ציטוט:
גל סוקולובסקי: "אם האופציה היא חיים רמון, אז כבר עדיף אלי טביב"
חיים רמון ניתק למדור, אז הלכנו לגל סוקולובסקי, מראשי עמותת "האדומים" וממתנגדיו החריפים, כדי שיגיב על מסיבת העיתונאים
עירד צפריר 08.01.2014 14:04
חיים רמון, ערב טוב.
ערב טוב.
מדבר עירד מעיתון ה"ארץ". מה שלומך?
כן.
דיברת בתדריך לעיתונאים על שני אוהדים שעושים בעמותה כבשלהם. למי התכוונת?
חבר'ה, את כל מה שהיה לי להגיד אני אמרתי במסיבת העיתונאים ואני לא מוסיף.
אבל זה חשוב לקהל הרחב לדעת.
זה חשוב לקהל הרחב, הוא יידע, אוקיי? עירד, אני סיימתי לדבר.
מדובר בשני האנשים שנבחרו במקומות הראשונים...
תודה רבה עירד.
אחרי זה אתה...
תודה רבה עירד.
אחרי זה אתה אומר שמתנכלים לך, אבל לא בפעם הראשונה ולא השלישית אתה מנתק לי את הטלפון בפרצוף.
אני לא מנתק, אני אומר שאמרתי את מה שהיה לי ואם לא אמרתי את השמות, סימן שלא רציתי, אוקיי?
איך אתה מסביר נגיד את העניין ש...
אני הסברתי במשך שעתיים, יש עיתונאי מ"הארץ" שהיה.
למה לא הוזמנתי לתדריך?
אני לא קובע מי בא מ"הארץ".
אגב, זו בכלל לא היתה מסיבת עיתונאים - בלי מצלמות, בלי פרסום מיידי...
(ניתוק)
רמון. "אני סיימתי לדבר"
רמון. "אני סיימתי לדבר". צילום: ניר קידר
עוד כתבות בנושא
תודה על הדאגה, רמון. עכשיו לך06.01.2014 | 10:58
חיים רמון: "עידן התמימות מת אצלי, מעכשיו רק קיצוצים ומכירות שחקנים"06.01.2014 | 00:01
גל סוקולובסקי, יו"ר ועדת הביקורת של עמותת "האדומים"?
חיובי.
חיים רמון אמר בתדריך לעיתונאים שהעמותה קיבלה את כל המסמכים שדרשתם כולל דוחות כספיים. זה נכון?
לא מדויק. הבדיקה נעשית בשני שלבים: קבלת המסמכים עצמם של הרישום במחשב - אותם קיבלנו. צריך לעבור על הרישום, לסמן ביחד עם רואה חשבון שהוא מומחה בתחום את מה שאתה רוצה לבדוק - חשבוניות, קבלות, אישורי בנקים וכו'. ואת זה לא נתנו לנו. את האסמכתאות לא קיבלנו. חשב הקבוצה, יניב משולם, קיבל הוראה מחיים רמון לא לאפשר לנו את הבדיקה. התירוץ שלו היה שהם לא התכוונו לתת לנו לעשות ביקורת חוקרת.
הוא נעלב?
כן, הוא נעלב כביכול שחושדים. מבחינתו, תפקידנו לבקר את העמותה ולא את הקבוצה, אבל בפועל לוועד המנהל של העמותה יש את הזכות לראות את הדוחות הכספיים כי הוא חלק מהבעלים.
העמותה הוציאה לרמון לפני כמה חודשים מכתב ולא קיבלה עליו התייחסות. מה המכתב נועד להשיג?
שרמון יכבד את ההתחייבויות שלו - שקיפות, הקמת דירקטוריון.
אתה מתנגד למכירת שחקנים לצורך מחיקת הגירעון שנוצר?
אני לא קובע לו איך לנהל, אבל עצם העובדה שהוא הביא את הקבוצה למצב שהוא חייב לשחרר שחקנים מעידה שהוא מנהל גרוע.
הוא אומר שהעמותה והאוהדים לחצו להביא את איתי שכטר, גילי ורמוט ורן בן שמעון.
זה נכון, אבל לא בכל תנאי. עם כל הכבוד לרן בן שמעון, היה אפשר בתחילת העונה להביא אותו גם בחצי מחיר. לא היתה שום סיבה לתת לו חוזה ליותר משנה, לא היתה לו שום הצעה אחרת. הליגה בקפריסין קורסת, בארץ כל הקבוצות תפוסות. לאן הוא יילך? הרי האופציות הן הפועל ת"א או אשדוד, במה אתה חושב שהוא יבחר? למה לתת כאלה סכומים? אם במקום 2.1 מיליון שקל היית נותן לו 1.2 מיליון גם אז הוא היה חותם. זה כמו שיש לך אפשרות לקנות סובארו ב-20 אלף שקל ותבחר לשלם עליה 40 אלף שקל.
בן שמעון. "זה כמו שיש לך אפשרות לקנות סובארו ב-20 אלף שקל ותבחר לשלם עליה 40 אלף שקל"
בן שמעון. "זה כמו שיש לך אפשרות לקנות סובארו ב-20 אלף שקל ותבחר לשלם עליה 40 אלף שקל". צילום: ניר קידר
מה אתה רוצה שהוא יעשה? יממש ערבויות?
הוא עצמו לא שם שום ערבויות, גם ככה הן לא שלו.
אתה חושב שהאוהדים צריכים להפגין לרמון מתחת לבית כמו שעשו לאלי טביב?אני חושב שמלכתחילה לא היו צריכים לתת לו את המושכות. ביום שראיתי אותו במסיבת העיתונאים בבית סוקולוב ידעתי מראש שסופה של הפועל ת"א הולך להיות כמו סופה של טרויה, דהיינו להיחרב עד היסוד.
אז למה לא מפגינים?
כי חיים רמון בנה מנגנון קומוניסטי שבו כל אחד מרגיש שייך. זו תחושת שייכות אופטית, כאילו זו קבוצה שלנו - זה קשקוש במיץ עגבניות כי במקום דירקטוריון יש דיקטטוריון. אם נמשיל את אלי טביב ליוליוס קיסר, אז הסנאט מכר אשליה שהרצח שלו הוא הכרחי כדי למנוע דיקטטורה ואחר כך היתה דיקטטורה במשך 500 שנה - זה בדיוק מה שקורה בהפועל.
עדיף היה להפועל להישאר עם טביב?
אם האופציה השנייה היא רמון אז כבר עדיף טביב. טביב לפחות יודע לנהל כדורגל ואצלו היה ברור מי הטובים ומי הרעים - יש את טביב ויש את הקהל. אצל רמון התהפכו היוצרות, כל אחד מרגיש שייכות שלא באמת קיימת והאוהדים לא יפגינו נגד עצמם. כשהתחילה המחאה נגד טביב הקבוצה היתה במקום הראשון, אני לא הבנתי על מה היא קמה ולא קיבלתי תשובות מאף אחד. היום אני יודע שהיא היתה בעצם תוצאה של הסתה של הגווארדיה הוותיקה של העסקנים כנגדו ואני לא אפרט כי זה ברור במי מדובר. שלא תבין לא נכון, טביב גורש בסופו של דבר בצדק כי תוך כדי המחאה התגלה פרצופו האמיתי, אבל לפחות מולו עוד אפשר היה להילחם, עכשיו האוהדים מסורסים.
אז יש אמת בטענות טביב למחאה גזענית נגדו?
לא. גם נגד רון חולדאי ושאול אייזנברג מחו ושניהם מאוד אשכנזים. המחאה של טביב אורגנה נגדו מטעם ברנז'ה מסוימת שהוא לא היה חלק ממנה.
רמון אומר - אם יפגינו נגדי אף אחד לא ירצה לקחת את הקבוצה. זה באמת ייצור בעיה תדמיתית לקהל.
איזה קשקוש. זה כמו אלה שאומרים שאנשים לא ייקחו את הקבוצה בגלל שירי השואה ובפועל, על אף שירי השואה, הקבוצה נמכרה כבר שלוש פעמים. גם אמרו שלא יקנו את בית"ר בגלל הגזענות ובפועל מאז שהם קיימים הם גם גזענים וגם תמיד קונים אותם.
רמון אומר שהוא הציל את הקבוצה מידי טביב שרצה לפרק אותה.
הבלוף הזה עוד היה יכול להתקבל בהבנה בשנה הראשונה, אבל זה לא יכול להימשך ולא נותן לו זכויות ניהול לכל החיים. רמון צריך להישפט על הניהול בתקופתו בלי קשר לטביב. גם שאול אייזנברג טען שהוא הציל את הפועל ובעצם החזיק אותה מהקצבות ציבוריות, אך כשג'ף רוזן רצה לקנות את הקבוצה הוא טרפד את זה. זו גניבת דעת.
הפועל כפר סבא ומכבי נתניה מצאו בעלים ששמים כסף מכיסם. יכול להיות שבהפועל ת"א אף אחד לא מוכן לגעת?
ממש לא. הפועל יכולה להימכר בקלות ברגע שירצו למכור אותה.
תאומים. "מאז 1997 תאומים איכשהו תמיד מעורב בקבוצה. זה לא מוזר בעיניך?"
תאומים. "מאז 1997 תאומים איכשהו תמיד מעורב בקבוצה. זה לא מוזר בעיניך?". צילום: ניר קידר
רמון אומר שהוא רוצה למכור. למה שלא ירצה בעצם?
בגלל מפעלות החינוך. הקומבינות הגדולות נמצאות שם.
מאיר אורנשטיין עושה קומבינות?
לא. מאיר בן אדם ישר, הקומבינות הן ברמות העסקניות הגבוהות שמעליו.
דני קליין נשכר על ידי העמותה כדי למצוא רוכש ואפילו אדם עם קשרים כמו שלו לא מצליח.
כל מי שדני קליין פונה אליו אומר לו שהוא לא רוצה לעשות עסקים עם רמון ותאומים. מאז 1997 תאומים איכשהו תמיד מעורב בקבוצה. זה לא מוזר בעיניך? האנשים הללו לא מעוניינים למכור את הקבוצה ולצערי רק אם אנשים יישבו להם מתחת לבית הם יהיו מוכנים לעשות זאת.
האם נכונה השמועה שחיים רמון אמר שצריך לבנות לכבודו פסל?
כן, הוא אמר את זה לאוהדים שבאו אליו הביתה השבוע. אין שום בעיה, נעשה פסל ונשים אותו ליד זה שעשינו ב-1989 כאשר גם אז הוא לקח על עצמו את המשימה להציל את הפועל ובסוף היא ירדה ליגה.
אז מה העתיד צופן להפועל?
תקציב של איזה 12 מיליון שקל. אם לא נגיע לאירופה בשנה הבאה יהיו לנו 4,000 מינויים. הפיתרון הטוב ביותר זה ללכת לפירוק ויפה שעה אחת קודם. זו הדרך היחידה להצלת הפועל.
זה אומר מינוס 9 נקודות.
נו אז מה, אבל בעלים יכול לבוא ולקבל את הפועל בלי חובות ובלי בעיות משפטיות בארבעה-חמישה מיליון שקל. במצב הנוכחי שחיים רמון הביא אותנו אליו התסבוכת המשפטית שהוא יצר מקשה מאוד על המכירה. היא עדיין אפשרית, אבל זה יקרה רק כאשר ירצו למכור.
בפברואר יש את הדיון של רמון מול טביב. איך לדעתך זה ייגמר?
הפסיקה המשפטית תהיה לטובת טביב, אבל עדיין הוא לא יראה שקל. רמון לא ישלם.
לסיום, לאחר מותו של ספי ריבלין ז"ל פרסמת מם ובו תמונה של מצבה ועליה כיתוב "הבית של פיסטוק". האם לא הגיע הזמן שמתוקף תפקידך בעמותה תיקח אחריות ותפסיק עם ההומור השחור הזה?
מי שמכיר אותי יודע שהומור שחור זה חלק מהחיים שלי ואני מספר בדיחה על כל אחד שמת, כולל על עצמי - אני מקווה שההלוויה שלי תהיה הדבר הכי מצחיק שיש. זה בכלל לא היה קשור למכבי ואני לא מתנצל בפני אף אוהד מכבי. אין אוהד מכבי אחד שמכיר בעל פה את הרפרטואר של ספי ריבלין יותר טוב ממני – כולל כל הפרקים של ניקוי ראש והבית של פיסטוק. אם משפחת ריבלין נפגעה אני אכן מתנצל, אבל רק בפניהם.