מוות כתב:
הפסיכומטרי אמור לנבא בסה"כ את ההצלחה של הסטודנט בשנתו הראשונה ללימודים. שום התחייבות לגבי המשך הלימודים, תארים מתקדמים וכד'. שום התחייבות לגבי מי יהיה רופא טוב, מי יהיה מדען גדול וכד'. בפועל, משתמשים בו כמו שמשתמשים ברוב המבחנים של המרכז הארצי - לסנן אנשים.
אין שום סיבה שמישהו שירצה להתקבל לרפואה יצטרך לעבור מבחן שלם עם שלוש טעויות. זה לא מודד מי יהיה רופא טוב, זה מודד מי יהיה רופא פרפקציוניסט ופסיכי. מה שצריך לעשות זה לתקצב את המוסדות ללימודים גבוהים בשביל לגרום להם לפתוח יותר כיתות. יותר כיתות -> סינון שמסתמך פחות על ציונים -> סף קבלה ריאלי יותר.
אני כיום עובר תהליך קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. בגלל ההיצע והביקוש, סף הקבלה פה הוא פשוט פסיכי. סתם לדוגמה, אם מבקשים ממני ממוצע שהוא מינימום 90, באירופה מבקשים ממוצע 75 ומעלה.
לגבי הטענה שזו מסחטת כספים, לדעתי זו דמגוגיה. אם לא יהיה מבחן פסיכומטרי, יהיה משהו אחר. מבחן קבלה פרטי של מוסד הלימודים, ראיון, הצעת מחקר וכד'. בגלל שאנשים פה מאוד לחוצים הם ישלמו למי שהם יכולים בשביל שהוא יעזור להם להתקבל. בקיצור, אל תדאגו. מישהו יתפרנס גם מזה.
הבעיה עם זה היא לא תקציב, אלא הכוונות.
משיחה שהייתה לי לא מזמן עם ראש הות״ת הכוונה שהם מציבים לעצבם לשנים הבאות היא דווקא להוריד את מספר הסטודנטים, ולא ההפך, על מנת לשים את הדגש על איכות ולא על כמות (אני לא מסכים עם זה, אני רק מסביר מה הוא אמר...)