לא תתפוס אותי כתב:
אני חייב להודות שאני מבולבל. אני לא מבדיל בין כל הביטוחים האלה ולא יודע מה המעסיק שלי עשה לי ומה אני צריך לעשות בעצמי.
מישהו יכול להסביר לי מה עושים דרך קופ"ח ומה פרטי? הדבר היחיד שאני יודע זה שיש לי מאוחדת שיא ועוד משהו מטעם העבודה ועוד משהו שהורים שלי עשו לי פעם שאני חושד שהם כפולים גם ככה. איך אפשר לברר את זה בצורה נוחה?
מה שאתה מקבל מהעבודה זה שונה לחלוטין ממקום עבודה אחד לאחר. חוץ מהסדר פנסיוני (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל) שהמעסיק חייב לשלם לך, לפחות עפ"י פנסיית חובה, כל היתר בחזקת זכות או הטבה.
אם זו קרן השתלמות, אם זה ביטוח בריאות בסיסי ואם זה ביטוח בריאות מורחב.
דרך קופ"ח יש לך את הרובד השני למערכת הבריאות בישראל שזה השב"ן (שירותי בריאות נוספים). במקרה שלך זה מאוחדת שיא, שהיא מעט מקיפה יותר ממאוחדת עדיף.
הרובד השלישי זה ביטוח בריאות פרטי, שאתה יכול לראות בהודעות של אע"ב ושלי על סדר העדיפויות (עפ"י דעתנו כמובן).
בנוסף, אם יש לך את השב"ן, אז אתה גם יכול לרכוש ביטוח סיעודי דרך קופ"ח, שהוא אמנם מוגבל במס' דברים (פיצוי ל- 5 שנים בלבד, פרמיה משתנה ומחריג תאונות דרכים ועבודה), אבל הוא זול מאד ולכן מומלץ שיהיה לך אותו.
לגבי כפל בביטוח, אתה צריך לבדוק מה יש לך דרך העבודה ודרך מה שההורים שלך עשו ורק כך תוכל לדעת. אם אתה רוצה, אתה מוזמן להראות לי ואני אגיד לך.