל ממש התאים לך.
כן, אני חושב שבהפועל היה לי הרבה חופש במסגרת ההתקפה וזה הרגיש נוח עבורי. לא היו יותר מדי חוקים מלבד להעניש בכל מהלך.
במדי הפועל חולון. "אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו"
במדי הפועל חולון. "אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו". צילום: ספי מגריזו
ואז בסוף העונה החלטת לעבור להפועל חולון. מדוע?
הרגשתי שזו הסיטואציה הכי טובה עבורי מבחינת כדורסל ומבחינה פיננסית.
בדיעבד, טעות.
לא הייתי אומר שטעות, דברים לא הלכו בחולון, אבל אני לא מתחרט על שום דבר. אם לא הייתי נחתך משם ולא הייתי יושב על הספה במשך חודש לא הייתי משחק עם הקוף על הגב כמו עכשיו. זה נתן לי אקסטרה מוטיבציה. למרות שלא שיחקתי טוב למדתי הרבה בחולון מבחינת כדורסל. ליאור ליובין היה שחקן גדול והוא עושה עבודה נהדרת בלימוד המשחק. יש לי הערכה אדירה אליו.
מוזר, כי כשראיתי אותך בחולון תמיד נדמה היה שאתה עומד בפינה ומתופקד כרול פלייר במקום ליזום מהלכים.
בדיוק, זה בערך מה שהלך. הרגשתי שאני בפינה הרבה, אבל אני לא מאשים אף אחד, זה פשוט איך שמשחק ההתקפה היה. הרגשתי שהפכתי שם לשחקן כדורסל יותר טוב דרך מה שלמדתי באימונים, זה פשוט לא בא לידי ביטוי במשחקים.
בהפועל ת"א היית כל כך אהוד. האם ה-30 אלף דולר שקיבלת יותר בחולון היו טיעון מנצח עבורך לעשות את המעבר?
אנשים לא אוהבים לומר שזה בגלל הכסף, אבל צריך להסתכל על קריירה של ספורטאי – אין לנו הרבה זמן לשחק, ואתה חייב למקסם את מה שאתה יכול להרוויח. אתה לא יכול להמשיך לקבל פחות שנה אחרי שנה. זה לא שעשיתי כסף גדול עד היום. זה גם לא מובטח שאהיה בריא בשבוע הבא. אולי הייתי מוכן להתפשר על הצעה נמוכה יותר ב-20-10 אלף דולר, אבל כשמתחילים לדבר על 40-30 אלף דולר, זו כבר משכורת שנתית של בן אדם במקומות מסוימים. האם באמת הייתי נותן ממוצעים שונים כל כך אם הייתי נשאר? אי אפשר לדעת.
אז זו לא הייתה החלטה קשה מדי.
נכון. האמת היא שאפילו לא שמעתי יותר מדי את המספרים מצד הפועל, כי הם לא ממש יכולים היו להתקרב למה שדרשתי, וזה לא הגיע לכדי הצעה רשמית.
הגעת לחולון אחרי שהרשמת מאוד בסדרת הפלייאוף נגד מכבי והיו ציפיות גדולות ממך מצד האוהדים. הם די התאכזבו.
נכון, היו להם את כל הסיבות להיות מאוכזבים, במיוחד אחרי ההצלחה והציפיות שיצרתי. התקשיתי להשתלב בחולון, התקשיתי למצוא את הקצב שלי. אני לא יכול לומר שהרגשתי בחולון נוח ב-100% לאורך זמן וכשזה המצב והימים שלך פחות טובים, אתה תהיה יותר מתוח ותשחק לא טוב. זה כמו אפקט הדומינו.
הזכרתי את אוהדי חולון, היה לך עימות איתם בשבוע שעבר כשהיית בהדר יוסף במשחק של חולון נגד הפועל ת"א. מה קרה שם?
אתה יודע, אוהדי חולון מלאי תשוקה בצורה קיצונית. הם זרקו לכיווני כמה מילים, לא עשיתי שום דבר. הם דיברו ראשונים, רק עניתי להם קצת וזהו. ממה ששמעתי כל הסיטואציה נופחה לגמרי. אף אחד לא נפגע.
הרגשת שהם קרובים לתקוף אותך?
לא חששתי, אני בא מקליפורניה בן אדם. ירו לעברי בעבר.
באמת ירו בך?
לא ירו בי, ירו לעברי, לכיוון שלי. אני לא מודאג מאוהדים קטנים במגרש כדורסל.
רגע, רגע, ניסו להתנקש בך?
אני לא חושב שאני הייתי המטרה, אבל הייתי בקו האש כמו שאומרים. זה מה שנקרא A drive-by shooting. זה די נפוץ ונורמלי בארה"ב. חחחח.
היית כל כך מבוקש בקיץ ופתאום אחרי ששוחררת מחולון היית יותר מחודש בלי קבוצה. בטח הרגשת כמו damaged goods (סחורה פגומה).
חחח. היו לי בערך שלוש אופציות שנפלו ברגע האחרון. זה היה מאוד מתסכל, בשלב מסוים אפילו התחלתי לארוז ואז לקחו שחקן אחר במקומי. זה מכביד עליך כי כולם משחקים ומתאמנים, אתה צופה בטלוויזיה ונהיה מתוסכל. פשוט שמתי את מבטחי באלוהים שהכל יסתדר בזמן הנכון.
ותודה לאל שטיילר האניקט נפצע.
חחחח. לא, אני לא רוצה להודות לו על זה. אני לא מאחל פציעה לאף אחד, אבל זה קרה. הסתדר טוב.
אתה בטח יודע שהפועל ת"א מחפשת כבר הרבה זמן גארד שיחליף את וינסנט קאונסיל. כששוחררת מחולון זה נראה כמעט ודאי שתחזור לשם. אני יודע שאתה רצית. למה זה לא קרה?
ובכן, ארז (אדלשטיין; ע"צ) פשוט היה מרוצה מהקבוצה שלו. הוא לא חשב שאני מתאים לשיטה או לקבוצה שלו השנה. אני מדבר איתו כל הזמן, הוא כמו האב הישראלי שלי. אני מכבד את דעתו, ארז מאמן חכם מאוד, הוא יודע מה הוא רוצה ואת החתיכות שהוא צריך כדי לנצח משחקים. אני יודע שהרבה אנשים קיוו שאחזור וזה היה יכול להיות נחמד אם זה היה קורה, במיוחד כשרביב לימונד בחוץ עכשיו. זו יכול היה להיות מושלם.
מה אדלשטיין אמר לך? למה אתה לא מתאים עבורו?
באופן עקרוני הוא רצה רכז טהור.
אתה לא יכול לשחק פוינט גארד?
אני יכול, שיחקתי פוינט גארד לסרוגין לאורך הקריירה שלי. באוקראינה שיחקתי המון כפוינט גארד ואפילו בשנה שעברה. אולי ארז שכח, אבל בסדרה נגד מכבי שיחקתי הרבה כרכז כשדמונטז סטיט נקלע לבעיית עבירות ובר טימור התקשה. כנראה הוא פשוט רצה רכז טהור וזה בסדר.
הגעת למשחקי הבית של הפועל אחרי שהצטרפת לנס ציונה. עשית סקאוטינג?
לא בהכרח, הייתי משועמם. ג'וש אוונס חבר טוב שלי, שיחקנו יחד בקולג' ורציתי לתמוך בו ולראות את החוויה של הקהל של הפועל כאוהד. חוויתי את זה מהפרקט וזה נחמד לראות זאת מהיציע. הלב שלי תמיד יהיה עם הפועל, זה כמו האהבה הראשונה שלך. אני מקווה שיום אחד אחזור לשם.
שיחקת כאן בשלוש קבוצות עם קהל אוהדים רועש. איך היית מדרג אותם?
לנס ציונה יש אוהדים נהדרים, הם מזכירים לי את אוהדי הפועל. הם אמנם פחות משוגעים אבל תומכים בך, בין אם אתה מפסיד או מנצח. לעומת זאת בחולון, אם אתה מפסיד כמה משחקים הם לא יהיו כל כך מרוצים ולא תמיד תקבל שם אהבה.
המחליף שלך בהפועל זה קרלון בראון, שהגיע במשכורת נמוכה בהרבה והוא משחק כמו מועמד ל-MVP.
בהחלט, אני חושב שמגיע לו תואר ה-MVP כבר עכשיו על מה שהוא עשה ועל היציבות שלו. נגדנו ביום שני זה היה המשחק הרע הראשון שלו העונה וזה אומר הרבה כי כל קבוצה בעולם עושה סקאוטינג ומתכוננת אליו.
אז איך זה היה לבעוט לו ולהפועל בתחת במשחק האחרון?
לא יכול לשקר, נהניתי מזה. אבל דבר אחד ששמתי לב אליו זה כמה האוהדים היו מאוכזבים וכעוסים. זה היה קצת חמוץ-מתוק, אני אוהב את אוהדי הפועל והתשוקה שלהם וזה היה קצת עצוב. אבל בסופו של יום אני תחרותי וכל מי שמתמודד מולי אנסה להרוג אותו.
קרלון אמר שהשיפוט במשחק הזה היה הכי גרוע שהוא אי פעם ראה.
כן, אני לא מאמין בזה. אני חושב שהוא היה דומה למה שהולך לאורך כל העונה. זה בהחלט היה משחק אגרסיבי, אבל ככה הפועל משחקת. הם ידועים כקבוצה הכי אגרסיבית בליגה ואתה צריך להתכונן בהתאם ולהיות פיזי נגדם.
אפילו דחפת את ג'סטין הארפר במיני תגרה שהתפתחה שם.
כן, יש חוק לא כתוב בכדורסל – כשיש עימות בין שני שחקנים ואתה מנסה להפריד, אתה תופס את השחקן שלך. אתה לא נוגע בשחקן היריב, אתה לא מכיר אותו. כשהוא נגע בחבר שלי, פרסטון נואלס, הייתי חייב להגיב.
מה אתה חושב באופן כללי על השיפוט בארץ?
אני יכול לומר לך שנותנים פה לשחק הרבה יותר מאשר באוקראינה, שם כל דבר זה פאול. פה אתה צריך להרוויח את השריקה וזה טוב לליגה.
הזכרת ששיחקת עם ג'וש אוונס בקולג', בסטנפורד. זה קולג' יוקרתי, אתה גם מביע את עצמך מצוין. מה למדת, בן אדם?
חחחחח. תקשורת, אני רוצה שתדע שאני בוגר גאה של סטנפורד. הוא דורג השנה כקולג' מספר 1 בארה"ב מבחינה אקדמית. בפעם הראשונה, לפני הרווארד אפילו. אני מאוד גאה בזה.
היו לך ציונים טובים?
כן, זה מקום נהדר אבל אם אתה רוצה לדבר עם מישהו ממש חכם, דבר עם ג'וש אוונס. היינו קוראים לו "המחשב" או "הרובוט" בקולג' כי הוא פשוט יודע הכל. הוא חכם ברמות אחרות, הוא מדען טילים. אני בדיוק עומד לצאת איתו לארוחת ערב.
בשבת יש לך את מכבי.
כן, ננסה לבוא לנוקיה ולהשיג ניצחון.
זה מוזר לעלות למשחק בידיעה שהוא האחרון שלך והתוצאה לא ממש תשפיע על עתידך.
זה מוזר, אבל אני מתחרה ואני אוהב לשחק עם חבריי לקבוצה. יש לי עוד הזדמנות אחת לחלוק איתם את הפרקט וזה כבוד עבורי.
מה תגיד על מאיר?
מאיר? טפירו, בן אדם, זה האיש שלי! Captain Tap! זה מצחיק, כשהייתי בחולון ועשינו עליו סקאוטינג, ליאור אמר לנו שהוא שחקן כל כך חכם שיש לו בקריירה יותר אסיסטים מלכל הקבוצה שלנו ביחד. איך הוא רואה את המגרש, איך הוא מכניס כדורים, שחקן גדול. ולעשות את מה שהוא עושה בגילו – אני מוריד בפניו את הכובע. מדהים. זה מצחיק, כשרואים אותו אתה אומר 'אוי, הוא כל כך איטי', אבל הוא מגיע לאן שהוא צריך להגיע.
נראה אותך ביורוליג בעתיד או שהמטרה היא להגיע ל-NBA יום אחד?
אני לא יותר מדי מאוהב ב-NBA. אני נהנה מהחוויה בחו"ל, לראות מדינות חדשות, לנסוע בעולם. בסוף היום ארה"ב תמיד תהיה שם, אני אתמסד ואחיה את שארית חיי שם. אם אוכל למצוא קבוצת יורוליג זה יהיה נפלא ואם אקבל קריאה מה-NBA יום אחד זה יהיה מרגש אבל אני לא רודף אחרי חלומות. אני גמרתי עם מחנות קיץ. זה היה כיף, היה לזה ערך, אבל די.
אולי תחזור לישראל בשנה הבאה?
בהחלט אשמח. זה כמו בית שני, הייתי בסינמה סיטי ונתקלתי במישהו שאני מכיר. זה מצחיק, אני במדינה זרה ויש לי פה כל כך הרבה חברים. המזג אוויר כמו בקליפורניה, האוכל טוב, הנסיעות קצרות, אני אוהב את ישראל.