Officer Barbrady כתב:
זאת מילה שלי נגד מילה שלך, ואם אתה חושב שיש לי אינטרס להגן על חרדיות אתה טועה. אני דווקא חושב שהרבה מהן מותחות את הגבול עם הלבוש שלהן(בעיקר הד״ליות, שלפעמים מתלבשות גרוע מחילוניות), אבל כשזה מגיע לפרקטיקה הן ממש צנועות ויראות שמיים. אגב, בעניין הבנות, כואב לי להודות אבל יש לנו המון המון מה ללמוד מהמוסלמיות.
גם אצל המוסלמיות זה קיים, פשוט הפחד שלהן הוא לא רק מזה שהחברה המוסלמית תחרים אותן אלא מכך שירצחו אותן(ולך תדע כמה מהן אכן רצחו). אם זה המודל שאתה שואף עליו זה אומר הכל על השקפת עולמך מבחינתי, אבל זה לא הופך את העולם החרדי למקום טוב יותר.
ידידה שלי שהיתה חרדיה עד גיל 16 סיפרה שבגיל 14, אחת הבנות בבית ספר(בית ספר דתי, רק בנות ורק חרדיות/דתיות) מצאה עותק של הקאמה סוטרה והביאה לבית הספר, וכל הבנות התייחסו אליו כאילו זה הדבר הכי מעניין בעולם-כי מבחינתן זה באמת היה. כי בני אדם בגיל הזה, ולא משנה מה אמונתם הדתית או השקפתם הפוליטית או איזה מוזיקה הם אוהבים או איזה קבוצה הם אוהדים או מי הטלטאבי האהוב עליהם-חושבים על מין. המון. בעיקר בגילאים האלה. הדחקה(גם אם היא נעשית מרצון) לא תמנע את זה, היא רק תגרום לזה להתפרץ חזק פי כמה. זה מה שגורם לסטיגמה של "דתל"שים חרמנים". זאת הסיבה שמרבית החשפניות שרוצות לעבוד בזה גדלו במשפחה דתייה. זה מה שגורם לרבני ישיבה לאנוס תלמידים.
ואגב, אני לחלוטין מסכים שתרבות הריאלטי והזמרות שמתפרסמות בגלל שהן מופיעות כמעט בעירום(זאת שגם יצרה את כל הדודו אהרונים והעומר אדמים למיניהם והפכה את אייל גולן ל"מלך") אחראית למצב שילדים שמעריצים את אותם אנשים מתנהגים בצורה כל כך מטומטמת. ועדיין, לצד אותן ילדות שמנסות להראות כמו זונות צמרת בגיל 12 וילדים שרוצים לעשות דברים שביולוגית הגוף שלהם לא אמור לעשות, יש גם כאלה שלא מתנהגים ככה גם מבלי לחשוב ושמין זה משהו מוקצה שאסור לחשוב ו/או לדבר עליו. זה עניין של חינוך
ההתנהגות שאתה מדבר עליה זאת לא "מהות החילוניות", קודם כל, כי חלקם הגדול מגדירים את עצמם כ"מסורתיים"/"חילוני אבל מאמין באלוהים", אבל בעיקר בגלל ש"חילוניות"זה לא גורם מאחד, אלא היעדר של גורם מאחד אפשרי מסויים(במקביל לכמו ש"חוסר אהדת הפועל" לא מקבילה לאהדת הפועל).
ואמנם התעלמת מהתגובה הקודמת שלי למרות שברגע שקראתי את הטקסט המצוטט בה ידעתי לשים אותו בצד כי צריך יהיה להביא אותו פה, דווקא באשכול הזה ודווקא בתגובה אליך, אבל ההיתי רוצה להקדיש לך עוד משהו:
ציטוט:
סיכום יומי:
הרב הראשי לשעבר יונה מצגר נעצר ל-9 ימים בחשד שקיבל שוחד של מיליונים, שאת חלקו קיבל במסע למחנות בפולין. הרב אברג'ל שוחרר למעצר בית אך הורחק מעיר מגוריו נתיבות, לאחר שנעצר בחשד לסחיטה של הרב איפרגן בהוראת ארגון הפשע של דומרני. מאות מחסידיו הפגינו בירושלים ובסיומה התפנו להשליך אבנים על מכוניות של ערבים, וניסו לבצע לינץ' באחד הנהגים שברח רגלית. איפרגן עצמו ברח השבוע מהמכס בעת חזרתו מחו"ל, ונתפס רק בביתו, לאחר שניצל את 'נוהל אדמו"ר' שזוכים לו רבנים בשדה התעופה. רב בכיר במטה בינימין הוצא לחופשה לאחר שנחשד כי הטריד מינית מספר נשים, פורום 'תקנה' מברר. שמו של הרב לא פורסם, אבל כדאי לדעת שאחד הרבנים במועצה הוא המחבל המורשע נתן נתנזון, היועץ לעת מצוא של נפתלי בנט. כתב אישום הוגש נגד רב תושב אשדוד, אחיו של רב ידוע באזור, בגין מעשי אלימות שביצע נגד אשתו וילדיו. הרב נמצא במעצר עד תום ההליכים ונאשם בעבירות של גרימת חבלה ותקיפה. אם כבר אשדוד, בחודש שעבר פורסם כי המשטרה ממליצה להעמיד לדין את הרב יאשיהו פינטו באשמת נתינת שוחד של מאות אלפי שקלים לקצין משטרה.
עסוקים החבר'ה.