teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
טכנית לארז כתב:
כל המבקרים.
תהיו כנים עם עצמכם. מתוך 6 הפסדים, בכמה הגיע להפועל להפסיד באמת לפי מאזן הכוחות על הדשא?
לדעתי באחד, בדוחא, וגם זה היה ה4-0 הכי הזוי שראיתי.
כמו שנאמר פה, קשה למכור מאמן עם תוצאות כאלה. אבל אפשר וצריך להסתכל גם על היכולת ולא רק על התוצאות.
היכולת לא מספיק טובה, לא יציבה ורן מזגזג (כנראה בגלל הלחץ). זאת האמת וצריך להודות שזו המציאות.
העניין הוא האם יש או אין אמון בבן אדם וביכולת שלו עכשיו להעמיד קבוצה. האם יש או אין ניצנים קשל קבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה. על זה קצת קשה להתווכח כי כל אחד רואה בעיניים שלו.
מאחר וזה המצב כל הדיונים האלה הם דיונים מיותרים של שכנוע עצמי. לא תשכנע אף אחד ואף אחד לא ישכנע אותך.
"מזגזג" זה לא בדיוק ההיפך מ"דרך"?
אז אם מאמן שכל הקטע שלו זו "הדרך" שלו מתחיל לזגזג, מה הוא שווה בדיוק? הרי אפילו דרך אין לו.
לגבי הניצנים - זה אמנם נחמד להיאחז באיזה קש כשטובעים, אבל לעזור זה לא עוזר.
למי שכתב ש"רבש אומנם טעה בכל תחום אפשרי אבל לא מן המסד עד הטפחות": אתה בתור מנהל היית מחזיק עובד שעושה טעויות בכל תחום אפשרי תחת אחריותו אבל צודק 20% מהזמן? היית מרוצה ממנו? מנסה בכל הכח להשאיר אותו אצלך?
לא שאני חושב שזה חכם לפטר עכשיו את רב"ש, או שזה יועיל במשהו, אבל לפחות תהיו קוהרנטיים כשאתם מגנים עליו.
אבל אני לא חושב שהוא צודק רק 20% מהזמן. אני מאוד מאמין בו וחושב שהכוון הכללי הוא כן נכון. אני חושב שהיו לו טעויות מסוימות בבניית הסגל, וטעויות מסויימות בהרכבים ובכל שאר הדברים שכתבתי, בדיוק כמו שיש לכל מאמן אחר. אני מקווה שהוא לומד מזה ומנסה לשפר.
וכמובן שצריך להכניס למשוואה את העובדה שהוא לא עובד בתנאי מעבדה. יש פה גם פוליטיקות וגם תקשורת וגם אוהדים. לפעמים תחת לחץ אתה לוקח גם החלטות פחות טובות. תגיד לי, שאם יש לו בעיה תחת לחץ שלא יהיה פה, סבבה. יש בזה משהו. אני מאמין שמכל סיטואציה אפשר לגדול וללמוד ובשורה התחתונה, האיש יודע כדורגל.
כמו שכתבתי, גוטמן בנבחרת, הוא כשלון טוטאלי. מבחינת תוצאות ורמת משחק. 90% מהפורום פה היו מקבלים אותו עכשיו. זה שהוא נכשל בנבחרת עושה אותו איש מקצוע פחות טוב?
מה עם קשטן ובני יהודה? (הרי גם לגבי קשטן אתה שומע פה קולות להחזיר אותו) זה לא כשלון מחפיר?
בכלל, כמה מאמנים אתה מכיר שלא נכשלו? למאמן יש אחריות, זה אין ספק. אבל יש גם סיטואציה מסביב, והנהלה ושחקנים ובטחון של קבוצה ועוד אלף דברים שלא בהכרח קשורים ישירות לתפקוד שלו בתור מאמן. זה כדורגל וספורט בכלל , אין מה לעשות. לא מדע מדויק.
בסוף שצריכים לעשות את השינויים, צריך לבדוק לעומק מה השינוי שאתה עושה ואיך הוא באמת יתרום למערכת. לא רק לחפש ראש, להגיד הוא אשם, להעיף אותו ולהישאר במקום שיכול להיות להיות הרבה יותר גרוע ממה שהיית בו לפני כן.