"השבחתי את המועדון""שכטר? "הרפתקה" המצב הכלכלי? "אסגור את הגירעון" בעלי המניות? "מדברים בתקשורת ולא תורמים" העתיד? "התקציב יקטן" אחרי חודשים של שתיקה, בעלי הפועל ת"א, חיים רמון, יורה לכל הכיוונים: "הפראייר מת ואין מי שיחליף אותו"
כתב ישראל היום
חיים רמון בוער. אולי כלפי חוץ
הוא ממשיך לשמור על פנים של פוליטקאי, אך ההתקפות שספג לאחרונה כמי שעומד בראש המערכת הלא ממש מתפקדת ששמה הפועל ת"א, עברו מבחינתו את הגבול.
"אין לבעלי המניות זכויות ניהול על פי החוק, לא חובתי לעדכן אותם," אמר אמש הבעלים ששבר שתיקה של חודשים. "למרות זאת היו ישיבות שבהן עודכנו לגבי המצב הכספי. כל ההחלטות התקבלו בידיעתם. לא ברור לי על מה הקרע הזה. כולם ישבו וידעו כולל זה שמדבר הכי הרבה שהשקיע 400 אלף, וקיבל כרטיסים וטיסות 30-ב אלף השנה, השקעה לא רעה סך הכל.
"אני לא עוסק בחרטות, אבל בוא נגיד שיש דברים בהתנהגות של מספר גורמים שאם הייתי יודע אותם ספק אם הייתי בא. יש להפועל אוהדים נפלאים, אני פוגש אותם בכל מקום, אין עוד קהל כזה בארץ ומבחינתי בעולם. אבל אותם גורמים שהיו צריכים לפתוח את הכיס ולסייע, שהיו אמורים להיות שותפים שלי, מסתבר שהם הרבה יותר אוהדים ממנהלים ובטח ממשקיעים."
גם על עמותת האוהדים, שעימה ניהל רומן בתחילה והיום הוא סופג מחלק מאנשיה ביקורת, יש לו מה להגיד. "בשנה שעברה הם היו דבר נהדר. החלום שלי היה שהעמותה תהיה הבעלים. לצערי זה נכשל בגלל שהעמותה לא הצליחה לגייס .50% היא הצטמקה בחבריה 3,000-מ 2,000-ל העונה. הם היו הפרטנרים שלי ובשבילם רציתי לקחת את הסיכונים. ואז התחלפה העמותה, ובאו שני אנשים שעושים בה כבתוך שלהם."
"מה שקורה סביב הקבוצה כרגע וכל הדיבורים פוגעים בסיכוי להביא משקיע, אני מתחייב שאף אחד לא יעשה שקל על הפועל כולל בעלי המניות ואני אדאג לכך. אני לא מתרגש מהמשמיצים המעטים, אבל אחרים קוראים ושומעים וזה פוגע בסיכויים של המועדון להימכר."
הפועל, לדברי רמון הולכת לשינוי. "אם לא יהיה רוכש או תורמים גדולים, הפועל תהיה קבוצה בטווח הבינוני, של שחקנים תוצרת בית בשכר נמוך," הוא אומר, "תקציב הקבוצה ינוע בין 20 מיליון שקל 25-ל מיליון שקלים. לא מאמין להבטחות מצד אנשים ורק העברה בנקאית תגרום לי להשקיע עכשיו. נגמר עידן התמימות, אני מנהל קשוח. אייצב את המצב הפיננסי של הפועל ואביא אותה בסוף השנה ללא גירעון."
אחרי העונה המשוגעת אשתקד, הקיץ הדברים נראו אופטימיים יותר. "בפתיחת העונה הייתי פופולרי כמעט כמו ורמוט ושכטר. עם ההדחה מאירופה החלו הבעיות הכלכליות והתחננתי לאנשים שיעזרו לי, אבל רק עידו חג'ג' עזר."
אחת מההחלטות שמשכו הכי הרבה אש היתה החתמתו של איתי שכטר. "אני מההתחלה אמרתי להם שהם מטורפים, שזו הרפתקה," מסביר רמון , "אני אוהב את איתי ובטוח שהוא יחזיר בריבית. הבקשות והתחינות הגיעו בראש ובראשונה מהעמותה. בלחץ הזה לצערי לא עמדתי."
לאחר הנפילה, מספר רמון ש"הייתה הצעה על שכטר ממכבי שעמדה על 600 אלף יורו. זה היה בתחילת העונה וזה היה נמוך מדי. אם היו מציעים מיליון וחצי יורו הייתי מוכר. אל תשפטו לפי היכולת שלו עכשיו. לאחר המאמץ והמנויים למכור במחיר לא סביר זה לא הגיוני.
"את כל קשריי וכישוריי אני מגייס. הבאתי עוד 375 אלף שקל תרומות, הגדלתי במיליון שקל את עוגת הספונסרים בעזרתו של חג'ג.' כרגע ההכנסות הן 2.6 מיליון שקל, ומי עשה את זה? עידו ואני. מי לא? מי שמדבר בתקשורת."
"בסוף העונה הזו נהיה בגירעון של 5-כ מיליון שקלים," ממשיך רמון, "בינואר יהיו קיצוצים והתקציב יקטן. בכל קיץ התחזקנו אך לא יהיה את זה יותר. הפראייר שקוראים לו חיים רמון מת ואין אף אחד שיחליף אותו. ייצוב המצב הפיננסי הוא המטרה. קודם כל לא יהיה פה חמישה מיליון גירעון. מבחינתי שייקחו אחריות וסמכות כבר מחר במקומי. אני השבחתי את המועדון."
ומה על המאמן והשמועות על עזיבתו של עומר דמארי? "מעולם לא עלה על דעתי לפטר את בן שמעון," מצהיר רמון, "הוא לא המאמן הכי טוב באוגוסט והכי גרוע בינואר. לגבי עומר דמארי אני לא אתייחס. אתם יכולים לנחש מה אני רוצה לעשות, אך לא לדעת לפניי שכל מי שצריך לדעת ידע."