תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 13:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נעליים ובגדים שאינם מיוצרים במזרח
הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 14:30 
אני צריך המלצות לחברות/אתרים שמוכרים מוצרי ביגוד והנעלה (קז'ואל, סמארט קז'ואל) שלא יוצרו במזרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נעליים ובגדים שאינם מיוצרים במזרח
הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 15:50 
@ערן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 15:54 
אם זה בקטע של sweatshop אז American Apparel כאלו.

http://www.americanapparel.net/aboutus/ ... t/factory/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 17:25 
סמל אישי של המשתמש
הבגדים שלא מיוצרים במזרח מגיעים מכמה מקומות ספציפיים ודי קבועים. תיכף אפרט, אבל ראשית קח בחשבון שמדובר בפריטים שתמיד יהיו יקרים יותר. מה שכן, האיכות שלהם בפירוש הרבה יותר טובה (ואם מקפידים על הכביסה הנכונה הם יישמרו המון שנים); וכמו כן, בגד שמיוצר במדינות האלו נעשה בידי אנשים שמקבלים (לפחות) שכר מינימום ומוגנים על ידי חוקי ותנאי עבודה מודרניים. אני לא יודע אם השאלה שלך היא ממניעים אסתטיים או מוסריים, אבל לטעמי קנייה של פריטים כאלו משרתת את שני הפרמטרים.

בגדול אפשר לחלק את מדינות הייצור הרלוונטיות ככה, מהזול (יחסית) ליקר: פורטוגל > סקנדינביה וקנדה > בריטניה ואיטליה > ארה"ב ויפן. אני לא אפנה אותך ישירות לאתרים של החברות, כי את המותגים הבאים אתה יכול למצוא בכל מיני אתרים. עדיף לך לגגל, גם עכשיו זו סוף תקופת סייל החורף והמחירים ממש טובים: Garbstore (המותג אנגלי, הרוב מיוצר בפורטוגל), גם פרד פרי מייצרים חלק מחולצות הפולו והנעליים שלהם בפורטוגל (גם לא מעט במזרח, לכן צריך לשים לב בעמוד המוצר הספציפי), Norse Projects (הבגדים מיוצרים בתוך ה-EU, המותג עצמו דני), Our Legacy (כנ"ל, המותג עצמו משטוקהולם), נעליים של Grenson (אנגליה), חולצות מכופתרות של Gitman Vintage (ארה"ב), Woolrich Woolen Mills (ארה"ב), גם לניו באלאנס יש מבחר עשיר של נעליים שמיוצרות במפעל שלהם בפלימבי (אנגליה) או בארה"ב, ג'ינסים של Nudie (איטליה או שוודיה, חלקם מבד ג'ינס אורגני). יש עוד מותגים שעולים לי בראש אבל הם במחירים די מטורפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
מעניין! יש את הדברים האלו גם ברשתות? או שצריך לכתת רגליים לכל מיני חנויות נידחות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: נעליים ובגדים שאינם מיוצרים במזרח
הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 17:38 
סמל אישי של המשתמש
הכל ברשת. למיטב ידיעתי, חוץ מממש קצת ניו באלאנס (לא דגמי האופנה שלהם אלא דגמי הספורט) ומקום אחד על דיזנגוף שמוכר nudie, אף אחד מהנ״ל לא נמכר בארץ. כמובן שפה זה גם עולה פי 3-2 מהמחיר המקורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 19:42 
ערן כתב:
הבגדים שלא מיוצרים במזרח מגיעים מכמה מקומות ספציפיים ודי קבועים. תיכף אפרט, אבל ראשית קח בחשבון שמדובר בפריטים שתמיד יהיו יקרים יותר. מה שכן, האיכות שלהם בפירוש הרבה יותר טובה (ואם מקפידים על הכביסה הנכונה הם יישמרו המון שנים); וכמו כן, בגד שמיוצר במדינות האלו נעשה בידי אנשים שמקבלים (לפחות) שכר מינימום ומוגנים על ידי חוקי ותנאי עבודה מודרניים. אני לא יודע אם השאלה שלך היא ממניעים אסתטיים או מוסריים, אבל לטעמי קנייה של פריטים כאלו משרתת את שני הפרמטרים.

בגדול אפשר לחלק את מדינות הייצור הרלוונטיות ככה, מהזול (יחסית) ליקר: פורטוגל > סקנדינביה וקנדה > בריטניה ואיטליה > ארה"ב ויפן. אני לא אפנה אותך ישירות לאתרים של החברות, כי את המותגים הבאים אתה יכול למצוא בכל מיני אתרים. עדיף לך לגגל, גם עכשיו זו סוף תקופת סייל החורף והמחירים ממש טובים: Garbstore (המותג אנגלי, הרוב מיוצר בפורטוגל), גם פרד פרי מייצרים חלק מחולצות הפולו והנעליים שלהם בפורטוגל (גם לא מעט במזרח, לכן צריך לשים לב בעמוד המוצר הספציפי), Norse Projects (הבגדים מיוצרים בתוך ה-EU, המותג עצמו דני), Our Legacy (כנ"ל, המותג עצמו משטוקהולם), נעליים של Grenson (אנגליה), חולצות מכופתרות של Gitman Vintage (ארה"ב), Woolrich Woolen Mills (ארה"ב), גם לניו באלאנס יש מבחר עשיר של נעליים שמיוצרות במפעל שלהם בפלימבי (אנגליה) או בארה"ב, ג'ינסים של Nudie (איטליה או שוודיה, חלקם מבד ג'ינס אורגני). יש עוד מותגים שעולים לי בראש אבל הם במחירים די מטורפים.

תודה רבה ערן, את חלקם של המותגים אני מכיר (ראה בהמשך) ואת היתר אבדוק.

למען האמת השאלה שלי נובעת משני המניעים שציינת. עד היום השתדלתי לקנות כמה פריטים בכל נסיעה לחו"ל, אבל בשנה האחרונה אני מנסה לגוון ולהרחיב את האפשרויות שאני מכיר ואוהב, הרבה מזה בזכות ובעזרת הבלוג המצוין שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
האם יכול להיות מצב שתאשרו לרכוש דברים שיוצרו במזרח? או שלנצח הם תקועים שם והיה עדיף מבחינה מוסרית שיסגרו את כל המפעלים שם והעובדים יהפכו למחוסרי עבודה?

אני מתכוון, אם פתאום נגיד יהיה מפעל באינדונזיה שיתן שכר מינימום (בהתאם למתאים באינדונזיה), האם תדעו מזה ותאשרו לרכוש בגדים שיוצרו שם?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
אני לא "מאשר" שומדבר. אני יכול לומר שבאופן אישי, אני מסתכל על העניין קודם כל מבחינה אופנתית-אסתטית: מה יפה בעיני, איזה מותג שווה שאוציא עליו כסף וכו'. בגדים אצלי זה קצת יותר מתחביב ולכן אני מעדיף לקנות משהו שהוא לא רק פונקציונלי וזול. ארץ הייצור היא רק פועל יוצא של זה. ולכן, כל עניין המוסר או איך שתקרא לזה הוא לא המטרה או הסיבה העיקרית, אלא בסך הכל נדבך נוסף שלא ממש מהווה שיקול בהחלטה שלי.

פרננדו פסואה, שמח לדעת שיש מי שקורא, אשמח לעזור לגבי התלבטויות אם יהיו לך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 09:54 
bloodbrother כתב:
האם יכול להיות מצב שתאשרו לרכוש דברים שיוצרו במזרח? או שלנצח הם תקועים שם והיה עדיף מבחינה מוסרית שיסגרו את כל המפעלים שם והעובדים יהפכו למחוסרי עבודה?

אני מתכוון, אם פתאום נגיד יהיה מפעל באינדונזיה שיתן שכר מינימום (בהתאם למתאים באינדונזיה), האם תדעו מזה ותאשרו לרכוש בגדים שיוצרו שם?

