פרננדו פסואה כתב:
bloodbrother כתב:
האם יכול להיות מצב שתאשרו לרכוש דברים שיוצרו במזרח? או שלנצח הם תקועים שם והיה עדיף מבחינה מוסרית שיסגרו את כל המפעלים שם והעובדים יהפכו למחוסרי עבודה?
אני מתכוון, אם פתאום נגיד יהיה מפעל באינדונזיה שיתן שכר מינימום (בהתאם למתאים באינדונזיה), האם תדעו מזה ותאשרו לרכוש בגדים שיוצרו שם?
קודם כל ולפני הכל, אני מאשר לך בזאת, למפרע, לקנות מה שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.
אני מניח שאתה מבין שאין לי את היומרה לחשוב ששני הסוודרים שאני אקנה מחברה שמעסיקה את עובדיה באופן הוגן, ולא מגאפ שמייצרים בסווטשופס בבנגלדש, ישנו את העולם או את חייהם של הפועלים בבנגלדש. לכן, השאלה שלך לא רלבנטית, אני לא אקנה שום דבר שלא יפה בעיני גם אם הוא מיוצר על ידי פועלים אנגלים שמרוויחים שכר של בנקאים וכמובן שיש לי גם המון פריטים בארון שיוצרו במזרח בתנאי עבדות. יחד עם זאת, אם יש בגדים שהם גם יפים ויחודיים יחסית למה שתקנה בגאפ או בקסטרו, גם מיוצרים בתנאי עבודה הוגנים והם גם בדרך כלל עמידים ואיכותים יותר, אני רואה ערך מוסף בקנייתם. אם נמשיל את זה לתחום שאתה אוהב, יש הבדל בין מוזיקה בייצור המוני, למשל ג'סטין ביבר ודומיו, לבין להקות אינדי אמריקאיות שניתן לראות רק במועדונים אפלים בסאן פרנסיסקו, אין שום מניעה לצרוך את שניהם במקביל אבל החוויה שונה.
קודם כל שלום לך, וברוך הבא לפורום. ניכר שאתה קצת מתמצא וזה נחמד.
דבר שני, אישית אני אוהב את החולצות של אמריקן אפארל למרות שאני לא אוהב את זה שהם מזנים צעירות (בדר"כ מהגרות) בקושי בנות 18 בשביל הפרסומות והתדמית שלהם. אבל מצד שני הם מיוצרים בארה"ב עם תנאים טובים יחסית לעובדים (שוב, חוץ מזה שלפי השמועות, ואני חוזר שמועות בלבד, הם גם דורשים מהעובדות שלהם כל מיני דרישות אקסטרא).
אני רק הבעתי תמיהה מעניינת לגבי המצב הזה. קל מאד לחשוב "יופי אז יסגרו את המפעלים בבנגלדש או סינגפור", ואז מה, פתאום יהיה טוב לאלו שעבדו במפעלים האלו שם? כמובן שהיה הכי טוב אם התנאים היו הרבה יותר טובים, כמו שלת"א אמר.
התמיהה שלי לא היתה ספציפית אליך בכלל. ולא היתה בכלל לגבי למה אתה מעדיף בגדים שלא יוצרו במזרח, למרות שבצורה שכתבת את הודעת הפתיחה היה אפשר לחשוב שמדובר פה על עניין אידאולוגי. קונברס אול סטארז עברו לפני כמה שנים ליצור שלא בארה"ב (כשהם נרכשו ע"י נייקי), לא יודע איפה ולא רכשתי כאלה מזמן, אבל אני מניח שהאיכות שלהם לא ממש השתנתה.