יובל כתב:
היום הוא סוף סוף ניסה קצת לחפור פנימה, אבל הוא סיים פעמיים בפיידאוויי הזוי, במקום להסתובב לסל ולהוציא מינימום פאול. אני באמת לא מבין את זה, כי מבחינת נתונים זה לא אמור להיות לו קשה בכלל.
מעבר לכל הבעיות בסגנון המשחק שלו, יש להארפר בעיה שהוא מאוד איטי. בסוף המשחק היה קטע שהוא כבר הצליח לעבור שומר עלוב כמו רוזפלט והיה לבד בדרך לסל, אבל לקחה לו שעה להגיע על הטבעת ובסוף הורידו אותו בפאול.
בגדול, במשחק שבו הוא ייתן 15-20 נקודות אז אפשר לחיות עם כל הבעיות שלו, הבעיה שעד עכשיו זה קרה פעמיים בסיבוב שלם, ובשאר המשחקים הוא לא עבר את ה-11 נקודות. כן יש תקווה שהוא יראה יותר מזה בהמשך כי בכל זאת יש שיפור, לפחות התקפי, במשחקים האחרונים.
בקבוצה רגילה לפעמים עדיף כישלון מוחץ כמו קאונסיל על פני כישרון כמו הארפר, כי את הראשון אתה מחליף מיד ולשני אתה מחכה ומחכה שהוא יגיע ובדרך כלל אתה נתקע איתו. אצלנו גם את קאונסיל לא מחליפים אז ההשוואה הזאת לא רלוונטית.
זה לא עניין של נתונים, זה עניין של אופי. בצעירותו הוא היה שחקן מאוד רזה ולא פיזי ועדיין נשאר לו האופי הזה שמפחד ממגע, למרות שמבחינה פיזית הוא העלה משמעותית במסה.
הפייד אווי הזה הוא פשוט ביזיון, המאמנים שלו היו צריכים לאסור עליו את הפייד אווי הזה לפני הרבה זמן. לא יכול להיות ששחקן של 2.06 על 105 קילו מסיים כל מהלך עם הגב לסל בפייד אווי, זה פשוט דבר שלא יכול להיות. אני במשחקונים באימונים הייתי עושה חוק שכל פעם שהוא עושה פייד אווי הזריקה נפסלת וזה כדור עובר ליריבה, שיפסיק לברוח ויתחיל ללכת לתוך הסל. יש לו מספיק טכניקה ומספיק נתונים פיזיים בשביל לפתח "התמצאות" קצת יותר מרשימה מתחת לסל. אלא אם זה סוף שעון שלא יזרוק את הפייד אווי המגעיל הזה בחיים שלו, זה גועל נפש. בסוף יוצא ששחקן "נגר" כמו אוונס משחק כל כך הרבה יותר יפה משחקן "מוכשר" כמו הארפר - אוונס לא מתפשר על פחות מהגעה עד הטבעת (גם את ההוק שוט הוא עושה מאוד מקרוב ועולה מעל השומר שלו) וזה תענוג של כדורסל לעומת המהלכים האלה של הארפר שכואב לי בעיניים לראות.
אני לא חושב שהוא כזה איטי אבל אין ספק שהוא יותר "כבד" ממה שהוא היה בקולג'. אני לא יודע למה זה, אולי בגלל המשקל שהוא הוסיף מאז. הבעיה היא שהוא לא מחפה על אובדן הניידות בתוספת פיזיות, אז הוא פשוט שחקן פחות טוב מאז במקום שזה יהפוך אותו לשחקן יותר טוב.