זה לא ממש קשור לאשכול, כי באשכול מדברים בעיקר על אופנה, אבל יש בזה משהו והכי נחמד זה שיש לי הזדמנות לדחוף שוב את פרוייקט החולצות של פלאנט מאני (הלינק הוא לחלק בסיפור שמדבר על האנשים, אבל תראו הכל)

הם עשו כתבה יפה על תנאי ההעסקה בבנגלדש - שאמנם הם לא sweatshops אבל הם גם לא כל כך רחוק מזה,
מול תנאי ההעסקה במדינה קצת יותר נורמאלית כמו קולומביה שעומדים בפני סגירה כי התנאים טובים מידי

אז כן, אם העולם המערבי יחליט שהוא לא קונה בגדים שיוצרו בתנאים של העובדים בבנגלדש, וזה ממש לא רק שכר המינימום במדינה - העולם יהיה מקום קצת יותר הוגן. התעשיה הזו כיום היא תעשיה רודפת עוני, והמפעל הבא שיפתח יהיה במקום הבא בו ניתן לנצל את האוכלוסיה המקומית ויעוף משם ברגע שיהיה לו עוד מקום.

הבעיה העיקרית שלי בתור צרכן היא שאין לי דרך לדעת איפה באמת ייצרו את הבגדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 13:33 
bloodbrother כתב:

קודם כל ולפני הכל, אני מאשר לך בזאת, למפרע, לקנות מה שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.

אני מניח שאתה מבין שאין לי את היומרה לחשוב ששני הסוודרים שאני אקנה מחברה שמעסיקה את עובדיה באופן הוגן, ולא מגאפ שמייצרים בסווטשופס בבנגלדש, ישנו את העולם או את חייהם של הפועלים בבנגלדש. לכן, השאלה שלך לא רלבנטית, אני לא אקנה שום דבר שלא יפה בעיני גם אם הוא מיוצר על ידי פועלים אנגלים שמרוויחים שכר של בנקאים וכמובן שיש לי גם המון פריטים בארון שיוצרו במזרח בתנאי עבדות. יחד עם זאת, אם יש בגדים שהם גם יפים ויחודיים יחסית למה שתקנה בגאפ או בקסטרו, גם מיוצרים בתנאי עבודה הוגנים והם גם בדרך כלל עמידים ואיכותים יותר, אני רואה ערך מוסף בקנייתם. אם נמשיל את זה לתחום שאתה אוהב, יש הבדל בין מוזיקה בייצור המוני, למשל ג'סטין ביבר ודומיו, לבין להקות אינדי אמריקאיות שניתן לראות רק במועדונים אפלים בסאן פרנסיסקו, אין שום מניעה לצרוך את שניהם במקביל אבל החוויה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 14:24 
ערן כתב:
הכל ברשת. למיטב ידיעתי, חוץ מממש קצת ניו באלאנס (לא דגמי האופנה שלהם אלא דגמי הספורט) ומקום אחד על דיזנגוף שמוכר nudie, אף אחד מהנ״ל לא נמכר בארץ. כמובן שפה זה גם עולה פי 3-2 מהמחיר המקורי.

בניו באלאנס יש כיום ארבעה דגמים שמיוצרים בארה"ב/אנגליה ומיובאים לישראל, המחיר שלהם בהתאם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 14:42 
אשכול מעולה. אשתמש םה בהרבה המלצות.
תודה ערן
שאלת תם מתוך סקרנות- ממה נובעים ההבדלים באיכות (אם נשים בצד את הסחורה הנחותה בהגדרה). זה חומרים אחרים? מכונות אחרות? איכות תפירה?
הרי יש גם לא מעט מוצרים שמיוצרים בסין ובמזרח באיכות גבוהה מאוד. קניתי עכשיו תיק TARGUS ללפטופ שהוא אמנם לא איזה טופ עיצובי, אבל זה חתיכת סוס מבחינת רמת הגימור ואיכות החומר (+אחריות לכל החיים).
תודה לעונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
לגבי חומרים, בדרך כלל מדובר ב-100 אחוז כותנה (או צמר), בלי מרכיבים סינתטיים. כמובן שהיא מעובדת בדרגות שונות בהתאם לצורך (רכה יותר לחולצות, קשיחה יותר לז'קטים/מעילים).
איכות התפירה היא הרבה יותר מוקפדת, ובהרבה מקרים (בייחוד בקבוצת המדינות היותר יקרות שציינתי - בריטניה, ארה"ב, יפן) מדובר בעבודת יד של ממש. כמובן שיש דגש גדול מאוד ברמה העיצובית.
הנה למשל סרטון שמתאר את תהליך העבודה ב-Gitman Vintage, שיושבים בפנסילבניה ועושים חולצות מכופתרות נהדרות:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
ועוד סרטון נהדר, שהמשתמש "הצלם" שלח לי בזמנו, שמראה את תהליך הייצור של נעלי ניו באלאנס במפעל בפלימבי שבאנגליה:

בקיץ 2012 הם חגגו 30 שנה למפעל ואפילו הוציאו מהדורה מיוחדת עם 3 דגמים, שכל אחד מהם הוא על שמו של עובד במפעל ועוצב בהשראתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 15:34 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
שאלת תם מתוך סקרנות- ממה נובעים ההבדלים באיכות (אם נשים בצד את הסחורה הנחותה בהגדרה). זה חומרים אחרים? מכונות אחרות? איכות תפירה?

אני לא חושב שזה הוגן להניח שהמוצאים "הסיניים" הם באיכות נמוכה יותר א-פריורי.
פעם עבדתי באיזה מקום שבין השאר היה מזמין מוצרים מסין. כשהיינו מזמינים מוצר היצרן היה שואל באיזו איכות אנחנו רוצים את זה, ושולח לנו דוגמיות של מוצר מקביל בכמה רמות איכות שונות (מדובר על כל המוצרים בעולם, מאלקטרוניקה דרך הלבשה וכלה בשקיות ניילון), כל רמת איכות והמחיר שלה.
אני בטוח שב"מזרח" יכולים לייצר לך באותה קלות גם בגדים ברמה הכי גבוהה שיש בעולם, אבל מן הסתם פער המחירים יהיה קטן בהרבה (מאשר במקרה של איכות שכונה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 18:51 
תודה ערן, סרטונים מעניינים. זה אשכרה ייצור המוני בשיטות עבודה של craft ולא של mass production...
וטקנו, כנראה אתה צודק. כשמזמינים חרא ומשלמים גרושים מקבלים דרעק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 19:32 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שמה שרואים בסרטונים האלה זה די אותן שיטות עבודה שמשתמשים בהן בsweatshops רק שזה לא נעשה בתנאי sweatshop (כולל כמובן השכר).
אין ממש דרך אחרת לתפור בגדים וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים שההבדל הוא קודם כל בחומרי הייצור, אבל אני בכל זאת לא בטוח שאתה צודק. תראה למשל את הסרטון הזה, שמתאר את מפעל הנעליים של Red Wing במינסוטה:

ההון האנושי והטכנולוגיה/מכניקה שמושקעים בכל זוג נעליים בודד הם פי כמה וכמה מאשר מה שקורה בסדנאות עבודה במזרח הרחוק.
נכון, זה ואלו שלעיל הם סרטוני תדמית מושקעים ואני בטוח שהם מייפים את המציאות, אבל אפשר בקלות להתרשם מתנאי העבודה הפיזיים השונים. זו עבודת יד לכל דבר, והמחיר שלה בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 ינואר 2014, 23:51 
סמל אישי של המשתמש
אני רק אומר שגם במזרח מייצרים הכול ב"עבודת יד".
זה לא שמפעלי הבגדים בסין זה איזה פלא טכנולוגי של רובוטיקה עתידנית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 00:05 
בוודאי שלא, ייצור המוני של בגדים הוא מכפלה של מספר אנשים על מכונות תפירה כאלה ואחרות.
אני לא חושב שהמשמעות של ייצור המוני היא רק מיכון, אלא ברמה העקרונית רמת מקצועיות, ההכשרה וההשקעה (בזמן ובחומר) לכל יחידת תפוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אני רק אומר שגם במזרח מייצרים הכול ב"עבודת יד".
זה לא שמפעלי הבגדים בסין זה איזה פלא טכנולוגי של רובוטיקה עתידנית.

קודם כל, למיטב הבנתי אנחנו לא מדברים על אותה "עבודת יד". אני בטוח שאם מכמתים את העבודה, פועל במפעל בגדים ממוצע בסין יעבוד על יותר מוצרים (או חלקי המוצר שעליהם הוא מופקד) במהלך משמרת מאשר פועל במפעל בגדים ממוצע באירופה או בארה"ב; ובנוסף, כמות העבודה (אנושית + מכנית) שמושקעת בעבור כל מוצר בודד תהיה הרבה יותר גדולה. בתור אחד שקונה את הפריטים האלו, אני יכול להעיד שהכמויות שמיוצרות קטנות מאוד יחסית לסטוקים שמיוצרים בצורה זולה והמונית. דגם מסוים של ז'קט או נעל יכול להגיע לכמה מאות לכל היותר, אולי אלפים בודדים. זה מושפע מתנאי הייצור אבל ללא ספק גם משפיע עליהם בחזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2014, 01:28 
סמל אישי של המשתמש
פרננדו פסואה כתב:
bloodbrother כתב:

קודם כל ולפני הכל, אני מאשר לך בזאת, למפרע, לקנות מה שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.

אני מניח שאתה מבין שאין לי את היומרה לחשוב ששני הסוודרים שאני אקנה מחברה שמעסיקה את עובדיה באופן הוגן, ולא מגאפ שמייצרים בסווטשופס בבנגלדש, ישנו את העולם או את חייהם של הפועלים בבנגלדש. לכן, השאלה שלך לא רלבנטית, אני לא אקנה שום דבר שלא יפה בעיני גם אם הוא מיוצר על ידי פועלים אנגלים שמרוויחים שכר של בנקאים וכמובן שיש לי גם המון פריטים בארון שיוצרו במזרח בתנאי עבדות. יחד עם זאת, אם יש בגדים שהם גם יפים ויחודיים יחסית למה שתקנה בגאפ או בקסטרו, גם מיוצרים בתנאי עבודה הוגנים והם גם בדרך כלל עמידים ואיכותים יותר, אני רואה ערך מוסף בקנייתם. אם נמשיל את זה לתחום שאתה אוהב, יש הבדל בין מוזיקה בייצור המוני, למשל ג'סטין ביבר ודומיו, לבין להקות אינדי אמריקאיות שניתן לראות רק במועדונים אפלים בסאן פרנסיסקו, אין שום מניעה לצרוך את שניהם במקביל אבל החוויה שונה.

קודם כל שלום לך, וברוך הבא לפורום. ניכר שאתה קצת מתמצא וזה נחמד.

דבר שני, אישית אני אוהב את החולצות של אמריקן אפארל למרות שאני לא אוהב את זה שהם מזנים צעירות (בדר"כ מהגרות) בקושי בנות 18 בשביל הפרסומות והתדמית שלהם. אבל מצד שני הם מיוצרים בארה"ב עם תנאים טובים יחסית לעובדים (שוב, חוץ מזה שלפי השמועות, ואני חוזר שמועות בלבד, הם גם דורשים מהעובדות שלהם כל מיני דרישות אקסטרא).

אני רק הבעתי תמיהה מעניינת לגבי המצב הזה. קל מאד לחשוב "יופי אז יסגרו את המפעלים בבנגלדש או סינגפור", ואז מה, פתאום יהיה טוב לאלו שעבדו במפעלים האלו שם? כמובן שהיה הכי טוב אם התנאים היו הרבה יותר טובים, כמו שלת"א אמר.

התמיהה שלי לא היתה ספציפית אליך בכלל. ולא היתה בכלל לגבי למה אתה מעדיף בגדים שלא יוצרו במזרח, למרות שבצורה שכתבת את הודעת הפתיחה היה אפשר לחשוב שמדובר פה על עניין אידאולוגי. קונברס אול סטארז עברו לפני כמה שנים ליצור שלא בארה"ב (כשהם נרכשו ע"י נייקי), לא יודע איפה ולא רכשתי כאלה מזמן, אבל אני מניח שהאיכות שלהם לא ממש השתנתה.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 21:39 
היום נתקלתי בחמודים האלה http://oliberte.com/mobile/story.php
מייצרים את כל הדברים שלהם באפריקה האמיתית מ100% חומרים מקומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: