NARKOTIKA כתב:
דעתך. ואני חושב שחובה להתערב כשצריך. והמקרה הזה זה אחושרמוטה צריך.
4 חודשים אתה לא מוצא מחליף? קח גודס.
זאת אומרת שלפי מה שאתה אומר ההנהלה מבינה בכדורסל יותר מהמאמן?
כי אם זה המצב, אז אולי עדיף שההנהלה תהיה זו שתאמן, אבל אם זה לא המצב, אז למה שההנהלה תקבע למאמן במשהו שהיא פחות מבינה בו?
הנהלה יכולה לקבוע מסגרת תקציב, היא יכולה לקבוע כמות מקסימלית של זרים, היא יכולה להגיד למשל למאמן שמתן נאור נשאר בקבוצה וזו החלטה מלמעלה כי יש לו ערך מוסף, היא יכולה במקרים קיצונים גם לקבוע דד-ליינים אם היא רואה שדברים לא עובדים, אבל היא לא יכולה לקבוע למאמן את השחקנים ולהנחית לו זרים על הראש. במיוחד כשמדובר במאמן כמו ארז אדלשטיין. הרי לא החתמנו עוד מאמן שיהיה בובה של הנהלה מגלומנית שתנחית לו זרים על הראש כי היא חושבת שהיא מבינה גדולה בכדורסל, החתמנו מאמן שיודע מה הוא רוצה, שמבין בכדורסל אולי יותר מכל מאמן אחר בארץ וכן - עם זה באה העובדה שהוא לא אחד שיתפשר גם עם כל הלחצים שבעולם.
עכשיו, אפשר לבוא בטענות לעובדה שלא החליפו שחקן זר, אמרתי כבר - זו טענה לגיטימית ביותר. אבל עם כל הכבוד, יש מאמן שמאמין בקבוצה לפני שמות של שחקנים, שנמצא שם איתם בכל שעה ומדבר איתם וחי אותם ומרגיש אותם. אם למשל אנחנו כהנהלה היינו מחליטים להחתים את גודס זה אומר שאנחנו עושים את זה כי אנחנו לא מאמינים במאמן או שאנחנו נכנעים ללחץ של קהל וזה בכלל יכול להיות הרסני (ר"ע כדורגל). וכל זה - מילא אם הקבוצה הייתה מתרסקת, אם היה מאמן שמקבל תקציב ענק ולא מצליח איתו, אבל הקבוצה עושה עונה אדירה ומעל לכל - השחקנים עולים ברמת מחויבות אדירה לכל משחק, לא משנה אם הם ישראלים או זרים, הקבוצה לא מתפרקת, לא מובסת ולא נשברת (טפו טפו טפו) וגם משחקת לרוב כדורסל מצוין. אז בתוך כל זה לבוא ולהתערב למאמן? להפר את האיזון ולהוביל למצב שיכול להיות הרסני לקבוצה ולמועדון?
כמו שאמרתי כבר אלף פעם - אפשר להעביר ביקורת ואפילו צריך, זה שרוב האנשים במערכת עושים את זה בהתנדבות לא אומר שאסור לבקר אותם. הפועל מועדון שכל הזמן נמצא בבניה ובגדילה וביקורת היא חלק גדול מהעניין ומהיכולת ללמוד ולהשתפר. אבל דווקא במקום כמו אצלנו בגלל המבנה המיוחד יש דרך לעשות את הדברים, יש אספות חברים, יש פגישות עמותה, יש אפשרות לדבר עם כל אחד מהאנשים במערכת (למרות שהתחושה היא שאין פה באמת נסיון לדבר אלא סתם להוציא עצבים). אף אחד פה לא עושה דווקא, ההתנהלות היא לא "ביזיונית" וה"פארסה המתמשכת" מובילה את הפועל לחצי גמר גביע המדינה ובינתיים למקום 3 בליגה, אף אחד לא "יורק בפנים של 5,000 אוהדים שקנו כרטיסים לחצי הגמר" אלא דווקא במשך שבוע שלם עברנו לגור במשרדי לאן ונלחמנו על כל כרטיס כדי שאותם 5,000 אוהדים יוכלו לקנות כרטיסים למרות שההקצאה המקורית הייתה רק 2,200, עשינו תרגילים ויצרנו באזז גדול בשביל זה.
ועוד משהו לגבי ארז - גם את ארז אפשר לבקר, אבל ארז הוא לא עוד מאמן שבא לקבוצה לדפוק כרטיס, לקחת משכורת וללכת הביתה. ארז הוא חלק בלתי נפרד מהפועל תל אביב - הוא נוסע לכל חור לגייס עוד חברי עמותה, הוא מגיע לאספות חברים ומדבר עם אוהדים, הוא נמצא שם בכל אירוע של הפועל, הוא נלחם את המלחמות של המועדון מול איגוד/תקשורת/מנהלת, כשמאמנים אחרים מגיעים עם חליפות למסיבות עיתונאים הוא שם עליו את החולצה לזכרו של אריק אינשטיין וזה מבלי לדבר בכלל על המקצוענות והיכולות שלו בתור מאמן. ושוב - אני אחזור לאותה נקודה. גם ארז לא חסין, וגם אני לא מסכים איתו בחלק מהדברים והוא גם לא מושלם. אבל דווקא במקום כמו הפועל תל אביב דברים צריכים להיות טיפה אחרת והיום מהמקום שאני נמצא בו ויודע שאני לא אהיה פה שנה הבאה, קל לי יותר להגיד את זה.