Fez כתב:
יורם כתב:
יש דרך מאוד פשוטה: למתוח כמה שיותר את פרק הזמן שבו רק חברי העמותה יכולים לקנות כרטיסים, אולי אפילו ללכת לקצה ולהכריז שלא תהיה בכלל מכירה למי שאינו חבר עמותה (תלןי כמה כרטיסים נקבל).
זו גישה כל כך שגויה וקצרת רואי.
לפוצץ את יד אליהו ב-5,000 אדומים רועשים זה הרבה יותר חשוב לטווח הקצר והארוך מאשר עוד כמה חברי עמותה ״אנוסים״ (אם כי פסיכולוגית זה ברור שיותר קל לשכנע אנשים לחדש מאשר לעשות חברות לראשונה, ויכול להיות שיצאו מזה כמה חברים לטווח הארוך).
לא צריך להסתכל על הקהל ״הרחב״ (שאינו חבר עמותה) בתור אויב, הקהל הזה הוא הכוח של הפועל וצריך לקרב אותו לקבוצה ולא להרחיק אותו ולהעמיד בפניו מכשולים. עדיף לי שיבואו 3,000 אוהדי הפועל מהכדורגל שהם לא חברי עמותה ויתקרבו עוד קצת לדבר הזה שנקרא הפועל כדורסל, מאשר ללכת איתם ראש בראש כדי שאולי כמה עשרות מהם יעשו חברות בעמותה. עדיף לי יד אליהו אדום שיהיה מפגן כוח אדיר של המועדון, ובפני עצמו תהיה לו השפעה לטווח הקצר והארוך על פוטנציאל הקהל של הפועל, מאשר לנסות ״למנף״ עוד כמה חברי עמותה ולהקשות על אוהדים שאינם חברי עמותה להגיע.
אנחנו צריכים לשווק לקהל הרחב את המשחק הזה ולא לראות בו כלי להוספת חברים.
תראה מה ההנהלה שלנו כתבה בנושא:
הפועל תל אביב כדורסל כתב:
הכסף מחצי הגמר הוא שטויות, אולי נגיע ל-100,000 ש"ח (הקבוצה מקבלת כ-20 אחוז מהכנסות מהכרטיסים שימכרו לאוהדיה).
תורידו מענקים שיש לחלק מהשחקנים ולא תגיעו להרבה.
ולמי ששאל - יש גרעון והוא לא קטן.
את ההכנסות נצליח לייצר מהמסביב אם נעבוד נכון (ואם תהיה עזרה) - עוד 500 חברים שיצטרפו בעקבות חצי הגמר כפי שקרה לפני שנתיים שווים עוד 200,000 ש"ח ומזה באמת אפשר יהיה להקצות כסף לתוספת לחיזוק.
כלומר:
1) בניגוד לך, הם דווקא כן רוצים למנף (בלי המרכאות שלך) את המשחק לגיוס חברים חדשים (מה שלא אומר כמובן שהם מסכימים עם הדרך שאני הצעתי).
2) בניגוד למה שכתבת, לא מדובר על עשרות אלא על מאות של חברים. ולא שזה לא ברור בלי ההודעה הנ"ל - תקרא את ההודעה של רדנקו, ותחשוב שאולי היו עוד אנשים חוץ ממנו שעסקו בגיוס, ותכפול מרבע גמר בהדר יוסף נגד קבוצה לא אטרקטיבית לחצי גמר בנוקיה ואלי דרבי.
3) בניגוד למה שכתבת לי באשכול אחר, הם רואים קשר ישיר בין הכסף שעשוי להכנס לקבוצה לבין חיזוק.
ואפרופו הנהלה, אאל"ט בשנה שעברה, למרות שנשארו לא מעט מנוים למכור, הם סירבו כמעט עד סוף העונה למכור מנוים למי שאינם חברי עמותה. האם גם הם כמוני רואים באוהדים שאינם חברי עמותה אויב שצריך ללכת איתו ראש בראש ו"לאנוס", או שאולי גם הם עשו שיקול קר שעדיף פחות אוהדים ביציע ויותר חברים בעמותה?
ולשאר הדברים, האפשרות שמי יעשה חברות השנה יחדש אותה אינה עניין פסיכולוגי אלא עקרון עסקי ברור - ברגע שמישהו חבר עמותה הוא מופיע לך במאגר, מקבל ממך ניוזלטרים וסמסים, והחשוב מכל - ניתן להתקשר אליו בתחילת השנה הבאה כדי שיחדש חברות. אתה יכול לראות כל שנה בדף של העמותה את אחוזי החידוש הגבוהים (השנה זה מעל 80% אחרי העלאת דמי החבר). ויש גם רווחים עקיפים - נראה לי שספונסרים עתידיים יותר יתעניינו בכמות חברי העמותה מאשר בכמה אנשים הגיעו למשחק חד פעמי.
לגבי האוהדים שאינם כרגע חברי עמותה - אני לא בא לשפוט כל אחד, אין לי שום דבר נגדם, ואני לא רואה בהם אויב. זכותם לא להתענין בכדורסל, כשם שזכותי לא להתענין בהפועל כדורגל. וכשם שאני לא מצפה שהפועל כדורגל תלך לקראתי אם פתאום יבוא לי לראות משחק שלה, כך אני לא חושב שהם צריכים לצפות למשהו מהפועל כדורסל. אני גם לא חושב שרבים מהם יגלו פתאום את האור ויעשו חברות אם יבואו לחצי הגמר. מה מנע מהם לעשות זאת עד עכשיו?
הכח של הקבוצה שדיברת עליו הוא לא מאוהדים שבאים פעם בכמה שנים כשיש משחק אטרקטיבי, אלא (פרט לספונסרים שלא קשורים לדיון) בראש ובראשונה ממי שמשקיע בה מאות שקלים בשנה, ובעיקר אלה שמלוים אותה פעם אחר פעם למשחקים במקומות נידחים. דווקא לחשוב על כמות האנשים שביא למשחק בודד, ופחות על כמות חברי העמותה לעתיד נראה לי כחשיבה לטווח קצר, והעדפה של אלפי ציפורים על העץ על מאות ציפורים ביד.