תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 01:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סוגיית הביטוחים
הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 09:58 
גם ביטוח שיניים יכול לחסוך כסף למי שמבקר הרבה אצל רופאי שיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 11:25 
הפועל כתב:
וכמה זה עולה למישהו בסביבות גיל 30 כמוני? מה זה אומר? אני משלם אותו סכום עכשיו במשך 30 שנה?

פיצוי של 1,000 ש"ח לכל החיים מהיום הראשון לגבר בן 30 עולה סדר גודל של 25 ש"ח (לפני הנחות).
פיצוי של 1,000 ש"ח לכל החיים אחרי 5 שנים (משלים לקופ"ח בעצם) עולה 6 ש"ח.
אם אתה רוצה שהסכום יוכפל במקרה של אישפוז במוסד סיעודי (שהוא יקר מאד), אז זה 32 ש"ח ו- 8.5 ש"ח (במקום 25 ש"ח ו- 6 ש"ח).
וכן, למעט הצמדה למדד והנחות לשנים הראשונות אם יש (לבני זוג יש הנחה לכל החיים למשל), אז הפרמיה לא משתנה. וכמו שאמרתי, אתה צובר ערכי סילוק, כך שאם תרכוש סכום מספק, אז כשתצא לפנסיה תוכל להפסיק לשלם על הביטוח הזה ואז זה יתנהג גם כמו סוג של פנסיה סיעודית (אתה חוסך כל חודש קצת, כדי שיהיה לך סכום יפה למקרה סיעודי בגיל מבוגר ובלי שתצטרך לשלם עליו).

its-sick כתב:
אמרתי בפירוש שהטבלאות תלויות בגיל ובמין. נתתי מספרים רק לסדר גודל.
הביטוח שלי הוא בהראל, בפרמיה קבועה וכמובן שעם הנחות מקום עבודה.
עד דצמבר היה לנו ביטוח קולקטיבי בחינם שאסרו עליו להמשיך. הביטול התבטא אצלי בגידול הוצאות של כמה מאות שקלים בחודש :(

באסה, אבל כמו שאמרתי, עדיין מצבך השתפר משמעותית לעומת מה שהיה לך קודם. תגיד תודה שיש לך את ההנחה הגדולה מהעבודה (תבדוק גם לכמה זמן היא) ושאתה צעיר. אם היית בן 65 והיו מבטלים לך את זה, היית מבואס יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
הפועל כתב:
וכמה זה עולה למישהו בסביבות גיל 30 כמוני? מה זה אומר? אני משלם אותו סכום עכשיו במשך 30 שנה?

פיצוי של 1,000 ש"ח לכל החיים מהיום הראשון לגבר בן 30 עולה סדר גודל של 25 ש"ח (לפני הנחות).
פיצוי של 1,000 ש"ח לכל החיים אחרי 5 שנים (משלים לקופ"ח בעצם) עולה 6 ש"ח.
אם אתה רוצה שהסכום יוכפל במקרה של אישפוז במוסד סיעודי (שהוא יקר מאד), אז זה 32 ש"ח ו- 8.5 ש"ח (במקום 25 ש"ח ו- 6 ש"ח).
וכן, למעט הצמדה למדד והנחות לשנים הראשונות אם יש (לבני זוג יש הנחה לכל החיים למשל), אז הפרמיה לא משתנה. וכמו שאמרתי, אתה צובר ערכי סילוק, כך שאם תרכוש סכום מספק, אז כשתצא לפנסיה תוכל להפסיק לשלם על הביטוח הזה ואז זה יתנהג גם כמו סוג של פנסיה סיעודית (אתה חוסך כל חודש קצת, כדי שיהיה לך סכום יפה למקרה סיעודי בגיל מבוגר ובלי שתצטרך לשלם עליו).
.

והסכום שמקבלים הולך רק להוצאות סיעודיות ? מי קובע מה הם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 14:21 
הדבר היחיד שקובעים הוא אם הלקוח במצב סיעודי או לא.
בביטוח פרטי אם אתה בבית, זה לא משנה אם אתה מטופל ע"י קרוב משפחה או עובד זר, אתה תקבל את סכום הפיצוי שנקנה.
אם אתה במוסד סיעודי, אתה תקבל את הכסף כנגד קבלות ולא יותר מסכום הפיצוי (כאמור, בחבילות החדשות אפשר לקנות סכום מוכפל מהסכום בבית).

בביטוחים של קופ"ח, לפחות בחלקן, אבל השנה הולכים לאחד את כל הביטוחים למוצר אחד זהה, יש 3 אפשרויות:
פיצוי בבית, פיצוי מעט גבוה יותר למטפל זר ופיצוי גבוה עוד יותר למוסד סיעודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 14:27 
חייב להוסיף לדיון את עניין הביטוחים הקולקטיבים שבטח חלק גדול ממכם מכוסה פה -
בתוך הביטוח בריאות הקולקטיבי היה גם כיסוי "סיעודי" ממרץ כנראה זה הולך להתבטל. כפי שנאמר פה, אלא אם כן המפקחת תחליט אחרת- אם היה כזה להורים שלכם והם מבוגרים עמדו על כך שהביטוח שלהם ימשך (בתנאים הרבה פחות טובים כמובן) ותשמרו להם על הכיסוי ! אל תזניחו זה חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
הדבר היחיד שקובעים הוא אם הלקוח במצב סיעודי או לא.
בביטוח פרטי אם אתה בבית, זה לא משנה אם אתה מטופל ע"י קרוב משפחה או עובד זר, אתה תקבל את סכום הפיצוי שנקנה.
אם אתה במוסד סיעודי, אתה תקבל את הכסף כנגד קבלות ולא יותר מסכום הפיצוי (כאמור, בחבילות החדשות אפשר לקנות סכום מוכפל מהסכום בבית).

בביטוחים של קופ"ח, לפחות בחלקן, אבל השנה הולכים לאחד את כל הביטוחים למוצר אחד זהה, יש 3 אפשרויות:
פיצוי בבית, פיצוי מעט גבוה יותר למטפל זר ופיצוי גבוה עוד יותר למוסד סיעודי.

תודה
נראה לי שאעשה כמו איציק ואשלים את הביטוח של קופת החולים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 15:47 
אני חייב להודות שאני מבולבל. אני לא מבדיל בין כל הביטוחים האלה ולא יודע מה המעסיק שלי עשה לי ומה אני צריך לעשות בעצמי.
מישהו יכול להסביר לי מה עושים דרך קופ"ח ומה פרטי? הדבר היחיד שאני יודע זה שיש לי מאוחדת שיא ועוד משהו מטעם העבודה ועוד משהו שהורים שלי עשו לי פעם שאני חושד שהם כפולים גם ככה. איך אפשר לברר את זה בצורה נוחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 16:59 
לא תתפוס אותי כתב:
אני חייב להודות שאני מבולבל. אני לא מבדיל בין כל הביטוחים האלה ולא יודע מה המעסיק שלי עשה לי ומה אני צריך לעשות בעצמי.
מישהו יכול להסביר לי מה עושים דרך קופ"ח ומה פרטי? הדבר היחיד שאני יודע זה שיש לי מאוחדת שיא ועוד משהו מטעם העבודה ועוד משהו שהורים שלי עשו לי פעם שאני חושד שהם כפולים גם ככה. איך אפשר לברר את זה בצורה נוחה?

מה שאתה מקבל מהעבודה זה שונה לחלוטין ממקום עבודה אחד לאחר. חוץ מהסדר פנסיוני (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל) שהמעסיק חייב לשלם לך, לפחות עפ"י פנסיית חובה, כל היתר בחזקת זכות או הטבה.
אם זו קרן השתלמות, אם זה ביטוח בריאות בסיסי ואם זה ביטוח בריאות מורחב.
דרך קופ"ח יש לך את הרובד השני למערכת הבריאות בישראל שזה השב"ן (שירותי בריאות נוספים). במקרה שלך זה מאוחדת שיא, שהיא מעט מקיפה יותר ממאוחדת עדיף.
הרובד השלישי זה ביטוח בריאות פרטי, שאתה יכול לראות בהודעות של אע"ב ושלי על סדר העדיפויות (עפ"י דעתנו כמובן).
בנוסף, אם יש לך את השב"ן, אז אתה גם יכול לרכוש ביטוח סיעודי דרך קופ"ח, שהוא אמנם מוגבל במס' דברים (פיצוי ל- 5 שנים בלבד, פרמיה משתנה ומחריג תאונות דרכים ועבודה), אבל הוא זול מאד ולכן מומלץ שיהיה לך אותו.
לגבי כפל בביטוח, אתה צריך לבדוק מה יש לך דרך העבודה ודרך מה שההורים שלך עשו ורק כך תוכל לדעת. אם אתה רוצה, אתה מוזמן להראות לי ואני אגיד לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 11:01 
נצל"ש
בתלוש משכורת שלי (שכיר) יש שורת "משכורת", שורת "שעות נוספות גלובלי" ושורת "נסיעות".
היחס מתוך סה"כ תשלומים הינו 57% למשכורת, 16% לגלובלי והשאר לנסיעות (אני גר בת"א ועובד בחיפה/קריות).
מה נחשב יחס הוגן בין שלושת השורות לאור העובדה שלפי סעיף "משכורת" מחשבים את ההפרשות לפנסיה וקרן ההשתלמות?
תודה מראש לעונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
פישונט כתב:
נצל"ש
בתלוש משכורת שלי (שכיר) יש שורת "משכורת", שורת "שעות נוספות גלובלי" ושורת "נסיעות".
היחס מתוך סה"כ תשלומים הינו 57% למשכורת, 16% לגלובלי והשאר לנסיעות (אני גר בת"א ועובד בחיפה/קריות).
מה נחשב יחס הוגן בין שלושת השורות לאור העובדה שלפי סעיף "משכורת" מחשבים את ההפרשות לפנסיה וקרן ההשתלמות?
תודה מראש לעונים

אין כזה דבר יחס הוגן,כי זה הכל ביחס למשכורות שאתה מקבל.
בכל מקרה,להשליך 27% מהנסיעות לתוך תלוש משכורת זה נראה לי קצת קיצוני,אלא אם אתה מרוויח משכורת רעב של 2500-3000 ש"ח לערך,וזה בערך המחיר של נסיעות הלוך ושוב לחיפה (אני לא יודע מה הסכום לנסיעות כאלה,אבל קשה לי להאמין שעובר את ה600-700 ש"ח לחודש),אז נניח שזה עוד על גבול הסביר,אבל קשה לי להאמין שיש מישהו שייסע לחיפה בשביל סכומים כאלה,ואני מאמין שבטח אתה מרוויח יותר,לכן הסכום קצת (הרבה) חריג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 12:06 
מישהו שמע על חוק שניתן לשחרר ק.השתלמות ללא מס כאשר סכום הקרן קטן מ 7000 שח ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 12:20 
קופת גמל.

ושאלה- 3%/ 0.25% על קרן פנסיה זה סביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
יוחאי כתב:
מישהו שמע על חוק שניתן לשחרר ק.השתלמות ללא מס כאשר סכום הקרן קטן מ 7000 שח ?

מקרן השתלמות אפשר למשוך ללא מס לאחר שש שנים. לא חל שינוי בכך.
השינוי הוא לגבי קופת גמל לא פעילה. פרטים כאן:
http://www.bizportal.co.il/article/384671

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2014, 13:25 
שער 7 הוא אדום כתב:
פישונט כתב:
נצל"ש
תודה מראש לעונים

אין כזה דבר יחס הוגן,כי זה הכל ביחס למשכורות שאתה מקבל.
בכל מקרה,להשליך 27% מהנסיעות לתוך תלוש משכורת זה נראה לי קצת קיצוני,אלא אם אתה מרוויח משכורת רעב של 2500-3000 ש"ח לערך,וזה בערך המחיר של נסיעות הלוך ושוב לחיפה (אני לא יודע מה הסכום לנסיעות כאלה,אבל קשה לי להאמין שעובר את ה600-700 ש"ח לחודש),אז נניח שזה עוד על גבול הסביר,אבל קשה לי להאמין שיש מישהו שייסע לחיפה בשביל סכומים כאלה,ואני מאמין שבטח אתה מרוויח יותר,לכן הסכום קצת (הרבה) חריג.

שורת נסיעות אצלי גבוהה כי היא מגלמת רכב צמוד עליו וויתרתי. אם נשים את השורה הזו בצד, היחס בין שורת משכורת לשורת שעות נוספות הוא 81%-21%. האם זה נחשב ליחס הוגן יחסית לשוק? האם יש לי סיבה טובה לגשת למעסיק ולבקש להגדיל את היחס לטובת המשכורת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: