תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 22:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הסוף לפסיכומטרי?
הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
רפורמה בדרך. כנראה תיהיה אפשרות לבחור להתקבל להשכלה גבוהה או עם תעודת בגרות או דרך בחינה פסיכומטרית.

בנוסף, מספר בחינות הבגרות תקטן משמעותית ויחלו רק בכיתה י"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 20:27 
יפה, אבל כמה דברים-
בחוגים עם ביקוש נמוך כבר היום אין צורך בפסיכומטרי.
- מספר המקומות בחוגים המבוקשים נשאר מוגבל באותה מידה והמוסדות ייבנו מבחני כניסה משלהם כדי לסנן.
זה מהלך מבורך בעיקר לחברה הערבית, ולמרות שלא זו היתה כוונת המשורר.
מעבר לכך הכיוון של מחשבה על איך משפרים את החינוך הוא טוב, אני רק לא בטוח שהדרך היא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הסוף לפסיכומטרי?
הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
אני מתקשה להבין מה ההתלהבות. הפסיכומטרי שימש כלי בשביל כל מי שלא השקיע הרבה בבגרויות לשפר את סיכוי הקבלה שלו. עכשיו במקום להשקיע בבחינה אחת, יהיה צריך להשקיע פי כמה בשביל לשפר כמה בגרויות בכל מיני דברים מיותרים לא פחות מהחומר של הפסיכומטרי. זה עדיף?

ובכלל אם אני לא טועה, גם היום אפשר להתקבל רק עם פסיכומטרי על סמך בגרויות טובות (לא בטוח בזה אבל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 21:25 
הפועל כתב:
אני מתקשה להבין מה ההתלהבות. הפסיכומטרי שימש כלי בשביל כל מי שלא השקיע הרבה בבגרויות לשפר את סיכוי הקבלה שלו. עכשיו במקום להשקיע בבחינה אחת, יהיה צריך להשקיע פי כמה בשביל לשפר כמה בגרויות בכל מיני דברים מיותרים לא פחות מהחומר של הפסיכומטרי. זה עדיף?

ובכלל אם אני לא טועה, גם היום אפשר להתקבל רק עם פסיכומטרי על סמך בגרויות טובות (לא בטוח בזה אבל)

לא מבטלים את הפסיכומטרי, זה עדיין יהיה כלי עוקף. רק נותנים צ'ופר למי שהוציא ציונים גבוהים בבגרות וזה מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 21:33 
סמל אישי של המשתמש
למה זה מצויין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 21:36 
איך זה ישפיע, למשל, על חיילים שעדיין לא עשו פסיכומטרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
אני דווקא אוהב את השינוי במבנה הבגרויות,לדעתי השיטה הישנה לא תורמת כלום לתלמידים ורק מדכאת את המורים,אף פעם לא אהבתי בתור תלמיד את השיטה של לחרוש ולהקיא את הכל במבחן וכמובן שגם הרבה מהחומר פרח מזיכרוני יומיים אחרי המבחן.
הפסיכומטרי לדעתי רעיון טוב שיקל על אנשים שרוצים להתחיל ללמוד ישר אחרי הצבא ואין להם צורך בציונים נוספים.
לדעתי בעיה שעלולה לצוץ בעקבות הרפורמה הזאת היא איבוד של משרות רבות בשוק הפסיכומטרי והבגרויות,לא מבין איך זה משתלב עם הרצון של יאיר לפיד ליצור עוד מקומות עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 23:17 
קשה מאוד לדעת מה זה יעשה לשוק ההשכלה הגבוהה.
ממש לא בטוח שזה יעשה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 23:44 
KingAlpaca כתב:
למה זה מצויין?

א. כי אני שונא את כל מנגנון הפסיכומטרי שכולל קורס- שינון-מבחן שהוא פשוט מסחטת כספים פסיכית.
ב. כי מי שעושה 5 יחידות מתמטיקה ומקצוע ריאלי בציון טוב זה משקף הרבה יותר מדקה לשאלה. לדעתי. בכל מקרה, תלמיד כזה בסוף ייכנס לאוניברסיטה, השאלה אם הוא יצטרך לבזבז 3 חודשים מהחיים שלו על פסיכומטרי או 9.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 23:46 
אוגוסטוס היל כתב:

מה זה כבר יעשה? מי שמסוגל לסיים את התואר ראוי להתקבל אליו. התנאים יכולים להיות פשוטים יותר, התואר לא הופך לקל יותר. מקסימום יהיו יותר פורשים בשנה א'.
גם ככה המכללות הורידו את התואר לזנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014, 23:52 
NARKOTIKA כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

מה זה כבר יעשה? מי שמסוגל לסיים את התואר ראוי להתקבל אליו. התנאים יכולים להיות פשוטים יותר, התואר לא הופך לקל יותר. מקסימום יהיו יותר פורשים בשנה א'.
גם ככה המכללות הורידו את התואר לזנות.

נכון. כמות המקומות במוסדות לא תשתנה. מה שישתנה זו שיטת המיון כאשר הכוונה היא שהשיטה תהיה שווינית יותר.
עכשיו אתה לא יודע מה יעשה השוק במסלולים היוקרתיים. יהיו בטח מבחני קבלה ודרכים שונות למיין על מנת להביא סטודנטים טובים ולבנות יוקרה למוסד.

בחוגים עם ביקוש נמוך גם ככה לא צריך כבר פסיכומטרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 08:14 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
KingAlpaca כתב:
למה זה מצויין?

א. כי אני שונא את כל מנגנון הפסיכומטרי שכולל קורס- שינון-מבחן שהוא פשוט מסחטת כספים פסיכית.
ב. כי מי שעושה 5 יחידות מתמטיקה ומקצוע ריאלי בציון טוב זה משקף הרבה יותר מדקה לשאלה. לדעתי. בכל מקרה, תלמיד כזה בסוף ייכנס לאוניברסיטה, השאלה אם הוא יצטרך לבזבז 3 חודשים מהחיים שלו על פסיכומטרי או 9.

א. אני מסכים שכל מה שסובב את הקורסים זו מסחטת כסף, אבל הבעיה היא ששכנעו אנשים לעשות קורסים. הם בשום צורה לא הכרחיים.
ב. יש הרבה דברים שהפסיכומטרי כן משקף. אבל בכל מקרה אוגוסטוס צודק והאוניברסיטאות כבר ימצאו איך למיין. בכל מקרה יש מספר מוגבל של מקומות ותמיד יהיה מי שיפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 10:48 
הקורסים הכרחיים. (לצערי)
מה שלא הכרחי זה לשלם 7000 שקל לאחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
הפסיכומטרי אמור לנבא בסה"כ את ההצלחה של הסטודנט בשנתו הראשונה ללימודים. שום התחייבות לגבי המשך הלימודים, תארים מתקדמים וכד'. שום התחייבות לגבי מי יהיה רופא טוב, מי יהיה מדען גדול וכד'. בפועל, משתמשים בו כמו שמשתמשים ברוב המבחנים של המרכז הארצי - לסנן אנשים.
אין שום סיבה שמישהו שירצה להתקבל לרפואה יצטרך לעבור מבחן שלם עם שלוש טעויות. זה לא מודד מי יהיה רופא טוב, זה מודד מי יהיה רופא פרפקציוניסט ופסיכי. מה שצריך לעשות זה לתקצב את המוסדות ללימודים גבוהים בשביל לגרום להם לפתוח יותר כיתות. יותר כיתות -> סינון שמסתמך פחות על ציונים -> סף קבלה ריאלי יותר.
אני כיום עובר תהליך קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. בגלל ההיצע והביקוש, סף הקבלה פה הוא פשוט פסיכי. סתם לדוגמה, אם מבקשים ממני ממוצע שהוא מינימום 90, באירופה מבקשים ממוצע 75 ומעלה.

לגבי הטענה שזו מסחטת כספים, לדעתי זו דמגוגיה. אם לא יהיה מבחן פסיכומטרי, יהיה משהו אחר. מבחן קבלה פרטי של מוסד הלימודים, ראיון, הצעת מחקר וכד'. בגלל שאנשים פה מאוד לחוצים הם ישלמו למי שהם יכולים בשביל שהוא יעזור להם להתקבל. בקיצור, אל תדאגו. מישהו יתפרנס גם מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 11:39 
המרכז למדידה והערכה הוא בבעלות האוניברסיטאות. רק אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 12:13 
מוות כתב:

לגבי הטענה שזו מסחטת כספים, לדעתי זו דמגוגיה. אם לא יהיה מבחן פסיכומטרי, יהיה משהו אחר. מבחן קבלה פרטי של מוסד הלימודים, ראיון, הצעת מחקר וכד'. בגלל שאנשים פה מאוד לחוצים הם ישלמו למי שהם יכולים בשביל שהוא יעזור להם להתקבל. בקיצור, אל תדאגו. מישהו יתפרנס גם מזה.

זה שיהיה משהו אחר, זה לא אומר שהמשהו המקורי הוא לא מסחטת כספים.
כמו כמעט בכל דבר אחר, מי שיש לו כסף לוקח את הקורס הכי יקר, ואם צריך ניגש גם 4-5 פעמים (וכל פעם זה עולה 500 שקל)
המחירים של הקורסים פסיכים. צריך לפקח על הדבר הזה, בדיוק בגלל שהציבור פה נואש ומשלם כמה שמבקשים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2014, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
מוות כתב:
הפסיכומטרי אמור לנבא בסה"כ את ההצלחה של הסטודנט בשנתו הראשונה ללימודים. שום התחייבות לגבי המשך הלימודים, תארים מתקדמים וכד'. שום התחייבות לגבי מי יהיה רופא טוב, מי יהיה מדען גדול וכד'. בפועל, משתמשים בו כמו שמשתמשים ברוב המבחנים של המרכז הארצי - לסנן אנשים.
אין שום סיבה שמישהו שירצה להתקבל לרפואה יצטרך לעבור מבחן שלם עם שלוש טעויות. זה לא מודד מי יהיה רופא טוב, זה מודד מי יהיה רופא פרפקציוניסט ופסיכי. מה שצריך לעשות זה לתקצב את המוסדות ללימודים גבוהים בשביל לגרום להם לפתוח יותר כיתות. יותר כיתות -> סינון שמסתמך פחות על ציונים -> סף קבלה ריאלי יותר.
אני כיום עובר תהליך קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. בגלל ההיצע והביקוש, סף הקבלה פה הוא פשוט פסיכי. סתם לדוגמה, אם מבקשים ממני ממוצע שהוא מינימום 90, באירופה מבקשים ממוצע 75 ומעלה.

הבעיה עם זה היא לא תקציב, אלא הכוונות.
משיחה שהייתה לי לא מזמן עם ראש הות״ת הכוונה שהם מציבים לעצבם לשנים הבאות היא דווקא להוריד את מספר הסטודנטים, ולא ההפך, על מנת לשים את הדגש על איכות ולא על כמות (אני לא מסכים עם זה, אני רק מסביר מה הוא אמר...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: