תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 13:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מי אשם במצב??? זמן למהפך?
הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 11:10 
19 כתב:
JustZiv כתב:
19,
לפי המחקר שפירסמת קבעת נחרצות שמדובר בהתאמה בין שכר שחקנים למיקום הסופי בליגה, זה קצת מופרך לעשות אך ורק את ההתאמה רק על הסעיף הזה בתקציב, הרי בליגות הגדולות 99% מההעברות המשמעותיות והחשובות נעשות ע״י רכישת השחקן ולא לחכות שהוא יסיים את החוזה ואז לפתות אותו. אז נכון, אתה צריך לגרום לשחקן לבוא אלייך אם תשלם לו שכר הולם, אבל לפעמים שחקן מקבוצה קטנה יבוא לקבוצה גדולה גם בלי שדרוג משמעותי במשכורת ובמקומו תשחרר שחקן מאכזב/מבוגר שיושב לך על חוזה שמן.

יש שם התייחסות לסכום העברות, הוא משחק פחות תפקיד
בהעברה הרבה יותר קל ליפול ולטעות ולשלם סכום מופרך שיקפיץ למעלה את תקציב הרכש, מאשר בשדרוג משכורת לשחקנים שכבר משחקים אצלך ומוכחים כטובים. ההגיון הוא שבמשכורות השוק מסנן ומפלטר את עצמו הרבה יותר טוב מאשר בהעברות חד פעמיות, ושחקנים פלוס מינוס מרוויחים בסופו של דבר מה שהם שווים ולפי התרומה שלהם.

יש הרבה פחות קורלציה בין תקציב רכש לבין המיקום בטבלה, מאשר בין תקציב המשכורות לבין מיקום הקבוצה.

אז איך מכבי של הארבע שנים האחרונות לא הוכיחה את הקונספט הזה לאורך תקופה ארוכה? ובית"ר של פרננדז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 11:15 
אני לא מבין את השאלה
זה מוכח בין 89 ל92% במחקר שלו, ובסביבות ה80-85 אחוז במחקרים שניסו להפריך אותו.
זה כמו הסקר שפורסם לא מזמן ש80 ומשהו אחוז מהישראלים מאמינים באלוהים, אז תשאל אותי איך יכול להיות שאני לא.

זה משאיר מקום גם למקרים שלא נכנסים תחת זה. הם ה10-20 אחוז שבהם אין קורלציה.

אני מעדיף שהקבוצה שלי תהיה כמה שיותר קרוב לצד של ה80-90% מאשר לצד שנאלץ להסתפק ב20-10%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מי אשם במצב??? זמן למהפך?
הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 11:45 
יש לך לינק למחקר הזה? מעניין אותי לקרוא עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 11:48 
קראתי אותו בהארד קופי, אני אנסה למצוא לך משהו אינטרנטי מלא שלו בערב. פעם חיפשתי ולא מצאתי.

אתה יכול לקרוא עליו בכתבות של אוריאל דסקל ושרון בורנשטיין בין היתר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 11:58 
JustZiv כתב:
יש לך לינק למחקר הזה? מעניין אותי לקרוא עליו

לא כל המחקר כמובן אבל שתי כתבות שעוסקות בו.

http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 75,00.html

http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 06,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 12:04 
http://istituti.unicatt.it/teoria_econo ... lation.pdf

אולי פה יש משהו. לא ממש התעמקתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מי אשם במצב???
הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
ההנהלה אשמה בזה שיש גירעון, בזה שבנו את הסגל העלוב הזה מכסף שאין ונעלם, ובזה שהיא רוצה למכור את השחקנים הכי טובים כדי לכסות את הגרעון.

מי שאשם בכישלונות המקצועיים של השנתיים האחרונות הם אך ורק המאמנים הגרועים שהביאו שחקנים עוד יותר גרועים. המצב הניהולי בהפועל מזעזע כבר שנים, אבל כשהיו קבוצות טובות זה לא הפריע לנו להגיע להצלחות אדירות. איזו קרקע פורייה הייתה לגוטמן ולקבוצה שלקחה דאבל ועלתה לליגת האלופות? טביב ומוני?

מסכים עם יובל. ההנהלה אשמה בכך שמישכנה את עתיד המועדון על מזבח אופ"א, כשאיש לא הבטיח שנגיע לשלב הבתים בוודאות.
ההנהלה אשמה שיצרה גירעון, בין השאר בגין עסקאות יקרות כמו שכטר או בן שמעון.

אבל להאשים את רמון בכך שהקבוצה נכשלה מקצועית העונה, זה נראה לי מופרך. משנה שעברה אנחנו זוכרים בעיקר את הסוף המגעיל אבל הפועל עמדה במבחן התוצאה: היא הגיעה לשלב הבתים באופ"א וסיימה במקום ה-3 שהבטיח לה השתתפות גם העונה. חבל רק על ההדחה המביכה בגביע. הקבוצה של העונה הודחה בשלב המוקדמות מאירופה, לא תגיע לאירופה (לפחות לא דרך הליגה וגם בנוגע לגביע אני ספקטי) וכרגע במצב של להילחם על מקום בפליי-אוף העליון.

אגב, יש כאלה שמסתכלים גם על 2011/12 ככישלון. היו אז אוהדים שקיללו את קשטן וכו'. בדיעבד, בהתחשב בנסיבות (הבמבי בקיץ, אי הודאות, מכירת כל כוכבי הדאבל ואחרי כן ההפגנות נגד טביב, ועוד) דווקא היתה להפועל עונה טובה בה גם סיימה כסגנית, גם זכתה בגביע שלישי רצוף לראשונה בהיסטוריה בארץ וגם עלתה לשלב הבתים והיתה רחוקה כפסע מלהעפיל לשלב ה-32 האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 12:12 
הבאת רכש, סקאוטינג, ואסטרטגיית רכש הם באחריות המועדון. זה שעשו אצלנו אואטסורסינג לאחריות זאת בדיוק הבעיה.
כל הדיון הזה ב"מי אשם" הוא הבעיה (לא בפורום, במועדון, אם קיים כזה). יש למועדון אחריות לבננות תהליכים ומנגנוני ניהול, בקרה ופיקוח. זה המינימום.
לתת תקציב למאמן ולהגיד לו תעשה מה שאתה רוצה- זה מחדל ניהולי (ואמרתי את זה מהרגע הראשון).
בק"ש שום רכש לא עבר בלי בדיקה ואישור של שירצקי. בחיפה שחר דומיננטי ועל הנבלות לא צריך לפרט. אצלנו עושים הכל כדי שיהיה את מי להאשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 12:24 
לא מאמין שאתה עדיין כותב מילים כמו תהליך ודרך בנימה לא אירונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 12:34 
אוגוסטוס היל כתב:
הבאת רכש, סקאוטינג, ואסטרטגיית רכש הם באחריות המועדון. זה שעשו אצלנו אואטסורסינג לאחריות זאת בדיוק הבעיה.
כל הדיון הזה ב"מי אשם" הוא הבעיה (לא בפורום, במועדון, אם קיים כזה). יש למועדון אחריות לבננות תהליכים ומנגנוני ניהול, בקרה ופיקוח. זה המינימום.
לתת תקציב למאמן ולהגיד לו תעשה מה שאתה רוצה- זה מחדל ניהולי (ואמרתי את זה מהרגע הראשון).
בק"ש שום רכש לא עבר בלי בדיקה ואישור של שירצקי. בחיפה שחר דומיננטי ועל הנבלות לא צריך לפרט. אצלנו עושים הכל כדי שיהיה את מי להאשים.

נו, ואם רמון היה מתערב לרב"ש, אז יכולת להאשים את רמון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
מי אשם במצב???
שיסעו לדבר עם למות ואלפקות במדבר יהודה כדי להתחבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 14:13 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
מי אשם במצב???

אז אתה טוען שצריך להביא את שייע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
nirog כתב:
מי אשם במצב???

הוא טוען שהוא רוצה להתייחד עם אלפקה במדבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
להביא את שייע היה צריך מזמן
ולו כעוזר מאמן להתקפה שיהיה על הדשא ויתן עצה, ושייע לא ישחק משחקי כבוד אם רק יקשיבו לו, בטח לא ידרוש שכר כמו השליט
אבל צריך גם שהשליט יקבל את העצה
וזה גם מתחבר לכמות המאמנים על הדשא בצד השני של הכביש
תקשיבו לארז איך הוא מדבר על העוזרים שלו תבינו שהבעיה היא שהרב"ש שליט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
nirog כתב:
מי אשם במצב???

שילמד משייע בגולסטאר איך מחדירים מוטיבציה
שיביאו את ארז לשיחה עם השחקנים במקום אלעד אשכנזי הפסיכולוג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2014, 15:05 
alachover כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

נו, ואם רמון היה מתערב לרב"ש, אז יכולת להאשים את רמון.

אני לא יודע את מי האוהדים יאשימו, אני אומר איך אני חושב שמערכת צריכה לעבוד.
לתת מפתחות למאמן ולהגיד שהוא מחליט הכל ללא בקרה וללא מנגנונים מקצועיים נוספים זו הפקרות.
הכוונה היא לא שרמון יגיד אני רוצה את X ולא את Y, אלא שהנהלת המועדון תהיה, לכל הפחות, מעורבת בתהליך. החל מהתוית אסטרטגיה (למשל- צריך לקבוע אם אנחנו רוצים זרתותח אחד או שחקן אחד סביר + 4 בינוניים מינוס. איזה עמדות הכי קריטיות מתוך הסתכלות לטווח ארוך, איזה סוגים של חוזים אנחנו רוצים וכו'. זה עושה צוות מקצועי שבוחן את כל ההשלכות לטווח זמן קצר בינוני וארוך ומקבל החלטה. לא מאמן), וכלה בהסקאוטנינג, בהחלטה את מי להחתים וכך הלאה.
זה הבסיס. בשביל זה לא צריך כסף גדול. צריך מנהל שיודע לנהל ולוחק את המושכות אליו.
כמובן שמכאן אפשרלשכלל את זה כמו בהם מעבר לכביש, אבל יש מרחק עצום בין הכלום שיש אצלנו לבין הניהול המאוד מרשים שיש אצלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: