19 כתב:
מזכיר את זה שמשכנעים את הפלשתינאים למה הם לא עם.
אם מספיק אנשים מרגישים את ההזדהות הזו, אז זו עובדה בשטח. גם אם לכמה אנשים זה לא נראה.
ברזל - אריק איינשטיין מלבד היותו זמר מוצלח (וחוץ מזה שהוא גם כתב כל מני יצירות שכל אוהד הפועל מכיר ומוקיר (סע לאט, אדומה שלי)), הוא משהו שכמעט כל אוהדי הפועל מזדהים איתו. זה לא שסתם אוהדי הפועל הגיעו אליו הביתה ושמו צעיפים על הקבר שלו, זה לא סתם שברוב הטורים שלו הוא עסק בהפועל. הוא חלק מההווי של כל אוהד הפועל.
לגבי עלי מוהר - בהחלט ראוי להנציח את שמו, אבל האולם הוא אולם עירוני, זה לא אולם שהפועל בונה. הסיכוי שמישהו בעירייה יסכים לקרוא לאולם "אולם עלי מוהר" הוא קטן הרבה הרבה יותר מהסיכוי של השם אריק איינשטיין, מבחינתי שני השמות ראויים כמובן.
אופטימי - להתכחש לזה שלאוהדי הפועל יש זהות מסויימת, זה להתכחש לעצם הסיבה שקיימות קבוצות ספורט. זה לא שאוהדי הפועל ניחנו בזהות איתנה שאין לאף קבוצה אחרת. לכל הקבוצות יש זהות (מי יותר מי פחות), שהן מנסות לאמץ לעצמן, הזהויות הללו אינן מחייבות את האוהדים לקוד מסויים, אבל אי אפשר להתכחש לזה שכל אוהדי הפועל מזוהים עם צבע אדום, ואנשי תרבות אדומים כמו עלי מוהר, ו"אמרו לו", ואיינשטיין, ו"איזה מסכנים האוהדים", ופטיש ומגל, ו"האיש שבסמל", ולעומת זאת אוהדי מכבי מזוהים עם המכביזם,עם המגן דוד, עם הצהוב כחול, עם הלאומיות, .
שוב, ההזדהות הזו לא מחייבת את כל אוהדי הפועל להיות קומוניסטים ואת כל אוהדי מכבי להיות לאומניים, זה בעצם לא מכריח כלום, אבל אי אפשר להתכחש לזה.
הרי אם אין לי שמץ של הזדהות כאוהד הפועל עם סמלי הקבוצה ועם האתוס סביבה, אז אני חייב שתסביר לי למה אני ועוד המון אוהדים מגיעים בשבת לבלומפילד ולא רואים ליגה אנגלית במקום? תאמין לי שזה לא בגלל חווית הצפייה המהממת של דגלים שמסתירים לך את מה שהולך על הדשא. למה במקום להישאר בבית עם המשפחת, כ1000 אנשים נוסעים כל שבוע לאולם צפוף בצפון תל אביב, מבזבזים איזה 50 שקל על לראות משחק שבבית הם היו יכולים לראות עם המשפחה?
אלפקה - זה שאריק איינשטיין הוא חלק מהזהות של אוהדי הפועל ממש ממש ממש לא מחייב את זה שכל אוהדי הפועל יתנהגו כמו אריק איינשטיין. אם אני ישראלי, ומרגיש ישראלי, זה אומר שאני צריך לייצג את מה שמייצג בגין?, שאין ספק שהוא חלק נכבד בזהות ובאתוס של מדינת ישראל.