חזוקה כתב:
משהו שקצת עניין אותי, תואר בכלכלה, אפשר לדעת פרטים? מס' שאלות -
1. יש פה מישהו שלמד, ויודע מה הלימודים עוסקים בעיקר? אם בעיקר במתמטיקה והרבה קדיחות או שזה יותר פתוח כזה ונוח ללימוד? (בהשוואה למקצועות כמו ראיית חשבון או מתמטיקה וכו')
2. על מה הלימוד עוסק בעיקר?
3. איפה הכי כדאי להוציא את התואר? מה הדרישות ברוב המקומות (בקשר לתעודת בגרות וכו')
4. האם זה תואר שקשה מאוד להוציא אותו או שהוא לא נחשב בעייתי ?
5. אחרי הוצאת התואר, קשה להתקבל למקומות עבודה? כלומר יש ביקוש?
6. מה בערך השכר שאפשר להגיע ? חוץ מסתם להיות שכיר באיזה חברה, אפשר לעשות משהו שיותר קשור לעסק עצמאי בנושא ?
הנושא מעניין אותי כי זה לא סתם להיות איזה רואה חשבון או יועץ מס שכיר שמרוויח משכורת קבועה אלא אפשר לשחק בבורסה, אפשר ללכת יותר לכיוון השקעות הון, להכנס לנדל''ן, זה יותר פתוח כזה..
אבל עדיין אני עוד בחיתולים ולא מבין כלום. תודה מראש

אני למדתי.
1. רוב הלימודים הם בתחומים ריאליים, כמו מתמטיקה וסטטיסטיקה. בשנה שלישית יש מעט מקצועות בחירה יותר הומניים, אבל זה מעט.
2. תיאוריות כלכליות מתמטיות-סטטיסטיות. אין לזה כמעט שום קשר למה שקורה במציאות. זה מפתח את החשיבה האנליטית והמתמטית, אבל לא מלמד אותך להיות כלכלן.
3. אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, הטכניון. לא יודע לגבי הדרישות.
4. לדעתי, 80% מאלה שהתחילו את התואר סיימו אותו. עוד 15% עזבו בתום שנה א' מתוך בחירה, וה-5% הנותרים לא סיימו את התואר כי הם לא היו מסוגלים.
5. אם למדת בתל אביב, העברית או הטכניון - פחות קשה למצוא עבודה. יש לזה ביקוש, אבל לרוב לעבודות בשכר נמוך.
6. כמו ברוב המקצועות, השמיים הם הגבול. אבל רוב האנשים שלומדים כלכלה לא מרוויחים מי יודע כמה.
אין שום קשר בין לימודי כלכלה לבין משחקים בבורסה, השקעות, נדל"ן וכו'. אם זה הכיוון שלך, אל תלך ללמוד כלכלה כי זה סתם יהיה בזבוז זמן.