תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 18:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תואר בכלכלה, עוד פרטים?
הודעהפורסם: 27 דצמבר 2013, 17:03 
סמל אישי של המשתמש
משהו שקצת עניין אותי, תואר בכלכלה, אפשר לדעת פרטים? מס' שאלות -
1. יש פה מישהו שלמד, ויודע מה הלימודים עוסקים בעיקר? אם בעיקר במתמטיקה והרבה קדיחות או שזה יותר פתוח כזה ונוח ללימוד? (בהשוואה למקצועות כמו ראיית חשבון או מתמטיקה וכו')
2. על מה הלימוד עוסק בעיקר?
3. איפה הכי כדאי להוציא את התואר? מה הדרישות ברוב המקומות (בקשר לתעודת בגרות וכו')
4. האם זה תואר שקשה מאוד להוציא אותו או שהוא לא נחשב בעייתי ?
5. אחרי הוצאת התואר, קשה להתקבל למקומות עבודה? כלומר יש ביקוש?
6. מה בערך השכר שאפשר להגיע ? חוץ מסתם להיות שכיר באיזה חברה, אפשר לעשות משהו שיותר קשור לעסק עצמאי בנושא ?
הנושא מעניין אותי כי זה לא סתם להיות איזה רואה חשבון או יועץ מס שכיר שמרוויח משכורת קבועה אלא אפשר לשחק בבורסה, אפשר ללכת יותר לכיוון השקעות הון, להכנס לנדל''ן, זה יותר פתוח כזה..
אבל עדיין אני עוד בחיתולים ולא מבין כלום. תודה מראש :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תואר בכלכלה, עוד פרטים?
הודעהפורסם: 27 דצמבר 2013, 17:28 
סמל אישי של המשתמש
בכלכלה יש המון בחורות שוות. לא מספיק לך?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2013, 17:49 
חזוקה כתב:
1. יש פה מישהו שלמד, ויודע מה הלימודים עוסקים בעיקר? אם בעיקר במתמטיקה והרבה קדיחות או שזה יותר פתוח כזה ונוח ללימוד? (בהשוואה למקצועות כמו ראיית חשבון או מתמטיקה וכו')
3. איפה הכי כדאי להוציא את התואר? מה הדרישות ברוב המקומות (בקשר לתעודת בגרות וכו')
6. מה בערך השכר שאפשר להגיע ? חוץ מסתם להיות שכיר באיזה חברה, אפשר לעשות משהו שיותר קשור לעסק עצמאי בנושא ?
הנושא מעניין אותי כי זה לא סתם להיות איזה רואה חשבון או יועץ מס שכיר שמרוויח משכורת קבועה אלא אפשר לשחק בבורסה, אפשר ללכת יותר לכיוון השקעות הון, להכנס לנדל''ן, זה יותר פתוח כזה..

אני למדתי.

1. רוב הלימודים הם בתחומים ריאליים, כמו מתמטיקה וסטטיסטיקה. בשנה שלישית יש מעט מקצועות בחירה יותר הומניים, אבל זה מעט.
2. תיאוריות כלכליות מתמטיות-סטטיסטיות. אין לזה כמעט שום קשר למה שקורה במציאות. זה מפתח את החשיבה האנליטית והמתמטית, אבל לא מלמד אותך להיות כלכלן.
3. אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, הטכניון. לא יודע לגבי הדרישות.
4. לדעתי, 80% מאלה שהתחילו את התואר סיימו אותו. עוד 15% עזבו בתום שנה א' מתוך בחירה, וה-5% הנותרים לא סיימו את התואר כי הם לא היו מסוגלים.
5. אם למדת בתל אביב, העברית או הטכניון - פחות קשה למצוא עבודה. יש לזה ביקוש, אבל לרוב לעבודות בשכר נמוך.
6. כמו ברוב המקצועות, השמיים הם הגבול. אבל רוב האנשים שלומדים כלכלה לא מרוויחים מי יודע כמה.
אין שום קשר בין לימודי כלכלה לבין משחקים בבורסה, השקעות, נדל"ן וכו'. אם זה הכיוון שלך, אל תלך ללמוד כלכלה כי זה סתם יהיה בזבוז זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2013, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
לגבי האוניברסיטה העברית, בן דוד שלי לומד שם כלכלה (שנה א') וראיית חשבון. עד כמה שאני יודע, הוא נזקק ל700 בפסיכומטרי לפחות, לא יודע לגבי תעודת הבגרות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2013, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
חזוקה כתב:

אני למדתי.

1. רוב הלימודים הם בתחומים ריאליים, כמו מתמטיקה וסטטיסטיקה. בשנה שלישית יש מעט מקצועות בחירה יותר הומניים, אבל זה מעט.
2. תיאוריות כלכליות מתמטיות-סטטיסטיות. אין לזה כמעט שום קשר למה שקורה במציאות. זה מפתח את החשיבה האנליטית והמתמטית, אבל לא מלמד אותך להיות כלכלן.
3. אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, הטכניון. לא יודע לגבי הדרישות.
4. לדעתי, 80% מאלה שהתחילו את התואר סיימו אותו. עוד 15% עזבו בתום שנה א' מתוך בחירה, וה-5% הנותרים לא סיימו את התואר כי הם לא היו מסוגלים.
5. אם למדת בתל אביב, העברית או הטכניון - פחות קשה למצוא עבודה. יש לזה ביקוש, אבל לרוב לעבודות בשכר נמוך.
6. כמו ברוב המקצועות, השמיים הם הגבול. אבל רוב האנשים שלומדים כלכלה לא מרוויחים מי יודע כמה.
אין שום קשר בין לימודי כלכלה לבין משחקים בבורסה, השקעות, נדל"ן וכו'. אם זה הכיוון שלך, אל תלך ללמוד כלכלה כי זה סתם יהיה בזבוז זמן.

תודה רבה על התשובה המפורטת.
מסתבר שדוד שלי מתעסק ברוב הדברים שאמרתי, והוא המליץ לי על דרך אחרת לגמרי ואמר לי שאין שום קשר באמת כמו שאמרת לכלכלה, כלומר יש קשר אבל מאוד אנמי.
הוא בעצמו עשה מעין תואר במנהל עסקים שזה נקרא ניהול מלונאות (כן קיים כזה דבר חח), בנוסף עשה עוד כל מיני קורסים של תיווך נדל"ן, השקעות הון, ניהול נכסים פיננסים... ומסתבר שזו הדרך הנכונה.. כל מה שדיברתי עליו כלול כאן, אם זה לדעת לנהל עסק כמו שצריך.. לדעת להשקיע בבורסה ולהתעסק בנדל''ן..
השאלה אם זה יהיה ממש הבדל משמעתי לבנאדם שעשה את כל הקורסים האלה (של תיווך נדלן.. השקעות הון.. וניהול נכסים) בלבד, והתחיל לעבוד, או בנאדם שגם "בזבז" עוד 3 שנים לפני ועשה תואר במנהל עסקים..
תודה מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: